Tramvaj
-
vaha123
#1 Tramvaj
Dobio sam kaznu od 26KM jer nisam imao kartu. Gdje ja sada da odem da to platim, i moram li uopste to platiti, hoce li me sudski goniti?
- fidoremilienko
#2 Re: Tramvaj
Ako su ti uzeli broj LK ili LK moras platiti. Ako nisu
- Clover
#3 Re: Tramvaj
I meni se to jednom desilo, i naravno, nisam platila, i nije bilo nikakvih problema poslije 
-
temohpab
#4 Re: Tramvaj
Kakio si to uspio?
Zasto jednostavno ne odsetas, nemaju pravo da te fizicki zadrze a ni licnu ne moras dati njima, samo policajcu a policajci ih bas i ne vole.
Zasto jednostavno ne odsetas, nemaju pravo da te fizicki zadrze a ni licnu ne moras dati njima, samo policajcu a policajci ih bas i ne vole.
-
vaha123
#5 Re: Tramvaj
Zato sto sam glup, nece vise, nego, moram li ja to sad platit ili ne, i ako moram gdje da to platim?
- Cossack
#6 Re: Tramvaj
Kralju sta bi sa onom "Izlazim na sljedecoj"? 
- shiny
#7 Re: Tramvaj
Nikad ne pokazuj ličnu. Nemaju ti je pravo tražiti. Nemaju te pravo zadržati u vozilu i ograničiti ti kretanje. Nemaju te pravo ni zadržavati na ulici, jer je i to kršenje slobodne kretanja. Dakle, ubuduće pamet u glavu, ne pokazuj ličnu kartu nikome osim policiji. A policiji je više dopizdio gras, tako da se rijetko kad nakane da dođu. Moj je brat nasjeo na istu foru, dobio kaznu, nije je nikad platio, niti je kad dobio neku opomenu za to. E sad, da li se svima to posreći, ne znam.
-
esad_plavi
#8 Re: Tramvaj
pise ti na kazni (bolje receno na ceduljici) da mozes u posti platiti ili tako nesto, mada nikad nisam cuo da je iko dobio kakvu opomenu zbog neplacanja tih kazni, a sve i da ti dodje neki sudski poziv da platis, morao bi platiti cijele 2-3 marke dodatno 
- DanteX
#9 Re: Tramvaj
Sjećam se sa faxa jednog jarana koji je ujutro kada je kiša padala dobio kaznu (a išao jedno 2-3 stranice). Pitam ga zašto je nervozan, kaže lik da su ga kaznili grasovci. Ja gledam u njega i ne shvaćam gdje je problem ( kažnjen više puta, nikad platio
). Počeo se lik još više nervirati, zvao mamu da mu pomogne. Kao da je dobio sudski poziv, a ne kaznu od grasa 
-
Jokericious
#10 Re: Tramvaj
Ma kakva policija. Sve i da zovnu policiju, ne mogu te zadrzati.shiny wrote:Nikad ne pokazuj ličnu. Nemaju ti je pravo tražiti. Nemaju te pravo zadržati u vozilu i ograničiti ti kretanje. Nemaju te pravo ni zadržavati na ulici, jer je i to kršenje slobodne kretanja. Dakle, ubuduće pamet u glavu, ne pokazuj ličnu kartu nikome osim policiji. A policiji je više dopizdio gras, tako da se rijetko kad nakane da dođu. Moj je brat nasjeo na istu foru, dobio kaznu, nije je nikad platio, niti je kad dobio neku opomenu za to. E sad, da li se svima to posreći, ne znam.
- fakat
#11 Re: Tramvaj
Ispade po komentarima da onda niko nikada ne mora platiti kartu? Ne kontam, je li onda GRAS revizore salje da na trehu nalaze levate, ili ipak imaju nekakva ovlastenja sto mi zvuci logicnije?!
- cyprus
#12 Re: Tramvaj
Meni se to u 10 godina švercanja nije nikad desilo 
- shiny
#14 Re: Tramvaj
Prije nekoliko dana gledam, prođe pored tri osobe bez karte, muške, snažne i bez ikakvog plana da ikad kupe kartu. Nisu ih ni pogledali. Onda se njih trojica okomiše na djevojku, krhku i strašljivu, rasplakaše je. Šta će cura, prepala se kabadahija. Sve što je u vezi sa Grasom je neučinkovito, pa tako i naplata karata. Nema niko, osim policije, ovlaštenje da te legitimiše. Gras je mogao davno uvesti sistem naplate kao onaj na Ilidži, ili smisliti nešto još pametnije. Neće to nikad uraditi. Raja ne plaća karte, jer su preskupe i jer nije niko zadovoljan njihovim voznim kantama. Zašto ti isti revizori nikad ne uđu u onaj tramvaj u kojem se u datom trenu nalazi ona poznata grupa džeparoša. Svi znaju kako izgledaju i ko su, samo eto oni ne znaju. Svaki dan mi se sve više čini da su u dobrom talu i dobar biznis obrću. Prijavim ih policiji, policija kaže da ništa ne može. I sad mi kao, mogu tražiti kartu i ličnu. Imam kartu, onu od 53 KM, a svaki dan hodam, jer autobusa NEMA!fakat wrote:Ispade po komentarima da onda niko nikada ne mora platiti kartu? Ne kontam, je li onda GRAS revizore salje da na trehu nalaze levate, ili ipak imaju nekakva ovlastenja sto mi zvuci logicnije?!
