Tolerancija govora mržnje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The BEN10

#876 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by The BEN10 »

Chmoljo wrote:fazon je što tvoje pravo nije ugroženo tuđim mišljenjem da bi ga ti morao braniti.

Kme kme kme.
Aparati rade punom parom, nema šta. Razumijem da ste iznenađeni ovolikom pompom, ali naviknite se. Vrlo jasna poruka je poslata, tako da. ;-)
kolegione

#877 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by kolegione »

The BEN10 wrote:
Chmoljo wrote:fazon je što tvoje pravo nije ugroženo tuđim mišljenjem da bi ga ti morao braniti.

Kme kme kme.
Aparati rade punom parom, nema šta. Razumijem da ste iznenađeni ovolikom pompom, ali naviknite se. Vrlo jasna poruka je poslata, tako da. ;-)
Ja pompe, Boga mi opasna pompa ja sam se zaprepastio, sve hodam i raji govorim jesi vidio ti pompe, kažu oni meni jes' vidio jarane poruka je poslaTa
i tako ti se mi snuždimo :D
Alfons Kauders

#878 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Alfons Kauders »

zeina wrote:
Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote: Ja bi samo na forumu fasovo 374 dozivotnih robija...
al minimalno... :D
Mene skoro banovalo na forumu jer sam rekla da su pederi bolesnici, to ispalo vrijedjanje...dakle na vasem forumu je vrijdjanje zabranjeno i sankcionise se...o cemu onda pricamo ovdje? :)
Jel ti mene sad jebes il si ozbiljna?
uglavnomja

#879 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by uglavnomja »

zeina wrote:
Nije Lejla toliko anonimna ni beznacajna, da jeste niko se ne bi ni osvrnuo na njene gluposti, Lejla je novinarka Klixa, najcitanijeg portala u BiH, to svemu daje jednu drugu dimenziju....kako ocekivati da Lejla, sa onakvim nacinom govora i ocitom mrznjom prema zenama sa hidzabom, bude objektivan novinar, napise objektivan clanak a ne clanak koji ce biti pristrasan i usmjeren protiv muslimana...a mediji i medijski natpisi i clanci svakako imaju veliki uticaj na drustvo i kreiranje javnog misljenja, pa kako onda da se muslimani s pravom ne zabrinu cak i za svoju sigurnost nakon saznanja da jedan novinar ispoljava ovoliko nepostovanje prema islamu i muslimanima, ovo nije samo uvreda, ovakve stvari su i prijetnja i muslimani se s pravom osjecaju napadnuto
klix je portal (kao i svi ostali) koji se 99% sastoji od copy/paste tekstova.
autorski, tj. novinarski se svode na saobracajne nesrece i slicne stvari. i nocni zivot sa slikama.

i bilo je par kolumni, ne bas citanih :D

odavno nema novinara, pravog strucnog novinara zanatlije, u bh. :|
zeina

#880 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by zeina »

cyprus wrote:
Ja sam siguran da mogu pronać kamaru kršćana koji smatraju uvredom to kada im kažeš da Isus nije Bog... Da li to znači da oni koji ispoljavaju tu tvrdnju (npr. muslimani) trebaju krivično odgovarati zbog uvrede?
To je misljenje a ne uvreda, kao sto je misljenje mnogih da Muhamed nije bio poslanik i to je njihovo pravo na misljenje, uvreda bi bila kada bi se Isus nazivao pogrdnim imenima ili kada bi se oni koji vjeruju u Isusa kao Boga takodje nazivali pogrdnim imenima i sl.
Kao sto vec rekoh, ukoliko bi oostojao zakon za sankcionisanje uvreda, postojao bi i sud koji bi utvrdjivao sta je zaista uvreda
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#881 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Chmoljo »

The BEN10 wrote:

Kme kme kme.
ko to mi, dina ti i imana?

:D
uglavnomja

#882 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by uglavnomja »

kolegione wrote:
The BEN10 wrote:

Kme kme kme.
Ja pompe, Boga mi opasna pompa ja sam se zaprepastio, sve hodam i raji govorim jesi vidio ti pompe, kažu oni meni jes' vidio jarane poruka je poslaTa
:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
MyTao

#883 Re: RE: Re: Tolerancija govora mržnje

Post by MyTao »

The BEN10 wrote:
MyTao wrote:
The BEN10 wrote: A volio bih vidjeti hairliju koji bi ničim izazvan prišao i u lice rekao mojoj majci, sestri ili nekome bliskom ono što je ona mala isfrustrirana ženkica lanula. Ih što bi mu vrijedio stav tzv suda za ljudska prava. ;-)
Jao... smiri se malo jbt..

Koliko god bilo glupo, cura nije nikom licno nista rekla... koliko god to bilo glupo I ruzno jer je ocigledno sve rekla kako bi isprovocirala vas koji vjerujete da niko ne smije kritikovati ideologiju.

