Treba mi pomoc....

Rasprave o vjerskim temama.
Ahlam

Post by Ahlam »

zlata wrote:Curo draga...ako mozes ikako...ostani mu istinit' prijatelj...ALI NIKAKO ne zalazi dublje. K'o sto je rekla Princeza...njemu treba strucna pomoc, ja cu dodati...i iskreni prijatelji.

Kakve veze ima sto je decko katolik..ili kol'ko je katolik...PROBLEM je sto on krvari za ljubav. To je pretijerano. Nezdravo. Ako mislis da ce ga Islam izlijeciti!...kako onda nije izlijecio milijune ludjaka i fanatika?

Znas kako je psihijatar pjev'o? ...."ni hodzin mu zapis..nikad pomoc nece...."! Zato, nek'ga mater vodi na lijecenje!

Pisem ti 'vako podugo...jer sam imala iskustvo sa slicnim slucajem. Nisi duzna lijeciti nicije dijete. Ti si jos malo necije dijete...i tek postajes zena. Cuvaj se!!!!!!

da izvinete boli mene klinac sta psihijatri kazu... oni su mene bili poslali u SPECIJALNU SKOLU; i kad su tamo utvrdili havala Bogu das am normalan, onda su sutili, ali ja.. ja sma ih optuzila, i sad smo na sudu, mislim jos se prepiremo oko te stvari.. Jer psihijatri nemaju skole, oni su glupi. A ono sto njemu treba jeste dobar prijatelji, i ako ga vec zanima Islam da mu onda spomenem kako je to zabranjeno. jer on meni kaze da ce kad tad jednom preci na Islam, jer on kaze on priznaje da je islam jedina vjera koja je istinita, i Kur' an jedina sveta knjiga u kojoj pise samo istina i nista vise.

I sto se tice hodza oni ni oni nisu bas odlicno rijesenje zo priznajem, ali aj mislim da se s njim trebas amo razgovarati, i da ga sto vise govorimo i ucimo Islamu.
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Duboka depresija popracena razmisljanjima o samoubistvu i nanosenje tjelesnih povreda 'samom sebi' lutko je kriticna i vrlo ozbiljna stvar.
Last edited by Sarajevska Princeza on 17/08/2004 14:21, edited 2 times in total.
Ahlam

Post by Ahlam »

Stari wrote:The ...tema je istina mozda spadala vise pod rubriku ljubav nego religija....no kako-god ....mislim, curo Ahlam, da ovo trebas prvo rascistiti sama sa sobom ....pa tek onda poduzeti nesto, ako ni zbog ceg drugog a onda zbog toga da ti poslije, nakon izvjesnog vremena, ne bude zao sto si mozda mogla postupiti drugacije.

ja se samo bojim da se nedo Bog ne ubije kad prekinem s njim.
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Pa ti si mu vec dala neke nade, kako nisi o tome prije razmisljala nego bas sada?
Last edited by Sarajevska Princeza on 17/08/2004 14:21, edited 1 time in total.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Meni se cini da si malo previse opterecena religijom. Mozda nisam u pravo, ali takav utisak ostavljaju tvoji postovi.
Moj ti je savjet, rjesi se levata na vrijeme. Ako je u stanju sebi da ucini nazao, vjerovatno bi i ti mogla fasovati, a to ti nikako ne treba u tim godinama. Osim toga, mislim da je sva ta socijala i pokazivanje oziljaka, previse pateticna i da on sigurno nece sebi uciniti nista nazao. Ako i ucini, ti nikako ne mozes biti odgovorna za bilo koji njegov postupak.
Moguce da je sva njegova religiozna prica samo nesto sto pretpostavlja da bi ti htjela cuti, a ima za cilj da te povali, kao sto vecina muskaraca u tim godinama radi, svugdje na svijetu i bez obzira na vjeroispovjest.
Tebi, po svoj prilici, treba neko ko ima slicna razmisljanja kao ti i ko je istinski religiozan, a tipovi koji se rezu to definitivno nisu. Rjesi ga se sto prije i uzivaj u najljepsim godinama svog zivota. Ne opterecuj se tudjim kompleksima i poremecajima.
thiny

Post by thiny »

/_
Last edited by thiny on 08/04/2005 15:20, edited 1 time in total.
LudoALudjiJA

#32 Re: Treba mi pomoc....

Post by LudoALudjiJA »

Ahlam wrote:.. Bojim se posto je on, dozivjeo je mnoga razocarenja i onaj bojims e kad bih prekinula ja snjim da sebi nebi nesta lose uradio... Jer mi je pokazivao na njegovim rukama ma od svake veze ima oziljak.... ma sama urezana imena... i tako.. ja ne znam sta da radim....
za njegovo dobro, nadam se da se tvoje ime ne sadrzi previse slova :D

salu na stranu, u drugom, trecem postu kazes da bi da prekines s njim, ali ti treba (vidan) razlog...sama cinjenica da trazis izgovor da prekines s njim je razlog, jer to znaci da osjecas nelagodu sa njim i da imas razlog, a to sto trazis je povod...isto bih ti savjetovao da ne predimenzioniras njegovu volju da udje u islam, jer da zaista ima ikakve spremnosti da udje u islam, ne bi razmisljao o tako djecijim stvarima tipa rezanje ruku...mislim, a ne moram biti u pravu, da islam koristi kao sidro kojim obezbjedjuje tvoju blizinu...jako je nestabilna i nezrela osoba (doduse, pomladi ste oboje, brate :) ), teoretski je moguce da ga uvedes u islam i napravis muslimana od njeg, ali teoretski je ionako sve moguce...prakticno, mislim da ste daleko od tog i da je on od onih osoba sa kojim nikad nisi nacisto (znam par takvih ljudi, mentalitet slican onom mentalitetu vecine domaca) ali je Bog onaj koji upucuje na takve stvari i sve je ionako u Njegovim rukama, a tvoje je, vezano za tvoje zblizavanje sa tim momkom, da se drzis Bozijih propisa, jer jedino tako se mozes nadati hajru...

