TOSE PROESKI - 1981-2007

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Liberalism

Post by Liberalism »

Izgleda da ce ga bas za Sveca predloziti.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Ivy

Post by Ivy »

Na poslednjem tuzlanskom koncertu, Tose je mojoj supruzi Merimi koja je bolesnik od tumora mozga pjevao na moj mobitel "Zajdi, Zajdi" jer nije mogla doci na koncert...
On je pjevao a ja sam plakao..od tuge i srece...Stavio je osmijeh na lice moje supruge, na moje i nas mnogih to vece...
Nadao sam se da cu imati priliku da mu stisnem ruku i kazem:
"Hvala ti".....

Sada kazem:"Hvala ti"
I placem, i svi placemo..ujedinjeni u tuzi....

Neka ti je laka zemlja Makedonska Andjele
Spokoj vjecni dusi tvojoj

Porodici, duboka sucut..

S postovanjem i tugom,
Naid Dzananovic, Tuzla

- Toše, ti si meni dao život. Šta sada ja da uradim da pomognem tebi?! - neprekidno je juče kraj Tošetovog groba ponavljao Toše Ilijev, petnaestogodišnji dečak iz Kočana kome je poznati pevač pre sedam godina dao novac za operaciju tumora na mozgu u Hanoveru.
- Spasao je život mom sinu i to dobročinstvo mu nikada neću zaboraviti - kroz plač govori za „Blic“ dečakova majka Evgenija. Oni su zajedno sa Tošetovom porodicom i prijateljima izašli juče ujutru da upale sveću na grobu Tošeta Proeskog.
- Toše je jedan od najhumanijih ljudi u Makedoniji. Nema kome nije pomogao - dodaje dečakov otac Mile Ilijev: - Pomogao nam je kada nam je bilo najtaže i spasao život mom sinu.
Kada smo skupljali pare za operaciju, mnogi ljudi su nam dali koliko su mogli. Rekli su mi: „Zovi i Tošeta, on je mnogo dobar čovek“. Nisam ga ni poznavao, ali čim je čuo o čemu je reč, odmah je pristao. Održao je humanitarni koncert u Kočanima i sav prihod dao za lečenje mog sina. Veliki je čovek bio - zaključuje Ilijev.
Nevenka, baka dečaka, prislanja na grudi sliku Tošeta Proeskog, i briše suze.
- Moj Mile je nudio Proeskom da uzme deo para od prodatih ulaznica da bi pokrio troškove koncerta, ali on nije hteo ni da čuje za tako nešto. Pred koncert je došao u našu kuću. Igrao se sa našim Tošetom i njegovim mlađim bratom Simeonom. Posle operacije u Hanoveru, Proeski je stalno zvao da pita kako je njegov imenjak iz Kočana - priča baka i dodaje da je tragedija zadesila ne samo kuću Proeskih, već i kuće svih onih kojima je poznati pevač pomagao.
Toše je bio poznat po humanitarnom radu, a o nekim detaljima, i brojnim ljudskim podvizima, iz skromnosti čak nije hteo ni da govori. U mestu Negotino živela je devojčica Milena kojoj je Toše bio život, njen princ iz bajke.

