More bit sam i nevjernik? Il je to nemoguće?prorok wrote:Zato sto si TOTALNOOO MODERAN vjernik![]()
Tolerancija i vjernici
- 68847
#51 Re: Tolerancija i vjernici
- 68847
#52 Re: Tolerancija i vjernici
Eno ga na nebesima. Vrti se oko zemlje.Nefs-i Mulhima wrote: @prorok
A gdje je tvoje sunce![]()
- 68847
#53 Re: Tolerancija i vjernici
Nije zanimljivo neg' logično.Nefs-i Mulhima wrote: Zanimljivo je kako su neki nevjernici i ateisti, cini mi se vise razmisljaju o vjeri i trude se nesta nego mnogi vjernici
Vjernicima je da vjeruju i izvršavaju a ne da razmišljaju.
Njihov put i život vječni su zacrtani i sigurni.
Čemu ikakav trud?
- prorok
#54 Re: Tolerancija i vjernici
Hihihihiihihihihihih. Eto za pocetak odgovor na tvoj sarkazam. Zaista inspirirajuce.Nefs-i Mulhima wrote:68847 wrote:Nisam rekao "razum".
Zanimljivo je kako su neki nevjernici i ateisti, cini mi se vise razmisljaju o vjeri i trude se nesta nego mnogi vjernici
Naravno da se trudim jer razmisljam globalno a ne samo za svoju kucu, svoju bastu, svoju dzamiju, svoj dzemat.
Meni je stalo do toga da i ti jednog dana otvoris oci i shvatis kolika zabluda je religija.
Bit cu tu par dana na forumu, nemam puno obaveza na poslu ovih dana, a onda cu nestati u stilu zalaska SUNCA, hvaljeno njegovo bozanstvo!!!!! SUNCICE VOLIM TEEE (nesto interno)
-
Nefs-i Mulhima
#55 Re: Tolerancija i vjernici
Jel mu prinio kakvu zrtvu il sta plaho da mu ozivi i podari sta u zivotu, prorocev avokatu?68847 wrote:Eno ga na nebesima. Vrti se oko zemlje.
Opet, dajes sebi za pravo da sudis o necemu o cemu nemas, koliko vidim, pojma.68847 wrote:Nije zanimljivo neg' logično.
Vjernicima je da vjeruju i izvršavaju a ne da razmišljaju.
Njihov put i život vječni su zacrtani i sigurni.
Čemu ikakav trud?
Islam kao religija je koncipirana da tjera ljude da razmisljaju i uocavaju stvari oko sebe, ne bih sada da ulazim u prezvakane teme iz kojih svako pljesce svojoj strani.
Prije svega bi ti preporucio da otvoris svoj um, srce i izbrises takve predrasude jer ono sto si sebi postavio je granica. Ogranicen k'o balkon sto bi se reklo....
[/quote]prorok wrote: Hihihihiihihihihihih. Eto za pocetak odgovor na tvoj sarkazam. Zaista inspirirajuce.
Naravno da se trudim jer razmisljam globalno a ne samo za svoju kucu, svoju bastu, svoju dzamiju, svoj dzemat.
Meni je stalo do toga da i ti jednog dana otvoris oci i shvatis kolika zabluda je religija.
Bit cu tu par dana na forumu, nemam puno obaveza na poslu ovih dana, a onda cu nestati u stilu zalaska SUNCA, hvaljeno njegovo bozanstvo!!!!! SUNCICE VOLIM TEEE (nesto interno)
Koliko si zadovoljan sa ispunjenim zivotom glavni si na forumu i pricas o istim uspjesima. Toliko to dobro radis da uopce ne razmisljas o zabludi zvanoj religija i nema te upce na ovom podforumu.
Svaka cast, zivot da ti svako zavidi...
- prorok
#56 Re: Tolerancija i vjernici
A jebiga brate, znas ti koliko foruma ima na netu? Ako sam prorok ne mora znaciti da sam heroj. Ne mogu biti svi heroji i proroci u isto vrijeme kao sto je to nas MUHAMMED a.s.Nefs-i Mulhima wrote:Koliko si zadovoljan sa ispunjenim zivotom glavni si na forumu i pricas o istim uspjesima. Toliko to dobro radis da uopce ne razmisljas o zabludi zvanoj religija i nema te upce na ovom podforumu.prorok wrote: Hihihihiihihihihihih. Eto za pocetak odgovor na tvoj sarkazam. Zaista inspirirajuce.
Svaka cast, zivot da ti svako zavidi...
Uostalom imam i posao i zenu, valja to sve postavit u red pa onda diplit na forumu.
