Tramvaj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

chengaba

#26 Re: Tramvaj

Post by chengaba »

Prošle godine me zapisali, nikad mi ništa nije došlo na adresu.
A da ne smiju zadržavati je tačno, i da ti zovnu policiju samo odeš (osim ako zaustave tramvaj cijeli i ne otvaraju vrata :D ), a postoji prijedlog novog zakona po kojem bi revizori imali pravo da legtimišu i da te zadrže uredno...
r_faruk

#27 Re: Tramvaj

Post by r_faruk »

zateznistub wrote:
Black swan wrote:revizori fakat nisu potrebni ako puštaju ljude bez karte
samo trošak kantonu stvaraju

bolje bi bolo da blokiraju ulazak na pojedinim stanicama
ili da se veće stanice naprave po uzoru na ilidžansku

gledam ih jutros samo prolaze...
djeca im se smiju
Ne zelim ih braniti ali im nje lako. Masa raje ne zeli placati karte, pravdaju to stanjem vozila u kojim se voze. Jesu u pravu za stanje ali to nije opravdanje, uđite u losiji taxi pa recite necu platiti jer je vozilou losem stanju.
Dalje, dosta mlade raje ima bobitele od po 500-1000 KM vrijednosti (doduse sa po 1.20 KM kredita na racunu) a pricaju da nemaju para a onda ujedno pljuju po grasu zbog stanja istog. A kad se Greskom nađu vani u evropi sve uredno placaju i ne bune se ni na cijene (koje su dosta vece).

ako ti se ne svidja taksi izaberes drugi!
zateznistub

#28 Re: Tramvaj

Post by zateznistub »

r_faruk wrote:
zateznistub wrote:

djeca im se smiju
Ne zelim ih braniti ali im nje lako. Masa raje ne zeli placati karte, pravdaju to stanjem vozila u kojim se voze. Jesu u pravu za stanje ali to nije opravdanje, uđite u losiji taxi pa recite necu platiti jer je vozilou losem stanju.
Dalje, dosta mlade raje ima bobitele od po 500-1000 KM vrijednosti (doduse sa po 1.20 KM kredita na racunu) a pricaju da nemaju para a onda ujedno pljuju po grasu zbog stanja istog. A kad se Greskom nađu vani u evropi sve uredno placaju i ne bune se ni na cijene (koje su dosta vece).

Aha, kako da ne. :-) Ono sjednes, kazes destinaciju, ovaj te odveze i ti na pola ili na kraju puta kazes "hej meni se ovaj tvoj ne sviđa, odoh ja traziti drugi" i mrtav hladan izađes...mozes ali mrtav.
Ripicipi

#29 Re: Tramvaj

Post by Ripicipi »

r_faruk wrote:
zateznistub wrote:

djeca im se smiju

pa i ti mozes pjehanera ako ti se ne svidja tramvaj.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30 Re: Tramvaj

Post by Truba »

ne ne
to nije logički valjano poređenje

to je prelaz u drugi red

trebao bi birati između 2 tramvaja 2 konkurentne firme
zateznistub

#31 Re: Tramvaj

Post by zateznistub »

Black swan wrote:ne ne

to je prelaz u drugi red

I sa tim se salzem ali odobravati i opravdavati ne placanje bilo koje usuge a onda pljuvati po firmi koja grca, kategoricno NE.
esad_plavi

#32 Re: Tramvaj

Post by esad_plavi »

zateznistub wrote:

to je prelaz u drugi red

I sa tim se salzem ali odobravati i opravdavati ne placanje bilo koje usuge a onda pljuvati po firmi koja grca, kategoricno NE.
Jedini razlog zasto grcaju jeste sto ih boli briga za firmu, cisto zato sto je drzavna. Vozi se u Centrotransovom busu i nemoj plati kartu, hoces malo sutra. Koja je svrha revizora kad su u potpunosti neefikasni i bespotrebni, sto ipak nije njihova krivica, vec krivica direktora i uprave GRAS-a. Zar je problem napraviti da sve tramvajske stanice u gradu funkcioniraju kao ona na Ilidzi? Ili bar dogovoriti s MUP-om da uz revizore ide i policajac? Ili bilo sta skontati, pa da se raja primora da kupuje karte umjesto ovoga sto imamo sad.
zateznistub