Na koncert, pa mogu da umrem
Njeni roditelji Svetlana i Branko Dimov pričaju za „Blic“ o tome kako se čuveni muzičar pojavio u njihov život i ulepšao ga.
Mala Milena bila je teško bolesna. Kao beba je imala karcinom na karlici, a onda su joj od citostatika otkazali bubrezi. Tako je ostala stalno vezana za krevet i bocu kiseonika.
- Jednom prilikom, imala je samo tri godine tada, gledala je televiziju kao i obično jer nije ništa drugo ni mogla iz kreveta i ugledala je Tošeta. Pevao je na koncertu. Tužno je zaplakala i rekla: „Jedina mi je želja da jednom i ja odem na njegov koncert, pa posle mogu da umrem“. Mnogo smo se rastužili. Nismo znali šta da kažemo. Za roditelja je to strašna rečenica, a ona tako mala... - i sada, mnogo godina posle tog događaja, tužno priča otac Branko.
Posle kratke pauze, nastavlja da prepričava neverovatan događaj kako je Toše saznao za to. Oni su, naime, ispričali prijateljima koja je Milenina životna želja, a ovi prijatelji su opet svojim poznanicima u kafiću prepričavali. Slučajno je Toše baš tog dana prolazio kroz Negotino i tu u kafiću saznao kako je jednoj teško bolesnoj devojčici želja da upozna njega. Istog momenta se raspitao gde je njena kuća i krenuo tamo.
- Toše se pojavio na našim vratima. Nikada nećemo zaboraviti taj dan. Skamenio sam se od uzbuđenja i nisam mogao da izgovorim ni reč. I Milena je zanemela, a odmah zatim je počela da vrišti od sreće, skočila sa kreveta i povukla sa sobom i crevo od boce. Ne obazirući se na to, skočila je Tošetu oko vrata. To je i za nas bilo kao u bajci, a kamoli za nju - priseća se Branko.
Od tada je svraćao kod njih kad god je mogao. Tačnije, svraćao je kod male Milene, i gde god bi se ona zadesila, pošto se zbog bolesti „seljakala“ po bolnicama, on se pojavljivao.
- On je njoj ulepšao život. Dao nam je svima smisao. Milena ga je zvala na mobilni čak i dok je na koncertima. Jednom je direktno sa koncerta na trgu u Skoplju otrčao u bolnicu da je vidi jer ga je ona nazvala. Ona je umrla u sedmoj godini, 2000. Od poznanika smo čuli da bi Toše kad god prođe kroz Negotino svratio na njen grob - kažu Milenini riditelji, koji iako imaju sina Vaska, kažu: „Pre tri dana izgubili smo sina“.
inspire_me

Post by inspire_me »

Ivy wrote:Na poslednjem tuzlanskom koncertu, Tose je mojoj supruzi Merimi koja je bolesnik od tumora mozga pjevao na moj mobitel "Zajdi, Zajdi" jer nije mogla doci na koncert...
On je pjevao a ja sam plakao..od tuge i srece...Stavio je osmijeh na lice moje supruge, na moje i nas mnogih to vece...
Nadao sam se da cu imati priliku da mu stisnem ruku i kazem:
"Hvala ti".....

Sada kazem:"Hvala ti"
I placem, i svi placemo..ujedinjeni u tuzi....

Neka ti je laka zemlja Makedonska Andjele
Spokoj vjecni dusi tvojoj

Porodici, duboka sucut..

S postovanjem i tugom,
Naid Dzananovic, Tuzla

- Toše, ti si meni dao život. Šta sada ja da uradim da pomognem tebi?! - neprekidno je juče kraj Tošetovog groba ponavljao Toše Ilijev, petnaestogodišnji dečak iz Kočana kome je poznati pevač pre sedam godina dao novac za operaciju tumora na mozgu u Hanoveru.
- Spasao je život mom sinu i to dobročinstvo mu nikada neću zaboraviti - kroz plač govori za „Blic“ dečakova majka Evgenija. Oni su zajedno sa Tošetovom porodicom i prijateljima izašli juče ujutru da upale sveću na grobu Tošeta Proeskog.
- Toše je jedan od najhumanijih ljudi u Makedoniji. Nema kome nije pomogao - dodaje dečakov otac Mile Ilijev: - Pomogao nam je kada nam je bilo najtaže i spasao život mom sinu.
Kada smo skupljali pare za operaciju, mnogi ljudi su nam dali koliko su mogli. Rekli su mi: „Zovi i Tošeta, on je mnogo dobar čovek“. Nisam ga ni poznavao, ali čim je čuo o čemu je reč, odmah je pristao. Održao je humanitarni koncert u Kočanima i sav prihod dao za lečenje mog sina. Veliki je čovek bio - zaključuje Ilijev.
Nevenka, baka dečaka, prislanja na grudi sliku Tošeta Proeskog, i briše suze.
- Moj Mile je nudio Proeskom da uzme deo para od prodatih ulaznica da bi pokrio troškove koncerta, ali on nije hteo ni da čuje za tako nešto. Pred koncert je došao u našu kuću. Igrao se sa našim Tošetom i njegovim mlađim bratom Simeonom. Posle operacije u Hanoveru, Proeski je stalno zvao da pita kako je njegov imenjak iz Kočana - priča baka i dodaje da je tragedija zadesila ne samo kuću Proeskih, već i kuće svih onih kojima je poznati pevač pomagao.
Toše je bio poznat po humanitarnom radu, a o nekim detaljima, i brojnim ljudskim podvizima, iz skromnosti čak nije hteo ni da govori. U mestu Negotino živela je devojčica Milena kojoj je Toše bio život, njen princ iz bajke.

