trenira li iko karate od vas?

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
libertyBiH

Post by libertyBiH »

Shotokan i Jion su dvije kate potrebne za braun pojas ili se varam???

ps.tek onda nastupa pravi karate,do tada je hobi vjeruj mi... :)
lejlica

Post by lejlica »

shotokan je vrsta karatea a ne kata :D
stare karateke kazu: tek od crnog pojasa pocinjes stvarno uciti karate, sve dotle je to manje-vise mlataranje
lola181

Post by lola181 »

ma sve mi se ovo nesto mota po glavi ali nikako da te pitam......

vanja begic i ibrahim hindic su 19-og mislim polagali za crni pojas u sarrajevu,a cula sam jos da ja par njih iz zenica takodje polagalo tada

ne znam jesi li cula za to,je li to bilo samo pojedinacno polaganje ili onako svi koji imaju dovoljno staza i tako to...........

sto se tice kata za smedji ja ne znam u mom klubu za plavi polazu tonu kata bassay day,bassay sho,tekki shodan,kanku day,kanku sho,jion i jos par :roll: njih

a za crni kanku day jion i jednu majstorsku po izboru.prvo uradis jednu pa ustanes cekas 10 sekundi,uradis drugu,opet cekas 10 sek i uradis trecu

tako nekako

a kako si ti?

skola vidim super ide( :D )a kako ljubav i te stvarcice?

meni je u skoli dosadno kao i obicno,a onko nema nista.

iu mostaru vec 4 dana zaredom pada snijeg,a uhvatio padat taman kad sam se ja vratila sa snijega na kojem sam imala 5 treninga dnevno

krasno,zaista krasno
lejlica

Post by lejlica »

e to za to polaganje 19-og... ne znam nista za to pologanje, znam samo da mi suda uglavnom nista nije pricao o tome a da je bilo nesto "da valja" rekao bi mi sigurno jer ja evo cekam polaganje vec od ljeta, spremam se itd. ali znam da je bilo neko polaganje jucer u tuzli al i to je haman bilo nesto pojedinacno tako da nisam otisla ni na to. znaci jos uvijek cekam... izgleda docekacu ja sljedeci zaostrog :D ma hajde nema veze, onda ce barem mana, lejla i emina navijati za mene :)

ma suti, i kod nas ovamo je snijeg napadao do vrata. vise mi se isplati ujutru ici pjeske u skolu nego pomoci mami da ocisti auto. to je stvarno zalosno... :roll: sinoc sam konacno podigla svoju debelu guzicu iz fotelje i otisla sa sekom na klizanje. smrzla sam se praaavo (i nije cudo- bilo je minus 18 stepeni C) zima mi zasla za nokte i babo mi grijao ruke jedno pola sata, bile pomodrile skroz... (babina maza) :D :D :D

danas sam se onda (prehladjena od sinoc i s glavoboljom) jedva natjerala da sjednem za knjigu da popravim tu ocjenu, ipak sam nekad bila najbolji ucenik skole (to su bila vremena... :roll: ) a stari su rekli da nema hodanja ako ne popravim prosjek... uglavnom sam ih maloprije isfolirala *he he* ucila 3 sata i onda sjela za comp. - ko fol moram da posaljem zadacu preko e-maila... i onda na sarajevo-x i da tebi odgovorim :-D a kontala sam zbrisati na skijanje al nekako mi se mrsko spremati i traziti skije itd... skijas li ti?

pitas za ljubav... ma to ti je kod mene kao i uvijek cijeli haos... zamalo neki dan nisam izmlatila ovog jednog svog bivseg. da bog sacuva kako mi je izvadio zivce... :x muskarci... tsss... tako da sam odlucila da "pauziram" sad za sad, ne dao bog da se potucem s nekim :D jos mi samo to fali... :D :D kad numerolozi kazu da omladina ima neku skroooz losu fazu, naci cu sebi nekog finog, pametnog, itd. momka (ako takvo bice jos uopste postoji...) 8) toliko o momcima...

a za kate i crni pojas... koliko ja znam u onoj knjizurini gdje pisu one tehnike i kate za svaki pojas i koju svaki trener ima non-stop sa sobom pise: crni pojas - jitte i sochin a i na svakom sudinom polaganju za crni je jitte i sochin... to za kanku dai i jion nikad nisam cula... :-?

pusa
Bosančeros

Post by Bosančeros »

Dali postoji gdje u Sarajevu klub gdje mozes trenirati Vale tudo ili BJJ?[/quote]

Bude BJJ u FIS-u UTO u 19.00, i CET i SUB u 17.45!!

