Treba li tuziti Vecernji list?

desni

#51 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by desni »

luckylaka wrote:Cini mi se da je onaj tzv.novinar vecernjeg lista prisutan i ovdje na forumu pa propagira svoje gluposti
    Da li je to i predsjednica susjedne nam države nasjela na gluposti tzv.novinara večernjeg lista pa daje izjave o tisućama iljada povratnika iz Sirije.
    asker

#52 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by asker »

luckylaka wrote:Cini mi se da je onaj tzv.novinar vecernjeg lista prisutan i ovdje na forumu pa propagira svoje gluposti
    Neznam kako pise al jedva govori nama razumljiv jezik. Gledao sam ga na HRT dan poslije puca u Turskoj. U studiju su bivsi ambasador Hrvatske u Turskoj i jos neki ljudi, hrvatski profesor na univerzitetu u Istanbulu je na video linku, i ovaj novinar.
    Svi govore jedno, samo on razocaran sto puc nije uspjeo. Dzevad Galijasevic tamnije puti.
    desni

#53 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by desni »

asker wrote:
    desni wrote:
    Kikibombona wrote:Ovo trabunjanje Kolinde ima politicku pozadinu. Kreira se atmosfera za 'nesto'.

Svakako losa etiketa za BiH. Gluperda Bakir Izebegovic ima obavezu da reaguje, jer ako Evropa prihvati pricu da je BiH leglo terorizma, nece biti dobro.
      Tačno tako ne izjavljuje ovako bombastične izjave predsjednica države Hrvatske tek tako.
        Pravo pitanje je za šta se to kreira atmosfera.
          Svakako da se Bakir Izetbegović prihvatio pozicije koja ga obavezuje da reaguje na ovu laž ma od koga da je izgovorena.Po dosadašnjem iskustvu daj bože da bude prave reakcije.
          Ja bih bio sretniji da reaguje Mladen Ivanic, zvanicni tvoj i moj predsjednik. Zasto Bakir? Nek Ivanic uradi nesto kao i Mektic. Ovaj covjek je danas prozvao i novine, i hrvatsku obavjestajnu sluzbu da javno iznesu cinjenice za svoje tvrdnje. Izmedju redova ih nazvao lazovima. Svaka mu cast na tome.
          Bit ce jos reakcija na ovo, plavusina izjava o "tisucama povratnika iz Sirije" je tek objavljena u vecerasnjim dnevnicima.
            I on svakako treba da reaguje.Samo nek se ugledaju na Vučića koji je nekad ljetos očitao lekciju Hrvatskoj.
              Odnosno nek rade posao za koji su plaćeni i no problemo.Da ja ili ti nešto zabrljamo na svojim poslovima snosili bi posljedice vjerovatno.
              Kikibombona

#54 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Kikibombona »

desni wrote:
              Kikibombona wrote:Ovo trabunjanje Kolinde ima politicku pozadinu. Kreira se atmosfera za 'nesto'.

Svakako losa etiketa za BiH. Gluperda Bakir Izebegovic ima obavezu da reaguje, jer ako Evropa prihvati pricu da je BiH leglo terorizma, nece biti dobro.
                Tačno tako ne izjavljuje ovako bombastične izjave predsjednica države Hrvatske tek tako.
                  Pravo pitanje je za šta se to kreira atmosfera.
                    Svakako da se Bakir Izetbegović prihvatio pozicije koja ga obavezuje da reaguje na ovu laž ma od koga da je izgovorena.Po dosadašnjem iskustvu daj bože da bude prave reakcije.
                    Ma to je jasno kao dan. Hrvatska zeli POLITICKU RAVNOPRAVNOST BH Hrvata sa Srbima i Bosnjacima. Zele da Hrvati imaju potpuno jednak uticaj na pravac kretanja BiH kao sto imaju Srbi i Bosnjaci. Maksimum je TRECI ENTITET. Mada, svjesna je Hrvatska da ce 'treci' tesko dobiti. To bi za Bosnjake bio totalni poraz i na to nece pristati, ma koliko mutave politicke predstavnike imali. Neki kompromis, koji bi zadovoljio Hrvatsku i BH Hrvate, bio bi garancija da se drzavna i federalna vlast ne mogu formirati bez najvece hrvatske stranke, u ovom slucaju HDZa. Zadovoljio bi ih elektorski sistem glasanja i eventualno ukrupnjavanje kantona, mada to nije nuzno.