Na koncert, pa mogu da umrem
Njeni roditelji Svetlana i Branko Dimov pričaju za „Blic“ o tome kako se čuveni muzičar pojavio u njihov život i ulepšao ga.
Mala Milena bila je teško bolesna. Kao beba je imala karcinom na karlici, a onda su joj od citostatika otkazali bubrezi. Tako je ostala stalno vezana za krevet i bocu kiseonika.
- Jednom prilikom, imala je samo tri godine tada, gledala je televiziju kao i obično jer nije ništa drugo ni mogla iz kreveta i ugledala je Tošeta. Pevao je na koncertu. Tužno je zaplakala i rekla: „Jedina mi je želja da jednom i ja odem na njegov koncert, pa posle mogu da umrem“. Mnogo smo se rastužili. Nismo znali šta da kažemo. Za roditelja je to strašna rečenica, a ona tako mala... - i sada, mnogo godina posle tog događaja, tužno priča otac Branko.
Posle kratke pauze, nastavlja da prepričava neverovatan događaj kako je Toše saznao za to. Oni su, naime, ispričali prijateljima koja je Milenina životna želja, a ovi prijatelji su opet svojim poznanicima u kafiću prepričavali. Slučajno je Toše baš tog dana prolazio kroz Negotino i tu u kafiću saznao kako je jednoj teško bolesnoj devojčici želja da upozna njega. Istog momenta se raspitao gde je njena kuća i krenuo tamo.
- Toše se pojavio na našim vratima. Nikada nećemo zaboraviti taj dan. Skamenio sam se od uzbuđenja i nisam mogao da izgovorim ni reč. I Milena je zanemela, a odmah zatim je počela da vrišti od sreće, skočila sa kreveta i povukla sa sobom i crevo od boce. Ne obazirući se na to, skočila je Tošetu oko vrata. To je i za nas bilo kao u bajci, a kamoli za nju - priseća se Branko.
Od tada je svraćao kod njih kad god je mogao. Tačnije, svraćao je kod male Milene, i gde god bi se ona zadesila, pošto se zbog bolesti „seljakala“ po bolnicama, on se pojavljivao.
- On je njoj ulepšao život. Dao nam je svima smisao. Milena ga je zvala na mobilni čak i dok je na koncertima. Jednom je direktno sa koncerta na trgu u Skoplju otrčao u bolnicu da je vidi jer ga je ona nazvala. Ona je umrla u sedmoj godini, 2000. Od poznanika smo čuli da bi Toše kad god prođe kroz Negotino svratio na njen grob - kažu Milenini riditelji, koji iako imaju sina Vaska, kažu: „Pre tri dana izgubili smo sina“.
Pa gdje covjek da ne zaplace kad cuje sve ove price :( :( :( :( , pa mi nismo ni pola o njemu znali, a vjerovatno ima jos bezbroj ovakvih prica :( :( :( :(
lora

Post by lora »

:( :( :( :(
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Kad god nesto procitam o njemu,nesto novo dirne me iznova i pomislim ne moze me nista vise dirnut od ovog, al ovo...citah sa knedlom u grlu i nekako pokusavam suze sakrit al ne ide...a ovo je tek sicusni djelic njegovog zivota...
Citam o ovoj curici...i kontam, tad se jos nije skoro ni znalo za njega a bio je nevjerovatno human...a tek kasnije...jednostavno ne mogu shvatit zasto :( :( :( :(
pinkzelena

Post by pinkzelena »

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
skyspy

Post by skyspy »

Otiso je veliki covjek ...evo slusam njegovu zadnju pjesmu Igra bez granica, jedva se otrgnuh da suzu nepustim ........

