Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dadoka84

#126 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by dadoka84 »

Okreni se na svoju stranu. Nadji zadovoljstvo u drugim stvarima i ne izbjegavaj druge veze. Meni je to pomagalo :D
Mr.Penguin

#127 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Mr.Penguin »

Last edited by Mr.Penguin on 10/02/2012 13:41, edited 1 time in total.
Richard Wagner

#128 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Richard Wagner »

al osam godina :shock: :run: :dance:
Richard Wagner

#129 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Richard Wagner »

kad si joj mogao dati osam godina, možeš sada dati koliko god hoće

samo nisi trebao nastupiti sa ovim imenom :mrgreen:
Zelena Carapa

#130 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Zelena Carapa »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Zelena Carapa wrote:Mislim da kad ti neko trazi vremena i prostora treba da mu ga i das. Ako je pustis da sama prodje te procese bez tvojih konstantnih pitanja i prekida mozda ce sama skontati da ne moze bez tebe. Ali cini se da si ti ipak naucio da slusas sam sebe i da bude sve po svom tako da je intenzivno i sistematicno tjeras od sebe proteklih deset dana (nepostivanjem njene zelje za cutnjom i prostorom, zeleci pricati kad se tebi prica i na nacin koji tebi odgovara).
Ma sto posto je on kriv. :-)
po meni irelevantno trenutno ko je kriv. Pitanje je sta ce dalje i ima li dovoljno ljubavi s obje strane da ostanu skupa. Ona to nece znati dok joj ne da vrijeme koje mu je trazila..on ocito zna, ali dosta je bilo i njegovog nametanja i ne slusanja nje (ovo sve skontah iz njegovih postova).
:D
OldTown

#131 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by OldTown »

"Meni treba vremena da razmislim o ovom svemu" = "ja bih da raskinem al' neznam kako"
Zelena Carapa

#132 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Zelena Carapa »

Ja sam bila u situaciji da trazim vremena i prostora i to nije imalo direktne veze sa mojom zeljom za raskidom.
Jednostavno smo bili toliko puno zajedno od dana kad smo se upoznali da ja vise nisam znala jesmo li zajedno po inerciji ili sto ja to zaista zelim. Nisam ga imala kad pozeliti koliko je bio prisutan. :D Znaci moja zelja za prostorom i vremenom nije rezultirala raskidom dapace, rezultirala je brakom. Samo sam ja morala da malo preslusam sebe.. :wink:
Ghost_Rider_XXX

#133 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Ghost_Rider_XXX »

Zelena Carapa wrote:po meni irelevantno trenutno ko je kriv. Pitanje je sta ce dalje i ima li dovoljno ljubavi s obje strane da ostanu skupa. Ona to nece znati dok joj ne da vrijeme koje mu je trazila..on ocito zna, ali dosta je bilo i njegovog nametanja i ne slusanja nje (ovo sve skontah iz njegovih postova).
:D
Ama kakvo dalje od pelena su skupa, to mora puć' prije ili kasnije. Sva sreća da nemaju dvoje djece i kredit za nekretnine i pokretnine. Ovako nek se odvali od alkohola večeras i sutra odmamura, a prekosutra nastavi sa životom. I s njom i bez nje sunce će izaći i zaći.
Zelena Carapa

#134 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Zelena Carapa »

hm...Bi li ti sebi tako lako isti savjet dao nakon 8 godina?? Ne vjerujem. Najlakse ruke dizati od tudjih veza. :D
palermo

#135 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by palermo »

JThomas wrote:
palermo wrote:
Impulsivan muškarac je samo eufemizam za nasilan muškarac. Pri tome ne mora nužno biti u pitanju fizička sila, ali sila jeste.
Ne možete osuđivati nekoga zbog toga što je ostao dugo u vezi, i pri tome postavljati pitanje šta si čekao dosada. Ljudi ostaju u vezi zbog raznih razloga, straha od usamljenosti, straha od toga kako će netko regaovati, gubljenja samopuzdanja, što ne mogu odgovoriti na pitanje kako dalje....more j raznih razloga i svaki je validan
nije :D

nego "težak je kad popije" :D :D :D
jes, jes :thumbup: inaće je dobar k'a hljeb i drži je k'o malo vode na dlanu, samo eto kad popije, malo je težak :D :D jeb' ga svak ima neku falinku :D
Ghost_Rider_XXX

#136 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Zelena Carapa wrote:hm...Bi li ti sebi tako lako isti savjet dao nakon 8 godina?? Ne vjerujem. Najlakse ruke dizati od tudjih veza. :D

Nije baš osam bilo nego pet i kusur.
ljubav_aha

#137 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by ljubav_aha »

atko wrote:znas kako kazu stari ljudi?

