Hemel wrote:zurbriggen8 wrote:
Glede ne diranja manjeg entiteta, naveo sam kako u jednoj prijasnjoj mojoj posiljci.
I da, slazem se, do tada - pa i da bi da bidne nikada - Dayton uber alles. Ne na moju, ali znas ti na ciju radost
Glede prvog, ne znam sta si pisao o diskontinuitetu nekog treceg.
Ovo drugo, na zalost sviju nas !!! Traziti nesto sto nije moguce odnosno sto se zavrsilo nekada davno u Wasingtonu, nije realno niti ce ikada biti. Prekompozicija cijele BiH je realnija a ta adresa je u B.L. Traziti nesto samo zato sto to Dodik podrzava (a nista ga ne kosta) je ubleha. Odi do Dode i reci mu da ti da milion maraka na koje imas pravo i reci mu da te Hemel poslao.
Ne bih se radovao sa ''statusom quo'' da sam Hrvat. Zakinuti jesu i to treba ispraviti ali nikako ovako kako to cine sadasnji politicari. Ostane li duze ovako, na sledecim izborima ili za nekih 10-20 god. broj Hrvata ce se drasticno smanjiti. Mi Bosanci i Hercegovci nemamo kuda, nemamo mnogo izbora. Mi smo izabrali BiH i branit cemo je kao i u proslom ratu, krvlju i mesom. Druge nema.
Bosanci i Hercegovci, ma bilo da su Hrvati, Srbi i Bosnjaci, imaju kuda. USA, DE, TR itd. Imaju oni kuda. Raspitaj se u tvom susjedstvu, pa ces dozanti da Bosnjaci imaju kuda.
Bosnjacke su stranke poslije presude u Haagu glede genocida u Srebrenicu trazile pripajanje te opcine FBiH, ili barem da Srebrenica bude distrikt nalik Brcko, i koliko su uspjeli?
Kada se TI i VI izborite za Srebrenicu, onda mi se javi! Hajde se sada opet malo keseri, Dayton uber Alles
Hrvati BiH poslije 15 godina politickog saveznistva sa glede strateskih pitanja sa Bosnjackim strankama, nemaju vise sto izgubiti jer smo izgubili osnovnu ravnopravnost koja nam je bila zagarantirana washingtonskim sporazumom.
A osten li ovako, kako ti kazes, BiH tone u nepovrat. A Bosnjaci imaju kuda, nemoj se ti brinuti!
Dayton uber Alles se samo moze promijeniti ako se FBiH okrene na bolje.
Da nije bosnjacka politika od 1995 bila zasnovana na etnickoj majorizaciji u FBiH, umjesto da nastavi sa ravnopravoscu i gospodarskom razvitku, RS ne bi imala kuda vec da krenem putem reforme i u konacnici zupanijizaciji cijele RS kao i to da bi od RS samo ostao kostur umjesto danasnjeg supermana.
Bosnjacke su stranke, svi odreda: SDA, SDP, SBiH itd, su svojom politikom tijekom ovih 15 godina stvorile supermana od RS. I natjerale hrvatske stranke da odustanu od strateskog sporazuma sa bosnjackim.
E sada, mozes ti idalje pricati "da nece biti nikada" itd i stvarno more biti da tako bidne, ali samom sebi grob kopas. Ne na moju radost, ali znas ti na ciju...
PS! Glede onog tvog o diskontinuitetu, procitaj cijelu posiljku ako vec mislis na njoj replicirati. Ne gonime te ja da bilo sto procitas, ali je red ako ces vec replicirati na nesto da barem procitas navedeno.