Tragedija u Lipnici
- Mikado
#51 Re: Tragedija u Lipnici
Službeni izvori govore kako su svi ubijeni u rodbinskoj vezi s ubojicom, a to su supružnici Mijo i Kaja Petrović koje je ubio u kući, zatim se uputio prema kući Ive Markanovića kojeg je prvo tražio, a zatim ga našao u WC-u gdje ga je hladnokrvno ubio. U autobusu su stradali supružnici Niko i Mara Petrović, kao i Dragica Markanović.
Nakon masakra u autobusu, Petrović se svojim putničkim motornim vozilom udaljio s mjesta događaja te krenuo prema skretanju za Srednju Lipnicu. Ondje je opet pucao, ali ovog puta prema parkirnom vozilu. Zasada nije poznato kome je vozilo pripadalo, te jeli i to bio dio suludog plana ubojice.
"Upravo dok je pucao prema vozilu naišla je policija koja ga je i uhitila" kazao je glasnogovornik Malkić za Federalnu televiziju BiH, koji nije govorio o detaljima uhićenja.
Izjava svjedoka koji je ostao bez brata i sestre
Jedan od onih koji je preživio masakr je Marko Markanović, koji je ostao bez brata i snahe. U izjavi za lokalnu Radioteleviziju Slon, nije mogao reći ništa o eventualnim motivima ubojstva dodajući kako unutar obitelji nije bilo nikakvih razmirica.
"Provalio je u kuću mog brata, razvalio vrata, a onda ga je počeo tražiti. Našao ga je u WC-u i likvidirao ga metkom u čelo", kaže Markanović koji se našao kraj autobusa gdje se dogodio masakr.
"Bilo je to strašno. Ja i moja supruga pružali smo pomoć ranjenom vozaču koji je uspio doći do naše kuće koja se nalazi kraj autobusne stanice, a za to vrijeme Petrović je pobjegao", istaknuo je vidno potreseni Markanović za RTV Slon.
"Neko vrijeme se čudno ponašao i patio od depresije"
O pokolju su izvjestili Reuters i BBC kojeg je, kako navode, počinio "čovjek koji se već neko vrijeme čudno ponašao te patio od depresije".
index.hr
Nakon masakra u autobusu, Petrović se svojim putničkim motornim vozilom udaljio s mjesta događaja te krenuo prema skretanju za Srednju Lipnicu. Ondje je opet pucao, ali ovog puta prema parkirnom vozilu. Zasada nije poznato kome je vozilo pripadalo, te jeli i to bio dio suludog plana ubojice.
"Upravo dok je pucao prema vozilu naišla je policija koja ga je i uhitila" kazao je glasnogovornik Malkić za Federalnu televiziju BiH, koji nije govorio o detaljima uhićenja.
Izjava svjedoka koji je ostao bez brata i sestre
Jedan od onih koji je preživio masakr je Marko Markanović, koji je ostao bez brata i snahe. U izjavi za lokalnu Radioteleviziju Slon, nije mogao reći ništa o eventualnim motivima ubojstva dodajući kako unutar obitelji nije bilo nikakvih razmirica.
"Provalio je u kuću mog brata, razvalio vrata, a onda ga je počeo tražiti. Našao ga je u WC-u i likvidirao ga metkom u čelo", kaže Markanović koji se našao kraj autobusa gdje se dogodio masakr.
"Bilo je to strašno. Ja i moja supruga pružali smo pomoć ranjenom vozaču koji je uspio doći do naše kuće koja se nalazi kraj autobusne stanice, a za to vrijeme Petrović je pobjegao", istaknuo je vidno potreseni Markanović za RTV Slon.
"Neko vrijeme se čudno ponašao i patio od depresije"
O pokolju su izvjestili Reuters i BBC kojeg je, kako navode, počinio "čovjek koji se već neko vrijeme čudno ponašao te patio od depresije".
index.hr
- stulic
#52 Re: Tragedija u Lipnici
Gluposttokar wrote:Britanija ima 80 miliona stanovnika i 60 ubistava godisnje, a BiH ima oko 3,5 mil uz vise od 65 ubistava godisnje. Jako nizak prosjek.MARIJANK wrote:Hrvatska je imala prošle godine 65 ubojstava.
