Bolje prvi na selu, nego zadnji u gradu
Tottenham zeli Ibisevica!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
nikad_izvini
#51 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
Da je pametan, ne bi išao nigdje iz Hofenhajma.Drži ih milioner, ima Salihovića u ekipi, postao je šah-kralj-idol a i nije baš ostavio neki utisak na mene u reprezentaciji što se tiče zabijanja golova(osim što je fulio prazan gol sa par metara u Mađarskoj i nije dodao Džeki u Turskoj).
- Topla voda
#52 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
ma i jest mu bolje u hofenhajmu nego bilo gdje drugo...da mu para fali,pa da ide,pa hajde...
- Šibicar
#53 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
Sve sami fudbalski stručnjaci.
Hajde neka mi neko odgovori zašto ne bi Ibišević trebao preći npr. u Manchester ako ga žele dovesti?Znači po vama ni Zlatan nije trebao iz Ajaxa u Juve,ni Ronaldo iz Benfike(mislim) u Manchester,ni Torres iz Atletika u Liverpool,jer kao dobro im je bilo i tamo imali su sve što žele.... 
- karanana
#54 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
zato sto bi ibisevic u manchesteru ili cak i u tottenhamu bio na marginama tima, mozda bi ponekad grijao i klupu jer on jos nije razvijena superzvijezda tipa zlatana, ronalda ili torresa pa da odmah postane faca u nekom od velikih klubova. istina je da u hoffenheimu ne manjka para, njihov vlasnik da hoce moze kupiti manchu ili totenhama.Šibicar wrote:Sve sami fudbalski stručnjaci.Hajde neka mi neko odgovori zašto ne bi Ibišević trebao preći npr. u Manchester ako ga žele dovesti?Znači po vama ni Zlatan nije trebao iz Ajaxa u Juve,ni Ronaldo iz Benfike(mislim) u Manchester,ni Torres iz Atletika u Liverpool,jer kao dobro im je bilo i tamo imali su sve što žele....
- Šibicar
#55 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
Pa drug ako ga neko želi dovesti očito je da to nije da bi grijao klupu,nego da se dokaže kao pojačanje i da može da igra u prvoj postavi,a koliko sam upoznat ,barem sa Manchesterom,Ferguson nikad nije doveo igrača i da mu nije pružao prilike da se dokaže.A što se tih para iz Hoffenheima tiče to ništa ne znači ako ih vlasnik ne zna iskoristiti i ako će Hoffenheim kao i do sad biti trećerazredni klub bez ikakvih šansi za neki uspjeh ni u Bundes ligi a da ne govorimo o evropi..karanana wrote:zato sto bi ibisevic u manchesteru ili cak i u tottenhamu bio na marginama tima, mozda bi ponekad grijao i klupu jer on jos nije razvijena superzvijezda tipa zlatana, ronalda ili torresa pa da odmah postane faca u nekom od velikih klubova. istina je da u hoffenheimu ne manjka para, njihov vlasnik da hoce moze kupiti manchu ili totenhama.Šibicar wrote:Sve sami fudbalski stručnjaci.Hajde neka mi neko odgovori zašto ne bi Ibišević trebao preći npr. u Manchester ako ga žele dovesti?Znači po vama ni Zlatan nije trebao iz Ajaxa u Juve,ni Ronaldo iz Benfike(mislim) u Manchester,ni Torres iz Atletika u Liverpool,jer kao dobro im je bilo i tamo imali su sve što žele....
- karanana
#56 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
imas milion slucajeva gdje su potencionalne zvijezde prerano "odskocile" i onda se utopile u njihovim novim klubovima iz snova jer se od njih mozda i ocekivalo vise nego sto zaista mogu pruziti, i onda poslije pola sezone zavrsile na posudbi nekim klubovima u turskoj ili slicno.
i hoffenheim je za kratko vrijeme iz 5. seoske lige njemacke dosao u bundes ligu i sad su drugi na tabeli u njihovoj prvoj godini u bundesligi. po meni je to dokaz da je vlasnik ozbiljan i da ulaze pare i da ce ih jos ulagati.
i hoffenheim je za kratko vrijeme iz 5. seoske lige njemacke dosao u bundes ligu i sad su drugi na tabeli u njihovoj prvoj godini u bundesligi. po meni je to dokaz da je vlasnik ozbiljan i da ulaze pare i da ce ih jos ulagati.
