moj omiljeni recept za tjesteninu sa pesto a la genovese:
na krugove (debljine oko 0.5 cm) isjecene tikvice poprziti uz malo crvenog i bijelog luka na ulju.. u to pomijesati jednu ovu teglicu pesto sosa (ko sto je stari sliko) i malo prije nego ce se skinut s vatre, feta sira po zelji..
sasuti u serpu u kojoj su vec kuhani makaroni i uzivati dok se boje ne rastope.. ufff..
Treba mi recept...
Moderator: anex
-
niko_i_nista
ne to s krompirom i jajima je za knedle a ovo ti je obicno tijesto ko za pitu puni se krompirom lukom, mesom ,zeljem...itd ko sta voli ne izvoli, i kuha senovalic wrote:jel' tijesto sa kuhanim krompirom.. jajima.. poslije razvaljano.. pa sjeceno na cockice, pa punjeno.. ili sirom...ili mesom..a more i morskim plodovima, spinatom.. satarasom !!!! itd...
to je to piroge
i jede s pavlakom eto
-
FortunaBela
Ja sam napravila piroge danas i to sasvim neki deseti recept i mogu vam reći bile su super....
Hvala Vam svima na pomoći....
Hvala Vam svima na pomoći....
-
The_Fluid
Zamijesiti tijesto, izrezati na max. sirinu malog prsta, osusiti i staviti u suhu i tamnu kutiju, ostaviti da odstoji jos dva-tri mjeseca.
Tako pripremljen pilav je dobar za bilo sta, bitno je ne dodavati luk, kvari ukus i nepotrebno puni prostor u tanjiru . Idealno skroz starinski, sa sasvim malo putera. Cvrknut preko istoga
Odlicno takodjer sa smjesom od bijelog luka i jogurta.
Preporucuje se i sa brokolima (ne raskuhavati iste, samo ih na tren u vrucu vodu ubaciti), po vec serviranom jelu staviti kockice svjezeg paradajza.
Itd.
Tako pripremljen pilav je dobar za bilo sta, bitno je ne dodavati luk, kvari ukus i nepotrebno puni prostor u tanjiru . Idealno skroz starinski, sa sasvim malo putera. Cvrknut preko istoga
Odlicno takodjer sa smjesom od bijelog luka i jogurta.
Preporucuje se i sa brokolima (ne raskuhavati iste, samo ih na tren u vrucu vodu ubaciti), po vec serviranom jelu staviti kockice svjezeg paradajza.
Itd.