-----------------------------------------------------------karanana wrote:kada ste kupovali ili dobijali stanove, znali ste i koje je grijanje u pitanju i koliko se placa mjesecno i kakve su opcije sto se ne/ukidanja te vrste usluge tice. znaci prihvatili ste placati toliko i toliko love mjesecno. sistem je takav, tezak za prekrajat, tezak za promjenu. ja od vrlo malo ljudi cujem da se zale na grijanje toplana, da je hladno i slicno. prema tome, ne znam otkud sada ovo osvjestenje. ja od vise ljudi cujem da je pretoplo da ni to nije zdravo i da se prozori drze otvoreni koliko je vruce. i to je greska sistema naravno, ali tako je. i ja sam mislio da nas toplane gule, da je glupost sto nam u sred jula dodje racun za grijanje, ali kad sam popricao sa par "plinara" i "strujara", vidio sam da se ljudi ni ne ugriju kako bog zapovijeda probajuci da nesto ustede a na kraju sve u 5%, a ljudi se smrzli stedeci.
uostalom tema je ukidanje neplatisa, apsolutno sam za to.
očito ne možeš,ili nečeš da sagledaš problem.Kao prvo riješenje nije skupo,a i mnogi bi pristali da financiraju svoj dio priključka.Pa to su radili svi Tv operatori.Znači u zgradi izbušiš svaku etažu na stubištu i povučeš dvije vertikale,za 15 spratova 100m cijevi i 30 provrta.Priključak kao i sve ostale komunalije platiš sam-ulaz u stan,na najbliži radijator.E,ali tu sada nema harčenja.Naravno priča je ukidanju neplatiša.Kako će naplatiti 2000km i uzeti tbvoje radijatore?.Vertikale u stubištu su 10 puta jeftinije i priključenje je jednostavno bez demontaže radijatora.Da ne kažem da se ugradnjom par ventila može sekcionirati dužina u cilju opravke i isključenja.