TREĆA JUGOSLAVIJA

Post Reply
Hajvan

#451 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Hajvan »

nosara wrote:
Hajvan wrote:
Arteta wrote:
predstavnik sistema u kome svaka fabrika ima visak zaposlenih nekome govori da je lijen. :D
Ne braneći i ne podržavajući ove napaćene i nakaradne sisteme i države u kojima živimo, pogodio si svu poentu…

Oni misle da mi svi patimo od amnezije…

Edit: i vidim da se javio kao da se o nekom drugom govori, a njemu rijec…
Kad ce drzava na zelenu granu, majmuni su neurozni...? :D
Da ti pravo kazem, zaboli me kad će, hoce li i gdje će.. sve dok znam ja odgovore na ta pitanja- hoću li i gdje ću…

u Jugu neću, a neću vala zadugo više ni ovdje.. nije problem države, uređenja, sistema:. problem su ljudi!
Ovo je vukojebina sa ili bez jugoslavije…

a sto se tice udruživanja južih slavena u jednu državnu zajednicu, ponovit ću (evo već peti put) što sam napisao na ovoj temi:

Može nova (IV. a ne III -SCG je to bila) Jugoslavija, pod uslovima:

- da u nju pristupe sve države slavena balkana - bosna, bugarska, crna gora, dubrovačka republika, hrvatska, makedonija, slovenija i srbija
- bosna ulazi kao građanska država bez nonsensa o konstitutivnostima nekakvim
-zvanični jezici- bosanski, makedonski i slovenački
- glavni grad- Cetinje…

haj zdravo

Australije, Kanada su moje nove (stvarne) jugoslavije

jebla vas jugoslavija, balkan i ovi vokojebi sto na "tim prostorima" žive.
Ali Kemal

#452 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Ali Kemal »

Arteta wrote:
Ali Kemal wrote: Juga je vec imala trzisnu ekonomiju u dobrom dijelu. Ti veze nemas ni sa ekonomijom, ni sa trzistem, a dajes ovako neke ŠBBKBB prognoze,
Jugoslavija se nije raspala zbog ekonomije, koja je bila prije raspada neuporedivo bolja do sadasnjih banana ekonomija, nego zbog civilizacijskog pada cijelog drustva, koja je povuceno dole uglavnom na bazi religije, koji je proizveo tipican vjerski rat, koji jos uvijek traje bez oruzja, ali svugdje prisutan u svim oblastima drustva.
Religija je broj uzrok svih problema i ratova na prostoru bivse Jugoslavije, izmedju naroda koji govore potpuno isti jezik i cija nacionalnost se odredjuje iskljucivo na bazi religijske pripadnosti, zbog cega je i cijeli region na vrlo niskom civilizacijskom nivou. Onda nije cudo i ako je ekonomija nikakva, ako se divlja po ulicama, ako cvijeta korupcija, pljacka drustve svojine, posebno od strane patriota, da patriotski pljackaju narod za koja isticu svoja patriotska osjecanja, moral takav da se ljudi izjasnjavaju nacionalnosti kojoj ne pripadaju da uzmu komad vlasti i slicno.
E da ponovim, sa takvim drustvom nema teorije o obnovi bilo kakve Jugoslavije, ne mogu takvu drzavu da podignu ljudi na takvom civilizacijskom nivou.
E ako se stanje promijeni na bolje, onda ce i rasti svijest ljudi i ta ideja nece izlgedati kao sto sada izgleda, neego ce ljudi poceti shvatati da je to bolje za njih, tako da bih ja preporucio ovim protivnicima jugoslovenske ideje, da cine sve u njihovoj moci da ostane ovako kako je :D
Neko ko je ovo napisao mi govori da nemam veze sa ekonomijom.