Muskarac mora da odluci da li zeli da bude u pravu ili da bude sretan - nemoze oboje ;)
atko,imas li brata za mene :-D
ljubav_aha

#138 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by ljubav_aha »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Zelena Carapa wrote:hm...Bi li ti sebi tako lako isti savjet dao nakon 8 godina?? Ne vjerujem. Najlakse ruke dizati od tudjih veza. :D

Zelena Carapa , ma nije Ghost Rider nista uradio,samo je otvorio temu na sa-x :sax:
Ghost_Rider_XXX

#139 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

ljubav_aha wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:

Zelena Carapa , ma nije Ghost Rider nista uradio,samo je otvorio temu na sa-x :sax:
Pa naravno draga, ako ja mogu pametovat drugima, mogu i drugi meni.

Druga vrlo bitna stvar možemo li razgovarati, ovdje, normalno bez pominjanja moje bivše koja je s razlogom ili ne bivša, jer to vrlo smeta mojoj sadašnjoj djevojci, a kako god okreneš ne vidim poentu pominjanja toga izuzev nedostatka argumentacije?
scorpion7

#140 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by scorpion7 »

Pitanje je treba li njoj prostora i vremena da nadje sebe ili da nadje SEBI :wink: ja sam pretezno nakon ovakih opravdanja i odlazaka nalazio sebi :D :D :D elem sad salu na stranu 8 kuka vremenski nije malo... al opet sumnjam da bi mi ikad vise u ocima bila ista nakon ovih rijeci.
Loulou

#141 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Loulou »

Uglavnom je rečeno sve što bih i ja imala reći na "zadanu temu", ali bih naglasila ova dva odgovora:
wewa wrote:rijetki su ljudi koji se istinski promijene, kad su neke osnovne karakterne crte u pitanju... a za 8 godina ljudi sazrijevaju, mijenjaju se prioriteti, pa ono sto se na pocetku veze cinilo simpaticnim odstupanjem od normalnog, uobicajenog, postane ozbiljna prepreka za ozbiljnu vezu, brak. kako planirati buducnost s covjekom plane do te mjere da mu i okolina kaze da to 'izgleda strasno'? znam da ja ne bih.
hadzinicasa wrote:ono što je nekome razlog nekome drugome je zafrkancija.
bottom line - ako nisi zadovoljan bilo kojom situacijom u životu - mijenjaj je.

ili bar pokušaj, nemoj sjediti i čekati da se NEŠTO desi.
:thumbup:
detroit-mercy

#142 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by detroit-mercy »

očajan wrote:hehe... ma ne...
raskinuli smo juče i to preko poruke i u martu smo trebali obilježiti 8 god.!

A, njena prijateljica mi je rekla da je pričala sa njom i da joj je moja djevojka kada se jadala, rekla da me voli ali da se boji mog ponašanja...
Neko pametan je na ovom forumu vec rekao nesto o tim dugim vezama, pa da citiram " Sve preko cetiri godine je samo cekanje da ispadne bolja prilika" :mrgreen: . Pa ti razmisli.
detroit-mercy

#143 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by detroit-mercy »

plain vanilla wrote:u mutvak :lol: :lol: :lol:
otkad to nisam cula
Ovo nam je zemljak :mrgreen: .
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#144 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by plain vanilla »

detroit-mercy wrote:
otkad to nisam cula
a nisam znala da si i ti iz mog kraja :D
detroit-mercy

#145 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by detroit-mercy »

plain vanilla wrote:
detroit-mercy wrote:
otkad to nisam cula
a nisam znala da si i ti iz mog kraja :D
Kako je ono bilo u osnovnoj, uzi i siri zavicaj :mrgreen: . Ja sam ti malo sjevernije pa ne znam u koju kategoriju spadam :mrgreen: jesam li uzi ili siri :mrgreen: .
ljubav_aha

