Tomislav Nikolic predsjednik Skupstine Srbije

Post Reply
spreca

Post by spreca »

Suicidal Siberian wrote:Nije Dodik lud da se pripaja Srbiji,jer je on u toj kombinaciji donji...ama skroz...jer bi ga oni pojeli zivog...on hoce mini drzavicu...ala Milo Djukanovic...

Zasto je CG mini drazavica?oni imaju sve sanse da postanu balkanska svicarska ukoliko i tamo ne naprave neku republiku srpsku ali mislim da nemaju sanse za tako nesto.
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

spreca wrote:
Suicidal Siberian wrote:Nije Dodik lud da se pripaja Srbiji,jer je on u toj kombinaciji donji...ama skroz...jer bi ga oni pojeli zivog...on hoce mini drzavicu...ala Milo Djukanovic...

Zasto je CG mini drazavica?oni imaju sve sanse da postanu balkanska svicarska ukoliko i tamo ne naprave neku republiku srpsku ali mislim da nemaju sanse za tako nesto.
Na osnovu cega da postanu balkanska Svicarska? sta oni imaju da ponude? osim kamena...i ono malo mora? glupo je Svicarsku pominjati u kontekstu CG...malo opicheno na neku ruku...Slovenija je jedina koja je imala realne pretpostavke da postane sljedeca Svica, ali i njih hebe to sto su blizu nama....
spreca

Post by spreca »

Suicidal Siberian wrote:
spreca wrote:

Na osnovu cega da postanu balkanska Svicarska? sta oni imaju da ponude? osim kamena...i ono malo mora? glupo je Svicarsku pominjati u kontekstu CG...malo opicheno na neku ruku...Slovenija je jedina koja je imala realne pretpostavke da postane sljedeca Svica, ali i njih hebe to sto su blizu nama....

crna gora ima sve preduslove da to bude,jer ni svicarska to nije postala preko noci sto se tice slovenije ona je vec 70% kao i svicarska mada je ja nekako i ne svrstavam u balkan jer slovenci nisu nikad bili "balkanci"i zasto im zavidis ako se nema na cemu jer je to jos gluplje.
Hantraga

Post by Hantraga »

Sve je ovo igra TAdica i Kostunice da dobiju na vremenu...

Dali su Nikolicu da bude presjednik Skupstine u narednih 7 dana, dok Tadic ne raspusti skupstinu... :lol:

A onda novi izbori, iscekivanja i iscekivanja...
Maraschino

Post by Maraschino »

Hantraga wrote:Sve je ovo igra TAdica i Kostunice da dobiju na vremenu...

Dali su Nikolicu da bude presjednik Skupstine u narednih 7 dana, dok Tadic ne raspusti skupstinu... :lol:

A onda novi izbori, iscekivanja i iscekivanja...
Lazi,mazi i odlazi :sad: :zzzz:
voajer

Post by voajer »

Bice novi izbori.
Izgleda da niko nije htio da bude u vladi u periodu kada ce se Kosovo osamostaliti. Ti bi se likovi onda stotinama godina opjevavali kao najvece srpske izdajice, zbog mostiju i tih stvari na koje se raja preko drine pali ko sibica.

Na tim izborima ce radikali uzet oko 40% glasova i uz malu pomoc SPS-a i preostalih Kostunjicinih nesretnika Srbija ce dobiti vladu ko bombon.
Vidim da se raja na b92 popalila na izbore, kao da napokon pobjede fasiste, samo mislim da su slabo ocjenili fasisticki biracki potencijal u Srbiji, kao i motivisanost izvjesnih likova da ne provedu posljednje godine u zatvoru zbog ratnih zlocina.
A kad fasisti zavladaju, cini mi se da ce se odluciti da malo "domacim izdajnicima" zivim jedu meso s kostiju ko sto su nekad nama- preko granice vise ne mogu, svako u okolini bi im sad naprasio guzove. Ost`o im je samo "goloruki Srpski narod" da se hrane ljudetinom, al ovaj put fakat goloruk.