BiH nešto slično , malo više.
Što ih svrstava u niže prosjeke ubojstava po glavi stanovnika.
Ubojstva u obitelji ( kao ovo ovdje su najčešća)
'Homicide' in England and Wales - Long-term national recorded crime trend:

^ovdje cak nisu ukljuceni Skotska i S.Irska
Izvor: http://www.crimestatistics.org.uk/tool/
-
MARIJANK
#53 Re: Tragedija u Lipnici
http://www.murderuk.com/misc_crime_stats.html
Vidimo ovdje UK 755 ubojstava 2007 godine
Za Hrvatsku znam da je točno 65 ubojstava., za BiH malo više
Znači UK ima 15 puta više stanovnika od Hrvatske a 12 puta više ubojstava.
Znači ipak malo više se ubija u Hrvatskoj nego u UK-u po glavi stanovnika.
Ali nije razlika toliko velika.
Vidimo ovdje UK 755 ubojstava 2007 godine
Za Hrvatsku znam da je točno 65 ubojstava., za BiH malo više
Znači UK ima 15 puta više stanovnika od Hrvatske a 12 puta više ubojstava.
Znači ipak malo više se ubija u Hrvatskoj nego u UK-u po glavi stanovnika.
Ali nije razlika toliko velika.
- Mikado
#54 Re: Tragedija u Lipnici
http://www.index.hr/vijesti/clanak/masa ... 88743.aspx
Na videu se može vidjet i kraca izjava brata ubijenog Ive Markanovica.
Na videu se može vidjet i kraca izjava brata ubijenog Ive Markanovica.
-
MARIJANK
#55 Re: Tragedija u Lipnici
Zanimljivo recimo pogledati podatke za Češku za 2006 godinu
http://www.praguepost.com/articles/2007 ... urders.php
231 ubojstvo. Država 2,5 puta veća od Hrvatske a 4 puta više ubojstava.
Hoću reći kako svijet ima predođžbu o Hrvatskoj i BiH kao nekim tamnim balkanskim vilajetima a broj ubojstava po glavi stanovnika je niži od nekih kao demokratskijih država.
http://www.praguepost.com/articles/2007 ... urders.php
231 ubojstvo. Država 2,5 puta veća od Hrvatske a 4 puta više ubojstava.
Hoću reći kako svijet ima predođžbu o Hrvatskoj i BiH kao nekim tamnim balkanskim vilajetima a broj ubojstava po glavi stanovnika je niži od nekih kao demokratskijih država.
- Mikado
#56 Re: Tragedija u Lipnici
Cijelo selo Trstije je nastanjemo ljudima koji su u blizim rodbinskim vezama.luciferino wrote:Izvina Arslane, ali Mikado može rasturiti sijelo dežurnim mahalašima samo ako oni sami nisu u stanju vidjeti da su se 4 žrtve prezivale isto kao i ubica...u rodu su...wow, koje službeno otkriće...
Ovdje su neki ovu tragediju zacas pretvorili u statistiku...
-
Leonid Breznjev
#57 Re: Tragedija u Lipnici
ma znam luciferino, nema potrebe za izvinjenjem.. nedostaju mi rijeci da bih opisao dozu prezira prema ljudima koji u sirenju neistina pronalaze tako ogromno zadovoljstvo, a ne uspiju se sjetiti da bar malo suosjecaja pokazu.. no, nema ni veze.. idemo dalje, ako budemo imali gdje..luciferino wrote:Izvina Arslane, ali Mikado može rasturiti sijelo dežurnim mahalašima samo ako oni sami nisu u stanju vidjeti da su se 4 žrtve prezivale isto kao i ubica...u rodu su...wow, koje službeno otkriće...
-
MARIJANK
#58 Re: Tragedija u Lipnici
Evo recimo ja.Mikado wrote:
I punimo mi je zanimljivije čitati analize zločina, otkuda , zašto , kako, koliko, gdje nego cijelu raspravu potrošiti na vrlo 'pametno' komentiranje jal Hrvat ubi Bošnjaka ili Bošnjak ubi Hrvata.