Nema treninga sa džudistima redovnih, nego se znaju dogovoriti posjete nekog kluba, da li iz SA, ili nekog drugog grada!!
zmija

Post by zmija »

eee, cao LEJLICE. 8) vidim da si ti jedna od onih sto treniraju karate i da si smedji pojas. interesuje me gjde treniras, koji klub, :-? . znas i ja sam trenirao u bosni kod cupine pa sam odustao kad sa trebao da polazem za crni, pa nesto kontam da se vratim i da nastavim, jebiga sport je sport. ali neznam gdje da pocnem, nastavim, i sve to. mislim trebalo bi mi jedno 8 mj. da se samo vratim u formu 80%. Bas mi je zao sto sam prestao sa tim. eto javi kad budes mogla :( 8)
lejlica

Post by lejlica »

ma daaaj zmijo... nisi se valjda udebljao 10kg pa da ne mozes da se maknes :lol: mjesec dana i u formi si... kada si trenirao u bosni? licno kod sude ili kod nekog drugog? ti si izgleda jedan od one starije raje, otprilike izmedju 22-25 godina? ...previse sam radoznala, jel'de? :D
pa hajde vrati se, pa ljetos sa mnom zajedno na polaganje :-D zar to nebi bilo bas super? :D :D :D
lola181

Post by lola181 »

joojjjjj pa nemoj takooooooo :(
ako budes polagala u zaostrogu i ja cu navijeti za tebe :)

jesi cula da emina ide na balet
(fakat me uhvatila provocirati kako je ''karate previse grub za nju'' i te stvari zns vec)
a jesi 100% nema niko u sarajevu i siroj okolini da to ne zna :D
ma ja sam 100% nesto pobrkala za te kate,a knjizurine su mi sve u trenera
da ja slucajno nisam napisala kate za smedji ili tako nesto

saznala sam ovo je bilo polaganje samo za nih dvoje iz mostara i jos 4 iz zenice
mozes li ti ucestvovati na jadran openu ili nekom drugom takmicenju????
ili to nije za one koji su stariji

ma nemam ti ja blage nikad se nisam razumjela u te junior-senior stvari
u zaostrog ako budete isli ici ce i moj klub,to nam je trener reko,a ako ne nemam pojma onda cemo u tucepe
ljetne i zimskr pripreme vec jedno 8 godie neizbjezno,a meni gnjavaza..

mi necemo do ponedeljka imati nastave ''zbog nevremena''
vrijedi biti u podruciju toplije klime u vrijme globalnog''zagrijavanja''

jes mi vala zagrijavanje............

hugs and kisses
lejlica

Post by lejlica »

minkic i balet? de ne zezaj... a cijelo vrijeme u zaostrogu ucila ciscenja i te fazone i sve pricala kako ce ona na karate... :D :D

eto vidis nisam znala ni da postoji taj jadran open. moracu se malo raspitati... pa ja inace idem na te opene i borim se u juniorima... zadnji open na kom sam bila je bio u trbovlju al pricala sam ti za to, vec jednom... ma eto, kad imam vremena i ako nije predaleko onda idem na te opene... :D

pa dobro nisam znala da ces i ti u zaostrog, sorry :D :D naravno da ces onda i ti navijati. nabavicu vam svima majice na kojima je moja slika da svi znaju ciji ste :lol: :lol:

ma to samo ima u bosni... ovdje snijeg metar al opet moramo u skolu, dzaba sto je zima i sto ti treba duplo vise vremena da dodjes... jos nam u skoli nestalo ulja za radiatore, svi sjedimo u jaknama *brr*

popravila sam danas ocjenu iz matematike al zato cijelu noc nisam spavala, sad mi se oci sklapaju :zzzz:

pusa
zmija

Post by zmija »

kao prvo jesam se udebljao 10 kg, :D , kao drugo spadam u generaciju 22-25,(22), 8) , i nisam trenirao sigurno 3 god. :( velika pauza. durgo ili ko zna koje trenirao sam kod suada cupine sa hadzicem i muhovicem i ostalima :zzzz: .a sto se tice radoznalosti i nisi bas, ima i interesantnijih stvari kod mene :D :D :D , mislim u zivotu :evil: . nego znas imam jedan ritam nocnog zivota koji tresko da mogu da stavim na stranu, mada :? :? , ma nista.
lejlica