#33 Re: Tramvaj

Post by zateznistub »

esad_plavi wrote:
zateznistub wrote:

to je prelaz u drugi red

Jedini razlog zasto grcaju jeste sto ih boli briga za firmu, cisto zato sto je drzavna. Vozi se u Centrotransovom busu i nemoj plati kartu, hoces malo sutra. Koja je svrha revizora kad su u potpunosti neefikasni i bespotrebni, sto ipak nije njihova krivica, vec krivica direktora i uprave GRAS-a. Zar je problem napraviti da sve tramvajske stanice u gradu funkcioniraju kao ona na Ilidzi? Ili bar dogovoriti s MUP-om da uz revizore ide i policajac? Ili bilo sta skontati, pa da se raja primora da kupuje karte umjesto ovoga sto imamo sad.
Za prvoboldirano nisi u pravu, itekako je radnike briga ali je tacno i to da ih je prvenstveno Bimo doveo do prosjackog stapa a njega niko ne pominje.
Za drugo, pa vidis da svi govore kako njima (revizorima) ne treba davati LK, kako treba malte ne pobjeci I kako se treba vozikati a ne placati karta za prevoz. E kako bi ti onda rijesio efikasnost revizora.
tec

#34 Re: Tramvaj

Post by tec »

Siguran sam da oni koji ne placaju karte su i isti koji najvise kukaju da nista nevalja. Imate graski saobracaj koji zasluzujete. Koliko para toliko i muzike.
Bez veze je govoriti o Centrotransu ili drugoj konkurenciji. Jer ako ce neko preuzeti jedine dionice koje donose pare onda ce nestati pare za sve ostale dionice. Razmislite malo kakva bi situacija bila u Sarejevu da nema ni tramvaja ni trola i da autobusi idu samo gdje mogu zaraditi. OPSTI Kaos. Na svijetu broj gradova koji zaradjuje od gradskog saobracaja se moze iz brojati na prste jedne ruke. Ako hocete bolju uslugu onda i korisnici trebaju uraditi svoje, a kod nas izbjegavaju placati, unistavaju/saraju vozila, itd i naravno jos se bune. :-)
Altsa

#35 Re: Tramvaj

Post by Altsa »

samo redovnim placanjem karata mozemo poboljsati usluge grasa na zadovoljstvo svih gradana grada Sarajeva
federalac

#36 Re: Tramvaj

Post by federalac »

TREBA placati kartu, ali prije toga bi se trebale na pravi nacin i rijesiti cijene karata. Ne moze biti ista cijena ako se vozis 1 stanicu i ako se vozis 13 stanica.
tec

#37 Re: Tramvaj

Post by tec »

federalac wrote:TREBA placati kartu, ali prije toga bi se trebale na pravi nacin i rijesiti cijene karata. Ne moze biti ista cijena ako se vozis 1 stanicu i ako se vozis 13 stanica.
U kojem to gradskom saobracaju na svijetu placa po stanicama? :lol: :-) Postoje klix karte ili ogranicene na vrijeme.
zateznistub

#38 Re: Tramvaj

Post by zateznistub »

tec wrote:
federalac wrote:TREBA placati kartu, ali prije toga bi se trebale na pravi nacin i rijesiti cijene karata. Ne moze biti ista cijena ako se vozis 1 stanicu i ako se vozis 13 stanica.
U kojem to gradskom saobracaju na svijetu placa po stanicama? :lol: :-) Postoje klix karte ili ogranicene na vrijeme.
Velika vecina normalnih gradova ima cjenvnik po regionima ili dijelovim grada. Tako da se slobodn moze rci da je po stanicama. Sarajevo je jedno od rijetkih gradova gdje placas isto za 500 m i za nekoliko km voznje.
Zatamnjena stakla

#39 Re: Tramvaj

Post by Zatamnjena stakla »

Altsa wrote:samo redovnim placanjem karata mozemo poboljsati usluge grasa na zadovoljstvo svih gradana grada Sarajeva
Aha, ja danas nisam platio kartu.
tec

#40 Re: Tramvaj

Post by tec »

zateznistub wrote: Velika vecina normalnih gradova ima cjenvnik po regionima ili dijelovim grada. Tako da se slobodn moze rci da je po stanicama. Sarajevo je jedno od rijetkih gradova gdje placas isto za 500 m i za nekoliko km voznje.
Molim te koji? Imas van-gradsku cijeni i gradsku sta je kompletno drukcija podjela. A karte u gradu se odnose ne klix ili neki tip vremenskih. Unutar gradske oblasti nije podjeljeno nigdje na stanicu do stanice. U bio kojem gradu ako imas jednokratnu kartu mozes ici 500 metara ili nekoliko kilometara ako ne mjenjas prevoz (jedno od autobus,trolebus, tramvaj, metro) Vremenske karte ti daju mogucnost mijenjanja prevoza u odredenom vremenskom roku, cesto je ograniceno na jednu voznju vozom ili metro-om)
Green Grass