Slicno nesto sa i Falco kad je napisao Out of dark prije par godina i on kao da je znao da ce poginuti , ima tu neke koincidencije....
mamica papucarka

imate na netu dokumentarac od 8 djelova o zivotu Tose Proeskog. Samo ukucate na google "Dokumentarac o zivotu Tose Proeskog"
nije sve na jednom linku, pa mi je najlkse ovako objasnit.
Eto, koga zanima i ko ima vremena. Malo je podugo
ladyblue18

Post by ladyblue18 »

Gledali smo...bar ja...na tvu
Sto se tice pjesme, nije je on pisao uopste...da je on pisao reko bi covjek pa hajd mozda je fkt nesto predosjecao al ... :-? :(
mv1

Post by mv1 »

Toše Proeski - In memoriam [ 1981. - 2007. ]

Image

Tracklist:

1. Tose Proeski - Ako me pogledas u oci
2. Tose Proeski - Boze Brani Je Od Zla
3. Tose Proeski - Cija Si
4. Tose Proeski - Igra Bez Granica
5. Tose Proeski - Vezi Me Za Sebe
6. Tose Proeski - Ledena
7. Tose Proeski - Na mesto zlocina
8. Tose Proeski - Naj, naj
9. Tose Proeski - Pola duse pola srca
10. Tose Proeski - Pratim te
11. Tose Proeski - Soba za tugu
12. Tose Proeski - Srce nije kamen
13. Tose Proeski - Ko ti to grize obraze
14. Tose Proeski - Volim osmijeh tvoj (feat. Antonija Sola)
15. Tose Proeski i Toni Cetinski - Lagala nas mala

Bonus tracks:

16. Tose Proeski - Pola duse pola srca (Hands Up Remix By DJ JukeBox)
17. Tose Proeski - Srce nije kamen (DJ Wizard Remix)
18. Tose Proeski - Vezi me za sebe (DJ JukeBox Dance RMX)

Code: Select all

http://rs256tg.rapidshare.com/files/64121802/Tose_Proeski_-_In_memoriam___1981._-_2007.___up_by_Cijev.rar 
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

Post by suad-sarajevo »

Ivy wrote:http://rapidshare.com/users/NCVT9Y

pass: toseproeski

za one koji nemaju priliku nabaviti njegove pjesme a voljeli bi poslušati zadnji album (+ neke starije)
Ovaj link tj, password ne vrijedi za ovaj download. :sad:
Ivy

Post by Ivy »

suad-sarajevo wrote:
Ivy wrote:http://rapidshare.com/users/NCVT9Y

pass: toseproeski

za one koji nemaju priliku nabaviti njegove pjesme a voljeli bi poslušati zadnji album (+ neke starije)
Ovaj link tj, password ne vrijedi za ovaj download. :sad:
radi radi, probaj ponovo!!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Evo danas dobih na mail od jednog prijatelja nesto zaista nevjerovatno a vezano za Tosea Proeskog.

Rodjen 25.01. (25+1=26)
Poginuo 16.10. (16+10=26)
Zvanicno vrieme nesrece 06:20h (6+20=26)
26*26*26=17576 (1+7+5+7+6=26)
(Т) (О) (Ш) (Е) - (23-та буква) (19-та буква) (31-ва буква) (7-ма буква) » 2 + 3 + 1 + 9 + 3 + 1 + 7 = 26
Кarijeru zapoceo 1997 godine » 1 + 9 + 9 + 7 = 26
Poginuo u 26 godina
Тose (26 godina), menadzerka(49), vozac Georgi (32) » 2 + 6 + 4 + 9 + 3 + 2 = 26
Po starom jevrejskom jeziku, (Gematria), 26 znaci “Gospod”.