E sad raja, nemojte zaboravit da je kad su nama ta gamad radili o glavi u Srbiji bilo hrabrih ljudi koji su stavljali glavu u torbu da se solidarisu s nama. Nije ih bilo bas puno, ali bilo ih je. Treba tom svijetu koji nije uspio da se izbori sa ubilackom bagrom pomoci koliko se moze, ili im bar ne prisjedati na muke.

A RS ce napokon biti pred konacnim izborom, sa Nikolicem da probaju kod Putina, ili s nama u Evropu- do duse i nas se malo pita dali bi ih pustili da probaju ovu prvu opciju.

Ako su ova moja predvidjanja i teatralna, cinjenica da su moguca dovoljno govori koji je mrak tamo pao kad im je lik sa govornice predsjedavajuceg skupstine pozelio laku noc.
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

spreca wrote:
Suicidal Siberian wrote:
spreca wrote:

crna gora ima sve preduslove da to bude,jer ni svicarska to nije postala preko noci sto se tice slovenije ona je vec 70% kao i svicarska mada je ja nekako i ne svrstavam u balkan jer slovenci nisu nikad bili "balkanci"i zasto im zavidis ako se nema na cemu jer je to jos gluplje.
Ne zavidim im nista, jer sam i sam drzavljan pomenute drzave..i znam kako funkcionisu stvari ovdje...gore od komunizma....e sad tvoja logika je brilijantna....da bi postao Svicarska, moras jednostavno biti "mal" ostalo ce doci sve od sebe.... :lol:
Hantraga

Post by Hantraga »

voajer wrote:Bice novi izbori.
Izgleda da niko nije htio da bude u vladi u periodu kada ce se Kosovo osamostaliti. Ti bi se likovi onda stotinama godina opjevavali kao najvece srpske izdajice, zbog mostiju i tih stvari na koje se raja preko drine pali ko sibica.

Na tim izborima ce radikali uzet oko 40% glasova i uz malu pomoc SPS-a i preostalih Kostunjicinih nesretnika Srbija ce dobiti vladu ko bombon.
Vidim da se raja na b92 popalila na izbore, kao da napokon pobjede fasiste, samo mislim da su slabo ocjenili fasisticki biracki potencijal u Srbiji, kao i motivisanost izvjesnih likova da ne provedu posljednje godine u zatvoru zbog ratnih zlocina.
A kad fasisti zavladaju, cini mi se da ce se odluciti da malo "domacim izdajnicima" zivim jedu meso s kostiju ko sto su nekad nama- preko granice vise ne mogu, svako u okolini bi im sad naprasio guzove. Ost`o im je samo "goloruki Srpski narod" da se hrane ljudetinom, al ovaj put fakat goloruk.

E sad raja, nemojte zaboravit da je kad su nama ta gamad radili o glavi u Srbiji bilo hrabrih ljudi koji su stavljali glavu u torbu da se solidarisu s nama. Nije ih bilo bas puno, ali bilo ih je. Treba tom svijetu koji nije uspio da se izbori sa ubilackom bagrom pomoci koliko se moze, ili im bar ne prisjedati na muke.

A RS ce napokon biti pred konacnim izborom, sa Nikolicem da probaju kod Putina, ili s nama u Evropu- do duse i nas se malo pita dali bi ih pustili da probaju ovu prvu opciju.

Ako su ova moja predvidjanja i teatralna, cinjenica da su moguca dovoljno govori koji je mrak tamo pao kad im je lik sa govornice predsjedavajuceg skupstine pozelio laku noc.
mozda je namjerno dato Nikolicu da preuzme skupstinu, da vidi Srbija, kakvo ce to stanje da bude u slucaju da su radikali na vlasti...
Da vidi Srbija kako je svijet izolise, da nigdje nije prispjela...

Pa da ovo otvori oci onima koji ne glasaju, da izadju i glasaju za pro demokratske stranke, da bi pobjedili radikale...

Slusao sam neko vece da radikali imaju oko 1200000 pristalica i redovno izlaze na izbore..njihov broj se ne povecava niti smanjuje, u ovih nekoliko zadnjih godina...
Znaci problem je u onima koji ne izadju na izbore i dozvole da ova manjina od 1200000 ipak na kraju bude vecina...