Putuj igumane i ne brini za Manastir.
Malo vidi Zapada pa ces govoriti da smo i danas socijalisticka drzava.
Pa nemas veze, to se vidi iz aviona, nisi nikad radiu ni u jednoj firmi prije rata, ne znas kako se poslovalo, ne znas kakve su to bile firme, kako se odvijala proizovdnja, kakav strucni kadar je postojao, kako je to sve bilo opremljeno za to doba itd itd.
Negdje si cuo da je bilo viska zaposlenih, sto se zvalo tada tehnoloski visak, eto nesto da naucis. ali nemas pojma kako se to rjesavalo i u kakvom je to obimu bilo. Mislim ne znas nista o topiku o kojem raspravljas, nikakvog konkretnog primjera, nikakvog iskustva, osim mozda prico mi daidza :lol:
privremeni

#453 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by privremeni »

nosara wrote:arteta opet na braniku rahatluka... :lol:
kad unistis obrazovni sistem, unistio si zemlju, a da vojnickom cizmom nisi zakoracio... nema dalje...
nosara

#454 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by nosara »

Ali Kemal wrote:
Arteta wrote:
Ali Kemal wrote: Juga je vec imala trzisnu ekonomiju u dobrom dijelu. Ti veze nemas ni sa ekonomijom, ni sa trzistem, a dajes ovako neke ŠBBKBB prognoze,
Jugoslavija se nije raspala zbog ekonomije, koja je bila prije raspada neuporedivo bolja do sadasnjih banana ekonomija, nego zbog civilizacijskog pada cijelog drustva, koja je povuceno dole uglavnom na bazi religije, koji je proizveo tipican vjerski rat, koji jos uvijek traje bez oruzja, ali svugdje prisutan u svim oblastima drustva.
Religija je broj uzrok svih problema i ratova na prostoru bivse Jugoslavije, izmedju naroda koji govore potpuno isti jezik i cija nacionalnost se odredjuje iskljucivo na bazi religijske pripadnosti, zbog cega je i cijeli region na vrlo niskom civilizacijskom nivou. Onda nije cudo i ako je ekonomija nikakva, ako se divlja po ulicama, ako cvijeta korupcija, pljacka drustve svojine, posebno od strane patriota, da patriotski pljackaju narod za koja isticu svoja patriotska osjecanja, moral takav da se ljudi izjasnjavaju nacionalnosti kojoj ne pripadaju da uzmu komad vlasti i slicno.
E da ponovim, sa takvim drustvom nema teorije o obnovi bilo kakve Jugoslavije, ne mogu takvu drzavu da podignu ljudi na takvom civilizacijskom nivou.
E ako se stanje promijeni na bolje, onda ce i rasti svijest ljudi i ta ideja nece izlgedati kao sto sada izgleda, neego ce ljudi poceti shvatati da je to bolje za njih, tako da bih ja preporucio ovim protivnicima jugoslovenske ideje, da cine sve u njihovoj moci da ostane ovako kako je :D

Pa nemas veze, to se vidi iz aviona, nisi nikad radiu ni u jednoj firmi prije rata, ne znas kako se poslovalo, ne znas kakve su to bile firme, kako se odvijala proizovdnja, kakav strucni kadar je postojao, kako je to sve bilo opremljeno za to doba itd itd.
Negdje si cuo da je bilo viska zaposlenih, sto se zvalo tada tehnoloski visak, eto nesto da naucis. ali nemas pojma kako se to rjesavalo i u kakvom je to obimu bilo. Mislim ne znas nista o topiku o kojem raspravljas, nikakvog konkretnog primjera, nikakvog iskustva, osim mozda prico mi daidza :lol:
:lol:
Arteta

#455 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Arteta »

Ali Kemal wrote:
Arteta wrote:

Haha.
Zeljezara u Zenici imala 20 000 radnika i ja bi trebao raditi u toj fabrici da skontam da tu ima visak radnika.

Sa tehnoloskim viskom sam sebe hebes.
Malo prije pisete o nezaposlenosti u BiH, a sad se vadite na tehnoloski visak, a i sam znas ako se uzme ta cinjenica da bi danas trebalo biti bar duplo ili 3x vise fabrika nego prije rata ako se misle porediti dvije drzave.
burger_pasa

#456 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by burger_pasa »

Covjek da povrati od pomisli na tu rijec jugos.... Fuj... Sjeme joj se zatrlo... Pa da umjesto Bosne navijam za jugu, za sumadince i obilice....
Ali Kemal

#457 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Ali Kemal »

Arteta wrote: Haha.
Zeljezara u Zenici imala 20 000 radnika i ja bi trebao raditi u toj fabrici da skontam da tu ima visak radnika.