Islam nicim izazvan kritikuje muskarce koji nose zlato, sta sad ja to treba da uzmem licno jer nosim lancic???
Kao što rekoh - nikog ne diram iz čista mira, još manje očekuj da vrijeđam. Očekujem li previše od drugih da se tako odnose prema meni - of course not!
Već sam ranije napisao: tvoje je da vjeruješ u tronogog crvenookog kljunorošca kao Stvoritelja ako želiš - boli me ćošak za to. Eventualno, ako smo dobri privatno, mogu ti dobronamjerno sugerisati da tako nešto nije OK. Isto tako, ti možeš smatrati smiješnim ili suvišnim vjerovati u propise o nošenju zlata za muškarce - možemo čak i kulturno prodiskutovati ako želiš, nije rpoblem. Čak i da se nikad ne složimo, popit ćemo kaHvu ko ljudi, nije bed.
Al nemoj da se vrijeđamo - ti ne diraj maHramu moje žene, ja neću tvoju hvatat za guzicu (mislim da je to dvoje na istom nivou kod nas dvojice). Jel pošteno?
Pa nije posteno, osim ako pod "ne diraj maramu moje zene" ne mislis da neko fizicki skida maramu sa glave tvoje zene?
cyprus

#884 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by cyprus »

zeina wrote:
cyprus wrote:
Ja sam siguran da mogu pronać kamaru kršćana koji smatraju uvredom to kada im kažeš da Isus nije Bog... Da li to znači da oni koji ispoljavaju tu tvrdnju (npr. muslimani) trebaju krivično odgovarati zbog uvrede?
To je misljenje a ne uvreda, kao sto je misljenje mnogih da Muhamed nije bio poslanik i to je njihovo pravo na misljenje, uvreda bi bila kada bi se Isus nazivao pogrdnim imenima ili kada bi se oni koji vjeruju u Isusa kao Boga takodje nazivali pogrdnim imenima i sl.
Kao sto vec rekoh, ukoliko bi oostojao zakon za sankcionisanje uvreda, postojao bi i sud koji bi utvrdjivao sta je zaista uvreda
To je tvoje mišljenje da nije uvreda... Kažem ti, sigurno bi se našao veliki broj onih koji smatraju na jeste...

Tvojom logikom ni Lejlino mišljenje nije uvreda... Iz njene perspektive, nošenje vjerskih i seksualnih obilježja spada u istu kategoriju... Dakle, i to je mišljenje... Mišljenje sa kojim se nećemo svi složiti, mišljenje zbog kojih će se neki i uvrijediti, ali ipak mišljenje...
Last edited by cyprus on 31/08/2016 12:28, edited 1 time in total.
MyTao

#885 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by MyTao »

zeina wrote:
cyprus wrote:
Zasto neko nebi mogao Isusa ili Muhameda nazvati pogrdnim imenom? I kako je to uvreda za tebe? ili nekog ko vjeruje u Isusa?
kolegione

#886 Re: RE: Re: Tolerancija govora mržnje

Post by kolegione »

cyprus wrote:
Istom logikom, ni Lejlino mišljenje nije uvreda... Iz njene perspektive, nošenje vjerskih i seksualnih obilježja spada u istu kategoriju... Dakle, i to je mišljenje... Mišljenje sa kojim se nećemo svi složiti, mišljenje zbog kojih će se neki i uvrijediti, ali ipak mišljenje...
Nije valjda da se našoj sestri Zeini pokušavaš objasniti...
cyprus

#887 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by cyprus »

uglavnomja wrote:
kolegione wrote:
The BEN10 wrote:Kme kme kme.
:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
:lol: :thumbup:
Dr. Kuca

#888 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Dr. Kuca »

Iskompleksirana raja, malo dodik malo zapad, pa se ljudi stide islama. Pored hidjab i dildo moze samo mentalno ogranicena osoba bez imalo mastvistosti. Nazalost takvo je vrijeme da je bolje i cjenjenije bit peder ili cuko nego vjernik pogtovo musliman.
tututuuuu

#889 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by tututuuuu »

Ovdje niko ne vrijedja vjernike na osobnoj razini vec se njihovo uvjerenje i ponasnjae kritizira u odredjenoja mjeri a odredjenom primjeru pa se oni nalaze uvrijedjeni, ali to je njihov problem. Tim zapravo u velikom dijelu potvrdjuju napisano u dijelu kad kaze koliko je vjera zapravo opasna stvar. Zapravo, nema razlike u odnosu na mrski komunizam gdje su ljudi zavrsavali na Golom otoku zbog svog misljenja. A poruke upucene Lejli su najobicnije poruke vrijedjanja na osobnoj razini i naravno prijetnje.
Dosadno mii

#890 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Dosadno mii »

.
Last edited by Dosadno mii on 04/09/2016 00:21, edited 2 times in total.
cyprus

#891 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by cyprus »

Dosadno mii wrote:
cyprus wrote: Tvojom logikom ni Lejlino mišljenje nije uvreda... Iz njene perspektive, nošenje vjerskih i seksualnih obilježja spada u istu kategoriju... Dakle, i to je mišljenje... Mišljenje sa kojim se nećemo svi složiti, mišljenje zbog kojih će se neki i uvrijediti, ali ipak mišljenje...
Daj molim te, kakvo je obilježlje nositi JAVNO didlo na glavi?

