Tri pitanja za muslimane

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
68847

#326 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by 68847 »

ArtemisFowl wrote: Nek' mijenja prezime ako 'oce kada napuni 18 a dotle :skoljka: xD
Samo nemojte sada pocinjati o tome cije je dijete majcino ili muzevo jer cemo tako skrenuti sa rasprave i pocet' se svadjat koji je sampon bolji :P
Ma hajde!? Pa to i jest tema (No 3): Žena nije ravnopravna.
Mjenjaj ti prezime kad se oženiš.
Ona ti ionako čini uslugu: Dozvoljava ti kratkotrajni pristup da bi omogućila "nastavak sebe".
Misliš da ti nastavljaš sebe? Tješi se.
Žena će život dati za dijete jer njeno dijete je ona.
Za muža? Nisam baš siguran.
Sve u svemu: Biološki superioran spol je gurnut u drugi plan (njoj čak nije ni potrebna oplodnja da bi se "razmnožila", to se može "tehnički" odraditi što je kod muškarca nemoguće; fali mu njaki' hromozoma i organa)
fatamorgana

#327 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by fatamorgana »

ArtemisFowl wrote:... Miješanje različitih spermi u ženinoj rodnici uzrokuje pojavu ove opasne bolesti. ;)
U vezi ovog mijesanja, kako dodje do istog? Prilikom grupnjaka il' sta?
alibegoa

#328 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by alibegoa »

ArtemisFowl wrote:... Miješanje različitih spermi u ženinoj rodnici uzrokuje pojavu ove opasne bolesti. ;)
E sad sam sve vidio.
fatamorgana

#329 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by fatamorgana »

alibegoa wrote:
E sad sam sve vidio.
Ascare si novi ovdje, :lol:
ArtemisFowl

#330 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

fatamorgana wrote:
Pa vjerovatno prilikm grupnjaka :P ;) Zena takodje tesko da moze zadovoljiti cetvoricu muskaraca :P Msm zamisli koliko bi onda radjala cesto :P a svaki muskarac bi htio da ima makar jedno dijete :P Takodje muskarac je uvijek bio glava kuce i ne vjerjem da bi se ljudi lako pomirili da zena bude glava kuce :P Ima u Kur'anu 1 ajet u kojem se govori da je muskarac 1 stepen odgovornosti iznad zene.
68847

#331 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by 68847 »

ArtemisFowl wrote:... a svaki muskarac bi htio da ima makar jedno dijete ...
To sam bezbroj puta čuo:
On - "Žena mi je trudna"
Njegovo društvo: ""Jao diiivno. Prekrasno. Blago tebi. Uh kako ti zavidimo."
Optimus Prime

#332 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by Optimus Prime »

ArtemisFowl wrote:
fatamorgana wrote:
Pa vjerovatno prilikm grupnjaka :P ;) Zena takodje tesko da moze zadovoljiti cetvoricu muskaraca :P
Ti si nesto pobrkao.

Zena moze komotno zadovoljiti 20 muskaraca dnevno.
Ali bi volio da mi pokazes muskarca koji moze zadovoljiti vise od tri zene. :D

Vecina ih ima problema i sa jednom.
ArtemisFowl

#333 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

U vezi ovog mijesanja, kako dodje do istog? Prilikom grupnjaka il' sta?[/quote]
Pa vjerovatno prilikm grupnjaka :P ;) Zena takodje tesko da moze zadovoljiti cetvoricu muskaraca :P [/quote]

Ti si nesto pobrkao.

Zena moze komotno zadovoljiti 20 muskaraca dnevno.
Ali bi volio da mi pokazes muskarca koji moze zadovoljiti vise od tri zene. :D[/quote]
Pa sto nebi mogao ? Malo tamo pa malo tamo :D ;) a kada bi muskarci na 1 zenu msm da nebi cekali u redu :P :P
Nogatrans

#334 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by Nogatrans »

Iskreno da vam kazem meni nije jasno zasto se ljudi muce nekim pitanjima (a vecina su provokativna i veoma uvrijedljiva) uopste da odgovara. Ubjedjen sam da niko ko trazi iskreno pravi put nece doci na forum i traziti da mu neko iza nekog nika objasni ili da odgovor.

Onaj ko ozbiljno ima nedoumica oko nekih stvari u Islamu on zna gdje mora otici i ko mu moze opsirno dati odgovor na ovakva pitanja.

A vjernike cu podsjetiti na jedan Hadis koji sigurno znaju..