Malo prije pisete o nezaposlenosti u BiH, a sad se vadite na tehnoloski visak, a i sam znas ako se uzme ta cinjenica da bi danas trebalo biti bar duplo ili 3x vise fabrika nego prije rata ako se misle porediti dvije drzave.
To je bio sistem u kome je vladala solidarnost, pa je radilo u nekim firmama 10 ili 20 % ljudi vise od optimalnog broja. Zbog toga su plate svima bile umanjene u tom procentu, znaci to se raspodjelilo na sve zaposlene, pa to nije bilo mnogo manje, ali su ljudi bili zaposleni.
Valjda svako mora od necega da zivi, a ne ko sada da ljudi kopaju po hajfisima.
Vidis na Zapadu uglavnom nema tehnoloskog viska, ali zato ljudi koji su nezaposleni primaju socijalnu pomoc i sta mislis ko to placa, odakle pare za socijalu.
Naravno ti ne razmisljas i mislis ode zaduzeno ministarstvo u bastu i nabere para sa drveca da isplati socijalu, medjutim gle, te nezaposlene opet placaju zaposleni, od njihove plate se odbija da se isplate sv socijale u tim drzavama.
Znaci, da bi bio pristojna drzava, ili ces ljude da zaposlis pa makar bili i tehnoloski visak ili ces da im das socijalu, a ne ovako kao sada, politika ko im jebe mater.
Sistem da ima zaposlenih malo vise od optimalnog broja je u neku ruku i bolji, jer je isti posao rasporedjen na vise ljudi, lakse je raditi, manje stresa i pritiska, vise godisnjeg odmora, ljudi koji rade se bolje osjecaju tako, nego kad su na socijali koja na njih isto vrsi pritisak da nadju posao itd itd, u svakom slucaju neko to plati, mislim u pristojnim drzavama, u bananama je vec pomenuti sistem ko im jebe mater, boli me racku i slicno :oops:
Vidis to se zove civilizacijski nivo, tj jedan od faktora, da se drzava brine za covjeka.
Sadasnja vlast se brine samo da se narod mrzi da bi ostala na vlasti, jer osim podizanja tenzija i beskrajnih rasprava o beznacajnim temama, nista drugo nisu u stanju da ponude.
I to je civilizacijski nivo, ali kakav, nikakav :skoljka:
Arteta

#458 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Arteta »

Ali Kemal wrote:
Arteta wrote: Haha.

To je bio sistem u kome je vladala solidarnost, pa je radilo u nekim firmama 10 ili 20 % ljudi vise od optimalnog broja. Zbog toga su plate svima bile umanjene u tom procentu, znaci to se raspodjelilo na sve zaposlene, pa to nije bilo mnogo manje, ali su ljudi bili zaposleni.
Valjda svako mora od necega da zivi, a ne ko sada da ljudi kopaju po hajfisima.
Vidis na Zapadu uglavnom nema tehnoloskog viska, ali zato ljudi koji su nezaposleni primaju socijalnu pomoc i sta mislis ko to placa, odakle pare za socijalu.
Naravno ti ne razmisljas i mislis ode zaduzeno ministarstvo u bastu i nabere para sa drveca da isplati socijalu, medjutim gle, te nezaposlene opet placaju zaposleni, od njihove plate se odbija da se isplate sv socijale u tim drzavama.
Znaci, da bi bio pristojna drzava, ili ces ljude da zaposlis pa makar bili i tehnoloski visak ili ces da im das socijalu, a ne ovako kao sada, politika ko im jebe mater.
Sistem da ima zaposlenih malo vise od optimalnog broja je u neku ruku i bolji, jer je isti posao rasporedjen na vise ljudi, lakse je raditi, manje stresa i pritiska, vise godisnjeg odmora, ljudi koji rade se bolje osjecaju tako, nego kad su na socijali koja na njih isto vrsi pritisak da nadju posao itd itd, u svakom slucaju neko to plati, mislim u pristojnim drzavama, u bananama je vec pomenuti sistem ko im jebe mater, boli me racku i slicno :oops:
Vidis to se zove civilizacijski nivo, tj jedan od faktora, da se drzava brine za covjeka.
U zapadnim drzavama ljudi rintaju po "privatnim firmama" kako bi hranili Arape i Crnce koji nece kile i to je najveci minus tog Zapada.
Domacim komunjarama se djelimicno svidja taj sistem, oni bi da spavaju po drzavnim fabrikima i tako hrane nezaposlene.