Post by lejlica »

pa nisi star, mozes se vratiti komotno 8-) mislim, necu te ja sad nagovarati ali valjalo bi ti... ja sam sada zauzela izgleda tvoje mjesto u ekipi :P :D
lola181

Post by lola181 »

ne zezam majke mi,ali je nesto prosli put cmizdrila(nesto joj profesot skrivio) sve mi se cini da misli da cu je prebiti..ali ona je dama,nije to sala..

izvini sto ti nisam pisala malko sam se ohladila od neta odkako mi je stigo onaj racun 102 km telefona i 68 intrneta...mama ozbiljn prijeti da ce ga iskljuciti... :(a i bila sam malo bolesna,opet glupa gripa ali eto..
kod mene skola pocela proslog ponedeljka i opet gluposti,ali najavljuju opet snijeg u ponedeljak,pa daj boze da na opet malu pauzu naprave(samo se ti emina tjesi)

inace sve cool s tim da nam je trener zado 5 treninga sedmicno(svim radnim danima)
psihopata,sta da ti kazem..

pozdrav za nastavnike matematikje,tjelesnog i tvog bivseg treneta :D

PS mislim da se zove jadran open,ali mogla sam i pogresiti,ali znam da se odrzava u splitu :-D
lejlica

Post by lejlica »

a meni sada pocele ferije :P samo 7 dana, al hajde, dobro je...

nesto sam citala na ekf-stranici rezultate juniorskog i kadetskog evropskog prvenstva. neki nas mali je osvojio 2. mjesto, a jedna dzenita cibo, mislim da je iz srebrenika (uglavnom sam se protiv nje borila na drzavnom...) je osvojila 3. mjesto... :)

kod nas se snijeg polahko topi a postalo je i toplije. ne moras ono hodati vise s kapom na glavi, u debelom dzemperu i sa po dvije majice ispod :D jupi...

jao racun ti je extra... dobro te mama nije istukla. al mozda nema sanse protiv tebe... :D :lol: u mene je na pretplatu, mozes biti 24h dnevno 30 dana u mjesecu i uvijek platis istu cifru. pravo super...

5 dana trening? pa lud je... to me podsjeca na ljetos kad sam i ja imala 5 dana sedmicno trening. a sve ko fol ferije i sve ko fol odmor. ma nema, crkla sam. jos sto je najgore, ne mozes vise ni izlaziti kako treba kad ti namjeste trening bas ono u nezgodno vrijeme. npr od 19.30 do 21h pa dok ja dodjem kuci, dok se istusiram itd... pravo bezveze... :( al hajde izdrzaces i to, onda ces barem imati super misice i super kondiciju... :D
posto ovdje vise nemam kluba u kojem mogu trenirati, skontala sam sebi jedan stan u prizemlju, koji ima nenormalno veliku dnevnu sobu (mogu komotno 2-3 osobe istovremeno raditi koju god hoces katu bez problema) i tu sad treniram skoro svaki dan. pravo mi je super. sama svoj trener :D :D

poljubi mi balerinicu ako je vidis prije mene :D
pusa
lola181

Post by lola181 »

joj i ja sam nesto kontala taj ADSL prikljucak ali mi je cire nesto savjetovo ist tako samo jos povoljnije...vidicu,samo da se uspijem kontrolisat..sto je gotovo nemoguce..

taj stan ti je fora,isto ko i moj trener.odredio nam je ponedeljak srijeda petak obavezni treninzi,a ovo drugo ako imas slobodno vrijeme,sve mislim da se i on pravo izmorio,pa nam je ona dva treninga na vanju prebacio,pa sada samo cure dolaze i pravo super bude :-D

joj dobila sam novi raspored,nove nastavnike(najzagijenije u okrugu 6.548 drzava ali dpbro je...ako uspijem dignut svoju ljenu guzicu iz fotelje i otic sutra na trening predstavice me gradonacelnniku svijeta(nesto danas lupam nemam pojma sta mi je kada sam rekla treneru u sali on mi mrtav hladan odgovor ne brigaj nista i okolina je takva :D )

pravo je kasno,ujutru sam prva smjena i tako ce osttat do kraja zivota mog jadnog,pateticnog zivota....