Po mom mišljenju, Lejlu treba "kazniti" jednodnevnim javnim nosenjem didla na glavi, kad joj već ne smeta.
To nije pitanje za mene... Nek ti Lejla objasni... Ja se sa njom uopšte ne slažem (kao ni većina forumaša)...

Ja ovdje tvrdim nešto drugo, što je vama nekima očigledno nemoguće dokučiti... Mada, prije će biti da ne želite dokučiti...

PS Didlo? :mrgreen:
Last edited by cyprus on 31/08/2016 12:40, edited 2 times in total.
tututuuuu

#892 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by tututuuuu »

MyTao wrote:
zeina wrote:
cyprus wrote:
Zasto neko nebi mogao Isusa ili Muhameda nazvati pogrdnim imenom? I kako je to uvreda za tebe? ili nekog ko vjeruje u Isusa?
Ne znam sto se Isusa spominje ili krscanstvo, a osobito katolicanstvo... Te stvari su odavno na meti i predmet ismijavanja pa niko ne prijeti nikakvim silovanjima, a kamo li ubojstvima, bombama i sl. Bude tu tek poneka tuzba pa onda sud kaze je li bila to sloboda govora ili nesto drugo. Tuzen je i onaj satiricni francuski caspois nekoliko puta (za razliku od pokolja automatskom na one crteze Muhameda) od strane Crkve i vjernika krscana. Ljudi naucili da to sto su vjernici ih ne cini izuzetim od ostatka drustva.

Mozes tuziti. Prijetiti ne. Ubiti ne. Silovati ne. Valjda je to jasno. Ali ocito da mnogima i nije.
Last edited by tututuuuu on 31/08/2016 12:40, edited 1 time in total.
Dosadno mii

#893 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Dosadno mii »

.
Last edited by Dosadno mii on 04/09/2016 00:21, edited 1 time in total.
Chmoljo

#894 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Chmoljo »

cyprus wrote:
PS Didlo? :mrgreen:
Didl.

maloprodajni lanac sex šopova :D
dust in the wind

#895 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by dust in the wind »

Dr. Kuca wrote:Iskompleksirana raja, malo dodik malo zapad, pa se ljudi stide islama. Pored hidjab i dildo moze samo mentalno ogranicena osoba bez imalo mastvistosti. Nazalost takvo je vrijeme da je bolje i cjenjenije bit peder ili cuko nego vjernik pogtovo musliman.
hhaha... čuj ovog da ga neko cijeni jer je vjernika... idi otkrij novi hemijski element pa ćeš biti cijenjen. kompleksi čine čuda, ljudu bi da ih se cijeni jer vjeruju u nešto. :lol:
zeina

#896 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by zeina »

cyprus wrote:
zeina wrote:
cyprus wrote:
To je tvoje mišljenje da nije uvreda... Kažem ti, sigurno bi se našao veliki broj onih koji smatraju na jeste...

Tvojom logikom ni Lejlino mišljenje nije uvreda... Iz njene perspektive, nošenje vjerskih i seksualnih obilježja spada u istu kategoriju... Dakle, i to je mišljenje... Mišljenje sa kojim se nećemo svi složiti, mišljenje zbog kojih će se neki i uvrijediti, ali ipak mišljenje...
:-) :-)

Zna se sta je misljenje, sta kritika, a sta uvreda, necemo izmisljati toplu vodu, na kraju kao sto rekoh sud je taj koji bi donio konacnu odluku da li je nesto uvreda ili nije

Vec sam ti dala primjer kako bi bila uvreda za one koji smatraju da je Isus Bog, isto tako da je Lejla kritikovala nosenje hidzaba ili nikaba na pristojan nacin, bez poredjenja sa umjetnim penisom, niko se ne bi ni osvrnuo

Da li je za tebe isto kada bi ti neko rekao da je tvoja majka losa majka iz tog i tog razloga...ili kada bi ti rekao da je tvoja majka kucka?
Dosadno mii

#897 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Dosadno mii »

.
Last edited by Dosadno mii on 04/09/2016 00:20, edited 1 time in total.
insomnia78

#898 Re: RE: Re: Tolerancija govora mržnje

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:
The BEN10 wrote:

Kme kme kme.
ko to mi, dina ti i imana?

:D
Ateisti, komunjare i Ćetnici. Cuj ko
dječak sa šibicama

#899 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by dječak sa šibicama »

Poruka je poslata!
Chmoljo

#900 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Chmoljo »

što će reć da je u outboxu.