#146 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by ljubav_aha »

atko wrote:Ma prijatelju ... svi ti razlozi su samo izgovri jer uho zeli da cuje sta bilo ... zene su veci sanjari od muskaraca ... mozda je veza preduga pa je malo pogubila glavu i rep ... godine cine cuda ... ne razmislja isto osoba od npr 22 i 30 godina itd itd ... ako nije bilo "udaraca ispod pojasa" ... to jest varanja i ponizavanja preko kojih zdrav razum nemoze preci ... sa obe strane ... onda tih 8 godina zasluzuje jos jednu sansu ... pusti da prenoci ... sjedi i popricaj o svemu ... ja se ne bih predao bez borbe ako je sve jos uvijek u granicama insanskog :wink:
atko,kako si ovo otkrio :D
ljubav_aha

#147 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by ljubav_aha »

žulijan asanž wrote:meni je uvijek bilo interesantno da se žene žale na svoje momke/muževe kako su "mamini sinovi", kako ništa po kući ne rade, kako su pasivni, kako im peglaju i peru i kuhaju....

a te iste žene od svojih sinova naprave takve likove, još i gore :D :D

dakle u ženama je problem, u svakom slučaju
to je defitivno tacno :lol: :thumbup: ja sma davno pisala da su zene krive :-D
ljubav_aha

#148 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by ljubav_aha »

Lakat Jebić wrote:rastegli ste, trebao si dijete pravit prije dvije godine da obnovis vezu
ne obnavlja se veza sa djetetom :!: :skoljka: to je bjezanje od valstiith problema :run:
ljubav_aha

#149 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by ljubav_aha »

Ghost_Rider_XXX wrote:
ljubav_aha wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote: Nije baš osam bilo nego pet i kusur.
Pa naravno draga, ako ja mogu pametovat drugima, mogu i drugi meni.

Druga vrlo bitna stvar možemo li razgovarati, ovdje, normalno bez pominjanja moje bivše koja je s razlogom ili ne bivša, jer to vrlo smeta mojoj sadašnjoj djevojci, a kako god okreneš ne vidim poentu pominjanja toga izuzev nedostatka argumentacije?
pa na tvojoj temi nam je nedostajao licni arguemnt tvoje djevojke :| kao i na ovoj temi,nema pisanja druge strane :D naravno da je nelogican tok takvih tema :skoljka:
male_okice

#150 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by male_okice »

hm...zadnji put kad je meni trebala pauza u nekoj vezi razlog je bio drugi muskarac...i cinjenica da tadasnji nije pokazivao nikakve ambicije da podigne vezu na neki veci nivo. Morala sam otkriti sta taj drugi nudi da bi dosla do saznanja da je on super ali ipak nismo bili jedno za drugo. Ali npr kroz njega sam vidjela da jos manje zelim biti s prvim-iako smo bili dosta dugo u vezi. Zakomplikova ja ovo ali realno receno 8 godina...mislim da ste jos prije 5 godina trebali ili raskinuti ili se uzeti pa kako vam bude...ovako...ne znam ja ne shvatam te veze na extra dugo godina bez pravih planova i djela meni je to zivo gubljenja vremena pa ne znam koliko se vi volili ili ne volili.Mozda je i operacija takodjer doprinijela tome da ona osjeti da joj je zivot u opasnosti (bez obzira sto je to rutinska operacija) i skontala da stvarno ne moze biti vise s tobom, mozda je dosad neke stvari pokusala ignorirati sebe ubjediti da je to ok (npr ta tvoja impulsivnost) ali je sad skontala da je otvorila oci i da ne zeli da ostatak zivota bude sa tobom.ne bi bila ni prva ni zadnja osoba koja kad joj se desi nesto opasno po zdravlje neke stvari shvati i zeli promjeniti. Mislim da je najbolje da ispostujes njenu zelju za pauzom zasad, naravno to ne znaci da ti trebas umrijeti za to vrijeme...druzi se normalno s ljudima, idi na posao zabavi se necim (ne mora to biti nuzno nova cura), ali malo kad ohladite oboje od svega mozete pokusati opet popricati i vidjeti na cemu ste. 8 godina jeste puno ali bolje i 8 nego provesti 20 i kusur pa opet raskinuti.
Post Reply