- HardCore
#15 Re: Tramvaj
HAHAHHAAHHA nije ni tebi lahko jbtshiny wrote:Prije nekoliko dana gledam, prođe pored tri osobe bez karte, muške, snažne i bez ikakvog plana da ikad kupe kartu. Nisu ih ni pogledali. Onda se njih trojica okomiše na djevojku, krhku i strašljivu, rasplakaše je. Šta će cura, prepala se kabadahija. Sve što je u vezi sa Grasom je neučinkovito, pa tako i naplata karata. Nema niko, osim policije, ovlaštenje da te legitimiše. Gras je mogao davno uvesti sistem naplate kao onaj na Ilidži, ili smisliti nešto još pametnije. Neće to nikad uraditi. Raja ne plaća karte, jer su preskupe i jer nije niko zadovoljan njihovim voznim kantama. Zašto ti isti revizori nikad ne uđu u onaj tramvaj u kojem se u datom trenu nalazi ona poznata grupa džeparoša. Svi znaju kako izgledaju i ko su, samo eto oni ne znaju. Svaki dan mi se sve više čini da su u dobrom talu i dobar biznis obrću. Prijavim ih policiji, policija kaže da ništa ne može. I sad mi kao, mogu tražiti kartu i ličnu. Imam kartu, onu od 53 KM, a svaki dan hodam, jer autobusa NEMA!fakat wrote:Ispade po komentarima da onda niko nikada ne mora platiti kartu? Ne kontam, je li onda GRAS revizore salje da na trehu nalaze levate, ili ipak imaju nekakva ovlastenja sto mi zvuci logicnije?!
- jedna tamo
#16 Re: Tramvaj
cyprus wrote:Meni se to u 10 godina švercanja nije nikad desilo
-
esad_plavi
#17 Re: Tramvaj
E ovo sto spominjes me strasno iritira. Neko ce reci: "Pa sto nije i ta cura imala kartu?". Jeste, trebala je imati, ali nije uredu da se pravila GRAS-a odnose samo na one koji izgledaju pristojno i da takvi putnici sluze za lijecenje kompleksa pojedinih kontrolora GRAS-a koje im stvaraju raznorazni klosarcici, koje se ne smije pogledati, a kamoli drskosti da ih se izbaci iz prevoznog sredstva.shiny wrote:Prije nekoliko dana gledam, prođe pored tri osobe bez karte, muške, snažne i bez ikakvog plana da ikad kupe kartu. Nisu ih ni pogledali. Onda se njih trojica okomiše na djevojku, krhku i strašljivu, rasplakaše je. Šta će cura, prepala se kabadahija. Sve što je u vezi sa Grasom je neučinkovito, pa tako i naplata karata. Nema niko, osim policije, ovlaštenje da te legitimiše. Gras je mogao davno uvesti sistem naplate kao onaj na Ilidži, ili smisliti nešto još pametnije. Neće to nikad uraditi. Raja ne plaća karte, jer su preskupe i jer nije niko zadovoljan njihovim voznim kantama. Zašto ti isti revizori nikad ne uđu u onaj tramvaj u kojem se u datom trenu nalazi ona poznata grupa džeparoša. Svi znaju kako izgledaju i ko su, samo eto oni ne znaju. Svaki dan mi se sve više čini da su u dobrom talu i dobar biznis obrću. Prijavim ih policiji, policija kaže da ništa ne može. I sad mi kao, mogu tražiti kartu i ličnu. Imam kartu, onu od 53 KM, a svaki dan hodam, jer autobusa NEMA!fakat wrote:Ispade po komentarima da onda niko nikada ne mora platiti kartu? Ne kontam, je li onda GRAS revizore salje da na trehu nalaze levate, ili ipak imaju nekakva ovlastenja sto mi zvuci logicnije?!