Mi smo danas u tranziciji (nebi mogao reci kakvoj tranziciji jer nemam pojma gdje nas ovi vode).
Da smo bar u kapitalizmu onda bi se moglo reci da bi moglo biti bolje za 20, 30 godina krenuti nabolje.
Pa jednoj Njemackoj treba bar 40 godina da spere sve ostatke komunizma pa da se razvija i taj drugi dio drzave, a kamoli nama.
Arteta

#459 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Arteta »

Hajvan wrote:
Arteta wrote:
predstavnik sistema u kome svaka fabrika ima visak zaposlenih nekome govori da je lijen. :D
Ne braneći i ne podržavajući ove napaćene i nakaradne sisteme i države u kojima živimo, pogodio si svu poentu…

Oni misle da mi svi patimo od amnezije…

Edit: i vidim da se javio kao da se o nekom drugom govori, a njemu rijec…
Vec sam napisao par puta.
Forumske komunjare ne zale za Jugoslavijom nego za blokovskom podjelom koja im je omogucila socijalne beneficije.
Ali Kemal

#460 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Ali Kemal »

Arteta wrote:U zapadnim drzavama ljudi rintaju po "privatnim firmama" kako bi hranili Arape i Crnce koji nece kile i to je najveci minus tog Zapada.
I na kraju dvije kasicice rasizma, dobar tek :-)
Arteta

#461 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Arteta »

Ali Kemal wrote:
Arteta wrote:U zapadnim drzavama ljudi rintaju po "privatnim firmama" kako bi hranili Arape i Crnce koji nece kile i to je najveci minus tog Zapada.
Naravno, ja sam rasista.
A kolega Insomnia koji zivi na Zapadu ce ovdje napisati kako zapravo Crnci i Arapi tamo dolaze da hrane Francuze, a ne obrnuto. :D
Bodkin

#462 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Bodkin »

and wrote:
Arteta wrote:Zato je bolje preventivno da nema nikakve fabrike :lol: razmislite malo kad pisete u pm
samo se vi šprdajte.a kad majstori pozatvaraju još ovo malo fabrika,pa kad dobiju nobelovu nagradu za očuvanje okoline vidjećemo ko će se smijati :mrgreen:
Odmah da si popravio citat!! :D
Ali Kemal

#463 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Ali Kemal »

Arteta wrote:
Ali Kemal wrote:
Naravno, ja sam rasista.
A kolega Insomnia koji zivi na Zapadu ce ovdje napisati kako zapravo Crnci i Arapi tamo dolaze da hrane Francuze, a ne obrnuto. :D
Ma zna se, crnci i Arapi teski neradnici, sve to treba izbaciti napolje. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#464 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Blokovske podjele donijele socijalne beneficije. Ponavlja i nije ga sramota :zid:
Arteta

#465 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Arteta »

Ali Kemal wrote:
Naravno, ja sam rasista.
Ma zna se, crnci i Arapi teski neradnici, sve to treba izbaciti napolje. :oops:[/quote]

Ne sve, ali ove koji se nisu uklopili podhitno.
Arteta

#466 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Arteta »

_BataZiv_0809 wrote:Blokovske podjele donijele socijalne beneficije. Ponavlja i nije ga sramota :zid:
Magicno samoupravljanje.
Nije se radilo ali se imalo. :D
Martinez_

#467 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Martinez_ »

Sonac wrote:Ja ne mogu da vjerujem da vi pričate o "nekom civilizacijskom nivou" kao faktoru ujedinjenja odnosno raspada bivše države.
Pa čovječe kroz istoriju se stoka na ovim prostorima konstantno krvila i krvit će se čim im daš priliku. Podići zidove na svim granicama bivših republika a ko želi da se druži i voli naći će načina kao i do sada.
A sa tvoje strane zida preko milion Srba, da ne kažem četnika....a sa druge strane zida 200 hiljada Bošnjaka.