Nesto slicno ko u Amerckim izborima, gdje glasa otprilike 50 posto stanovnistva, koje se razdjeli na dva kandidata..PA na kraju imaju presjednika za kojeg je tehnicki glasalo 25% glasaca...

Tako isto i u Srbiji svi trebaju da dignu guzice da izadju i glasaju..Jel DA u demokratskom svijetu je vazan svaki glas...A pasivnost i neglasanje, moze dovesti do toga da imas Radikala na vlasti...
voajer

Post by voajer »

Da nema Kosova slozio bih se s tobom. Samo kad Kosovo ode, svi nacionalisti ima da pobudale. Kostunicini nacionalisti se za tamnosnje prilike racunaju umjereni, ali tu je najvise bivsih Milosevicevih glasaca, starih baba i djedova koji ima da se unerazume kad Lazarevo Kosovo otputuje.

I nama bi bilo najbolje da Tadic uzme s velikom vecinom, samo ako cemo pravo, da je tamo moguca vecina koja njega bira ne bi nikad bilo rata na Balkanu.
Raja racuna ko da su tao neki novi ljudi od kad je kanarinac rikno, ali nisu.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Sto se tice toga da niko nece da bude na vlasti kad padne odluka za Kosovo voajer je definitvno u pravu. Zbog toga su izbori veoma izvjesni, i to tek nekad u julu.
Sto se tice Putina, reci cu samo da se Srbi ne trebaju previse pouzdavati u "bracu" Ruse, jer ce ih Putin prodati u milisekundi. Zamjenit ce to Rus za neki puno profitabilniji ustupak SAD i Evrope. A o nekakvim alijansama tipa Rusija-Kina-Indija-Srbija(cuj Srbija :? ) - halo ba jesu li oni normalni.
Bilo kako bilo, Kostunici nema nazad, a Tadic ako hoce da ovo prezivi mora okupiti anti-nacionalisticke i proveropske snage i u kampanji zestoko oponirati radikalima.
Kostunica ce nastaviti sa pricom "ja sam proevropski srpski nacionalista", ali mislim da je on u ovoj prici donji. Radikali izlaze jos jaci, ali pitanje je i da li dovoljno jaki.
To je kao nekakav pozitivan razvoj.
Negativna varijanta u svom ovom haose je da u Srbiji nastaje totalno bezvlasce u periodu kada gube odavno izgubljenih 15% teritorije, a to ne mirise mirno prihvatanje nezavisnosti Kosova.
NIN

Post by NIN »

Image

OOJHAAAAA...... :-) :-)
prleitihi

Post by prleitihi »

prleitihi wrote:Već prvog dana predsjedanja skupštinom Srbije njezin novi predsjednik, ultranacionalist Tomislav Nikolić, pokazao je svoja radikalska stajališta, koja se bitno razlikuju od europskih.

Nikolić je u parlamentu koji vodi izjavio kako se nada će Rusija iznaći neki način za udruživanje zemalja koje su protiv američke hegemonije i Europske Unije.

- To je moj stav i nadam se da će u Srbiji većina biti za opredjeljenje radikala i da će težiti članstvu u takvoj organizaciji, a ne u EU - rekao je Nikolić.

U jednom od odgovora zastupnicima DS-a i LDP-a Nikolić je rekao da Srbija nažalost nije ruska provincija, ali da ne može biti ni europska kolonija. Dodao je kako je besmisleno da njemu prigovaraju zbog te izjave te naglasio da je Srbija suverena i da je spreman za njenu suverenost proliti krv.

Zanimljivo je i to da je u trenutku kada međunarodna zajednica izražava strah zbog povratka nacionalizma u Srbiju ruski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Aleksjev posjetio Nikolića kako bi mu čestitao na izboru te izjavio da je izbor Nikolića unutrašnja stvar Srbije, ali da Rusija poštuje demokratske principe njegovog izbora.

