Tomislav Nikolic predsjednik Skupstine Srbije

Post Reply
hemac

Post by hemac »

Zadnje vijesti, dogovorili vladu Koštunica i Tadić!
Koštunica zatražio ostavku Nikolića na mjesto predsjednika parlamenta!
Jebem ti život ne uđoše radikali u vladu, pih ja navijao da uđu!
cyprus

Post by cyprus »

Ovo je bio fin marketinški potez srbijanskih političara. Ovo je bila Koštunicina (a možda i Tadićeva) poruka Međunarodnoj zajednici: ako nam ne ostavite Kosovo, mi možemo pustit Radikale sa lanca.

Dosta nako domišljato, al džaba im.
voajer

Post by voajer »

Ma ja, mudar potez. Samo da im se jos posreci s glasanjem protiv Nikolica u skupstini i s vremenskim rokom i eto ih cijelovitih u Evropi.

Nesto mi govori da ce se dugo rapravljat o novoj vladi. Bice u utorak oko 23.55 oznojenih cela i drhtavih glasova u skupstini. Uzecu slobodan dan u srijedu, da mogu na miru da gledam rasplet do neka doba.

Vec su radikali pusteni s lanca, samo je pitanje imajul Tadic i Kostunica sad snage i mudrosti opet da ih zavezu prije nego otkuca dvanaest.

Nikolic Srbijanska Pepeljuga.
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

spreca wrote:
Suicidal Siberian wrote:
spreca wrote:
crna gora ima sve preduslove da to bude,jer ni svicarska to nije postala preko noci sto se tice slovenije ona je vec 70% kao i svicarska mada je ja nekako i ne svrstavam u balkan jer slovenci nisu nikad bili "balkanci"i zasto im zavidis ako se nema na cemu jer je to jos gluplje.
Ne zavidim im nista, jer sam i sam drzavljan pomenute drzave..i znam kako funkcionisu stvari ovdje...gore od komunizma....e sad tvoja logika je brilijantna....da bi postao Svicarska, moras jednostavno biti "mal" ostalo ce doci sve od sebe.... :lol:

eto prakticno si se slozio sa gore iznesenim,mada mislis da je u sastavu srbije da bi joj bilo bolje e tu se grdno varas i na kraju mi je jasno zasto nevolis tu svoju drzavu jer ima takvih i u bosni i krajne je vrjeme da neki shvate da je velika srbija izgubila i poslednji voz,treba se probuditi i prestati sanjati vreme je za DELO
ja ne volim sloveniju...ali je postujem....e sada ja tebi ne mogu objasniti u cemu je poenta moje price, jer vidim da slabo sabiras i oduzimas....a sto se tice crne gore, to je najbolja stvar sto se mogla desiti srbiji, znaci da se cg osamostalila....e sada, Crna Gora ne moze nikad, niti ce ikada biti blizu Svicarskoj...kao prvo zbog mentaliteta naroda, da ne ulazim dublje u analizu...a kao drugo zbog vlastitih politicara koji su u mnogo tome ekvivalentni nasim u BiH.....
zavrzlama

Post by zavrzlama »

zavrzlama Upisano: 09/05/2007 22:24

Član od: 15 jan 2006

Srbiji nista drugo ne preostaje nego da odugovlaci i zavlaci MZ...smijem se kladiti da Tadic zajedno sa Kostunicom i Nikolicem prave scenario good i bad boy's i dok svijet shvati prevaru oni dobiju prolongiranje rjesenja za Kosovo...

Reko ja nesto :D ......
Maraschino

Post by Maraschino »

zavrzlama wrote:
zavrzlama Upisano: 09/05/2007 22:24

Srbiji nista drugo ne preostaje nego da odugovlaci i zavlaci MZ...smijem se kladiti da Tadic zajedno sa Kostunicom i Nikolicem prave scenario good i bad boy's i dok svijet shvati prevaru oni dobiju prolongiranje rjesenja za Kosovo...

Reko ja nesto :D ......

Reko ja nesto - lazi,mazi i ODLAZI :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije radikal Tomislav Nikolić isključio je mogućnost da podnese ostavku, rekavši da će odstupiti samo kad to od njega zatraži 126 od 250 poslanika. Drugim riječima, samo u slučaju kad bi ionako bio smijenjen.

"Vojislav Koštunica bio je jutros kod mene u Skupštini i obavijestio me da su on i Boris Tadić postigli dogovor o formiranju vlade i da bi, kako je rekao, valjalo da podnesem ostavku", rekao je Nikolić Radiju B92 nakon neslužbenih vijesti da su Tadićeva Demokratska stranka, Koštuničina Demokratska stranka Srbije i stranka G17+ Mlađana Dinkića odlučile da Nikolić ne može ostati na čelu parlamenta.