- karanana
#59 Re: Tragedija u Lipnici
I meni je statistika vazna. Svi sada kukamo kako smo mi tamni vilajet, kako se samo ubijamo a vazno je pokazati da je u cijelom danasnjem nenormalnom svijetu, koji je i razvijeniji i bogatiji, ovo nazalost svakodnevnica.
- Mikado
#60 Re: Tragedija u Lipnici
Ovo je i jeste suština.MARIJANK wrote:Evo recimo ja.Mikado wrote:
I punimo mi je zanimljivije čitati analize zločina, otkuda , zašto , kako, koliko, gdje nego cijelu raspravu potrošiti na vrlo 'pametno' komentiranje jal Hrvat ubi Bošnjaka ili Bošnjak ubi Hrvata.
Covjek koji je najvjerovatnije bio psihicki bolesnik, najvjerovatnije je kako mi kazemo "pukao". Uzeo je pistolj i krenuo ubijat sve redom, a njegova familija mu se nasla prva na udaru.
Koji je razlog ?
- Mikado
#62 Re: Tragedija u Lipnici
Ja iskreno nepamtim da se ovakvo nesto dogodilo u zadnje vrijeme.karanana wrote:I meni je statistika vazna. Svi sada kukamo kako smo mi tamni vilajet, kako se samo ubijamo a vazno je pokazati da je u cijelom danasnjem nenormalnom svijetu, koji je i razvijeniji i bogatiji, ovo nazalost svakodnevnica.
Pamtim samo 2 slicna slucaja:
1. 13.11.2000. Dževad Ćesko ubio Muhameda i Sadiju Alispahić i Hakiju Omerbegovića, a ranio maloljetnu Edinu Alispahić u sarajevskom naselju Vraca.
- Osuđen je na 15 godina zatvora.
2. Muamer Topalovic na badnjak 2002. ubio Andjelka, Maru i Zorku Anđelić u selu Kostajnica kod Konjica.
- Osuđen je na jedinstvenu kazno od 40 godina zatvora.
Last edited by Mikado on 29/05/2008 13:16, edited 1 time in total.
- karanana
#63 Re: Tragedija u Lipnici
govorio sam i napisao da je ovo svakodnevnica, ne kod nas, nego u cijelom civilizovanom svijetu, tako da mi nismo presedan ni mjesto gdje se ljudi samo ubijajuMikado wrote:Ja iskreno nepamtim da se ovakvo nesto dogodilo u zadnje vrijeme.karanana wrote:I meni je statistika vazna. Svi sada kukamo kako smo mi tamni vilajet, kako se samo ubijamo a vazno je pokazati da je u cijelom danasnjem nenormalnom svijetu, koji je i razvijeniji i bogatiji, ovo nazalost svakodnevnica.
1. 13.11.2000. Dževad Ćesko ubio Muhameda i Sadiju Alispahić i Hakiju Omerbegovića, a ranio maloljetnu Edinu Alispahić.
2. Muamer Topalovic na badnjak 2002. ubio Andjelka, Maru i Zorku Anđelić u selu Kostajnica kod Konjica.
- uvjek dobar gost
#64 Re: Tragedija u Lipnici
Volio bih da malo popstimo sa tim ko će šta ,kako i sa kojim motivima pisati...
za šest ljudi je kasno... oni su ubijeni... motivi još nisu poznati... sad će neko reći... pa ljudi se sjekirama ubijaju zbog međe il komada zemlje...
Čovjek je izgleda bio psihički bolesnik, nije bio smješten niti u jednu instituciju... zašto nije? Koliko Vi ovakvih ljudi znate... viđate li ih na ulicama gradova svojih... kad će neko od njih povući oružije....i na koga...
Primjer naselja Mojmilo... momak prima terapiju.. kad je primi u redu je, ali kako sistem je kakav je... nekad je i ne primi... tada stanovnici naselja Mojmilo osjete njegovu bolest... jednom je čak i izrafalao momke iz kalaša ... i bio kratko u zatvoru...