nek ti je na pomoci
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Ahlam

nemoj svoju sreću odbacuješ zbog nekih ideologija :(

ti sama odlučuješ o svojoj sudbini
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

komi wrote:Ahlam

iz procitanog predpostavljam da tu nema neke srece!!!

uradi nesto da te on sam otjera od sebe!!!!!!
MASON33.50

Post by MASON33.50 »

Ahlam, cestitam!
Ne samo da si upecala, mladica nego vidim ima i somova.
Samo nema stuka, one vide bolje.
Ahlam

Post by Ahlam »

Sarajevska Princeza wrote:Duboka depresija popracena razmisljanjima o samoubistvu i nanosenje tjelesnih povreda 'samom sebi' lutko je kriticna i vrlo ozbiljna stvar.
Znam to... ali sta da radim?

Ja sma mu govorila to je ruzno, zabranjeno, bla-bla-bla.. a on je na to sve rekao ali zato je to dokaz ljubavi.... joj..
Ahlam

Post by Ahlam »

MUNAFIK wrote:
komi wrote:Ahlam

iz procitanog predpostavljam da tu nema neke srece!!!

uradi nesto da te on sam otjera od sebe!!!!!!

Jao.. dobar si... nasta su Hrvati alergicni?
Mislim sta mrze kad im spominjes... mama mu je dobra, na njoj nista ne mogu naci lose.... ali.. jao ni sama ne znam... da mu spominjem i vriedjam vjeru.... ne... kaznio bi me bog, ali ipak.. to je dobra ideja... sta mislis?
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

ne znam sta on misli, ali cu ti reci sta ja mislim...ti ili se zezas sa citavom ovom pricom (ako je tako, skidam kapu na inteligenciji, stilu i ideji) ili si jako nezrela, da ne kazem nista jace...koje god od ovo dvoje, ja sam sa ovim topikom zavrsio...
Ahlam

Post by Ahlam »

LudoALudjiJA wrote:ne znam sta on misli, ali cu ti reci sta ja mislim...ti ili se zezas sa citavom ovom pricom (ako je tako, skidam kapu na inteligenciji, stilu i ideji) ili si jako nezrela, da ne kazem nista jace...koje god od ovo dvoje, ja sam sa ovim topikom zavrsio...
Istinita je...
ragib

Post by ragib »

Ahlam

Hoces Kolosusa da ti nabacim

mlad, fin, pametan, hadzija........... :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

ragib wrote:Ahlam

Hoces Kolosusa da ti nabacim

mlad, fin, pametan, hadzija........... :D
Jesi li je mozda pitao koliko joj je godina, prije nego si joj poceo nabacivati nekog hadziju??? :x :x :x aa??
Pooll

Post by Pooll »

Pa ragibe... vidi sto je Ahlam fina... kakav kolosus... tebe cemo mi.. zeniti ;)
ragib

Post by ragib »

rece da ima 17 :).

Jes da je ovo vise sala bila
Pooll

Post by Pooll »

ragib wrote:rece da ima 17 :).

Jes da je ovo vise sala bila
Pa tamam! :P
Ahlam

Post by Ahlam »

jao Ragibe Ragibe..... hoces da momka licno nazoves? I d aga pitas jesmo li u vezi, i jesam li muslimanka? Nema problema. Dat cu ti njegov broj mobitela. Ali preko privatnie poruke.
ragib

Post by ragib »

privatne poruke ne rade

vjerujem ti

Samo sam ti zelio reci da je muslimanki zabranjeno udati se za ne-muslimana
Ahlam

Post by Ahlam »

ragib wrote:privatne poruke ne rade

vjerujem ti

Samo sam ti zelio reci da je muslimanki zabranjeno udati se za ne-muslimana
jao isti si kao moja stara.. i moji svi iz porodice. Oni misle da cu se odmah udati za njega..... pa sta vam je.. i jos jedno pitanje. Al sta ako mi bude sudjen?
ragib

Post by ragib »

Covijek se moze truditi, moliti Boga, a ne ruke spustiti.
Ako zelis zivjeti i umrijeti kao muslimanka bolje ti je prekini.(mene ne moras slusati). Druzi se vise sa vjernicama. Dodji kad na predavanja imas skoro svaki dan u Sarajevu. Ne znam sto komplikujes sebi zivot, kad je jednostavan. Mlada si i ne ulazi u takve belaje, pa da se poslje kajes.
Ako imas nekih problema javi se na e-mail
rado cu ti pomoci.
Pooll

Post by Pooll »

otidjite na kahvu!!! ;)
ragib

Post by ragib »

Jok pooll. ;)
Post Reply