Nikolić je rekao da je spreman sjednicu Skupštine sazvati za subotu ako to zatraže Koštunica i Tadić. Rok za izbor nove vlade istječe u ponedjeljak, 15. svibnja u 24 sata. Izbori u Srbiji održani su 21. siječnja.

Po dogovoru o kojemu javljaju srpski mediji, Koštunica i Tadić dogovorili su formiranje koalicijske vlade čiji bi Koštunica bio premijer, Tadić (inače predsjednik Srbije) bio bi predsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost, koje koordinira sve tajne službe, dosadašnji ministar unutarnjih poslova Dragan Jočić iz DSS-a zadržao bi tu funkciju, tajnu službu BIA podijelile bi DS i DSS (!), a Ministarstvo obrane i Vojno-sigurnosna agencija prelašle bi u nadležnost DS-a. Kontrola nad ministarstvom policije i tajnim službama preduvjet su da Srbija ispuni glavni zahtjev međunarodne zajednice - izručenje Ratka Mladića.

Nikolić je ocijenio da buduća vlada neće dugo trajati i da će njegovi ultranacionalisti trijumfirati na idućim parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Potpredsjednik stranke haškoga optuženika Vojislava Šešelja rekao je u intervjuu za Associated Press da je dogovor Tadića i Koštunice posljedica zapadnoga pritiska.

"Njih dvojicu zajedno drži samo pritisak i ucjena izvana", rekao je Nikolić. Prema njegovim riječima, nova će se koalicija urušiti zbog Kosova, koje će prema planu UN-a vjerojatno steći nezavisnost. "Kosovo će biti prekretnica", rekao je Nikolić. "Vjerojatno ćemo ove godine imati izbore i mi ćemo pobijediti".

koji optimist
pesak

Post by pesak »

Ma dvorska budala...
voajer

Post by voajer »

Znaci ovako stoji taiming trenutno.

Nikolic ce zakazati sjednicu za 10 ujutro u nedeju ako mu do sutra u 11 stigne depesa od Tadica da su se dogovorili oko zakona za ministarstva I oko vlade.
Prvo ce ustanoviti dnevni red, pa se raspravljati o zakonu, pa tek onda o vladi. Skupstina mora da se slozi sa svim prijedlozima, ali svako naravno moze da da svoj stav o ovim pitanjima.
Radikali medjutim najavljuju da ce pokrenuti i raspravu oko Nikoliceve smjene i zasto se ona trazi. Gdje tacno ta tema spada (prije ili poslje vlade) pojma nemam, kao ni kada potpisi za Nikolicevu smjenu treba da se sakupe.

Znaci sve skupa tri teme, rasprave I glasanja. Sve mora da se rjesi do utorka u 24h, jer ako do tada ne bude izglasana vlada moraju se raspisati novi izbori.
Znaci radikali imaju sansu za jak nastup na sljedecim izborima a imaju I mogucnost da u nedogled razvlace raspravu I time prouzroce nove izbore.

Prvo pitanje: Zasto bi se Nikolic I companija dobrovoljno odrekla ovakve mogucnosti?
Jel ima neko odgovor na ovo pitanje?

Drugo pitanje: Zasto se Tadicu ne zuri da depesira Nikolica i time ubrza process? Da je to danas uradio sjednica bi bila zalkazana za sutra.

Ima li neko da me prosvjetli oko ovih detalja?
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Scenario...... Operacija "Slijepi Mis" :D

Tadic i Kostunjavi sklapaju neki savez i ko fol okrecu ledja Nikolicu i on podnosi ostavku na predsednika skupstine...zauzvrat mu Tadic i Kostunica daju zeleno svjetlo da slobodno finansira,oprema i drzi pod kontrolom vojsku i paravojne formacije u Srbiji(ala Lazareva Garda) MZ zbog skidanja Nikolica daje Srbiji jos vremena da pripremi narod za gubljenje Kosova...dok ce se to vrijeme po planu "Slijepi MIS" iskoristiti da se narod sto vise radikalizuje....onda stupa na snagu kao obracun demokratske Srbije i radikala i ponovo svijet oducuje da prolongira priznanje Kosova...nakon toga pocinju neke zemlje da samostalno priznavaju Kosovo...i onda dolazi najgori cin ove operacije...DODIK....on stupa u igru i prenosi nestabilnost u BIH....nastavak price znate i sami...protagonisti su vec presli Drinu....
Maraschino

Post by Maraschino »

Pregovori sa EU i olakšice odmah
11. maj 2007. | 13:19 -> 16:52 | Izvor: B92, Beta
Beograd -- Oli Ren najavio da će put Srbije ka EU biti obnovljen odmah po formiranju demokratske vlade. Vizne olakšice već u utorak.