Zaista da covjek ne povjeruje.
Dori

Post by Dori »

Jucer odem ja na MySpace i sjetim se da mi je Tose na listi prijatelja. Otvorim njegovu stranicu da vidim ima li kakav InMemoriam i vidi da je zadnji log in 10.10 :shock:
Nevjerovatno....Vodio je sam svoju stranicu i cak se slikao da dokaze ljudima da je to stvarno on. Zadnji upisi su utisci sa zadnjeg koncerta i to je to....Strasno!!!
Sto vise saznajem o njemu, sve ga vise zalim :(
mamica papucarka

hrasno38 wrote:Evo danas dobih na mail od jednog prijatelja nesto zaista nevjerovatno a vezano za Tosea Proeskog.

Rodjen 25.01. (25+1=26)
Poginuo 16.10. (16+10=26)
Zvanicno vrieme nesrece 06:20h (6+20=26)
26*26*26=17576 (1+7+5+7+6=26)
(Т) (О) (Ш) (Е) - (23-та буква) (19-та буква) (31-ва буква) (7-ма буква) » 2 + 3 + 1 + 9 + 3 + 1 + 7 = 26
Кarijeru zapoceo 1997 godine » 1 + 9 + 9 + 7 = 26
Poginuo u 26 godina
Тose (26 godina), menadzerka(49), vozac Georgi (32) » 2 + 6 + 4 + 9 + 3 + 2 = 26
Po starom jevrejskom jeziku, (Gematria), 26 znaci “Gospod”.

Zaista da covjek ne povjeruje.
ja ovo nista ne kontam a i ne vjerujem u ove stvari :oops:
I meni ga je zao. Nevjerovatno, jer nikad nisam slusala njegovu muziku i skoro pa nista nisam znala o njemu, osim ovih humanitarnih akcija.
A sad mi je posebno zao familije i djevojke, jer ih je vec zuta stampa uzela pod svoje :( Cak su provalili i da mu se djevojka ubila i tako to :( STrasno dokle sve to moze oticc. Strasno i zalosno :(
ladyblue18

Post by ladyblue18 »

Ni ja ne vjrujem u te gluposti sto se ticu brojeva al nekako je cudno :?
Ja cuh jucer kazu da mu je namjesteno :shock: Morbidno je mislit da ga je najbolji prijatelj ubio :shock:
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show ... t_id=34120
Al i ona nesto evo prica o Ljiljani...da bog sacuva.
Ima eto na tim linku dole u vezanim sadrzajima jos tako tih gluposti...lazi, traceva...
Al me pravo pogodilo kad sam citala taj intervju sa Andrijanom, ne mogu da vjerujem da ju je toliko volio :( A uvijek je govorio kako nema djevojku :( :(
luciferino

Post by luciferino »

Načitaćete se svakakvih priča. To je neminovnost. Štampa je nemilosrdna u svakom pogledu, a mrtva usta ne govore.

Žao mi momka i to je to. U špekulacije i numerologiju ne ulazim.
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Kako serete... momak vise nije medju zivima a vi se bavite glupostima. Za mjesec dana ga se niko nece ni sjecati... pustite ga da pociva u miru.... :x
grbavice rano ljuta

Post by grbavice rano ljuta »

vec se prosle sedmice na slikama sa sahrane vidjelo da je plavokosa, od bola izbezumljena djevojka bila neko jako blizak Tosi.

Sada znamo ko je ona i sada znamo da je moguce imati iskrenu, cistu i bezuslovnu ljubav......meni je, starom skeptiku, tragicna ali prekrasna ljubav ovo dvoje po svemu izuzetnih mladih ljudi vratila vjeru u ljubav i ljude.....
ovo dvoje su imali nesto sto mnogu ljudi ni za cijeli zivot ne iskuse, pa ako vam citanje izmedju redova izjava izgubljene mlade djevojke, slike sa sahrane i Tosine poruke nista ne govore onda ste puno veci skeptici od mene...