Sada je na slobodi.... i ... pitanje je ko je odgovoran što taj mladi čovjek nije pod stalnim nadzorom...???
Koliko danas je ljudi kao što je Tomislav... među nama ..i ko je zadužen da se brine o njima.?
P.S
Zbivaju se sranja svuda u svijetu, silovanja, ubistva, samoubistva, serijska ubistva, trovanja..... ali tamo (skoro uvijek) neko odgovara...
za šest ljudi je kasno... oni su ubijeni... motivi još nisu poznati... sad će neko reći... pa ljudi se sjekirama ubijaju zbog međe il komada zemlje...
Čovjek je izgleda bio psihički bolesnik, nije bio smješten niti u jednu instituciju... zašto nije? Koliko Vi ovakvih ljudi znate... viđate li ih na ulicama gradova svojih... kad će neko od njih povući oružije....i na koga...
Primjer naselja Mojmilo... momak prima terapiju.. kad je primi u redu je, ali kako sistem je kakav je... nekad je i ne primi... tada stanovnici naselja Mojmilo osjete njegovu bolest... jednom je čak i izrafalao momke iz kalaša ... i bio kratko u zatvoru...
Sada je na slobodi.... i ... pitanje je ko je odgovoran što taj mladi čovjek nije pod stalnim nadzorom...???
Koliko danas je ljudi kao što je Tomislav... među nama ..i ko je zadužen da se brine o njima.?
P.S
Zbivaju se sranja svuda u svijetu, silovanja, ubistva, samoubistva, serijska ubistva, trovanja..... ali tamo (skoro uvijek) neko odgovara...
- Mikado
#65 Re: Tragedija u Lipnici
To se desilo 2004.uvjek dobar gost wrote:Volio bih da malo popstimo sa tim ko će šta ,kako i sa kojim motivima pisati...
P.S
http://www.sarajevo-x.com/clanak/041119010
http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahro ... 006-03.php
Osuđen je na 23 godine zatvora.
- stulic
#66 Re: Tragedija u Lipnici
Moze se dodati i Goran Kotaran, ubio pa u svojoj basti zakopao Pedju Vrbana i Seada Kanurica u Bosanskoj Dubici 2003. Takodjer osumnjicen za ubistvo i spaljivanje lesa Irene Predojevic. Odlezava zatvorsku kaznu od 14 godina u Tunjicama.Mikado wrote:Ja iskreno nepamtim da se ovakvo nesto dogodilo u zadnje vrijeme.karanana wrote:I meni je statistika vazna. Svi sada kukamo kako smo mi tamni vilajet, kako se samo ubijamo a vazno je pokazati da je u cijelom danasnjem nenormalnom svijetu, koji je i razvijeniji i bogatiji, ovo nazalost svakodnevnica.
1. 13.11.2000. Dževad Ćesko ubio Muhameda i Sadiju Alispahić i Hakiju Omerbegovića, a ranio maloljetnu Edinu Alispahić u sarajevskom naselju Vraca.
- uvjek dobar gost
#67 Re: Tragedija u Lipnici
na tog sam i mislio da sad ne odajem ime... čovjek kada je u rastrojstvu skače ljudima na auta, otkida retrovizore.. napada ljude.... koliko je u stvari takvih ljudi u ovom post ratnom (konfliktnom) društvu u kojem se socijalne službe ne brinu ni o kome.... PTSP nije priznat kao oboljenje....vjesticanametli wrote:ima na Mojmilu jos jedan i mislim da gost pise o njemu. svaki dan seta oko hipera![]()
rafalo je na djecu i pusten je. sta če jadan nema ĐŽe
Mi danas živimo u posljedicama, vrijeme je da se (bez ovoliko šuplje) suočimo sa uzrocima !!!
Last edited by uvjek dobar gost on 29/05/2008 13:34, edited 1 time in total.
- Mikado
#68 Re: Tragedija u Lipnici
Moje saučešće porodicama/obiteljima nastradalih. 
Last edited by Mikado on 29/05/2008 13:37, edited 1 time in total.
