Torrent

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

B@snj@

Post by B@snj@ »

GandalfSivi wrote:Imam pitanje. Trenutno koristim uTorrent i poprilicno je dobar, barem sto se brzine tice. Medjutim, ima jedan drugi problem. Malo nakon sto pocne skidati fajl konencija pukne uz poruku u programu: "The process cannot access the file because it is being used by another process." I onda ja moram opet pritisnuti start itd. Pitanje je: da li je moguce izbjeci ovo pucanje konekcije uTorrenta sa fajlom, te ako nije postoji li opcija da on automtski pokusa uspostaviti konekciju sa fajlom i nastavak downloada nakon pucanja konekcije.

Hvala
Ja sam imo slicni problema sa bittornadom svaki put mi je pucala konekcija. Probaj skinuti bitcomet ili Azureus program ja koristim azureus i nemam sad tih problema vise i svaki od ovih programa automatski nastavlja download nema veze ako ti pukne konekcija.
keno83

Post by keno83 »

Imam jedno pitanje oko virusa. Skidao sam filmove kao lud i dobio sam neki virus tako da sam citav kompijuter morao formatirati, nista nisam mogao spasiti. Kako da se branim od virusa kada skidam filmove, imao sam Utorrent?
B@snj@

Post by B@snj@ »

keno83 wrote:Imam jedno pitanje oko virusa. Skidao sam filmove kao lud i dobio sam neki virus tako da sam citav kompijuter morao formatirati, nista nisam mogao spasiti. Kako da se branim od virusa kada skidam filmove, imao sam Utorrent?
Moras se vakcinisati protiv virusa :D ma snimi neki antivirus i neskidaj svasta ako ti je nesto sumnjivo prije nego sto pokrenes neki program sto si skino prekontrolisi ga sa antivirusom.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

B@snj@ wrote:
GandalfSivi wrote:Imam pitanje. Trenutno koristim uTorrent i poprilicno je dobar, barem sto se brzine tice. Medjutim, ima jedan drugi problem. Malo nakon sto pocne skidati fajl konencija pukne uz poruku u programu: "The process cannot access the file because it is being used by another process." I onda ja moram opet pritisnuti start itd. Pitanje je: da li je moguce izbjeci ovo pucanje konekcije uTorrenta sa fajlom, te ako nije postoji li opcija da on automtski pokusa uspostaviti konekciju sa fajlom i nastavak downloada nakon pucanja konekcije.

Hvala
Ja sam imo slicni problema sa bittornadom svaki put mi je pucala konekcija. Probaj skinuti bitcomet ili Azureus program ja koristim azureus i nemam sad tih problema vise i svaki od ovih programa automatski nastavlja download nema veze ako ti pukne konekcija.
Samo da se zahvalim, kao sto je i red. Skinuo sam Azureus i program je luuuuuuud. Imam stabilnu konekciju brzine 150-200 kb/sec. Nevjerovatno. Zato jos jednom, hvala puno.
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

echo wrote:Koristim azureus od samog pocetka. Vazno je da otvorite portove na firewallu preko kojih klient radi. Takodjer treba da otvorite portove u rauteru (ako ste prikljuceni preko rautera) buduci da vecina rautera ima unutrasnji firewall. Osim toga, ponekad je dobro da postavite i proxy u klijent jer to ponekad ubrza download. Neki anonimni proxy preporucujem i svima koji zive u USA (da bi se izbjegle nesuglasice sa vlastima ). Brzina download-a zavisi od broje leechera i seedera, takodjer zavisi i od trackera. Ja ponekad skidam fajl brzinom i od 300-400K po sekundi ali je prosjek oko 20-30K.
Evo nekoliko dobrih sajtova za pretragu.
http://www.demonoid.com (za neke fajlove potreba registracija)
http://www.torrentspy.com
http://www.isohunt.com

a od ex-yu sajtova:
http://www.podzemlje.com (treba se registrovati)
http://www.noviteti.com (registracija obavezna)
www. crnaberza.com (registracija obavezna)

takodjer obratite paznju da vam je ratio preko 0.9
Evo jos jedne ex-yu
http://www.muzicka-filmska-berza.de (registracija obavezna)
RAZIEL

Post by RAZIEL »

Moze li neko da postavi BIT COMET na rapid share. Posto nemam mogucnost drukcije da ga skinem
Bolesni Doktor

#32 Re: Torrent

Post by Bolesni Doktor »

Šta znači ono seed i seederi na torrentu,kad skinem neki file,pa nešto seeda...šta je to.
Malo sam noob za ove stvari.
pozz
BadCopy

#33 Re: Torrent

Post by BadCopy »

Sto vise seedera brze se skida torrent.