Andrijaninu sudbinu ne bih nikome pozelio, u sekundi je izgubila sve na svijetu, a sada ce izgleda morati malodusnim ljudima dokazivati da ne laze i da je stvarno bila jedina ljubav Tose Proeskog......i njen zivot je unisten tog kobnog jutra, kako se preboli takva ljubav, kako se krene dalje i kako se nadje bilo ko ko bi mogao zamijeniti Tosu i ko bi bio toliko hrabar da pokusa...

zato postujuci Tosinu dobrotu svi bismo iz dubine srca trebali njemu pozeljeti pokoj dusi, a Andrijani snage da se odbrani od zlobnih ljudi, pronadje smisao zivota i krene dalje.....
HiBreeD

Post by HiBreeD »

grbavice rano ljuta wrote:vec se prosle sedmice na slikama sa sahrane vidjelo da je plavokosa, od bola izbezumljena djevojka bila neko jako blizak Tosi.

Sada znamo ko je ona i sada znamo da je moguce imati iskrenu, cistu i bezuslovnu ljubav......meni je, starom skeptiku, tragicna ali prekrasna ljubav ovo dvoje po svemu izuzetnih mladih ljudi vratila vjeru u ljubav i ljude.....
ovo dvoje su imali nesto sto mnogu ljudi ni za cijeli zivot ne iskuse, pa ako vam citanje izmedju redova izjava izgubljene mlade djevojke, slike sa sahrane i Tosine poruke nista ne govore onda ste puno veci skeptici od mene...

Andrijaninu sudbinu ne bih nikome pozelio, u sekundi je izgubila sve na svijetu, a sada ce izgleda morati malodusnim ljudima dokazivati da ne laze i da je stvarno bila jedina ljubav Tose Proeskog......i njen zivot je unisten tog kobnog jutra, kako se preboli takva ljubav, kako se krene dalje i kako se nadje bilo ko ko bi mogao zamijeniti Tosu i ko bi bio toliko hrabar da pokusa...

zato postujuci Tosinu dobrotu svi bismo iz dubine srca trebali njemu pozeljeti pokoj dusi, a Andrijani snage da se odbrani od zlobnih ljudi, pronadje smisao zivota i krene dalje.....

Uglavnom, sve je tako kako ti napisa s tim sto je naglasak na ovo boldirano...ona ce ipak nastaviti (nadam se) normalnim tokom zivota, pronaci smisao zvljenja, mozda se ponovo zaljubiti,voljeti...svi ce se oporaviti sem njegovih roditelja kojima ce svako podsjecanje na njegov prerano ugasli zivot biti kao dosipanje soli na zivu ranu i gotovo sam siguran da je njegovom smrcu,njihov zivot izgubio pravi smisao...

Usput,evo nekih vezanih vijesti http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?i ... ctionId=41
Lejdi

Post by Lejdi »

Kao prvo uopce ne shvatam ljude koji prave sale na racun necije smrti,pa bilo to pokojnog Toseta il nekog drugog...
Kao drugo nisu mi ni jasni ljudi sto se nerviraju oko tema posvecenim Tosetu i sto ljudi zale za njim...citala sma vise ruznih komentara,slusala ljude sta govore i pitam se sta im to treba...valjda jer ne mogu naci njemu nikakvu losu stvar koju je mogao uraditi za vrijeme svog zivota ili je u pitanju jednostavno ludost..ne znam

anyway...mislim da ce ljudi uskoro zaboraviti sta je on predstavljao i kakav je covjek bio..nazalost..ljudi su postali previse zaboravni i nezahvalni...
nausnica

Post by nausnica »

Menadžerica Ljiljana Petrović zapala u financijske probleme i traži:

Oprost poreza zbog Toše

Četiri dana nakon pogibije Toše Proeskoga stečajni upravitelj tvrtke Final Cut T. produkcija pjevačeve menadžerice Ljiljane Petrović zatražio je od Uprave za javne prihode da joj se, zbog novih okolnosti nastalih smrću njezina ekskluzivnoga klijenta, oprosti porezni dug od 11,088.867 denara, što je otprilike 180.000 eura.