Raspad BiH je potpuno nerealna opcija za blizu buducnost. Na to niko ne racuna. Treci je nerealan isto tako. Promjena izbornog zakona u korist BH Hrvata je itekako realna opcija i na tome ce Hrvatska raditi u buducnosti. Sada iz Brisela, sa vezama koje tamo imaju, nastavit ce vrsiti pritisak. I ova ofanziva, ove gluposti sa terorizmom, su uvertira za bitku koja predstoji.

Aktuelno bosnjacko vodstvo je veoma tanko. BH politicari su inace veoma slabi, pravi provincijalci, kod sva tri naroda. Hrvatska je tu u prednosti, posebno jer su clanica EU. Politicari iz BiH se premalo krecu po svijetu. Pogledaj Vucica, isto da je kloniran u stotinu primjeraka, nema gdje ga nema. Tako se stvaraju jake veze, kroz upoznavanja i sto cesce kontakte. Konstantno lobiranje, uvlacenje, nudjenje, dodvoravanje. To je posao politocara.

Isto tako, vazno je istaci da VEC SADA Bakir Izetbegovic i Fahrudin Radoncic, dva najjaca bosnjacka lidera, priznaju da postoji 'hrvatsko pitanje' u BiH i da su spremni raditi na njegovom rjesavanju. Vec su se tim izjavama defanzivno pozicionirali. I zato Hrvati atakuju da bi dobili sto vise.

Misljenja sam da ce Bosnjaci Hrvatima nesto dati. Takva se atmosfera stvorila. Hrvati ugrozeni, ne moze vise ovako i ta prica. Ako im dadnu da si biraju clana predsjednistva i nista vise od toga, moze se reci da nisu puno izgubili. Jebo predsjednika, svakako nebitna pozicija, a mogu trubiti da su izasli u susret Hrvatima i da sada ocekuju zajednicki rad za bolju i jacu BiH. Medjutim, to Hrvatima nece biti dovoljno. Kljuc je Dom naroda, drzavna i federalna vlast. Za to ce biti politicka bitka u kojoj ce Hrvatska aktivno ucestvovati.
                    luckylaka

#55 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by luckylaka »

asker wrote:
                    Neznam kako pise al jedva govori nama razumljiv jezik. Gledao sam ga na HRT dan poslije puca u Turskoj. U studiju su bivsi ambasador Hrvatske u Turskoj i jos neki ljudi, hrvatski profesor na univerzitetu u Istanbulu je na video linku, i ovaj novinar.
                    Svi govore jedno, samo on razocaran sto puc nije uspjeo. Dzevad Galijasevic tamnije puti.
                    Ma i bez tog imamo mi svojih hasuma koji jedva cekaju da optuze nase ljude za terorizam.Meni licno nije jasno da npr.erdemovic javno prizna ubistva oko 70-80 Bosnjaka i ne proziva se kao terorista a proziva se Mevlo koji je pucao u prazno ili je logicno da su obojica teroristi ovaj veci onaj manji.Jok Bosnjo presudjuje ko je ko.P.S. Samo sam za primjer uzeo.
                    Kikibombona

#56 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Kikibombona »

luckylaka wrote:Ma i bez tog imamo mi svojih hasuma koji jedva cekaju da optuze nase ljude za terorizam.Meni licno nije jasno da npr.erdemovic javno prizna ubistva oko 70-80 Bosnjaka i ne proziva se kao terorista a proziva se Mevlo koji je pucao u prazno ili je logicno da su obojica teroristi ovaj veci onaj manji.Jok Bosnjo presudjuje ko je ko.P.S. Samo sam za primjer uzeo.
                    Zasto mislis da je 'terorizam' gori od ostalih zlocina, od recimo 'zlocina protiv covjecnosti', 'razaranja gradova', 'masovnih silovanja', 'planskog izgladnjivanja' i sl.?

