>>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po internetu

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
darius_maximus

#101 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by darius_maximus »

Dobar, dobar, svidja mi se ova ideja, iako se sa nekim filmovima u TOP 150 ne slazem, ali sve je to subjektivno... :D ;)

Recimo, ako je ubacen Alien, mogli bi ubaciti i Predatora, iako je Alien puuuuno bolji film, Predator mi je nekako drag, valjda zbog perioda kada je sniman, da ga danas snime ne znam kako bi ispao. ;)

Ja bih ubacio jos Children of the Corn, IT i Pet Sematary, sto mi pada na pamet, a od Wes Crawena bih jos ubacio The Last House on the Left...
Sad koliko ko voli koju vrstu horora, tako ce i dodavati neke svoje prijedloge. :D
Hellboy mi, recimo, uopste ne spada u ovu kategoriju, iako je sjajan film, jedva cekam dvicu... A onaj 149. Marebito, koji mi je zapao za oko, ne zasluzuje biti u prvih 150. Meni se taj film nije nikako svidio, kao eto on se ne boji nicega, pa ide da istrazuje podzemni Tokio, ma dajte. Kombinacija morbidnog, neke kao napetosti dok on istrazuje onaj snimak, straha od mraka, itd. mi nije nikako legla. Ali o ukusima ne treba raspravljati, dajte da sklopimo ovih TOP 500... :D :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#102 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

meni je cilj TOP 1000 HORRORa

ali posjedujem ih samo 988 :D i nisam ih sve pogledao... a bilo bi to samo puko nabrajanje onoga sto sam gledao... jer trebaš pogledati 2500 naslova da bi izabrao 1000 najboljih

zato :D šuti i trpi dok ne nabavim 2500 horrora

8) i naravno dok ih ne pogledam...

:skoljka:
shalaedin

#103 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by shalaedin »

1.
THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE
T. Hooper
Slab film za nesto sto je uradjeno po istinitom dogadjaju... na skali od 1-5. Moze dobiti 2, radi truda.
Mislim da te vise od ovoga filma mogu prepasti pojedini filmovi iz zanra psiho-trilera, npr: "Treca smjena, 1408, Saw 1,2,3 i td".

Malo je dobrih horora, kada bolje razmislim malo me je koji film te vrste prepao.

Film "Vjestica iz Blera" me je prepao jer sam smatrao da je film istinit (tada se tako govorkalo), medjutim i on je pao na mojoj skali horora, kada sam saznao istinu.

Mislim da ti je lista horora nidje veze. :lol:
Truba

#104 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

shalaedin wrote:
1.
T. Hooper
Slab film...
poslije ovoga te ne bi trebalo uzimati za ozbiljno :D ali eto... da uradim ono što ne treba raditi na netu... raspravljati se

čije teoretske radove o hororu uzimaš za osnovu?

da li misliš da ako je neki film po istinitom događaju da automatski znači da je sve u njemu istinito... o ed geinu je snimljeno barem 5 filmova koji mi padaju na pamet trenutno

da li je malko djetinjasto određivati sebe samoga kao polaznu osnovu za filmove koji te prepadnu ili ne... zasto ne bismo uzeli neko dijete od 5 godina njemu bi svaki drugi film bio horror

mene je više uplašio recimo onaj čovječuljak linčovog lost highwaya ili muzika iz Eyes wide shut od kubrika za vrijeme onih maskarada...nego neki pravi horror film... ali opet EWS nije horor

i to ako si nasjeo na foru dokumentaraca BLER VIČ mnogo govori o tebi jer je fora poznata još iz doba osamdesetih i Rugera Deodata i njegovih kanibalističkih ekspedicija...
radijator

#105 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by radijator »

shalaedin wrote:
1.
T. Hooper
Slab film za nesto sto je uradjeno po istinitom dogadjaju... na skali od 1-5. Moze dobiti 2, radi truda.
Mislim da te vise od ovoga filma mogu prepasti pojedini filmovi iz zanra psiho-trilera, npr: "Treca smjena, 1408, Saw 1,2,3 i td".

Malo je dobrih horora, kada bolje razmislim malo me je koji film te vrste prepao.

Film "Vjestica iz Blera" me je prepao jer sam smatrao da je film istinit (tada se tako govorkalo), medjutim i on je pao na mojoj skali horora, kada sam saznao istinu.

Mislim da ti je lista horora nidje veze. :lol:
Mislim da nije rađen prema istinitom događaju, nego je film djelimično baziran na liku Eda Geina, koji je od ljudske kože pravio odjeću, od kostiju namještaj i sl.

