detroit-mercy wrote: ↑14/02/2025 15:01
corolla02 wrote: ↑23/01/2025 19:35
Ne znam narode toliko ima ima tih runnerica na marketu, ono kad kazu puno izbora i nije nekad najbolje riješenje, pogotovo kad su patike u pitanju
Tu su prvenstveno krivi Nike i Adidas kao najveći proizvođači, toliko da imaju problema sa prodajom.
ON mi je onako, ne bih ih nešto zaozbiljno uzimao za trcanja izuzev možda gornjeg njihovog ešalona tj najskupljih modela; onaj fazon sa Cloud pjenom mi je vise za svakodnevnog hodanja il stajanja a možda i griješim
Ovo mi je momentalno prvi izbor runnerice, toplo preporučujem ako ste u prilici, bar meni se pokazala tako
https://a.co/d/cYKnzJT
Brooks su jako dobre patike za trcanje, ugodne, ne osjecas ih na nozi, lagane, dobre za duze distance.
Trenutno mi je Hoka dobra mada sam trcao i u Asics-u i one su mi bile jedne od boljih. Tako da izmedju ova tri branda neces pogrijesiti. Nike, Adidas, Puma

nisu za trcanje.
Trcao sam bas intezivno par godina, redovno polumartone, sada sam usporio ali mozda se opet vratim aktivnom trcanju.
uf uf

ne bih se ja bas slozio sa takvom stavkom, tipa Nike ili Adidas su bezze, ono nisu za trcanja
obje kompanije imaju najvise $$$ za ulaganje u specificne tehnologije, timove il pojedinacne atleticare; momentalno na trzistu najbrze tene su uglavnom njihove, i namjenjene su uglavnom za gornji esalon trkaca, odnosno njihove ZoomX ili LightStrikePro pjene prave cudo od tene
sto se tice Brooksa, Brooks je dobar ali u donjem djelu trkacke populacije tj. rekreativaca, kakvih je svakako i najveci broj, zato i Pegasus ili Hoka Clifton dobro kotira i imaju dobru prodaju na trzistu, runnerice za mase; Brooks je ipak mala kompanija i tek ove godine izdaju novu pjenu koja ce moci parirati sa velikim triom Nike, Adidas i Asics
no, momentalno se da primjetiti, bas dok ovo tipkam, postoji taj trend da te gornje tehnologije silaze na svakodnevne runnerice odnosno za mase. Nike, Adidas, Asics, Saucony, New Balance to vec rade. Naime tene postaju sve mekanije kad je rijec o djonu, tj. pjeni koja se koristi. Ja sam navikao na tvrdje tene i taj novi trend mi se bas plaho i ne svidja. Bojim se da ce
tvrde tene isceznuti ali vidjeti cemo kako ce to sve izgledati
licno, trcim dugi niz godina ali uglavnom ne prelazim onih magicnih 10k ili 1hr u cugu, jer sutra se treba okrenuti drugim svakodnevnim obavezama ili aktivnostima. Znaci trcanje mi cisto dodje kao hobi, radim to radi sebe, radi zdravlja, radi razonode ili licnog fokusa