- Mikado
#69 Re: Tragedija u Lipnici
http://www.revija92.novosti.co.yu/code/ ... .php?Id=81stulic wrote:Moze se dodati i Goran Kotaran, ubio pa u svojoj basti zakopao Pedju Vrbana i Seada Kanurica u Bosanskoj Dubici 2003. Takodjer osumnjicen za ubistvo i spaljivanje lesa Irene Predojevic. Odlezava zatvorsku kaznu od 14 godina u Tunjicama.Mikado wrote:Ja iskreno nepamtim da se ovakvo nesto dogodilo u zadnje vrijeme.karanana wrote:I meni je statistika vazna. Svi sada kukamo kako smo mi tamni vilajet, kako se samo ubijamo a vazno je pokazati da je u cijelom danasnjem nenormalnom svijetu, koji je i razvijeniji i bogatiji, ovo nazalost svakodnevnica.
- Mikado
#70 Re: Tragedija u Lipnici

Autobus smrti
-
fukara_tz
#71 Re: Tragedija u Lipnici
PSIHIČKI BOLESNIK JUTROS U DONJOJ LIPNICA UBIO ŠEST LJUDI, A JEDNOG RANIO
Prema informacijama iz MInistarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), jutros u 6.00 sati psihički bolesnik Tomislav Petrović iz tuzlanskog naselja Donja Lipnica (45) iz vatrenog oružja ubio je šest osoba, a teško ranio vozača autobuisa GSP-a, Mursela Č. (41)

“Nakon što je ubio trojicu komšija u njihovim kućama Tomislav Petrović je krenuo ka autobusnom stajalištu i sa pištoljem ušao u gradski autobus gdje je ubio još troje ljudi i ranio vozača autobusa. Vozač je teško ranjen nakon čega je uz pomoć mještana ovog naselja, koji su mu pružili prvu pomoć, uspio doći do UKC-a u teškom zdravstvenom stanju”, kazao je Miralem Malkić, portprol Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.
U toku je složena operacija u UKC-u Tuzla a vozač je u teškom zdravstvenom stanju. I ova informacija je potrđena.
Policija Tuzlanskog kantona uhapsila je ubicu koji se trenutno nalazi u prostorijama MUP-a kantona nakon čega će biti predat nadležnom tužiteljstvu.
Za sada niko ne želi govoriti o motivima jutrošnjeg masakra u Tuzli. Doznaje se da je Tomislav Petrović tokom rata otišao u Hrvatsku, tamo je radio, ali se i razbolio, liječen je na neuropsihijatrijskoj klinici, a prošle godine se vratio u Lipnicu.
Prema riječima Miralema Malkića, portparola MUP-a TK, više detalja bit će saopćeno na vanrednoj pres-konferenciji MUP-a i Kantonalnog tužiteljstva koja bi trebala biti održana danas u 14 sati. (Fena, vl, tl)
ODOBAŠIĆ: VOZAČ AUTOBUSA IZVAN ŽIVOTNE OPASNOSTI
TUZLA, 29. svibnja (FENA) - Vozač autobusa M.Č. (1967) koji je rano jutros dovezen u Univerzitetsko klinički centar (UKC) Tuzla kojeg je ranio Tomislav Petrović u tuzlanskom naselju Lipnica, a koji je prethodno ubio šest osoba, za sada je izvan životne opasnosti.
Kako je priopćila glasnogovornica UKC Tuzla Amra Odobašić, vozač M.Č. je zadobio teške tjelesne ozljede i u tijeku je operativno zbrinjavanje nastalih ozljeda.
Tomislav Petrović sin Stjepana rođen 1963. godine rano jutros u Lipnici kod Tuzle ubio je šest osoba iz vatrenog oružja, najverojatnije iz pištolja, priopćila je glasnogovornica Tužiteljstva Tuzlanske županije Jasna Subotić.
Petrović je oko šest sati ujutro usmrtio svoje najbliže susjede, a među ubijenima su dvije žene. U svom pohodu prvo je u obiteljskoj kući lišio života bračni par, a potom u neposrednoj blizini također u kući usmrtio još jednog susjeda.