Btw, komi, preporučujem ti da pogleša P2, noviji horror, mogao bi ti se svidjet. :)

Novi "Halloween" Rob Zombija, sranje :x
Truba

#106 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

P2 je vec skinut i ceka red ... samo 2 lika u filmu... do obožavam

pogledaj ti (REC) :D ako vec nisi... pravo je dobar na foru cloverfilda i bler viča
Truba

#107 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

radijator wrote: Novi "Halloween" Rob Zombija, sranje :x
meni je on cool... pogotovo 1000 corpses... ali nekako se bojim da gledam rimejk tako odličnog filma 8)
pitt

#108 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by pitt »

meni nisu losi ovi haman nepoznati st ih izbacuju u zadnje vrijeme :)

http://www.horrorfestonline.com/
Truba

#109 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

proslogodisnji
abandoned odron
dark ride isto
peny dreadful onako
wicked little things... moze
hamiltons dobro

film horror je inače subverzivan :D i bolji je kada je pravljen s manje novaca jer ima više slobode za artistički izričaj :D
stoga volim male horrore... al mi ovi nisu nešto... ni ti novi

sad francuska izbacuje dobre filmove :skoljka:
chuchumbamayumbe

#110 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by chuchumbamayumbe »

Meni je Nekromantik najjaci horror svih vremena!
Ebo vampire i krvoloke!
Ko ga je gledao znace o cemu govorim! :-)

http://www.imdb.com/title/tt0093608/
zemo_online

#111 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by zemo_online »

-
evil dead 1 i 2,krv tj.kecap prsti na sve strane
exorcist-najstrasniji film ikad
psycho-najbolji horror ikad
Truba

#112 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

chuchumbamayumbe wrote:Meni je Nekromantik najjaci horror svih vremena!
Ebo vampire i krvoloke!

:D :D :D jesi li gledao njegov Todes king i Schramm 8) eh to su filmovi

nikako da se nakanim pogledati i Nekromantik 2 :roll: :roll: :roll: nema se vremena :cry:
LSD

#113 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by LSD »

Sto sam gledao od novijih (uslovno receno):1408-pa onako nije los film, The Mist-solidan film,ovaj serijal filmova Saw (1,2 i 3)nije to loše,ali je malo izvikano,Halloween (od Zombie-a)-nije mu ovo trebalo nikako (inaca ga cijenim kao horror rezisera,ali ovdje je sam sebi zabio auto-gol).
chuchumbamayumbe

#114 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by chuchumbamayumbe »

komi wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Meni je Nekromantik najjaci horror svih vremena!
Ebo vampire i krvoloke!

:D :D :D jesi li gledao njegov Todes king i Schramm 8) eh to su filmovi

nikako da se nakanim pogledati i Nekromantik 2 :roll: :roll: :roll: nema se vremena :cry:
Jok ba, nije mi doslo pod ruku, a i ovog sam nekako uspio skinuti dok sam imao adsl, sa free zone.
Ovakve filmove ne mozes pronaci nigdje, steta, ne zna raja u kom grmu cuchi zec! :)
LED

#115 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by LED »

Tek skoro se neko sjetio par postova prije spomenuti Rose Red....odlican 4,5 satni horror, ima i nastavak The Diary of Ellen Rimbauer - nisam gledo, moze li preporuke da dzaba ne trazim :D

A Oluja stoljeca definitivno treba da se nadje na listi prvih 100,

Zatim sta je sa Amityville Horror :? film je samo takav..btw radjen po istinitom dogadjaju kao i Exorcysm of Emily Rose

Dalje Boogeyman ...gdje je njegovo mjesto u ovome???

I za kraj ali sigurno jedan od meni najdrazih JU-ON (The Grudge) ali samo 1 dio. Drugi dio samo JU-ON 2 Japansku verziju pogledati, americka ce vam pokvariti ceif.

Takodje manje poznat ali nimalo los film Salem's Lot.
Truba

#116 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

ima horrra mimo Kinga i filmova starih 5 godina...
a na kojeg boggeymana mislis

ja ih imam ravno 4 u kolekciji... pogledao sam samo 1 i to najnoviji... i veoma mi je los...
postoje 2 s pocetka 80.god. i jos jedan
LED

#117 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by LED »

Mislio sam na ovog Boogeyman-a,
http://www.imdb.com/title/tt0357507/

Stephen K. jeste moj omiljeni (i ne samo moj) ali ima mnogo filmova radjenim po njegovim novelama koji su smece, u biti knjige su mu odlicne ali tesko je njegove knjige ekranizovati i da to valja, kad je horror zanr u pitanju.
Truba

#118 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

taj boogeyman mi je odron... dao sam mu 5/10 ... :roll: lose lose... iako pise da je producirao raimi :roll: nidje veze
LED

#119 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by LED »

Manje veze sa horrorom imaju npr. Hellboy ili Blade 2 sa ove liste :-)
Hellboy je vise fantasticna komedija nego horror
ali haj...