Od zla oca od gore matere
Qler

#34 Re: Torrent

Post by Qler »

Imas seed i leech. Kad bi npr. to preveo na nas jezik, bilo bi ti puno jasnije sta ko radi. Ali evo, seederi su oni koji dijele, a leecheri su oni koji skidaju. Sto vise seedera a manje ovih drugih, brzi download. Jer ako imas npr jedan seeder a skida 100 ljudi, logicno je da ce biti sporije nego da ih sto dijeli a jedan skida...
Bolesni Doktor

#35 Re: Torrent

Post by Bolesni Doktor »

A ti seederi dijele neku datoteku trenutno,to znači kad meni ostane u torrentu neka datoteka koja sam skinuo i piše da se seeda,onda je ja dijelim?
Ako je uklonim,onda se više ne dijeli?
Qler

#36 Re: Torrent

Post by Qler »

:thumbup:
Altsa

#37 Re:

Post by Altsa »

three sisters wrote:
sember wrote:three sisters

pokusaj sa drugim player-om naprimjer VLC
hvala ti na savjetu a i svim drugima, ja sam ipak dounlodovala vlc i radi :-D

samo me sad još zanima, neko je pitao kako da titl stavim :?
gdje da stavis titl...jel da gledas filma na racunaru ili da film sprzis zajedno sa titlom pa da ga gledas na dvd playeru ? to su dvije razlicite stvari...ako ces ga gledati na racunaru preimenuj titl da bude u potpunosti isti naziv kao i naziv filma...pleyer ce ga na racunaru automatski prepoznati ako pak ne onda ga aktiviras...ako ces film prziti na dvd pa gledati na dvd playeru onda ga moras konvertovati sa titlom u dvd format i sprziti na dvd...za to ti moze posluziti jednostavan program ConvertXtoDVD
Bolesni Doktor

#38 Re: Odg: Torrent

Post by Bolesni Doktor »

Moze li torrent ici sa skidanjem kad je kompjuter u sleep modu?
Praetorious

#39 Re: Torrent

Post by Praetorious »

Ići će isto ko i auto ugašenog motora u garaži ... :D
Naravno da komp mora biti uključen, sa aktivnom internetskom konekcijom i pokrenutim torrent klijentom, k'o i za svaki drugi program koji koristiš.
Bolesni Doktor

#40 Re: Torrent

Post by Bolesni Doktor »

Meni laptop sam ode u sleep mode kad se ne koristi malo duže.
Praetorious

#41 Re: Torrent

Post by Praetorious »

Ako koristiš uTorrent klijent, idi na Options->Preferences->General i markiraj opciju "Prevent standby if there are active torrents". To bi trebalo spriječiti lappy da se sam ugasi dok ti se torrenti 'vrte'.
Qler

#42 Re: Torrent

Post by Qler »

Sto mi nece upload na utorrentu? Ili jednostavno niko ne skida to sto sam ja skinuo? Trebam imati bar 1.0 ratio, ali jednostavno ne ide upload...
_mufljuz_

#43 Re: Torrent

Post by _mufljuz_ »

Qler wrote:Sto mi nece upload na utorrentu? Ili jednostavno niko ne skida to sto sam ja skinuo? Trebam imati bar 1.0 ratio, ali jednostavno ne ide upload...
to je nalog od tuzilastva da te se blokira i procesuira na sudu za distribuciju nelegalnog softvera
ne bih ti bio u kozi
Praetorious

#44 Re: Torrent

Post by Praetorious »

@Qler - Pogledaj da li uopšte ima leechera na tom torrentu. Ako nema - onda je sve jasno, a ako ima onda treba tražiti uzrok slabog seeda: firewall, zagušenje mreže, postavke uTorrneta ... neki hepek u sistemu ...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#45 Re: Torrent

Post by Truba »

Qler wrote:Sto mi nece upload na utorrentu? Ili jednostavno niko ne skida to sto sam ja skinuo? Trebam imati bar 1.0 ratio, ali jednostavno ne ide upload...
pa to je problem na mnogim stranicama jer svi drže dilm kad skinu i onda ti ne možeš nikom dati film :D jer si ga faktički posljednji skinuo :D

niko ne uzima od tebe naslov... a i akd krene bude 15 mega jer 15 mega puta 100 seedera = film :D
Qler

#46 Re: Torrent

Post by Qler »

Kad dodjem kuci pogledat cu, i ja kontam da jednostavno nema leechera...
BarbaDue

#47 Re: Torrent

Post by BarbaDue »

nisam tip koji mnogo skida sadržaje putem torenta pa tako i ne znam fore u vezi toga.
htjedoh večeras da skinemm jjedan film međutim na bit torrentu mi prikaza neku
grešku, piše "bivši volumen nije montiran"

zna li neko o čemu je rijeć?
supercali

#48 Re: Torrent

Post by supercali »

sastoji se iz recimo 3 dijela film
ti skidas 2 ili treci a nije upload-an prvi ili drugi a povezani su
BarbaDue

#49 Re: Torrent

Post by BarbaDue »

pokušavao sa raznim sadržajima i sa nekoliko različitih mjesta ali izbacuje mi istu grešku
supercali

#50 Re: Torrent

Post by supercali »

ocito ti fali 1 dio
to cak i namjerno urade stave 2 zadnja dijela a prvi ne stave pa ti skidas svasta nesto a nista nije dio toga
Post Reply