Ujedno kad vec pricamo o forumu, ocel biti Klixa u dzennetu? Ili tamo ima neki bolji forum? Zelim da pripremim kvalitetnu pricu za gore.. Moze li mi neko odozgor napravit account na tom forumu da budem sto prije registriran?
Ko ima najvise postova na dzenetskom forumu? Ili mozda ti mene ne vidis u dzenetu uopste? Mozda cu gorjeti??
Ah pazi tek u paklu foruma.. Hitler najbolji forumas sa najvise postova i kvalitetne price
- 68847
#57 Re: Tolerancija i vjernici
Nefs-i Mulhima wrote: Opet, dajes sebi za pravo da sudis o necemu o cemu nemas, koliko vidim, pojma.
Islam kao religija je koncipirana da tjera ljude da razmisljaju i uocavaju stvari oko sebe, ne bih sada da ulazim u prezvakane teme iz kojih svako pljesce svojoj strani.
Prije svega bi ti preporucio da otvoris svoj um, srce i izbrises takve predrasude jer ono sto si sebi postavio je granica. Ogranicen k'o balkon sto bi se reklo....
Islam je tako koncipiran ali se kao takav ne koristi.
I kršćanstvo je tako koncipirano.
Sve se pretvorilo u dokazivanje onoga u što se vjeruje.
Gdje su arapski univerziteti koji su Evropi donijeli astronomiju, matematiku, medicinu...?
Pretvorili su se u mjesta za proučavanje svetih knjiga.
Kako mogu biti ograničen kad uzimam u obzir i tvoje i njegovo i jnihovo i...?
Uzgredno - reći nekome da je ograničen meni zvuči uvredljivo.
Tako nešto nemam običaj nekome reći.
Preporučujem isto - otvaranje uma.
- ExNihilo
#58 Re: Tolerancija i vjernici
Jedan dobronamjeran savjet. Nemoj se više sramotiti.prorok wrote:
Ah pazi tek u paklu foruma.. Hitler najbolji forumas sa najvise postova i kvalitetne price
-
Nefs-i Mulhima
#59 Re: Tolerancija i vjernici
Uh uh uh plaho napisa sve ovo. Samo ne znam kako da shvatim ovaj kardinalni pokusaj od posta?prorok wrote:A jebiga brate, znas ti koliko foruma ima na netu? Ako sam prorok ne mora znaciti da sam heroj. Ne mogu biti svi heroji i proroci u isto vrijeme kao sto je to nas MUHAMMED a.s.
Uostalom imam i posao i zenu, valja to sve postavit u red pa onda diplit na forumu.
Ujedno kad vec pricamo o forumu, ocel biti Klixa u dzennetu? Ili tamo ima neki bolji forum? Zelim da pripremim kvalitetnu pricu za gore.. Moze li mi neko odozgor napravit account na tom forumu da budem sto prije registriran?
Ko ima najvise postova na dzenetskom forumu? Ili mozda ti mene ne vidis u dzenetu uopste? Mozda cu gorjeti??
Hajmo analizirat....
Prva recenica, pokusaj uvrede. Ciljas na to da cu skocit na prvu da branim. Totalan promasaj.
Druga recenica, spominjes zenu, djecu te posao s ciljem da mi prikazes da si ti ozbiljan covjek koji ima obaveza i nema vremena za gluposti, medutim ti si ovde i pises hihihihi kao kakva djevojca. Dalje sam zakljuci.
Opet, pokusaj niskog udarca, igranjem na kartu da cu skocit branit i ti samo nastavit potkucavat. Jadno.
U nedostatku kreativnosti i zelje da pokazes kako si cak i naklon humoru, spominjes hitlera. Evo bar za to jedan
Eh, sad ti meni reci jel vrijedno odgovorit i najedan taj kvazi upitnik tvoj....
- 68847
#60 Re: Tolerancija i vjernici
Čemu kad tvrdi da nema bogova?Nefs-i Mulhima wrote:Jel mu prinio kakvu zrtvu il sta plaho da mu ozivi i podari sta u zivotu, prorocev avokatu?68847 wrote:Eno ga na nebesima. Vrti se oko zemlje.
A'vokat nisam.
Samo sam pročitao šta je napisao.
I molio bih za malo tolerantniji i mirniji razgovor.
To je, uostalom i tema, zar ne?
- 68847
#61 Re: Tolerancija i vjernici
Post je takakv kakav je a odgovor je kombinacija ignoriranja i nipodaštavanja.Nefs-i Mulhima wrote:...prorok wrote:...