Oli Ren (Beta)
Evropska komisija pozdravila je "dobar napredak" prema formiranju proevropske reformske vlade i ponudila perspektivu da odmah budu obnovljeni pregovori o sporazumu o asocijaciji i stabilizaciji, saopšteno posle vesti o vladi iz Beograda. Komesar za proširenje Oli Ren naveo je da će put Srbije ka EU biti "odmah obnovljen" ako bude formirana vlada koja je reformska i orijentisana ka Evropi.
"Kako sam razumeo, ta će vlada biti osnovana na principima težnje ka integraciji u EU, završetka saradnje sa Haškim tribunalom i postizanja daljeg napretka u ekonomskim reformama. Kada nova vlada bude formirana na toj osnovi, put Srbije ka EU biće odmah obnovljen", poručio je on.

To znači, ukazao je Ren, da Evropska komisija može odmah da inicira sporazume o ublažavanje viznog režima i o readmisiji, a "može se početi i posao na projektu za bezvizni režim putovanja i takozvanu belu šengensku listu".
Merkelova i Barazo pozdravljaju

Zvaničnici Evropske unije pozdravili su u Zagrebu, na samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi napredak koji su zemlje Balkana ostvarile u želji da se integrišu u EU, ali i ocenili da Srbija rizikuje da se izoluje.

Istakavši napredak koji su zemlje regiona postigle, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Baroso ocenio je da se neke od njih danas nalaze na raskrsnici:

"Na srpskim liderima i narodu je da odluče da li žele da se vrate u nacionalistickcu prošlost i izolaciju ili žele da imaju prosperitetnu budućnost. Mi Srbiji nudimo evropsku budućnost, kao i socijalni i ekonomski napredak, ako Srbi imaju hrabrost da donesu odluke koje potvrđuju njihovu evropsku orijentaciju"

U govoru koji je održala na samitu, nemačka kancelarka Angela Merkel je ocenila da regionalna saradnja koja se pojačava i regionalno približavanje strukturama EU predstavljaju veliki korak napred. Povodom ratova vođenih na Balkanu devedesetih godina, ona je rekla da "je sila, kao sredstvo realizacije političkih ciljeva, diskreditovana". "Demokratske institucije i civilno društvo su se konsolidovali", dodala je Merkelova.

Dejvis: Dobra vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković preneo je na ministarskom zasedanju Saveta Evrope u Strazburu da je u Beogradu postignut dogovor o formiranju nove vlade, što je generalni sekretar Saveta Evrope Teri Dejvis ocenio kao "dobru vest".

"Svima je bilo veoma drago da čuju vest iz Beograda, zbog činjenice da će Srbija dobiti vladu. Nije na nama da govorimo ko treba da bude u toj vladi, to je demokratski izbor građana Srbije, ali je važno da vlada postoji. To je veoma dobra vest", rekao je Dejvis posle sastanka Komiteta ministara SE na kojem je Srbija preuzela predsedavanje tom telu.

SAD pozdravlja formiranje Vlade Srbije

SAD pozdravlja novu vladu Srbije koja ne uključuje Srpsku radikalnu stranku, izjavio je danas u Zagrebu podsekretar za politička pitanja Sjedinjenih Američkih Država Nikolas Berns.
Ej Evropo,Evropo,

Izazoves krizu i onda je lafo rijesis a Evropa rasiri ruke i otvara ti vrata.

Isti premijer s'kojim EU kuburi vec godinama i koji zateze saradnju sa Haagom sada je prihvatljiv EU.Sta je konkretno uradio da se pregovori nastave...formirao istu vladu. :( :x
voajer

Post by voajer »

Ma nije to. Ovo s vizama je vec trebalo da stupi na snagu kad je izabran Nikolic pa se EU onda povukla. Ova izjava znaci otprilike, vracamo se gdje smo bili prije Nikolica ako se sredi situacija.

A ovo oko namjernog izazivanja ovog stanja zbog Kosova, hm, pa to i nije tako rahat od pameti. Onaj lik iz G-17 ili kako im je vec ime je u razgovoru s novinarima rekao da mu uopste nije jasno zasto se Kostunica i TAdic nisu mogli dogovoriti oko dva ministarstva kad je cjelokupan program vlade vec odavno bio utanacen na obostrano zadovoljstvo. Kao bili neki animoziteti, Kostunica se osjecao uvrjedjen a Tadic isto imao neko psiholosko stanje.
Onda Nikolic sa vanrednim stanjem i sranjima prepada narod, Rusi ga istom ljube u bijelo lice, jest sve malo previse teatralno bilo.