Nakon toga, Petrović odlazi do lokalnog autobusnog stajališta Trstje gdje lišava života tri osobe i ranjava vozača autobusa Gradskog prometnog poduzeća Tuzla, a potom se udaljava s lica mjesta osobnim vozilom.
Počinitelj je lišen slobode, a u tijeku je očevid i vrši se kriminalistička obrada kako bi se rasvjetlio ovaj događaj, kazala je glasnogovornica Subotić. (Fena)
———–
Masakr se dogodio u dvije kuće susjeda i u autobusu GSP Tuzla, gdje je Petrović ušao, sjeo, a zatim bez ikakvog povoda izvadio pištolj i ubio rođake, supružnike Maru i Niku Petrović i susjedu Dragicu Markanović, dok je vozača Mursela Čolića (41) ranio, ali je ovaj uspio pobjeći i spasiti se u kući Marka Markanovića, muža ubijene Dragice.
Prije toga, ubica Tomislav Petrović ušao je udvorište kuće Kaje i Mije Markanović, gdje ih je ubio, nakon čega je pošao u kuću njihova rođaka Ive Markanovića koji se zaključao i pobjegao u kupatilo. Bolesni ubojica pucao je kroz vrata, zatim provalio u kuću i u kupatilu ubio Ivu Markanovića kojega je mrtvog nad kadom pronašao brat Marko.
Nakon svega, Tomislav Petrović je sjeo u džetu, a poslije je ušao u jednu kuću, gdje ga je uhvatila policija, a tom je prilikom i na njih pucao.
Motiv ubojstva za sada nije poznat. Tomislav Petrović je prije rata radio kao električar u Rudniku ugljena LIpnica, za vrijeme rata je otišao u Hrvatsku gdje je radio, ali se i razbolio. Liječen je u neuropsihijatrijskoj bolnici, a prošle godine se vratio u Lipnicu. Oženjen je i ima suprugu i dvije kćeri.
U UKC Tuzla jutros je operirao vozač autobusa Mursel Čorić i izvan životne je opasnosti. Istraga je u tijeku.
http://tuzlalive.ba/portal/?p=6057
Prema informacijama iz MInistarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), jutros u 6.00 sati psihički bolesnik Tomislav Petrović iz tuzlanskog naselja Donja Lipnica (45) iz vatrenog oružja ubio je šest osoba, a teško ranio vozača autobuisa GSP-a, Mursela Č. (41)

“Nakon što je ubio trojicu komšija u njihovim kućama Tomislav Petrović je krenuo ka autobusnom stajalištu i sa pištoljem ušao u gradski autobus gdje je ubio još troje ljudi i ranio vozača autobusa. Vozač je teško ranjen nakon čega je uz pomoć mještana ovog naselja, koji su mu pružili prvu pomoć, uspio doći do UKC-a u teškom zdravstvenom stanju”, kazao je Miralem Malkić, portprol Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.
U toku je složena operacija u UKC-u Tuzla a vozač je u teškom zdravstvenom stanju. I ova informacija je potrđena.
Policija Tuzlanskog kantona uhapsila je ubicu koji se trenutno nalazi u prostorijama MUP-a kantona nakon čega će biti predat nadležnom tužiteljstvu.
Za sada niko ne želi govoriti o motivima jutrošnjeg masakra u Tuzli. Doznaje se da je Tomislav Petrović tokom rata otišao u Hrvatsku, tamo je radio, ali se i razbolio, liječen je na neuropsihijatrijskoj klinici, a prošle godine se vratio u Lipnicu.
Prema riječima Miralema Malkića, portparola MUP-a TK, više detalja bit će saopćeno na vanrednoj pres-konferenciji MUP-a i Kantonalnog tužiteljstva koja bi trebala biti održana danas u 14 sati. (Fena, vl, tl)
ODOBAŠIĆ: VOZAČ AUTOBUSA IZVAN ŽIVOTNE OPASNOSTI
TUZLA, 29. svibnja (FENA) - Vozač autobusa M.Č. (1967) koji je rano jutros dovezen u Univerzitetsko klinički centar (UKC) Tuzla kojeg je ranio Tomislav Petrović u tuzlanskom naselju Lipnica, a koji je prethodno ubio šest osoba, za sada je izvan životne opasnosti.
