Sad ne znam koji je za tebe najljepsi.........
trebevic ?
-
EMH_V1.0
Ja sam na Trebeviću svaki dan, i spavam gore i jedem itd., jer živim na Jarčedolima
. Ako te brinu mine na Trebeviću, slobodno možeš doći i ovdje na Jarčedole i prošetati malo ovuda, prošetati kroz šumicu Popov gaj - fakat je tamo čist vazduh (ja je vidim s prozora - na dohvat ruke mi je
). Auto možeš ostaviti i kod džamije pored groblja Nišan na jarčedolima, pa malo prošetati ovamo do Popovog gaja ili čak dalje ako si raspoložen, a možeš se polahko sputiti i na staru prugu i tuda šetati (ne skreći s puta, ipak ima mina).
Veliki pozdrav.
Veliki pozdrav.
-
m_myers
Volim taj kraj gore, najiskrenije. Ponekad se popnem do gore i prošetam cestom skroz do Lisičnjaka iz Mašića kuća, te onim se kasnije od Popovog gaja spustim do Vekterhausa i starom pruge do izvora na Hropoči. Mina ima još uvijek ispred rovova od Lisičnjaka u pravcu prema Dovićima u onom šiblju.Stryker wrote:Ja sam na Trebeviću svaki dan, i spavam gore i jedem itd., jer živim na Jarčedolima. Ako te brinu mine na Trebeviću, slobodno možeš doći i ovdje na Jarčedole i prošetati malo ovuda, prošetati kroz šumicu Popov gaj - fakat je tamo čist vazduh (ja je vidim s prozora - na dohvat ruke mi je
). Auto možeš ostaviti i kod džamije pored groblja Nišan na jarčedolima, pa malo prošetati ovamo do Popovog gaja ili čak dalje ako si raspoložen, a možeš se polahko sputiti i na staru prugu i tuda šetati (ne skreći s puta, ipak ima mina).
Veliki pozdrav.
-
EMH_V1.0
Ima mina, kako ih neće biti . Iskreno, ja živim evo ovdje, a nisam od ljetos otišao u Popov gaj, iako ima oko 10 minuta hoda (uz ono brdo). To je fino za vas, građane Sarajeva, a i šire, da dođete, prošetate i odmorite se malo. Meni je malo i dosadilom_myers wrote:Volim taj kraj gore, najiskrenije. Ponekad se popnem do gore i prošetam cestom skroz do Lisičnjaka iz Mašića kuća, te onim se kasnije od Popovog gaja spustim do Vekterhausa i starom pruge do izvora na Hropoči. Mina ima još uvijek ispred rovova od Lisičnjaka u pravcu prema Dovićima u onom šiblju.Stryker wrote:Ja sam na Trebeviću svaki dan, i spavam gore i jedem itd., jer živim na Jarčedolima. Ako te brinu mine na Trebeviću, slobodno možeš doći i ovdje na Jarčedole i prošetati malo ovuda, prošetati kroz šumicu Popov gaj - fakat je tamo čist vazduh (ja je vidim s prozora - na dohvat ruke mi je
Veliki pozdrav.
-
m_myers
Ma i mene veže nešto za te krajeve iznad Hrida i Hošinog, pa nana mi je rođena u Kamenici blizu centrale, a mati mi je rođena na Trčivodi, tu kuću i dan-danas imamo, odem ponekad gore, održavam to koliko mogu, ne bih je dao ni za šta na svijetu.Stryker wrote:Ima mina, kako ih neće biti . Iskreno, ja živim evo ovdje, a nisam od ljetos otišao u Popov gaj, iako ima oko 10 minuta hoda (uz ono brdo). To je fino za vas, građane Sarajeva, a i šire, da dođete, prošetate i odmorite se malo. Meni je malo i dosadilom_myers wrote:Volim taj kraj gore, najiskrenije. Ponekad se popnem do gore i prošetam cestom skroz do Lisičnjaka iz Mašića kuća, te onim se kasnije od Popovog gaja spustim do Vekterhausa i starom pruge do izvora na Hropoči. Mina ima još uvijek ispred rovova od Lisičnjaka u pravcu prema Dovićima u onom šiblju.Stryker wrote:Ja sam na Trebeviću svaki dan, i spavam gore i jedem itd., jer živim na Jarčedolima. Ako te brinu mine na Trebeviću, slobodno možeš doći i ovdje na Jarčedole i prošetati malo ovuda, prošetati kroz šumicu Popov gaj - fakat je tamo čist vazduh (ja je vidim s prozora - na dohvat ruke mi je
Veliki pozdrav.. Jednom smo palili roštilj u Popovom gaju, milina, svjež vazduh, blag povjetarac itd.
. Samo mi se ne sviđa što su djeca gore napravili svoje igralište, pa se od njihove buke i galame ponekad ne može odmoriti fino čovjek, a i bezobrazni su dosta.
-
drug_komesar
prvi sumar je u federaciji, a drugi je rssjever76 wrote:Hoce li mi iko odgovoriti na pitanje o medju entitetskoj granici na tom podruciju?Nije moguce da niko ne zna.
barem koliko ja znam
mada to nije bitno niko te nece dirati ni tamo ni vamo sto puta sam popio kolu u nekom cirilicnom lokalu na stanici
cesto idem na trebevic ali se uglavnom ne drzim tih kojekakvih lokala uz put nego onom betonskom cestom desno od bob staze udjem u planinu. negdje na sredini ceste pocinju marke do planinske kuce "bijela stijena" (izmedju ostalog i mojih ruku djelo) a od nje je markirano do vrha, preko starog doma ptt-a. ako bas ne volis svoje auto mozes se i do planinske kuce dovesti kolima, ako nema blata. u planinskoj kuci mozes i pojest i popit za male pare, samo raja je vecinom starija.
od ove raje sto voze ne znam da li je ko primjetio da mozda kilometar ili dva prije bob staze ima lagana uzbrdica na kojoj bilo kakva kola ne mogu prebaciti vise od 30 km/h (nije da nismo pokusavali). neki prirodni fenomen ili sta vec
- muha_sa
-
Dr Arsla
#35 Re: trebevic ?
Refresh nakon 11 godina i 9 mjesecimuha_sa wrote:https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /191025046