I Vuk Draskovic zvuci kao moderator namjestenog kviza cijelo vrijeme.

Hajd vidjecemo. Samo da ce cijeli igrokaz (ako je bio igrokaz) nesto promjeniti u SB-u, nece. Ali ako su fakat ovo dogovorno odradili, mi pod hitno moramo naci nekog genijalca da parira ovim igracima jer nam se crno pise ako se s nama zaigraju.
Ja evo predlazem zavrzlamu, on mi zvuci obrazovan po pitanju spletkarenja i kontraspletkarenja ;)
pesak

Post by pesak »

Sutra sednica u 20 i 30 . Sto se tajminga tice.... :-)

Bice veoma zanimnjiva noc opet... :-)
klixober

Post by klixober »

Mislim da je steta sto Radikali nece doci na vlast,zato sto je jedini nacin da ih se Srbija rijesi,kao Milosevica,da napokon dodu na vlast i da narod sam shvati da ih vode u propast.Ovako je Srbija tik iznad dna,drzi se da ne potone,ali nikada da ispliva,a nazalost i mi zajedno sa Srbijom.
cyprus

Post by cyprus »

komeba wrote:Mislim da je steta sto Radikali nece doci na vlast,zato sto je jedini nacin da ih se Srbija rijesi,kao Milosevica,da napokon dodu na vlast i da narod sam shvati da ih vode u propast.Ovako je Srbija tik iznad dna,drzi se da ne potone,ali nikada da ispliva,a nazalost i mi zajedno sa Srbijom.
I ja mislim.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Thirteen days that shook the world...

The Cuban crisis, no doubt the most serious episode in the Cold War, was also its turning point.

For two weeks, between 16-28 October 1962, the world was closer to nuclear war than it had ever been.

The trauma was great and lasting; it impacted on the world's memory.

Why did the US/Soviet conflict come to a head in the Caribbean?
How did the crisis impact on international relations?
How did this conflict between nuclear powers turn out to be a reference model?
How did the media report it?
How did public opinion face impending Armageddon?
homepage
prepuno komentara, te ovaj ovo, onaj ono, a izostavljate iz fokusa jednog "iskusnog" igraca!!
koliko je trenutno "on" umijesan??

,
pesak

Post by pesak »

Ja vise nemam pojma. Obnovila sam gardarobu, belu tehniku, ali se nisam spremila za novo bombardovanje....ako se covek uopste moze za to spremiti.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Rjesenjem statusa Kosova.....tek ce neki shvatiti sta je sustina ovolike ujdurme...Da malo pomognem :D ...Kosovo je nevazan igrac u svemu tome....nesto je drugo u pitanju....cuce se :)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

komeba wrote:Mislim da je steta sto Radikali nece doci na vlast,zato sto je jedini nacin da ih se Srbija rijesi,kao Milosevica,da napokon dodu na vlast i da narod sam shvati da ih vode u propast.Ovako je Srbija tik iznad dna,drzi se da ne potone,ali nikada da ispliva,a nazalost i mi zajedno sa Srbijom.
I ja isto mislim da ce biti velika steta ako Nikolic bude smijenjen kao predsjednik Skupstine. Iz jednog malo drugacijeg razloga.

Ovo mi trenutno lici na Milosevicev slucaj - umjesto da truHne u Hagu, on je elegantno :D umro i tako uskocio u stanje da umjesto zlocinac 1/1 postane narodni heroj 1/2...

Slicno se desava sa Nikolicem i Radikalima, ali u malo drugacijim mjernim jedinicama. Ako oni ne budu na vlasti tokom svih, po Srbiju negativnih, dogadjaja (ranije osamostaljenjenje Crne Gore, sada rjesavanje Kosova itd.), onda ce im u rukama ostati adut: "vidite sta su oni uradili, a da smo mi na vlasti sve bi bilo puno bolje".

Naprotiv, treba im dati vlast, da narod vidi kako oni samo suplju pricu pricaju i da, u sustini, ne mogu nista promijeniti. Jer ce inace njihova podrska od strane naroda biti sve veca i veca.

Kao sto su na hrvatskoj politickoj sceni morale nestati ustase, da bi se Hrvatska priblizila Evropi, tako ce i sa srbijanske politicke scene morati nestati cetnici, iz istog razloga.