Smatram da su svi nabrojani zlocini gori od terorizma i da nanose daleko vecu stetu.

Samo, eto, Amerikanci digli dreku oko terorizma pa kontamo da od toga nema nista gore...
                    jao_situacije

#57 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by jao_situacije »

Kolinda wrote:
                    Zgoljo wrote:
                    It_is_a_Leclerc wrote:BiH ne postaje, već je već postala sjedište vehabizma, ekstremizma, koji se importuje iz zaljevskih zemalja.
                    Ako mozes bilo bi lijepo da nam navedes imena ekstremista,kao i slucajeve,osim ona dva nikad do kraja nerazjasnjena i neobjasnjena gdje su ti ekstremisti ucinili nesto protuzakonito.Naravno,mislim na slucajeve Zvornik i Rajlovac.

Znaci ljudi,drzimo se samo cinjenica,predrasude i licne preferencije ostavimo sebi jer to nije releventno.
                    Onaj što je pucao oko američke ambasade je sigurno neki fini dečko s bradom ....
                    taj lik nije iz bih, niti ima veze sa bih
                    došao je iz srbije valjda je jasno da je to druga država
                    KB9

#58 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by KB9 »

hrvatska je evidentno krenula po hercegovinu, u zadnjim mjesecima daju takve izjave i ako to nekom nije jasno onda je slijep kraj ociju
                    Drvosjeca iz Dejcica

#59 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Meni je nasmješnije kada oni koji štuju zastave NDH (Kolinda) te se rado slikaju pored istih žele držati pridike BiH (prvenstveno Bošnjacima) na osnovu lažnih izvještaja. Pogotovo ako se uzme da je EU već upozoravala Hrvatsku na porast i pasivnu toleranciju ustaških znamenja.

Image

Zadnji i vrlo svjež primjer iz Jasenovca i pisanje Jutarnjeg lista dobro oslikavaju to o čemu govorim, sav jad Hrvatske, hrvatske politike koja ne zna više gdje udara i rekao bih tolerisanje nekih znamenja i pozdrava iz crne i mračne prošlosti koje je u Hrvatskoj postala norma bitisanja.
                    ŠUTNJOM O JASENOVCU HRVATSKI VRH SRAMOTI SEBE I CIJELU HRVATSKU Ustaški pozdrav je perverzna provokacija, a cijela službena država se pravi luda
                    http://www.jutarnji.hr/komentari/sutnjo ... a/5351399/

Hrvatska umjesto da se bavi sama sobom i svojim jadom eto našla je za shodno da komentira BiH. Ovakva Hrvatska kao danas nema ni moralnu ni pravnu podlogu da prebacuje Bošnjacima nešto što je SIPA demantirala i što je demantirao i SDS kadar i ministar sigurnosti Dragan Mektić. Da mi je neko pričao 1992. godine da će SDS braniti BiH prekstio bih se odmah. Treba pratiti nastavak ovog cirkusa od strane Hrvatske a mislim da bi politika u Bošnjaka trebala preispitati neke stavove o prijateljskoj Hrvatskoj.

Treba li reći da ta ideja NDH i nasljeđa koje se proteže u današnjoj Hrvatskoj nije ništa drugo do ISIL ideologije smrti i zla. Na kraju koja je razlika između islamskog talibanata i kršćanskog talibanata u kakav se pretvara Hrvatska? Nikakava...jedino te dvije ideologije stoje na suprotnim ideološkim stranama.
                    Melisa84

#60 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Melisa84 »

Došlo vrijeme da se bošnjaci i srbi ujedine. Kamo sreće da se to desilo 91. :izet:
                    Styling

#61 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Styling »

Melisa84 wrote:Došlo vrijeme da se bošnjaci i srbi ujedine. Kamo sreće da se to desilo 91. :izet:
                    Ne zelim da budem pogresno shvacena, ali mislim da su Srbi i Bosnjaci predodredjeni da se ujeidne i rade zajedno. Jedino tako mozemo nesto napraviti za zajednicko dobro.
                    SmokingMan