pozdravy
lejlica

Post by lejlica »

ma stan mi je stvarno haos... :D
juce sam bila kod zubara. a ne znas ti mene. moj zivotni moto je nesto poput "ako ne umrem od starosti, onda cu od zubara" praaaavo me strah toga. jos me covjek poceo zezati na stolici. ko veli, ti si karateka, moras biti strpljiva, ne smije te biti strah bla bla. a znas ono kad te uhvati, ti tu sjedis, ne mozes mu odgovoriti a najradije bi ga pukla jedom pravo u facu za te zezancije... :lol: al eto ostala sam ziva ovaj put (al sve do jednom... :lol: ) i stavio mi je "dental tattoo", mali kristalcic na zub, koji izgleda praaavo extra. e vala ako sad ne nadjem momka ne znam ni ja... :D
nesto sam kontala doci u bosnu ove sedmice, al nas je snijeg zatrpao ono pravo pravcato, ne mozemo da maknemo. znas, opasan put, klizavo, neocisceno itd. bezze... :roll:
taj trening s vanjom je izgleda pravo super... jeste isfolirale momke... :D :lol:

pusa
lola181

Post by lola181 »

i tiiiiiiiiiiiii.......
ne mogu vjerovati,i ja sam bas jucer bila kod zubara,nemam pojm telepatija sigurno=)

meni nije trebo kristalic nego mi je pola zuba prakticki otpalo neki dan dok sam ih prala,pa sam morala
kod mene su to vecinom traume iz ranog djetinjstva,jos nije bilo pravih nacina cinjenja cijele stvari bezbolnom,pa mi je kreno dati nekakvu konjsku injekciju,a ja ga koljenom ,,tamo gdje muskarce najvise boli''
vidis,odmah su skontali da cu se boriti

momcima smo rekli da je to trening samo za nas,a da ce oni imati seminar samo za pripadnike svog roda,sto naravno nije istina

a to za taj stan... stvarno nisam znala da je austrija toliko zaostala da nema kluba u koji bi se mogla upisati,pa moras sebi stn iznajmljivati..

da nastavim sa zubarima...ja sam se toliko bojala da sam sama sebi nabavila svu potrebnu opremu i za 67 puta skuplje sama sebi uradila izbjeljivanje... to me nesto bilo uhvatilo nemam ti blage to mene u nalete hvata,a nakrraju nista

brzopleta kao i uvijek,ja sam dobila danas onu jednu sugavu ,,privremenu jedinicu'' iz matke(jos joj tepam) dok se ne popravim i ne shvatim svoju grestku
znas koja je moja greska?zaboravila sam sestar,eto koja.nastavnik psihopata,psiha sa tupim pogledom mentalno zaostale osobe bla bla bla

pozdrrav :|

PS danas sam iz geografije imala zemlje srednje evrope,radili smo u grupama a moje je imala bas austriju.mogu ti reci da ti je fora zemljasa onim alpama :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Probaj s nickom "Bug" :D , ima crni pojas...znam... :D
solufash

Post by solufash »

Misljenja sam da iz svake borilacke vjestine moze se izvuci mnogi samoodbrambeni elementi i zahvati. Ja treniram aikido u Sarajevu i usput ucim iz drugih vjestina neke od tehnika koje mogu dobro se koristiti uz aikido. U sustini sve moze biti efektivno ako se dobro aplicira i utrenira.
lejlica

Post by lejlica »

:lol: :lol: :lol: jao stvarno si me nasmijala za tog zubara... legenda si! ja sam tako jednom prije 2 godine morala da popravim zub kod tetke (i tetka mi je zubar al sad idem nekom drugom koga me nije strah kao nje) i natjerala me dotle da sam ja uzela busilicu, ogledalo i sama. (tako je mnooogo vise bolilo...) :D ma imam i ja tih bisera za zubara. kad sam bila mala bila sam nesto sam bila bolesna (neka extra upala grla) i svakog dana primala injekcije i tako mjesecima. i od tada me strah... slicno kao u tebe...
kao da smo blizanci - vidis dobila si i ti keca iz matematike... al eto da znas, posto sam ga ja ispravila i ti ces sigurno :D sljedece ce ti biti 4 iz likovnog (zbog ponasanja) :lol: :lol:

ma austrija je zaostala toliko da se to ne moze opisati normalnim rijecima... moracu se stvarno poceti psovati... :x :D ma sve invalidi u mozak... al izdrzacu vala jos 3 mjeseca i onda me vise nikada ovdje nece vidjeti... (selim se odavde, jupiiiiiii) :D

a to za izbjeljivanje. bas sam nesto pricala s tetkom uvezi toga. kaze ona ako to uradis onda ti zubi postanu nekako hrapavi (ali to se samo vidi na mikroskopu, kaze ona) i moze da ti se desi da ti se zub odlomi zbog neke gluposti. npr moja drugarica je zagrizla u (przenu!!!) papriku i zavrsila sa svojom jedinicom... :D tako da sam i ja zavrsila s tim izbjeljivanjem. nebi ni u snu pomislila na to... ionako me strah zubara jos mi samo fali da moram da idem njemu da mi vadi ostatke zubica i pravi protezu ili implantate... fuj...

odoh trenirati
pusa
lejlica

Post by lejlica »

horns&drums wrote:Probaj s nickom "Bug" :D , ima crni pojas...znam... :D
ko je taj, mozda ga znam? :?
kekec

Post by kekec »

Koji "pojas" bi mogao
imati ovaj majstor ? :?
Image
lejlica

Post by lejlica »

sudeci po nun-chakama ja bih rekla da trenira kung fu... al imas one frajre koji treniraju par tih borilackih sportova pa ne mozes tacno reci. :roll: uglavnombi trebao da ima crni. mislim, stavila sam cvike, gledala video... to sto mu je oko struka je definitivno crne boje :D jedino da mu to nije kraj trenerke a meni da je dioptrija porasla :lol: :lol: moze biti i to :lol:
lola181

Post by lola181 »

kekec wrote:Koji "pojas" bi mogao
imati ovaj majstor ? :?
Image
zasto si pod navodnike stavio pojas :D prije bi islo majstor :D

eeeee gdije se selis?igdje malo blize?

popravila sam kec iz matematike,i dobila vjerovala ili ne cetri i pet iz likovnog.pet sam dobila za rad,a cetri za teoriju.ona cetvorka bila je zbog mog nametljivog ponasanja.ti si ČUDO

psiha iz bosanskog mi je dao pet(kako nece kad sam naucila cijelu cjelcatu baladu o pogibiji brace morica....

pa eto moeram ti ici u mom jadnom zivotu nista

ima jos nesto

3 dana sam po kuci trazila jednu knjigu iz biblioteke,a danas na malom odmoru otrcala do kuce i na skolskim stepenicama se podskliznula na nesto,kad tamo 85 lista te knjige,sad moram ici platiti je i ispricavatise biblotekarkama psihama...

caoooooooooooooooooo
lejlica

Post by lejlica »

he he rekoh ja tebi za likovno... :lol: ma sve ja znam, samo mene pitaj ako te sta zanima... :lol: mogu se prikljuciti vidovitoj dzemili i njenim saradnicima, malo love nebi bilo na odmet... :D

dobro si to s tom knjigom. ma extra. ni ja ne bih bolje :D prosle godine sam ti ja tako drzala knjigu kraj prozora (a bila zima i voda je bukvalno lila niz prozor) pa mozes zamisliti kako je knjiga izgledala. na kraju sam uzela peglu i peglala je (nagovorila me drugarica koja nije znala da sam ja invalid sto se tice peglanja) i onda je to sve jos i pocrnilo... :lol: dobro, tada mi to nije bilo tako smijesno... :( :D

selim se ako bog da u sarajevo. nadam se da cu to nekako izvesti s upisom na faks itd... ma hajd bice to sve ok

trenirala sam danas puna 3 sata bez prekida. (savjest me grizla sto sam se danas prejela) :D i kad sam glupa bio mi je prozor otvoren. evo me kasljem k'o pusac. fuj... :roll: a taman sutra htjela na skijanje. (da barem imam izgovor zasto nisam procitala lektiru...) nista od mog jalijanja...

ljubim te
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D I ja tebe :D :D
Post Reply