- Rusko veleposlanstvo uvijek je spremno za suradnju sa Srbijom i naš cilj je da pojačamo suradnju na svakoj razini i s vladom i sa skupštinom - rekao je Aleksejev, koji nije želio komentirati poruke iz Bruxellesa povodom izbora Nikolića. Dodao je samo da je svaki “izbor naših prijatelja prihvatljiv za Rusiju”.

Image
Šandor

Post by Šandor »

voajer wrote:Da nema Kosova slozio bih se s tobom. Samo kad Kosovo ode, svi nacionalisti ima da pobudale. Kostunicini nacionalisti se za tamnosnje prilike racunaju umjereni, ali tu je najvise bivsih Milosevicevih glasaca, starih baba i djedova koji ima da se unerazume kad Lazarevo Kosovo otputuje.

I nama bi bilo najbolje da Tadic uzme s velikom vecinom, samo ako cemo pravo, da je tamo moguca vecina koja njega bira ne bi nikad bilo rata na Balkanu.
Raja racuna ko da su tao neki novi ljudi od kad je kanarinac rikno, ali nisu.
Nema se šta dodati. Osim da su ovi što "računaju" blentavi. Jer sve ovo se zna od samog početka. Da su ovi Koštani za Slobu.
spreca

Post by spreca »

Suicidal Siberian wrote:
spreca wrote:
Suicidal Siberian wrote: Na osnovu cega da postanu balkanska Svicarska? sta oni imaju da ponude? osim kamena...i ono malo mora? glupo je Svicarsku pominjati u kontekstu CG...malo opicheno na neku ruku...Slovenija je jedina koja je imala realne pretpostavke da postane sljedeca Svica, ali i njih hebe to sto su blizu nama....

Ne zavidim im nista, jer sam i sam drzavljan pomenute drzave..i znam kako funkcionisu stvari ovdje...gore od komunizma....e sad tvoja logika je brilijantna....da bi postao Svicarska, moras jednostavno biti "mal" ostalo ce doci sve od sebe.... :lol:

eto prakticno si se slozio sa gore iznesenim,mada mislis da je u sastavu srbije da bi joj bilo bolje e tu se grdno varas i na kraju mi je jasno zasto nevolis tu svoju drzavu jer ima takvih i u bosni i krajne je vrjeme da neki shvate da je velika srbija izgubila i poslednji voz,treba se probuditi i prestai sanjati vreme je za DELO
spreca

Post by spreca »

Suicidal Siberian wrote:
spreca wrote:
Suicidal Siberian wrote: Na osnovu cega da postanu balkanska Svicarska? sta oni imaju da ponude? osim kamena...i ono malo mora? glupo je Svicarsku pominjati u kontekstu CG...malo opicheno na neku ruku...Slovenija je jedina koja je imala realne pretpostavke da postane sljedeca Svica, ali i njih hebe to sto su blizu nama....

eto prakticno si se slozio sa gore iznesenim,mada mislis da je u sastavu srbije da bi joj bilo bolje e tu se grdno varas i na kraju mi je jasno zasto nevolis tu svoju drzavu jer ima takvih i u bosni i krajne je vrjeme da neki shvate da je velika srbija izgubila i poslednji voz,treba se probuditi i prestati sanjati vreme je za DELO
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

E moja Srbadijo.

Nece izdobriti.

Nije 1991-ge, nece ni sada.

A, kad krene sve kliziti u lagane tri materine, ostavite mi samo Sulejmana Spahu, samo njega ne dirajte, njega bi ja ako moze, rezervisao, za licnog kurbana.
bengin

Post by bengin »

komeba wrote:Gledam Skupstinu Srbije na PTC,ne znam sta mi to treba,valjda iz dosade.Koji primitivizam.Jedno je imati Mirnesa Ajanovica u parlamentu,ali imati barem 100 takvih :shock: Jos kad sam vidio onu glumicu iz serije "Bolji zivot" u Radikalima,ode svijet u mp3.Jedino Ceda i Nenad Canak normalni.Gusti oblak nadvio se nad Balkanom.
Haveru, Viki sam i ja vidio. Ali sam takodje vidio i frenetičan aplauz "naše" reprezentativke Svetlane Cece Kitić u trenutku kada se onaj četnik spuštao da zauzme stolicu predsjednika skupštine. Bila je to sekunda, ali se kunem svime što imam da je to bila ona i njena karakteristična frizura.
A što se tiče samog izbora, ma treba to ekonomski izolovat moj care i od njih i RS-a napraviti turski kipar. A onda za koju godinu kada legnu i ekonomski i kada zaista i budu jeli travu (moralno su već legli, davnih dana), normalnom svijetu s ove strane dopustiti da se na referendumu izjasni trebaju li nam ili ne.
bengin