Neće on na pravi put izaći uz takve "sugestije, zaključke..." i sl.
- prorok
#62 Re: Tolerancija i vjernici
Pa za ocekivati je da ces shvatiti moj sarkazam, ironiju bla bla bla i hrpu ostali ucenijih rijeci koji ljudi koriste kako bi ih drugi smatrali vrijednim sugovornikom..Nefs-i Mulhima wrote:Uh uh uh plaho napisa sve ovo. Samo ne znam kako da shvatim ovaj kardinalni pokusaj od posta?prorok wrote:A jebiga brate, znas ti koliko foruma ima na netu? Ako sam prorok ne mora znaciti da sam heroj. Ne mogu biti svi heroji i proroci u isto vrijeme kao sto je to nas MUHAMMED a.s.
Hajmo analizirat....
Prva recenica, pokusaj uvrede. Ciljas na to da cu skocit na prvu da branim. Totalan promasaj.
Druga recenica, spominjes zenu, djecu te posao s ciljem da mi prikazes da si ti ozbiljan covjek koji ima obaveza i nema vremena za gluposti, medutim ti si ovde i pises hihihihi kao kakva djevojca. Dalje sam zakljuci.
Opet, pokusaj niskog udarca, igranjem na kartu da cu skocit branit i ti samo nastavit potkucavat. Jadno.
U nedostatku kreativnosti i zelje da pokazes kako si cak i naklon humoru, spominjes hitlera. Evo bar za to jedan![]()
Eh, sad ti meni reci jel vrijedno odgovorit i najedan taj kvazi upitnik tvoj....
Uglavnom, nisu niski udarci. Na ovom forumu sam proveo mnogo, narocito raspravljajuci se sa vjernicima, ne gledaj datum registracije ( ne smijem nista vise reci na to)
Pokusaj mi odgovoriti na ova moja sarkasticna pitanja, koja ne sire mrznju vec humor i radost
Kao sto si i sam rekao, trudim se siriti humor a ne mrznju. Shvatas me!!!
-
Nefs-i Mulhima
#63 Re: Tolerancija i vjernici
68847 wrote:
Islam je tako koncipiran ali se kao takav ne koristi.
I kršćanstvo je tako koncipirano.
Sve se pretvorilo u dokazivanje onoga u što se vjeruje.
Gdje su arapski univerziteti koji su Evropi donijeli astronomiju, matematiku, medicinu...?
Pretvorili su se u mjesta za proučavanje svetih knjiga.
Kako mogu biti ograničen kad uzimam u obzir i tvoje i njegovo i jnihovo i...?
Uzgredno - reći nekome da je ograničen meni zvuči uvredljivo.
Tako nešto nemam običaj nekome reći.
Preporučujem isto - otvaranje uma.
Pretpostavljam da ti imas dodira svakodnevno sa Kur'anom i hadisom tako da znas kako se koristi, koji su mu ciljevi etc etc Osnovne stvari ne shvacas, a opet drsko tako pricas. Otvori um, te procitaj izvorno a ne sto ti neko kaze.
Ja ne dokazujem u sta vjerujem, cak i izbjegavam takve stvari, ali konstruktivno pricati o necemu sto da ne?
Izvini ako sam te uvrijedio, samo sam zelio napraviti jedno poredenje protkanu da malo zaboli kroz jednu narodnu s ciljem da ti skrenem paznju i SAM uzmes i procitas ono sto je IZVORNO. Lako se je razbacivat rjecima ovaj rekao ovo, onaj rekao ono, ovaj naucnik ovo onaj ono, sta ako dode do oprecnih stavova?
Ja koliko sam ogranicen, mogu ti reci, da u svom religijskom pohodu i edukovanju sam dosao do spoznaje da ne priznajem vlastitu islamsku zajednicu. Sto, to ostavljam da shvatis, cak i ostalim. Mesheba nema, pravaca nema. Postoji samo sunnet i Kur'an, a za necije tumacenje koje je suprotno tome samo se nasmjesim
- 68847
#64 Re: Tolerancija i vjernici
Ako te tješi: Ja te ne mrzim.prorok wrote:Kao sto si i sam rekao, trudim se siriti humor a ne mrznju. Shvatas me!!!
"Mrzim one koji mrze" a ti gledaj da ne pređeš granicu.
- 68847
#65 Re: Tolerancija i vjernici
Ovo već mnogo bolje zvuči.Nefs-i Mulhima wrote:... Mesheba nema, pravaca nema...
Istina je jedna i kako je tumačiti na razne načine? To je... haj nek bude blago rečeno: blentavo.