Ne valja ti plan.
Bodkin

#468 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Bodkin »

Pa neka nova juga ce imati smisla samo kad se bude znalo sta je cije. Sutra da bosnjaci naprave oluju u bih i izbace srbe i hrvate, za 20 godina ne bi inali nista protiv juge. Da srba nije bilo u hr 91, ne bi nikad puklo. Jebiga sjebano je ali je tako
GeeTnT

#469 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by GeeTnT »

Bodkin wrote:Pa neka nova juga ce imati smisla samo kad se bude znalo sta je cije. Sutra da bosnjaci naprave oluju u bih i izbace srbe i hrvate, za 20 godina ne bi inali nista protiv juge. Da srba nije bilo u hr 91, ne bi nikad puklo. Jebiga sjebano je ali je tako
Kad se sagleda stanje (cije je sta) i pogotovo drzavni dugovi bivsih republika a danasnjih drzava, onda se shvati da su svi pod hipotekom...znaci od svega sto imamo su samo goli zivoti, ali i to je dovoljno da se nepodnosimo.
Bodkin

#470 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Bodkin »

GeeTnT wrote:
Bodkin wrote:Pa neka nova juga ce imati smisla samo kad se bude znalo sta je cije. Sutra da bosnjaci naprave oluju u bih i izbace srbe i hrvate, za 20 godina ne bi inali nista protiv juge. Da srba nije bilo u hr 91, ne bi nikad puklo. Jebiga sjebano je ali je tako
Kad se sagleda stanje (cije je sta) i pogotovo drzavni dugovi bivsih republika a danasnjih drzava, onda se shvati da su svi pod hipotekom...znaci od svega sto imamo su samo goli zivoti, ali i to je dovoljno da se nepodnosimo.
Tacno ali balkanskim narodima to nikad nije bilo bitno
Gojeni H

#471 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Gojeni H »

Ali Kemal wrote: ... Jugoslavija se nije raspala zbog ekonomije, koja je bila prije raspada neuporedivo bolja do sadasnjih banana ekonomija, nego zbog civilizacijskog pada cijelog drustva, koja je povuceno dole uglavnom na bazi religije, koji je proizveo tipican vjerski rat, koji jos uvijek traje bez oruzja, ali svugdje prisutan u svim oblastima drustva.
Religija je broj uzrok svih problema i ratova na prostoru bivse Jugoslavije, ...
Otac srpske (ne)moderne misli je trubio Srbima da trebaju da lazu. Bez obzira koliko se puta ta vasa laz ponavljala, ona nikada nece postati istina, niti ce promijeniti misljenje ljudi koji rat nisu gledali na televiziji, vec vlastitim ocima.

Tacno je da se Jugoslavija nije raspala zbog ekonomije. Ekonomija joj je bila na izdisaju, ali bile su i ekonomije mnogih drugih post-komunistickih zemalja. Bilo bi tranzicijskih bolesti, bilo bi "snalazljivih" tajkuna, nezaposlenih, ali ....

Nikakva religija nije unistila Jugoslaviju.
Jugoslaviju je unistila Srbija i srpsko rukovodstvo. Dobrica Cosic, Slobodan Milosevic i Ratko Mladic su bili deklarisani ateisti i dugogodisnji clanovi Saveza komunista Jugoslavije.

Srpska supcina je bila zinuula na ono sto nije njihovo i nikad nije ni bilo njihovo. Zarad zauzimanja novih teritorija bili su spremni i uradili su sve: genocid, etnicka ciscenja, silovanja, kulturocid, ...

Nisu religiozni Marsovci napali SFRJ.
Martinez_

#472 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Martinez_ »

Kakvo nerazumevanje istorije i kakva ekstremna pojednostavljivanja. Niti religija ima veze sa raspadom, niti je raspad eksluzivno delo srpske politike. Bespotrebno se mešaju rat i raspad, slovenačke elite rade na slabljenju federacije i jačanju svoje republike još od šezdesetih, i sad treba popušiti priču kako su eto oni hteli Jugoslaviju uvek ali je Srbi razbili?

Srpska politika je kriva za rat, a raspad bi se, zbog dezintegrativnih tendencija iz Slovenije kad tad dogodio.
Gojeni H

#473 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Gojeni H »

Martinez_ wrote:Kakvo nerazumevanje istorije i kakva ekstremna pojednostavljivanja. Niti religija ima veze sa raspadom, niti je raspad eksluzivno delo srpske politike. Bespotrebno se mešaju rat i raspad, slovenačke elite rade na slabljenju federacije i jačanju svoje republike još od šezdesetih, i sad treba popušiti priču kako su eto oni hteli Jugoslaviju uvek ali je Srbi razbili?