Veliki pozdrav svim ljubiteljima horrora
:thumbup:
Truba

#120 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

nisam gledao Blade 2 jer mi se jedinica nije svidjela
a hellboy imam na DVDu nikako da pogledam :roll:

PONAVLJAM ne možete osobno ocjenjivati koji film pripada kojem žanru :D to je već definisano :D kad je odlučeno da će se praviti recimo novi film s vampirima... :D ili novi stripovski junak :D
radijator

#121 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by radijator »

komi wrote:P2 je vec skinut i ceka red ... samo 2 lika u filmu... do obožavam

pogledaj ti (REC) :D ako vec nisi... pravo je dobar na foru cloverfilda i bler viča
pogledaj P2 preko reda :D nečeš se pokajat

REC imam i baš sinoć se dvoumim šta da gledam, njega ili The Eye američki, i na kraju pobjedi Jessica :D al sam se zajebo pravo.... film je za ljubitelje horrora do 13 godina :-?
zaboravih spomenut "untraceable", onako, nije loš... nije klasični horror, neki miks saw, silence of the lambs i sl... uglavnom, ništa posebno, al eto, može se pogledat.
Truba

#122 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

ma rimejke zaobilazim u širokom luku... definitivno su gubljenje vremena... pa čak i ako ih prave isti režiseri po istom scenariju... kao što je slučaj s FUNNY GAMES

nažalost svoje zakone :D o rimejcima ne mogu primijeniti retroaktivno na filmove koje sam već nabavio tako da ću američki gledati dark water premonition i grudge
:D medjutim dobro bi bilo gledati indijske i turske rimejke japanskih i korejskih filmova 8) 8) 8)

:skoljka: rimejk :skoljka:

naravno da imate prao ubacivati naslove u ovu listu
sve će biti uzeto u razmatranje u godinama koje nadolaze...

ako je moguće da mećete :D naslove manje poznatih filmova :D
svi smo čuli za filmove Kinga i Saw serijal

kambodžanski horor se uzdiže kao i Filipinski :twisted:
Truba

#123 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Truba »

evo da i ja malo dam doprinosa razgradnji ove liste... naravno da će biti mijenjanja pozicija

96.
PINNOCHIO 964
S. Fukui

Pinokio je pazite sada.... JAPaNSKI film... ali ovo je film koji je čak i za japan ANDERGRAUND film... malo poznat i za japance... nikako mi nije jasno kako se probio na zapadno tržište... valjda zato što ima bizarnu radnju... SEXI ROBOT koji ne može zadovoljavati svoju vlasnicu biva izbačen na ulicu... sjećam se filma ali nikako ne mogu prepričati daljnju radnju iako mi se slike smjenjuju u sjećanju...
u FILMU se može vidjeti kako kažu NAJDUŽA SCENA POVRAĆANJA NA filmu... tolko dugo traje da sam se smorio
dakle ovo je prvenstveno CYBERPUNK SF ... ne sjećam se horror elemenata iskreno ALI sto bi ameri rekli GORE = valjda krv i meso... = HOROR
prvo je je SF a tek horor horror ovaj film :D

Pinocchio 964, lobotomised cyborg sex slave, is thrown out onto the street by his owners because of his inability to maintain an erection. He is befriended by a criminally insane, memory-wiped, homeless girl. Meanwhile, the corporate entity who manufactured and sold him plots to kill him because of his malfunction
:lol: :lol: :lol: :lol:

108.
ACACIA
K-H. Park

eh ovo je HORROR iz zemlje koja je u posljedjim godinama ako mene pitate
potukla japan na skoro svim poljima što se filma tiče... što se drama i romantike tiče tu su jači od holivuda... što je dokazala i posljednja krađa JENI JUNO filma
a što se horrora tiče i tu su jaki... kako bih okarakterisao ovaj film
spor jeste ali s razlogom...međutim slučajno sam prije filma pogledao što znači ovo ime :D
i kakav smisao ima u koreji... i samo zato sam uhvatio djeliće radnje...

After unsuccessfully trying to have a baby of their own, Dr. Kim Do-il and his father convince his wife Choi Mi-sook to adopt a child in an orphanage. Mi-sook is connected to arts and chooses the six years Kim Jin-sung that loves to draw trees. The boy becomes close to the eight years old next door neighbor Min-jee and is attracted to an old Acacia tree in their lawn.

bez znanja o drvetu i kulturi... ne biste mogli pohvatati konce... tako da mislim da i ovom filmu treba dati niže mjesto na listi :D
Nuke

#124 Re: >>TOP 150 HORRORA<< Ne lutajte po videotekama

Post by Nuke »

Cisto da ozivim temu, posto sam veliki ljubitelj horora.

The Changeling (1980) - slucajno naletio, vrlo interesantan i nimalo naivan
http://www.imdb.com/title/tt0080516/
Post Reply