"Ko napusti raspravu kad nije u pravu, bude mu napravljena kuca u dzennetskoj mahali, a ko ostavi raspravu kad je u pravu, bude mu izgradena kuca u najodabranijem dijelu dzenneta." (Ibn Madze i Tirmizi).

A svaka rasprava dovodo do sumnje,svaka sumnja dovodi do nevjerstva. A znamu koliko je Sejtan lukav.

Zato braco i sestre ne nasjedajte na ovakve stvari,i na mnoge likove koji kritikuju Islam oni ce to ciniti i raditi da ne znam sta vi uradite,a znate i sami da samo SEBI stetu nanosite.

Sellam Alejkum.
68847

#335 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by 68847 »

Optimus Prime wrote: Zena moze komotno zadovoljiti 20 muskaraca dnevno.
Ali bi volio da mi pokazes muskarca koji moze zadovoljiti vise od tri zene. :D

Vecina ih ima problema i sa jednom.
Surova realnost.
68847

#336 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by 68847 »

Nogatrans wrote: A svaka rasprava dovodo do sumnje,svaka sumnja dovodi do nevjerstva. A znamu koliko je Sejtan lukav.
Interesantno. Baš na drugoj temi rekoh: "Nije tvoje da razmišljaš. Tvoje je da vjeruješ što ti se kaže."
fatamorgana

#337 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by fatamorgana »

Nogatrans wrote:Ubjedjen sam da niko ko trazi iskreno pravi put nece doci na forum i traziti da mu neko iza nekog nika objasni ili da odgovor.
A za pravi put kojeg prevoznika predlazes? NOGATRANS? ;-)
ArtemisFowl

#338 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

Nogatrans wrote:Iskreno da vam kazem meni nije jasno zasto se ljudi muce nekim pitanjima (a vecina su provokativna i veoma uvrijedljiva) uopste da odgovara. Ubjedjen sam da niko ko trazi iskreno pravi put nece doci na forum i traziti da mu neko iza nekog nika objasni ili da odgovor.

Onaj ko ozbiljno ima nedoumica oko nekih stvari u Islamu on zna gdje mora otici i ko mu moze opsirno dati odgovor na ovakva pitanja.

A vjernike cu podsjetiti na jedan Hadis koji sigurno znaju..

"Ko napusti raspravu kad nije u pravu, bude mu napravljena kuca u dzennetskoj mahali, a ko ostavi raspravu kad je u pravu, bude mu izgradena kuca u najodabranijem dijelu dzenneta." (Ibn Madze i Tirmizi).

A svaka rasprava dovodo do sumnje,svaka sumnja dovodi do nevjerstva. A znamu koliko je Sejtan lukav.

Zato braco i sestre ne nasjedajte na ovakve stvari,i na mnoge likove koji kritikuju Islam oni ce to ciniti i raditi da ne znam sta vi uradite,a znate i sami da samo SEBI stetu nanosite.

Sellam Alejkum.
Pa mora negdje traziti odgovor :P Nece svako na forum ali neko hoce ;) Jer ga zanimaju misljenja nekoliko ljudi ;)
ArtemisFowl

#339 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

fatamorgana wrote:
Nogatrans wrote:Ubjedjen sam da niko ko trazi iskreno pravi put nece doci na forum i traziti da mu neko iza nekog nika objasni ili da odgovor.
A za pravi put kojeg prevoznika predlazes? NOGATRANS? ;-)
Vid' fatamorgane sto reklamira :mrgreen:
68847

#340 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by 68847 »

Bolje zvuči i NOGATRANS nego HAZARD
Optimus Prime

#341 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by Optimus Prime »

Nogatrans wrote:
Za mene kao ateistu dzenet predstavlja samo izmisljotinu, to jest imaginarnu projekciju zelja arapskih pastira.
Ali me ovaj hadis ipak nesto zaintrigrirao pa me interesuje da li ima vise podataka o ovim kucama.

Da li ih Allah gradi carobnim stapicem i kako one izgledaju?
Da li one sve izgledaju isto i koji arhitektonski stil se preferira.
Interesuje me takodjer i velicina baste.

Ono sto je pored toga interesuje je struktura gradova u dzenetu.
Je li sve jedan veliki grad gdje zive sve "spasene" duse, ili su gradovi u dzenetu onako decentralno smjesteni?
iz hadisa se moze zakljuciti da postoje bolji i losiji dijelovi grada, sto implicira da i u dzenetu postoje geta za manje privilegovane.