Srpska politika je kriva za rat, a raspad bi se, zbog dezintegrativnih tendencija iz Slovenije kad tad dogodio.
Ne slazem se. Ne hvalio im vjere, ali nema nikakvog dokaza da je Slovenija htjela smrt Jugoslavije.
Sloveniji je sve postalo jasno nakon ukidanja autonomije Kosova, smjenjivanja kosovskog rukovodstva, te "birokratske revolucije".
Ako je mooguce nelegalno obarati rukovodstva po Kosovu, Crnoj Gori i Vojvodini, zasto to ne bi bilo moguce jednog dana u Sloveniji?
Ljudi razmisljali cime se i razmislja - glavom , a ne kao Bosnjaci - srcem.
Ali Kemal

#474 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Ali Kemal »

Gojeni H wrote:
Ali Kemal wrote: ... Jugoslavija se nije raspala zbog ekonomije, koja je bila prije raspada neuporedivo bolja do sadasnjih banana ekonomija, nego zbog civilizacijskog pada cijelog drustva, koja je povuceno dole uglavnom na bazi religije, koji je proizveo tipican vjerski rat, koji jos uvijek traje bez oruzja, ali svugdje prisutan u svim oblastima drustva.
Religija je broj uzrok svih problema i ratova na prostoru bivse Jugoslavije, ...
Otac srpske (ne)moderne misli je trubio Srbima da trebaju da lazu. Bez obzira koliko se puta ta vasa laz ponavljala, ona nikada nece postati istina, niti ce promijeniti misljenje ljudi koji rat nisu gledali na televiziji, vec vlastitim ocima.

Tacno je da se Jugoslavija nije raspala zbog ekonomije. Ekonomija joj je bila na izdisaju, ali bile su i ekonomije mnogih drugih post-komunistickih zemalja. Bilo bi tranzicijskih bolesti, bilo bi "snalazljivih" tajkuna, nezaposlenih, ali ....

Nikakva religija nije unistila Jugoslaviju.
Jugoslaviju je unistila Srbija i srpsko rukovodstvo. Dobrica Cosic, Slobodan Milosevic i Ratko Mladic su bili deklarisani ateisti i dugogodisnji clanovi Saveza komunista Jugoslavije.

Srpska supcina je bila zinuula na ono sto nije njihovo i nikad nije ni bilo njihovo. Zarad zauzimanja novih teritorija bili su spremni i uradili su sve: genocid, etnicka ciscenja, silovanja, kulturocid, ...

Nisu religiozni Marsovci napali SFRJ.
Kada malo zagrebes po povrsini opet je religija u pitanju. Pored toga poslijednjih nekoliko stotina godina traje borba istocne i zapadne crkve i islama na Balkanu. Obicna borba za teritoriju, sto se i sada desava bas u Bosni. Jedino sto se gradi vise nego prije rata su vjerski objekti, najprimitivniji vid zapisavanja teritorije.
Nikakav rat ovdje nije moguc bez da religija ne da svoj pristanak. Da li je neko ateista ili ne, to nije bitno, bez toga se ne bi rusile dzamije, palile crkve, niti tekbiralo za vrijeme rata na polozajima.
To se desava samo kada se civlizacijski nivo spusti dovoljno nisko, kao sto je poslijednjih 25 godina. Za frtalj vijeka katastrofe, potrebno je dva frtalja da se to dovede u red i vrati u npr cuvenu 1984 godinu, kada je Sarajevo na svjetskim informativnim mrezama predstavljalo cijeli svijet.
Ti konkretno imas fasisticka pisanja, mastas o nestanku naroda iz BiH, sanjas o cistoj teritoriji, tako da me ne cudi da neces da priznas prosti fakt da religija u vidu organizovanog klera unistava konkretno tvoj zivot, kao i zivote tri miliona gradjana u BiH.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#475 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by KatarinaKosaca »

Na temu vrlo kratko: Nein, danke. No more Yugoslavia any more...
Post Reply