Kako je priopćila glasnogovornica UKC Tuzla Amra Odobašić, vozač M.Č. je zadobio teške tjelesne ozljede i u tijeku je operativno zbrinjavanje nastalih ozljeda.
Tomislav Petrović sin Stjepana rođen 1963. godine rano jutros u Lipnici kod Tuzle ubio je šest osoba iz vatrenog oružja, najverojatnije iz pištolja, priopćila je glasnogovornica Tužiteljstva Tuzlanske županije Jasna Subotić.
Petrović je oko šest sati ujutro usmrtio svoje najbliže susjede, a među ubijenima su dvije žene. U svom pohodu prvo je u obiteljskoj kući lišio života bračni par, a potom u neposrednoj blizini također u kući usmrtio još jednog susjeda.
Nakon toga, Petrović odlazi do lokalnog autobusnog stajališta Trstje gdje lišava života tri osobe i ranjava vozača autobusa Gradskog prometnog poduzeća Tuzla, a potom se udaljava s lica mjesta osobnim vozilom.
Počinitelj je lišen slobode, a u tijeku je očevid i vrši se kriminalistička obrada kako bi se rasvjetlio ovaj događaj, kazala je glasnogovornica Subotić. (Fena)
———–
Masakr se dogodio u dvije kuće susjeda i u autobusu GSP Tuzla, gdje je Petrović ušao, sjeo, a zatim bez ikakvog povoda izvadio pištolj i ubio rođake, supružnike Maru i Niku Petrović i susjedu Dragicu Markanović, dok je vozača Mursela Čolića (41) ranio, ali je ovaj uspio pobjeći i spasiti se u kući Marka Markanovića, muža ubijene Dragice.
Prije toga, ubica Tomislav Petrović ušao je udvorište kuće Kaje i Mije Markanović, gdje ih je ubio, nakon čega je pošao u kuću njihova rođaka Ive Markanovića koji se zaključao i pobjegao u kupatilo. Bolesni ubojica pucao je kroz vrata, zatim provalio u kuću i u kupatilu ubio Ivu Markanovića kojega je mrtvog nad kadom pronašao brat Marko.
Nakon svega, Tomislav Petrović je sjeo u džetu, a poslije je ušao u jednu kuću, gdje ga je uhvatila policija, a tom je prilikom i na njih pucao.
Motiv ubojstva za sada nije poznat. Tomislav Petrović je prije rata radio kao električar u Rudniku ugljena LIpnica, za vrijeme rata je otišao u Hrvatsku gdje je radio, ali se i razbolio. Liječen je u neuropsihijatrijskoj bolnici, a prošle godine se vratio u Lipnicu. Oženjen je i ima suprugu i dvije kćeri.
U UKC Tuzla jutros je operirao vozač autobusa Mursel Čorić i izvan životne je opasnosti. Istraga je u tijeku.
http://tuzlalive.ba/portal/?p=6057
- nevenkagaragic
#72 Re: Tragedija u Lipnici
Zalosno, tuzno, neverovatno...
Ali to je NASA stvarnost. Tek kad se desi ovako nesto, onda cujemo komentare tipa : u zadnje vreme se cudno ponasao, od ranije poznat policiji, ranije privodjen, pa pusten i slicno.
Nema nama pomoci dok sami sebi ne pomognemo. Politicari, parlamentarci, institucije na nasoj grbaci ... nisu vise ni za sta, potpuno su neupotrebljivi! Davno pokvarena roba.
Spaliti nemocnu staricu, pa ubice pustiti na ulicu? Ubiti mladica (Denisa Mrnjavca), pa sudjenje zatvoriti za javnost? I njih ce pustiti da nastave ubijati. Tako je to kod nas! Gde toga jos ima?
Zalosno je sto se na vecini foruma svaka vest okrene na nacionalisticke komentare. U takvim polemikama ne ucestvujem. Za mene je tragedija TRAGEDIJA bez obzira na imena zrtava i ubica.