Sto kazes, ima nacina raznih da se sistem naplate karata poboljsa, (bolje receno da se uvede neki sistem naplate karata) i da se poboljsa usluga, ali sto bi se iko trudio kad se GRAS finansira iz drzavnog budzeta.
- fakat
#18 Re: Tramvaj
hvala na odgovorushiny wrote:Prije nekoliko dana gledam, prođe pored tri osobe bez karte, muške, snažne i bez ikakvog plana da ikad kupe kartu. Nisu ih ni pogledali. Onda se njih trojica okomiše na djevojku, krhku i strašljivu, rasplakaše je. Šta će cura, prepala se kabadahija. Sve što je u vezi sa Grasom je neučinkovito, pa tako i naplata karata. Nema niko, osim policije, ovlaštenje da te legitimiše. Gras je mogao davno uvesti sistem naplate kao onaj na Ilidži, ili smisliti nešto još pametnije. Neće to nikad uraditi. Raja ne plaća karte, jer su preskupe i jer nije niko zadovoljan njihovim voznim kantama. Zašto ti isti revizori nikad ne uđu u onaj tramvaj u kojem se u datom trenu nalazi ona poznata grupa džeparoša. Svi znaju kako izgledaju i ko su, samo eto oni ne znaju. Svaki dan mi se sve više čini da su u dobrom talu i dobar biznis obrću. Prijavim ih policiji, policija kaže da ništa ne može. I sad mi kao, mogu tražiti kartu i ličnu. Imam kartu, onu od 53 KM, a svaki dan hodam, jer autobusa NEMA!fakat wrote:Ispade po komentarima da onda niko nikada ne mora platiti kartu? Ne kontam, je li onda GRAS revizore salje da na trehu nalaze levate, ili ipak imaju nekakva ovlastenja sto mi zvuci logicnije?!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#19 Re: Tramvaj
cyprus wrote:Meni se to u 10 godina švercanja nije nikad desilo
- travar
#20 Re: Tramvaj
Prije se plaćalo na licu mjesta (govorim iz iskustva
).
Jednom su me "zapisali", ali se na tome završilo.
Anywho, da li se samo meni dešava da kad imam kartu/iskaznicu, revizora ni na mapi, ali čim sam bez karte, čini mi se da ulaze na svakoj stanici
Anywho, da li se samo meni dešava da kad imam kartu/iskaznicu, revizora ni na mapi, ali čim sam bez karte, čini mi se da ulaze na svakoj stanici
- fakat
#21 Re: Tramvaj
travar wrote:Prije se plaćalo na licu mjesta (govorim iz iskustva).
- charrrmed
#22 Re: Tramvaj
Kako mislis na licu mjesta? Pa kazes, nemam, siromasan sam, ne mogu sad platititravar wrote:Prije se plaćalo na licu mjesta (govorim iz iskustva).
Ja uvijek kazem: "Oprostite molim vas, nisam kupio kartu, idem samo jednu stanicu, nece se vise ponoviti." - i oni samo produze
- azurna_obala
#23 Re: Tramvaj
Joj...ja sam jednom nasjela na taj njihov fol, policije i lične karte. Bila prva godina studija, oni daj ličnu, zvaćemo policiju bla bla bla...a ja blenta dam ličnu. Slože 26.50 KM, ako ne platiš biće neka kazna opet
Nakon toga, došla kući suza suzu goni, kuku lele, šta sad, zovi svakoga živog, raspituj se šta će mi sad biti.
Na kraju odem i platim...ja se prepala
Na kraju odem i platim...ja se prepala
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24 Re: Tramvaj
revizori fakat nisu potrebni ako puštaju ljude bez karte
samo trošak kantonu stvaraju
bolje bi bolo da blokiraju ulazak na pojedinim stanicama
ili da se veće stanice naprave po uzoru na ilidžansku
gledam ih jutros samo prolaze...
djeca im se smiju
djeca im se smiju
- zateznistub
#25 Re: Tramvaj
Ne zelim ih braniti ali im nje lako. Masa raje ne zeli placati karte, pravdaju to stanjem vozila u kojim se voze. Jesu u pravu za stanje ali to nije opravdanje, uđite u losiji taxi pa recite necu platiti jer je vozilou losem stanju.Black swan wrote:revizori fakat nisu potrebni ako puštaju ljude bez karte
djeca im se smiju
Dalje, dosta mlade raje ima bobitele od po 500-1000 KM vrijednosti (doduse sa po 1.20 KM kredita na racunu) a pricaju da nemaju para a onda ujedno pljuju po grasu zbog stanja istog. A kad se Greskom nađu vani u evropi sve uredno placaju i ne bune se ni na cijene (koje su dosta vece).