Sa obzirom da stanovnici zive u kucama, bilo bi interesantno saznati koja transportna sredstva koriste kada hoce da idu u posjetu svojim prijateljima. Radi li se o devama i konjima kao za vrijeme Muhameda ili su u pitanju vozila na motorni pogon? Ako se radi o motorima bilo bi interesantno znati da li se radi o elektromotorima ili onim na fosilna goriva.
Igra li ekologija ikakvu ulogu u dzenetu?
Last edited by Optimus Prime on 28/01/2013 18:50, edited 1 time in total.
vatrogasac

#342 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by vatrogasac »

Optimus Prime wrote:
Nogatrans wrote:
Za mene kao ateistu dzenet predstavlja samo izmisljotinu, to jest imaginarnu projekciju zelja arapskih pastira.
Ali me ovaj hadis ipak nesto zaintrigrirao pa me interesuje da li ima vise podataka o ovim kucama.

Da li ih Allah gradi carobnim stapicem i kako one izgledaju?
Da li one sve izgledaju isto i koji arhitektonski stil se preferira.
Interesuje me takodjer i velicina baste.

Ono sto je pored toga interesuje je struktura gradova u dzenetu.
Je li sve jedan veliki grad gdje zive sve "spasene" duse, ili su gradovi u dzenetu onako decentralno smjesteni?

Sa obzirom da stanovnici zive u kucama, bilo bi interesantno saznati koja transportna sredstva koriste kada hoce da idu u posjetu svojim prijateljima. Radi li se o devama i konjima kao za vrijeme Muhameda ili su u pitanju vozila na motorni pogon?
Pa onda i ne treba da čudi ...

OGLED O METAFORI DŽENNET

*)
Optimus Prime

#343 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by Optimus Prime »

vatrogasac wrote:

OGLED O METAFORI DŽENNET

*)
Znaci ove novije interpretacije su validne, iako su napisane od ljudi koji dzenetu nisu ni primirisali, dok informacije koje navodno dolaze iz prve ruke (Muhamed i hadisi) odjednom nemaju veze sa zivotom.

Interesantno.

Znaci nista od izgradnje kuca u boljim djelovima grada :D
ArtemisFowl

#344 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

Optimus Prime wrote:
vatrogasac wrote:

OGLED O METAFORI DŽENNET

*)
Znaci ove novije interpretacije su validne, iako su napisane od ljudi koji dzenetu nisu ni primirisali, dok informacije koje navodno dolaze iz prve ruke (Muhamed i hadisi) odjednom nemaju veze sa zivotom.

Interesantno.
Pa sta ako nisu bili u Dzenetu? :? Joj majko mila sto ste vi ljudi danas ograniceni :P :cry: Pa oni opisuju Dzenet kako ga Kur'an opisuje samo su sve to sabrali na 1 mjestu -.-

Znaci nista od izgradnje kuca u boljim djelovima grada :D
68847

#345 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by 68847 »

Vidiš ti.
Ima da se držiš svakog slova doslovno osim kad je u pitanju metafora i još je sve rečeno na najbogatijem i najsavršenijem jeziku na svijetu.
vatrogasac

#346 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by vatrogasac »

Optimus Prime wrote: Znaci nista od izgradnje kuca u boljim djelovima grada :D
Samo sam ti sinoć i večeras pokušao reći da ne čitaš Kur'an kao "Vlak u snijegu" ili "Orlovi rano lete". A dalje je do tebe.
Optimus Prime

#347 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by Optimus Prime »

vatrogasac wrote:
Optimus Prime wrote: Znaci nista od izgradnje kuca u boljim djelovima grada :D
Samo sam ti sinoć i večeras pokušao reći da ne čitaš Kur'an kao "Vlak u snijegu" ili "Orlovi rano lete". A dalje je do tebe.
Problem je sto ga vi ne citate nikako, nego samo preuzimate tumacenja uleme kojoj je jedini cilj da ga koliko, toliko uskladi sa naucnim spoznajama, po samo njima poznatoj metodologiji. :D

Iz tog razloga, dzenet kao metaforu mozes komotno macku o rep. Iz hadisa je sasvim jasno kako je Muhamed zamisljao dzenet. A ako on ne zna, ko drugi moze znati? Esad Durakovic mozda?
68847

#348 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by 68847 »

Vidim da se stalno bježi od "ženskog pitanja".
Nema niko hrabrosti da se suoči s istinom?
nasa

#349 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by nasa »

68847 wrote:Vidim da se stalno bježi od "ženskog pitanja".
Sta je zensko pitanje?
68847

#350 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by 68847 »

nasa wrote:
68847 wrote:Vidim da se stalno bježi od "ženskog pitanja".
Sta je zensko pitanje?
Pa kako se zove tema?
"Tri pitanja..."
Prva strana, prvi post, pitanje No 3.
Locked