- Šibicar
#57 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
Ima i ta mjesta,zato ja kažem da ako može da se dokaže u Manchesteru onda bi i igrao,a ni ja kao ni ti i bilo ko drugi ne možemo znati da li bi se on i dokazao i igrao u prvoj postavi.I volio bi ga vidjeti u dresu Manchestera pa barem tih 6 mjeseci,a iz Manchestera ne vjerujem da bi ga posudili u neki lijevi klub kao i nikog do sada i u svakom slučaju bi ostao u premier ligi. 
-
klixober
#58 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
Njemacki mediji pisu da je i Everton zainteresovan za Ibisevica.
- odvijac
#59 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
Ma nista od toga svega,igrom slucaja poznajem momka preko zajednockog prijatelja,nije on voljan da ide iz njemacke,gleda malo i na zivot u svabiji 
- Emir_tm87
#60 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
evo sad ga i juventus hocećiro wrote:Pomalo nevjerojatnu informaciju objavio je njemački portal spox.com.
Navodno je engleski velikan Manchester United zainteresira za dovođenje napadača Hoffenheima i našega reprezentativca Vedada Ibiševića.
U tekstu pod naslovom Iz Hoffenheima na Old Trafford navodi se kako skaut Manchestera gledao Ibiševića u pobjedi nad Hannoverom (5:2), te je bio zadovoljan viđenim. Podsjetimo, Ibišević je u ovoj utakmici zabio dva gola.
Informaciju je potvrdio i Ibiševićev zastupnik Lars-Wilhelm Baumgarten.
-
papacja
#61 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević svojim je igrama u Hoffenheimu privukao pažnju cijele fudbalske Evrope. Čuveni Manchester United, čini se, biće najbrži u ponudi za sjajnog bh. napadača...
Kako pišu danas engleski mediji, trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson očaran je igrom Vedada Ibiševića, te ga za šest miliona funti, već na zimu, namjerava dovesti na Old Trafford.
Prvog strijelca njemačke Bundesliga pratili su skauti Manchester Uniteda na susretu između Hoffenheima i Hamburga (3:0). Ibišević je u toj utakmici zabio jedan gol i potvrdio interesovanje Manchester Uniteda.
Daily Mirror navodi da je ekipa sa Old Trafforda spremna Hoffenheimu odmah ponuditi šest miliona funti za usluge Ibiševića, a očekuje se da Manchester United u narednih nekoliko dana pošalje i zvaničnu ponudu za bh. reprezentativca.
izvor: SportSport.ba
Kako pišu danas engleski mediji, trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson očaran je igrom Vedada Ibiševića, te ga za šest miliona funti, već na zimu, namjerava dovesti na Old Trafford.
Prvog strijelca njemačke Bundesliga pratili su skauti Manchester Uniteda na susretu između Hoffenheima i Hamburga (3:0). Ibišević je u toj utakmici zabio jedan gol i potvrdio interesovanje Manchester Uniteda.
Daily Mirror navodi da je ekipa sa Old Trafforda spremna Hoffenheimu odmah ponuditi šest miliona funti za usluge Ibiševića, a očekuje se da Manchester United u narednih nekoliko dana pošalje i zvaničnu ponudu za bh. reprezentativca.
izvor: SportSport.ba
- van Basten
#62 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
ponudu glatko odbiti treba. Čuj 6 mil funti za najboljeg strijelca Evrope trenutno a za truhlog Bugara dali 25 mil funti 
- campa_xxx
#63 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
Trinaest golova u 11 utakmica: Svi žele Ćirinog Ibiševića!
Goleadeor Hoffenheima Vedad Ibišević trenutačno je najubojitija napadačka igla Europe. Bosansko-hercegovački centarfor do sada na kontu ima 13 pogodaka u samo 11 susreta. Bayern i Manchester United žele ga već ovu zimu…
Na utakmici Hoffenheim – HSV ukazali su se skauti Bayerna i Manchester Uniteda. Ibišević je naravno opet bio efikasan i naš dvojac Olić – Petrić ostavio u drugom planu.
