voajer wrote:Bice novi izbori.
Izgleda da niko nije htio da bude u vladi u periodu kada ce se Kosovo osamostaliti. Ti bi se likovi onda stotinama godina opjevavali kao najvece srpske izdajice, zbog mostiju i tih stvari na koje se raja preko drine pali ko sibica.
Na tim izborima ce radikali uzet oko 40% glasova i uz malu pomoc SPS-a i preostalih Kostunjicinih nesretnika Srbija ce dobiti vladu ko bombon.
Vidim da se raja na b92 popalila na izbore, kao da napokon pobjede fasiste, samo mislim da su slabo ocjenili fasisticki biracki potencijal u Srbiji, kao i motivisanost izvjesnih likova da ne provedu posljednje godine u zatvoru zbog ratnih zlocina.
A kad fasisti zavladaju, cini mi se da ce se odluciti da malo "domacim izdajnicima" zivim jedu meso s kostiju ko sto su nekad nama- preko granice vise ne mogu, svako u okolini bi im sad naprasio guzove. Ost`o im je samo "goloruki Srpski narod" da se hrane ljudetinom, al ovaj put fakat goloruk.
E sad raja, nemojte zaboravit da je kad su nama ta gamad radili o glavi u Srbiji bilo hrabrih ljudi koji su stavljali glavu u torbu da se solidarisu s nama. Nije ih bilo bas puno, ali bilo ih je. Treba tom svijetu koji nije uspio da se izbori sa ubilackom bagrom pomoci koliko se moze, ili im bar ne prisjedati na muke.
A RS ce napokon biti pred konacnim izborom, sa Nikolicem da probaju kod Putina, ili s nama u Evropu- do duse i nas se malo pita dali bi ih pustili da probaju ovu prvu opciju.
Ako su ova moja predvidjanja i teatralna, cinjenica da su moguca dovoljno govori koji je mrak tamo pao kad im je lik sa govornice predsjedavajuceg skupstine pozelio laku noc.
mozda je namjerno dato Nikolicu da preuzme skupstinu, da vidi Srbija, kakvo ce to stanje da bude u slucaju da su radikali na vlasti...
Da vidi Srbija kako je svijet izolise, da nigdje nije prispjela...
Pa da ovo otvori oci onima koji ne glasaju, da izadju i glasaju za pro demokratske stranke, da bi pobjedili radikale...
Slusao sam neko vece da radikali imaju oko 1200000 pristalica i redovno izlaze na izbore..njihov broj se ne povecava niti smanjuje, u ovih nekoliko zadnjih godina...
Znaci problem je u onima koji ne izadju na izbore i dozvole da ova manjina od 1200000 ipak na kraju bude vecina...
Nesto slicno ko u Amerckim izborima, gdje glasa otprilike 50 posto stanovnistva, koje se razdjeli na dva kandidata..PA na kraju imaju presjednika za kojeg je tehnicki glasalo 25% glasaca...
Tako isto i u Srbiji svi trebaju da dignu guzice da izadju i glasaju..Jel DA u demokratskom svijetu je vazan svaki glas...A pasivnost i neglasanje, moze dovesti do toga da imas Radikala na vlasti...