#62 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by SmokingMan »

KB9 wrote:hrvatska je evidentno krenula po hercegovinu, u zadnjim mjesecima daju takve izjave i ako to nekom nije jasno onda je slijep kraj ociju
                    Pokušavaju ubrzati proces,ali ni sami ne znaju na koji način to da urade,ne ide im od ruke.
                    Alfons Kauders

#63 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Alfons Kauders »

Jebali vas Vecernji i Kolinda. Sta ba tuzit, pisat saopstenja i kukat? Ko da ikog zaboli kurac... Ima efikasnijih metoda.

Zaobilaziti Konzum u sirokom luku, kao i sve na cemu pise "Made in Croatia," a vala i razne kladionice, banke i sl... Cisto da vidimo kome ce prije dosaditi.

Ja sam vec poceo nakon Milanovica ljetos. U Konzum idem jedino ako nema Bingo u krugu od pola kilometra, a ima svuda.

Samo od mene, Todoric ima dnevni minus od oko 15KM, odnosno oko 5000KM prometa godisnje. Da isto odradi jos 1,000 ljudi, to bi bilo 5 miliona godisnje, a na 10,000 ljudi nekih 50 miliona prometa manje. Kad bi im promet grohnuo 50 ili 100 miliona godisnje, Kolindica bi preko noci postala kona iz snova.

Na stranu sto bi to trebalo svakako raditi, cisto zdravorazumski, kupovati domace i trositi pare kod domacih firmi.
                    KB9

#64 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by KB9 »

Alfons Kauders wrote:Jebali vas Vecernji i Kolinda. Sta ba tuzit, pisat saopstenja i kukat? Ko da ikog zaboli kurac... Ima efikasnijih metoda.

Zaobilaziti Konzum u sirokom luku, kao i sve na cemu pise "Made in Croatia," a vala i razne kladionice, banke i sl... Cisto da vidimo kome ce prije dosaditi.

Ja sam vec poceo nakon Milanovica ljetos. U Konzum idem jedino ako nema Bingo u krugu od pola kilometra, a ima svuda.

Samo od mene, Todoric ima dnevni minus od oko 15KM, odnosno oko 5000KM prometa godisnje. Da isto odradi jos 1,000 ljudi, to bi bilo 5 miliona godisnje, a na 10,000 ljudi nekih 50 miliona prometa manje. Kad bi im promet grohnuo 50 ili 100 miliona godisnje, Kolindica bi preko noci postala kona iz snova.

Na stranu sto bi to trebalo svakako raditi, cisto zdravorazumski, kupovati domace i trositi pare kod domacih firmi.
                    pa dobro znamo da se to bas nikad nece desit, nas narod ce ti prije prestat kupovat domace po principu crkavanja krave (pravom komsiji unutar drzave jel) nego sto ce ga pomoc ignorisanjem strane robe raznih agresora :-D
                    arzuhal

#65 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by arzuhal »

Alfons Kauders wrote:Jebali vas Vecernji i Kolinda. Sta ba tuzit, pisat saopstenja i kukat? Ko da ikog zaboli kurac... Ima efikasnijih metoda.

Ja to radim nekoliko godina, svi u vameliji znaju i ne smiju uzet ništa, pogotovo mlječeno hrvatsko :lol:

Inače ovo je neka wannabe hrvatska ofanzivica na bošnjačke političke položaje glede mogućih ustavno-izborno-zakonskih promjena u BiH kako bi se priskrbila šira euro-atlantska podrška za ideje HDZ-a UZP-a oko federalizacije BiH na etničke federalne jedinice gdje se ne bi dirala RS :bih: :D
                    Styling

#66 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Styling »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni je nasmješnije kada oni koji štuju zastave NDH (Kolinda) te se rado slikaju pored istih žele držati pridike BiH (prvenstveno Bošnjacima) na osnovu lažnih izvještaja. Pogotovo ako se uzme da je EU već upozoravala Hrvatsku na porast i pasivnu toleranciju ustaških znamenja.