Kako prenosi engleski Daily Mail, Manchesterovi skauti bili su impresionirani njegovom pokretljivošću i skok igrom.
No, u igru se uključio i Bayern. Bivša njemačka nogometna legenda, Paul Breitner koji skautira za Bayern također je ostao frapiran ubojitošću Ibiševića.
Kontinuitet Ibiševića je zaista čudesan. Njegov je cilj srušiti rekord sunarodnjaka Sergeja Barbareza iz sezone 2000/01 kada je bio prvi strijelac lige sa 22 pogotka.
Hoffenheim je mjestašce u južnoj Njemačkoj sa 3000 žitelja. Pomalo podsjeća na Asterixa i Obelixa i njihovo maleno Galsko neosvojivo selo. Njihov Asterix je Ibišević.
U cijeloj priči naravno postoji kvaka, a to je u ovom slučaju, nazovimo ga Obelix - Dietmar Hopp. Softwareski milijunaš Hopp stavio je 'veto' na prodaju Ibiševića koji se procjenjuje na 6 milijuna funti. Cijena je svakim danom sve veća.
'Nisam toliko dugo investirao u naš klub da bi mi sada drugi došli i pokupovali mi najbolje igrače,' odlučan je predsjednik Hoffenheima.
'Svi naši igrači su pod ugovorima i dio su velikog projekta. Mi ne trebamo novac i nećemo prodavati nikoga,' zaključio je Hopp.
Alex Ferguson želi ga vidjeti u svojim redovima. Nema sumnje da je Ibišević zaludio nogometne gigante. O Hoppu ovisi hoće li ikada zabijati na travi Old Trafforda, Allianz Arene ili možda Santiago Bernabeua…
dnevnik.hr
- Čuj "Ćirinog Ibiševića"
Goleadeor Hoffenheima Vedad Ibišević trenutačno je najubojitija napadačka igla Europe. Bosansko-hercegovački centarfor do sada na kontu ima 13 pogodaka u samo 11 susreta. Bayern i Manchester United žele ga već ovu zimu…
Na utakmici Hoffenheim – HSV ukazali su se skauti Bayerna i Manchester Uniteda. Ibišević je naravno opet bio efikasan i naš dvojac Olić – Petrić ostavio u drugom planu.
Kako prenosi engleski Daily Mail, Manchesterovi skauti bili su impresionirani njegovom pokretljivošću i skok igrom.
No, u igru se uključio i Bayern. Bivša njemačka nogometna legenda, Paul Breitner koji skautira za Bayern također je ostao frapiran ubojitošću Ibiševića.
Kontinuitet Ibiševića je zaista čudesan. Njegov je cilj srušiti rekord sunarodnjaka Sergeja Barbareza iz sezone 2000/01 kada je bio prvi strijelac lige sa 22 pogotka.
Hoffenheim je mjestašce u južnoj Njemačkoj sa 3000 žitelja. Pomalo podsjeća na Asterixa i Obelixa i njihovo maleno Galsko neosvojivo selo. Njihov Asterix je Ibišević.
U cijeloj priči naravno postoji kvaka, a to je u ovom slučaju, nazovimo ga Obelix - Dietmar Hopp. Softwareski milijunaš Hopp stavio je 'veto' na prodaju Ibiševića koji se procjenjuje na 6 milijuna funti. Cijena je svakim danom sve veća.
'Nisam toliko dugo investirao u naš klub da bi mi sada drugi došli i pokupovali mi najbolje igrače,' odlučan je predsjednik Hoffenheima.
'Svi naši igrači su pod ugovorima i dio su velikog projekta. Mi ne trebamo novac i nećemo prodavati nikoga,' zaključio je Hopp.
Alex Ferguson želi ga vidjeti u svojim redovima. Nema sumnje da je Ibišević zaludio nogometne gigante. O Hoppu ovisi hoće li ikada zabijati na travi Old Trafforda, Allianz Arene ili možda Santiago Bernabeua…
dnevnik.hr
- Čuj "Ćirinog Ibiševića"
- zecko_kupuz
#64 Re: Tottenham zeli Ibisevica!
Ma njima je sve "Ćirino". Kao da je s Ćirom nastao bh. fudbal.