#41 Re: Tramvaj

Post by Green Grass »

Aha, ja danas nisam platio kartu.[/quote]

Ne pamtim kad sam. :mrgreen:
Skyfox

#42 Re: Tramvaj

Post by Skyfox »

mene su nekad '97. uhvatili sa ofirno iskopiranim srednjoskolskim kuponom :D

da mi ne bi jarana koji revi iz ruke ote iskaznicu ostao bih da placam kaznu, cini mi se nekih 10KM bijase tada
Jokericious

#43 Re: Tramvaj

Post by Jokericious »

Bolje slabija usluga koja se ne mora platiti, nego bolja koja se mora. :oops: :D
tec

#44 Re: Tramvaj

Post by tec »

CollegeGunner wrote:Bolje slabija usluga koja se ne mora platiti, nego bolja koja se mora. :oops: :D
Onda fino "taban fijaker" i nece biti problema. :D
Frtalj_Duše

#45 Re: Tramvaj

Post by Frtalj_Duše »

tec wrote:
CollegeGunner wrote:Bolje slabija usluga koja se ne mora platiti, nego bolja koja se mora. :oops: :D
Onda fino "taban fijaker" i nece biti problema. :D
Nemam ja tih problema otkad znam za sebe i gradski prevoz! Pitate se kako? Fino: Božije davanje; 195cm visok, 100kg težak, redovan u teretani = nema problema! :kravata:

Najjače kad' idem sa haverom (202cm, 120kg, visi u teretani), inače uđemo na 3. ili 4. vrata, kad' divim revizore da su stigli negdje do pola tramvaja samo uzviknem: "Evo ih buraz, spremi se!" i isti automatski napuštaju tramvaj kroz 3. vrata! Nekada bude i "mangupa" pa dođu i do kraja, ali nas dvojicu naravno ignorišu! :mrgreen:
Logovan

#46 Re: Tramvaj

Post by Logovan »

Altsa wrote:samo redovnim placanjem karata mozemo poboljsati usluge grasa na zadovoljstvo svih gradana grada Sarajeva
Što bi rek'o Izet Fazlinović: how yes no. :mrgreen: :mrgreen: Ne prosipaj se života ti. :lol:
Lady@es

#47 Re: Tramvaj

Post by Lady@es »

Jednom ja u tramvaju kad eto ti ih idu. Kartu nemam.Kontam ne da mi se sad peglati sa njima zbog dvije-tri stanice i kako on meni prilazi ja lijepo ličnu. Izvoli rekoh piši nemam kartu. Stade on u čudu gleda u mene, hoće uzeti ličnu neće, hoće-neće, hoće-neće uze na kraju, jedva. Lik ne progovara. Pa opet gleda u mene pa u ličnu pa u mene pa u ličnu ja već padam od smijeha okreće je na drugu stranu gleda li gleda. Piši rekoh slobodno. Zove kolegu kaže djevojka nema kartu hajd ti piši života ti. Vidi kontam što ga uvaljuje. Požurite ljudi rekoh, ja izlazim, upisa on nešto na brzinu i izađoše skupa sa mnom. Ostadoše gledajući. E rekoh ne mogu da vjerujem. Nikad mi ništa nije došlo.
munevera44

#48 Re: Tramvaj

Post by munevera44 »

Kako nikome ne pada na pamet ući u komercijalu, a da ne plati kartu.

Toliko zaposlenih u GRASu, ima ih toliko da na svakim vratima može stajati po jedan uposlenik, ko ima kartu ulazi ko nema nema ni vožnje.... i problem riješen......
honky tonk

#49 Re: Tramvaj

Post by honky tonk »

ne placam kartu, niti cu.

brata su jednom spopali (nije krkan, a njih 3 pa se pomamili), uzeli podatke, on platio = isp'o glup.

samo treba bit snalazljiv i znati svoja prava. ;-) 8-)
Zatamnjena stakla

#50 Re: Tramvaj

Post by Zatamnjena stakla »

Koliki je brat :D
Post Reply