S druge strane, kad bi Radikali dosli na vlast i ostvarili sve ono cega se ostatak svijeta pribojava, Srbija bi ostala jedina africka drzava u Evropi. Jebote, pa za njih bi i Albanija bila moderna zapadna evropska drzava i oni bi isli na more u Albaniju da ljetuju...
kucuk

Post by kucuk »

Mozda je novinar pogrijesio, ali ja nisam. Danas u ovdasnjim najtiraznijim novinama slika Tome Nikolica, lep cova nema sta, a ispod slike pise Boris Tadic. Kome ce se novinar morati izvinuti ako je greska ??
voajer

Post by voajer »

Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o razrešenju Tomislava Nikolića sa mesta predsednika parlamenta, a posle više od tri sata smenjivanja govornika u parlamentu, još se ne nazire kraj rasprave na tu temu…

…Poslanik G17 plus u Skupštini Srbije Suzana Grubješić ocenila je da postoji 'određena opstrukcija' rada parlamenta, ali i podsetila da je to 'legitimno pravo opozicije i da niko nema ništa protiv toga' i da su glavni krivci za 'cajtnot' pregovarači koji nisu uspeli da se za tri ipo meseca dogovore oko sastava vlade…

…U Skupštinu Srbije do sada je dostavljeno više od 70 amandmana na Predlog zakona o ministarstvima, rečeno je Tanjugu u Informativnoj službi parlamenta…

…Od završetka načelne rasprave do početka rasprave u pojedinostima, mora da prođe najmanje 24 časa…

….Posle završetka rasprave o Zakonu o ministarstvima, predviđena je rasprava o Vladi…

…Za izbor Vlade Srbije ostalo je do isteka zakonskog roka manje od 60 časova…

http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?sou ... ews=186402

Razvlace ga radikali momacki. Za dva dana u ova doba ce vec pocet prvi panicni komentari o tome kako se nece stici ako se ne pozuri. A hoce li se pozuriti zavisi samo od Nikoliceve dobre volje, koje on naravno ima na pretek.
Mislim ipak da ce malo prije ponoci u utorak izglasati vladu, da se ne bi poslje pricalo radikali sprjecili postavljanje vlade u odsudnom momentu za odlucivanje Kosovskog pitanja.
A s druge strane, mozda su odlucili da idu na nove izbore.

PS
Pitoreskan detalj iz skupstine istocnih susjeda: prije pocetka rada sjednice promovisana je nova Seseljeva knjiga u kojoj on na nekih 1 000 strana objasnjava kako Hrvati ne postoje i da ih je izmislio Vatikan da, necete vjerovati, napakosti Srbima. Nazocni su bili i neki velikani iz SANU, inace mahom profesori po srbijanskim fakultetima, da citavoj temi daju jacu dozu ozbiljnosti i analiticki dokazane istoriske neupitnosti. Imace omladina cemu da se nauci od ovakvih intelektualnih velicina.
Hajd nek nije samo Bosna izmisljena, nekako mi je lakse da imamo drustvo u ladikalskoj zemlji, Lepublici Svekolikoslpskoj Fantaziji.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Scenario...... Operacija "Slijepi Mis"

Tadic i Kostunjavi sklapaju neki savez i ko fol okrecu ledja Nikolicu i on podnosi ostavku na predsednika skupstine...
:D reko ja nesto :)

Da sumiramo plan "Slijepi Mis"....plan je bio jednostavan ali ucinkovit..

Poslana je poruka EU i Americi da je Srbija sposobna srediti stvari u sopstvenoj kuci u rekordnom vremenu ali "NE" dirajte nam Kosovo...u protivnom ove koje smo skinuli sa vlasti(radikale) ce se istog momenta vratiti na velika vrata u vlast u Srbiji i napraviti velike probleme u okruzenju...jos kad se doda Rusko protivljenje..operacija je donekle uspjela...postignut je cilj a to je podjelu unutar medunarodne zajednice i Istoka i Zapada...slijedi pojedinacno priznavanje Kosova sto otvara put bezakonju i anarhiji na nasim prostorima i eto sranja opet...Srbija ide onom parolom..."kad smo je...i nek su i drugi"
pesak

Post by pesak »

Gotovo je. Toma Grobar dao ostavku...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Dao ostavku..pa ta vijest je tri dana stara :D :D ...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zavrzlama wrote:Dao ostavku..pa ta vijest je tri dana stara :D :D ...
Prije oko sat vremena je ozvanicio ostavku...

Uhhhhh jest covjek izdobrio od ovog... Radikali na sljedecim izborima zagarantovano opasno blizu 50%...
Post Reply