Neću ništa da citiram. Ništa i nikoga. Haj' da vidimo ima li čovjek dosta u glavi pa da sam neke stvari može pravilno zaključiti? Ako ima, onda u tom svjetlu poizlazi da se do istine može raznim putevima doći... to već zvuči razumno.
- prorok
#66 Re: Tolerancija i vjernici
Dogovoreno68847 wrote:Ako te tješi: Ja te ne mrzim.prorok wrote:Kao sto si i sam rekao, trudim se siriti humor a ne mrznju. Shvatas me!!!
"Mrzim one koji mrze" a ti gledaj da ne pređeš granicu.
Eto dosta od mene proricanja i sirenja svijesti (
Odoh se vratit obavezama pa cu navrnut opet sa nekom dosadnom i prenapuhanom pricom xD
-
Nefs-i Mulhima
#67 Re: Tolerancija i vjernici
68847 wrote: Čemu kad tvrdi da nema bogova?
A'vokat nisam.
Samo cu ti reci da je komplet jednu temu posvetio svom bogu sunca
Doduse, mogao je promjenit traku jer nisam procitao temu do kraja
Mislis pokusaj od sarkazma a jos gori pokusaj od ironije?prorok wrote: Pa za ocekivati je da ces shvatiti moj sarkazam, ironiju bla bla bla i hrpu ostali ucenijih rijeci koji ljudi koriste kako bi ih drugi smatrali vrijednim sugovornikom..
Uglavnom, nisu niski udarci. Na ovom forumu sam proveo mnogo, narocito raspravljajuci se sa vjernicima, ne gledaj datum registracije ( ne smijem nista vise reci na to)
Pokusaj mi odgovoriti na ova moja sarkasticna pitanja, koja ne sire mrznju vec humor i radost
Kao sto si i sam rekao, trudim se siriti humor a ne mrznju. Shvatas me!!!
Radni staz me tvoj NE zanima, niti tvoje raspravljanje sa vjernicima. Siriti humor na ovakav nacin je ope jadno. Ima zanimljivijih tema, i zanimljivijih stvari za pricat, bez da jedno drugo vrijedamo (direktno ili indirektno).
Helenejse, pokusavam shvatit jer volim analizirat ponasanje ljudi, al nema nista spešl da se shvati....
- 68847
#68 Re: Tolerancija i vjernici
A šta da razumijem? Rekao je: Nema Boga. Eto kažeš da je negdje drugdje rekao: Bog je Sunce.Nefs-i Mulhima wrote:68847 wrote: Čemu kad tvrdi da nema bogova?
A'vokat nisam.
Samo cu ti reci da je komplet jednu temu posvetio svom bogu suncaPricas a ne razumijes
![]()
Nespojivo? Izgleda. Izgleda da samo koristi prostor da se zabavlja.
- 68847
#69 Re: Tolerancija i vjernici
Pokušati shvatiti (a pogotovo - shvatiti; razumjeti ljude) je respektabilno.Nefs-i Mulhima wrote:... pokusavam shvatit jer volim analizirat ponasanje ljudi, al nema nista spešl da se shvati....
Iznad prosječnog čovjeka koji il napada il se brani.
- Kroksica
#70 Re: Tolerancija i vjernici
Ko da se malo zakuhalo?
-
biturbo
#71 Re: Tolerancija i vjernici
To ti ka'em68847 wrote:Pokušati shvatiti (a pogotovo - shvatiti; razumjeti ljude) je respektabilno.Nefs-i Mulhima wrote:... pokusavam shvatit jer volim analizirat ponasanje ljudi, al nema nista spešl da se shvati....
- 68847
#72 Re: Tolerancija i vjernici
More bit al' sad je mlako postalo a to nije loše. Dapače.Kroksica wrote:Ko da se malo zakuhalo?
- 68847
#73 Re: Tolerancija i vjernici
Ma jok. To ja tebi ka'em.biturbo wrote:To ti ka'em68847 wrote:Pokušati shvatiti (a pogotovo - shvatiti; razumjeti ljude) je respektabilno.Nefs-i Mulhima wrote:... pokusavam shvatit jer volim analizirat ponasanje ljudi, al nema nista spešl da se shvati....
- Kroksica
#74 Re: Tolerancija i vjernici
Samo da ne gori.68847 wrote:More bit al' sad je mlako postalo a to nije loše. Dapače.Kroksica wrote:Ko da se malo zakuhalo?
-
biturbo
#75 Re: Tolerancija i vjernici
Prozivali su te ,samo da znas ...i havericu tiKroksica wrote:Ko da se malo zakuhalo?