- Obraćam vam se zbog nove situacije nakon pogibije Toše Proeskoga, koji je bio ekskluzivni predstavnik tvrtke Final Cut T. produkcija u stečaju, a kojeg Makedonija želi proglasiti počasnim građaninom. Do danas nisam niti u jednoj od dvije produkcijske kuće u vlasništvu Ljiljane Petrović pronašao nikakav imetak koji bi bio stečajna masa - piše u pismu, koje je stečajni upravitelj Kostov uputio Upravi. No UJP je njegov izvještaj u odgovoru opisao kao – suviše sentimentalan.

– Nema nikakva postupka protiv Toše Proeskoga, nego protiv Ljiljane Petrović, koja je stopostotni osnivač Final Cuta, rizične tvrtke koja ne plaća svoje dugove – kazao je direktor Uprave za javne prihode Goran Trajkovski makedonskom dnevniku Vest.

Iste novine donose i priču da porezna uprava sumnja u to da je stečaj u tvrtki Ljiljane Petrović - lažan. Nakon što je u Final Cutu proglasila stečaj, Lj. Petrović lani osnovala je novu tvrtku. Kako doznaje Vest, Toše u trenutku pogibije nije imao ni zdravstveno ni mirovinsko osiguranje.

On se još od 17. siječnja 2003. vodio kao zaposlenik Final Cuta, a odjavljen je 30. rujna 2006. godine. Za posljednji mjesec njegova radnog odnosa u tvrtki, koja je sada u stečaju, za njega nisu uplaćeni doprinosi, a niti u posljednjih godinu dana nije bio u evidenciji niti za mirovinsko niti za zdravstveno osiguranje.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
samvan

Post by samvan »

Makedonski list Veèer tvrdi kako je prometna nesreæa u kojoj je preminuo pjevaè To¹e Proeski misterij te kako je rijeè o montiranju procesa

Taj list je objavio policijsku snimku kamiona u kojeg se, navodno, zabio terenac u kojem se u trenutku kobne nesreæe nalazio To¹e. Prema izvje¹taju iz Hrvatske, koji je potom preuzet i u Makedoniji, VW Touareg je najprije udario u branik kamiona, a potom se podvukao pod kamion i udario u lijevu gumu, a krov Touarega udario je u sanduk ispod kamiona. Veèer tvrdi da to nije istina te da se u Hrvatskoj la¾iraju dokazi o To¹inoj smrti.
S fotografije je jasno vidljivo, pi¹e Veèer, da terenac nije udario u kamion, nego je najvjerojatnije bilo suprotno: kamion je udario u terenac.
- Kamion je neo¹teæen, a terenac potpuno uni¹ten. Makedonski vozaè terenca je osumnjièen, a vozaè hrvatskog kamiona pu¹ten i slobodan - dodaje Veèer iako je poznato da je kamion bio iz Srbije i da je vozaè Slavi¹a Kuzmanoviæ (49) iz Beograda.
Veèer se poziva i na rijeèi struènjaka jednoga osiguravajuæeg dru¹tva, koji je navodno izjavio kako postoji osnovana sumnja da se zanio stra¾nji dio kamiona koji je udario u desni dio terenca i odgurao ga na stranu. No list navodi i da to nije jedina monta¾a u ovom sluèaju te pita tko je ukrao dokumente menad¾erice Ljiljane Petroviæ dok je ona le¾ala u bolnici. Njene osobne stvari je navodno s mjesta nesreæe pokupila policija i donijela joj ih u bolnièku sobu, gdje su ih mnogi mogli vidjeti, nakon èega su neki dokumenti procurili u javnost.
Glasnogovornica Brodsko-posavske policijske uprave Kata Nuiæ rekla je da mo¾e potvrditi izvje¹taj prometnog vje¹taka i kazala da se radi o prometnoj nesreæi, a ne zavjeri.
manga_mi6

Post by manga_mi6 »

IMALI IKO PJESMU "Zvjezda Sjevernica" od Tošeta al na "nasem" ne makedonsku verziju, H V A L A 8)
Locked