Image

Zadnji i vrlo svjež primjer iz Jasenovca i pisanje Jutarnjeg lista dobro oslikavaju to o čemu govorim, sav jad Hrvatske, hrvatske politike koja ne zna više gdje udara i rekao bih tolerisanje nekih znamenja i pozdrava iz crne i mračne prošlosti koje je u Hrvatskoj postala norma bitisanja.
                    ŠUTNJOM O JASENOVCU HRVATSKI VRH SRAMOTI SEBE I CIJELU HRVATSKU Ustaški pozdrav je perverzna provokacija, a cijela službena država se pravi luda
                    http://www.jutarnji.hr/komentari/sutnjo ... a/5351399/

Hrvatska umjesto da se bavi sama sobom i svojim jadom eto našla je za shodno da komentira BiH. Ovakva Hrvatska kao danas nema ni moralnu ni pravnu podlogu da prebacuje Bošnjacima nešto što je SIPA demantirala i što je demantirao i SDS kadar i ministar sigurnosti Dragan Mektić. Da mi je neko pričao 1992. godine da će SDS braniti BiH prekstio bih se odmah. Treba pratiti nastavak ovog cirkusa od strane Hrvatske a mislim da bi politika u Bošnjaka trebala preispitati neke stavove o prijateljskoj Hrvatskoj.

Treba li reći da ta ideja NDH i nasljeđa koje se proteže u današnjoj Hrvatskoj nije ništa drugo do ISIL ideologije smrti i zla. Na kraju koja je razlika između islamskog talibanata i kršćanskog talibanata u kakav se pretvara Hrvatska? Nikakava...jedino te dvije ideologije stoje na suprotnim ideološkim stranama.
                    Neka smo mi poletili prosle godine da joj damo nagradu Isa-beg Ishakovic. Ovako nam vraca priznanje. Sramota.
                    Alfons Kauders

#67 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Alfons Kauders »

arzuhal wrote:

Ja to radim nekoliko godina, svi u vameliji znaju i ne smiju uzet ništa, pogotovo mlječeno hrvatsko :lol:

Inače ovo je neka wannabe hrvatska ofanzivica na bošnjačke političke položaje glede mogućih ustavno-izborno-zakonskih promjena u BiH kako bi se priskrbila šira euro-atlantska podrška za ideje HDZ-a UZP-a oko federalizacije BiH na etničke federalne jedinice gdje se ne bi dirala RS :bih: :D
                    Nije nikakav problem.

Minus od par stotina miliona godisnje... Pa neka izvoze Janu i Dukat u Vatikan u Paragvaj sto se mene tice. U moju kucu, do daljnjeg, nece ulaziti nista "Made in Croatia"

Meni svejedno. Kada bi bilo vise ljudi poput nas - njima ne bi bilo svejedno.
                    asurbanipal

#68 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by asurbanipal »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni je nasmješnije kada oni koji štuju zastave NDH (Kolinda) te se rado slikaju pored istih žele držati pridike BiH (prvenstveno Bošnjacima) na osnovu lažnih izvještaja. Pogotovo ako se uzme da je EU već upozoravala Hrvatsku na porast i pasivnu toleranciju ustaških znamenja.

Image

Mustafa Busuladžić like this picture. :mrgreen:
                    SmokingMan

#69 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by SmokingMan »

"Majorizirani i krajnje ugrožrni" 'rvati iz 'ercegovine su svojom vještinom od kraja rata preko kladionica iz džepova građana Sarajeva izvukli na 100 i 1000 miliona KM.Onjihovim trgovinama i da ne govorim.Ali mi smo čudan narod.
                    spreca

#70 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by spreca »

Kolinda wrote:Treba li možda da ti sliku postavim kako je izgledao taj “ubojica“.
                    stavi slike Haskih osudjenika za UZP
                    Drvosjeca iz Dejcica

#71 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

asurbanipal wrote:

Image

Mustafa Busuladžić like this picture. :mrgreen:
                    Ti koji su inicirali naziv škole i glasali za to su dupelizci jedne takve sramne i dvolične hrvatske politike. :oops:
                    O'zone
                    Globalni moderator

#72 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by O'zone »

Alfons Kauders wrote:
                    arzuhal wrote:

Nije nikakav problem.