Na kraju, slazem se da ce biti jos gore, s obzirom da nemamo drzavu, vec protektorat. Niko ne odgovara ni za sta, politicari se prepucavaju, tuzakaju "visokim" predstavnicima, usput pune svoje dzepove i stite "svoje" kriminalce, a gradjani su bili i ostali ZADNJA RUPA NA SVIRALI.
Sta raditi? Uzeti pravdu u svoje ruke? Uskoro mozemo ocekivati sve vise novih "Tomislava", depresivnih ili ne, svejedno je, ubica je ubica!
Iskreno saucesce porodicama tragicno poginulih.
Usput, svako od nas ima neku svoju borbu za pravdu, nazalost pojedinacnu i necujnu. Dokle?
Moj borba je PRAVDA ZA DENISA
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 18&page=11
Ali to je NASA stvarnost. Tek kad se desi ovako nesto, onda cujemo komentare tipa : u zadnje vreme se cudno ponasao, od ranije poznat policiji, ranije privodjen, pa pusten i slicno.
Nema nama pomoci dok sami sebi ne pomognemo. Politicari, parlamentarci, institucije na nasoj grbaci ... nisu vise ni za sta, potpuno su neupotrebljivi! Davno pokvarena roba.
Spaliti nemocnu staricu, pa ubice pustiti na ulicu? Ubiti mladica (Denisa Mrnjavca), pa sudjenje zatvoriti za javnost? I njih ce pustiti da nastave ubijati. Tako je to kod nas! Gde toga jos ima?
Zalosno je sto se na vecini foruma svaka vest okrene na nacionalisticke komentare. U takvim polemikama ne ucestvujem. Za mene je tragedija TRAGEDIJA bez obzira na imena zrtava i ubica.
Na kraju, slazem se da ce biti jos gore, s obzirom da nemamo drzavu, vec protektorat. Niko ne odgovara ni za sta, politicari se prepucavaju, tuzakaju "visokim" predstavnicima, usput pune svoje dzepove i stite "svoje" kriminalce, a gradjani su bili i ostali ZADNJA RUPA NA SVIRALI.
Sta raditi? Uzeti pravdu u svoje ruke? Uskoro mozemo ocekivati sve vise novih "Tomislava", depresivnih ili ne, svejedno je, ubica je ubica!
Iskreno saucesce porodicama tragicno poginulih.
Usput, svako od nas ima neku svoju borbu za pravdu, nazalost pojedinacnu i necujnu. Dokle?
Moj borba je PRAVDA ZA DENISA
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 18&page=11
-
Mobile_Disco
#73 Re: Tragedija u Lipnici
Ne mozes da vjerujes.. Ali kao sto neko rece.. ovo nije ni prvi.. a nazalost ni posljedni put da se ovo desi
Saucesce Porodicama!!!
Saucesce Porodicama!!!
- Luke Perry
#74 Re: Tragedija u Lipnici
Tragedija, mada tesko da iko moze nadmasiti onog lika iz BL nekad osamdeset i neke.
- max_power
#75 Re: Tragedija u Lipnici
Taj Kotaran je u Svedskoj osudjen za dva ubistva i pusten nakon samo 9 mjeseci. Potom je otisao u Bosnu i ubio jos troje.stulic wrote:Moze se dodati i Goran Kotaran, ubio pa u svojoj basti zakopao Pedju Vrbana i Seada Kanurica u Bosanskoj Dubici 2003. Takodjer osumnjicen za ubistvo i spaljivanje lesa Irene Predojevic. Odlezava zatvorsku kaznu od 14 godina u Tunjicama.Mikado wrote:Ja iskreno nepamtim da se ovakvo nesto dogodilo u zadnje vrijeme.karanana wrote:I meni je statistika vazna. Svi sada kukamo kako smo mi tamni vilajet, kako se samo ubijamo a vazno je pokazati da je u cijelom danasnjem nenormalnom svijetu, koji je i razvijeniji i bogatiji, ovo nazalost svakodnevnica.
Ima i na zapadu rupa u pravosudju, nije samo kod nas tako lose.