Post by bengin »

NIN wrote:Image

OOJHAAAAA...... :-) :-)
Srbija- zemlja sretnih i miroljubivih ljudi.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Zavatoni wrote:A o nekakvim alijansama tipa Rusija-Kina-Indija-Srbija(cuj Srbija :? ) - halo ba jesu li oni normalni.
Evo predlazem, da se ta "drzavna zajednica" zove:

SJEDINjENE NEAMERICKE DRZAVE

:D
pesak

Post by pesak »

Nema nista. Nikolic ce dati ostavku. Dogovorili se oko vlade- Kostunica i Tadic... :zzzz:
pesak

Post by pesak »

Izgleda da ipak nece dati ostavku, nego mora da mu se izglasa nepoverenje u skupstini.... :roll:
luda kuca... :-)
Maraschino

Post by Maraschino »

Sada mozemo da vidimo a i da shvatimo kakav je 'demokratski' blok u Srbiji,kolika je razlika izmedju radikala i demokrata.Jedni demokrati prave koaliciju sa radikalima i u istom danu sa drugim demokratama.

Tadicu ,Tadicu -skim si takav si 8)
Hantraga

Post by Hantraga »

Maraschino wrote:Sada mozemo da vidimo a i da shvatimo kakav je 'demokratski' blok u Srbiji,kolika je razlika izmedju radikala i demokrata.Jedni demokrati prave koaliciju sa radikalima i u istom danu sa drugim demokratama.

Tadicu ,Tadicu -skim si takav si 8)

Pa nije Tadic pravio koaliciju sa radikalima, vec Kostunica...Delegati stranke Vojislava Kostunice su glasali za Nikolica u skupstini...

S obzirom da je sad Kostunica u koaliciji za Vladu sa Tadicem, normalno je da ce sad Kostunicini delegati glasati nepovjerenje Nikolicu...

ovo je samo dokaz sta je politika...
U ponedeljak glasas za jednog predsjednika, a 4 dana poslije glasas protiv tog istog...
Ma smijurija pa sta...

Ovo je samo dokaz da su se politicari u Srbiji poigrali sa Svijetom, davsi Nikolicu skupstinu na nekoliko dana...Nema sta prava drama.. :lol:
hemac

Post by hemac »

bengin wrote:
komeba wrote:Gledam Skupstinu Srbije na PTC,ne znam sta mi to treba,valjda iz dosade.Koji primitivizam.Jedno je imati Mirnesa Ajanovica u parlamentu,ali imati barem 100 takvih :shock: Jos kad sam vidio onu glumicu iz serije "Bolji zivot" u Radikalima,ode svijet u mp3.Jedino Ceda i Nenad Canak normalni.Gusti oblak nadvio se nad Balkanom.
Haveru, Viki sam i ja vidio. Ali sam takodje vidio i frenetičan aplauz "naše" reprezentativke Svetlane Cece Kitić u trenutku kada se onaj četnik spuštao da zauzme stolicu predsjednika skupštine. Bila je to sekunda, ali se kunem svime što imam da je to bila ona i njena karakteristična frizura.
A što se tiče samog izbora, ma treba to ekonomski izolovat moj care i od njih i RS-a napraviti turski kipar. A onda za koju godinu kada legnu i ekonomski i kada zaista i budu jeli travu (moralno su već legli, davnih dana), normalnom svijetu s ove strane dopustiti da se na referendumu izjasni trebaju li nam ili ne.
Jeste ona je u SPS u, Slobina stranka, sada malog Slobe Ivice Dačića.
Post Reply