Minus od par stotina miliona godisnje... Pa neka izvoze Janu i Dukat u Vatikan u Paragvaj sto se mene tice. U moju kucu, do daljnjeg, nece ulaziti nista "Made in Croatia"

Meni svejedno. Kada bi bilo vise ljudi poput nas - njima ne bi bilo svejedno.
                    Ovo je jedini i pravi način da se nekome natrlja nos. Pare, dobit, to je ono što je bitno...i veći su skidali gaće zbog dobiti. Ima nas Masallah, prekinuti kupovati što kaže @Alfons sve što ima veze sa Hrvatskom da smo kao što nismo i primorije bi odmorilo od "dosadnih" Bosanaca jedno barem dvije godine...međutim naš čovjek je čudo, tuđe govno miriše, u kuću ga donese da mu osvježava prostor a domaći parfem smrdi....
                    Banksy

#73 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Banksy »

arzuhal wrote:
                    Tačno.
                    harač

#74 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by harač »

It_is_a_Leclerc wrote:
                    - bombaški napad u Mostaru
                    - ubistvo porodice Anđelić na Badnjak
                    - bomba u FIS centru u Vitezu
                    - bombaški napad u Bugojnu
                    - pucanje na ambasadu SAD-a
                    - ubistvo dvojice vojnika u Rajlovcu
                    - ubistvo policajca u Zvorniku

Nerealizirane aktivnosti koje se spominju u presluškivanim razgovorima u procesu protiv Rustempašića i drugih:

- planiranje napada na Papu Ivana Pavla II
                    - planiranje bombaškog napada na Katedralu
                    - planiranje napada na Ajvatovicu

Hoćemo li o Gornjoj Maoči i školi koja radi po vlastitom planu i programu ? O Nusretu Imamoviću koji se bori na strani fronta Al-Nusre, koji je bio lider u Maoči i jedan od organizatora tribine "Pogubnost demokratije i prednosti šerijata" u tuzlanskom hotelu Tuzla, na kojoj je govorio "Bilal" Bosnić osuđen za organizovanje odlazaka boraca na stranu ISIL-a ? Da li da pričamo o Fahdovoj džammiji ? O tribinama, sesijama i "druženjima" ?
                    u BiH se vracaju stotine islamskih terorista, umjesto hiljade. skandal :oops:
                    Alfons Kauders

#75 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Alfons Kauders »

harač wrote:
                    It_is_a_Leclerc wrote:
                    - bombaški napad u Mostaru
                    - ubistvo porodice Anđelić na Badnjak
                    - bomba u FIS centru u Vitezu
                    - bombaški napad u Bugojnu
                    - pucanje na ambasadu SAD-a
                    - ubistvo dvojice vojnika u Rajlovcu
                    - ubistvo policajca u Zvorniku

Nerealizirane aktivnosti koje se spominju u presluškivanim razgovorima u procesu protiv Rustempašića i drugih:

- planiranje napada na Papu Ivana Pavla II
                    - planiranje bombaškog napada na Katedralu
                    - planiranje napada na Ajvatovicu

Hoćemo li o Gornjoj Maoči i školi koja radi po vlastitom planu i programu ? O Nusretu Imamoviću koji se bori na strani fronta Al-Nusre, koji je bio lider u Maoči i jedan od organizatora tribine "Pogubnost demokratije i prednosti šerijata" u tuzlanskom hotelu Tuzla, na kojoj je govorio "Bilal" Bosnić osuđen za organizovanje odlazaka boraca na stranu ISIL-a ? Da li da pričamo o Fahdovoj džammiji ? O tribinama, sesijama i "druženjima" ?
                    u BiH se vracaju stotine islamskih terorista, umjesto hiljade. skandal :oops:
                    Vracaju se desetine.

Ali otisle su stotine. :lol: :lol: :lol:
                    Post Reply