Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post Reply
Patriotska_Liga

#1651 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Patriotska_Liga »

To nije ništa novo. O tome i ja pričam cijelo vrijeme. Što se mene tiče svi naši viđeniji poitičari treba da budu potpuno iste retorike i postupaka kao Tokić, i oštrije možda.

Tokića niko nije poslao, ali kod nas šta god ko uradi odma ga je neko ili platio ili poslao. Ja mogu da razumijem Tokića jer sam u načinu razmišljanja prošao manje-više sličan put.
exliberal-ex

#1652 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

I opet ista prica dosao sa zvanicnom zastavom RBiH... samo se usput presucuje da srbi RBiH ni tu zastavu nisu zeljeli ni prihvatili kao svoju ( kao i hrvati ali sa godinom zakasnjenja) ..na kraju krajeva pa nismo se grudvali 3 godine pobogu

Ma treba pozvat Tokica da opet ode i da protestvuje samo da fino najavi kad ce doci da policija nedolazi da ga hapsi bezveze....kolike su sanse da bi doticni pristao na to bez "cetnicko genocidnog mup-a" u blizini da ga uhapsi kad postane gutavo.

Ili ako je pravi patriota neka ode u Siroki brijeg pa nek rasiri zastavu u znak obiljezavanja progona bosnjaka pod vlascu HDZ-a....eto nek nam dokaze da je patriota...taman da vam da malo municije da opalite i po hrvatima
Danguba

#1653 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Danguba »

exliberal-ex wrote:I opet ista prica dosao sa zvanicnom zastavom RBiH... samo se usput presucuje da srbi RBiH ni tu zastavu nisu zeljeli ni prihvatili kao svoju ( kao i hrvati ali sa godinom zakasnjenja) ..na kraju krajeva pa nismo se grudvali 3 godine pobogu

Ma treba pozvat Tokica da opet ode i da protestvuje samo da fino najavi kad ce doci da policija nedolazi da ga hapsi bezveze....kolike su sanse da bi doticni pristao na to bez "cetnicko genocidnog mup-a" u blizini da ga uhapsi kad postane gutavo.

Ili ako je pravi patriota neka ode u Siroki brijeg pa nek rasiri zastavu u znak obiljezavanja progona bosnjaka pod vlascu HDZ-a....eto nek nam dokaze da je patriota...taman da vam da malo municije da opalite i po hrvatima
kada obicnog navijaca ubijete, mogu zamisliti kako prolaze ''provokatori''.

mislim da ste/su se malo precijenili. naravno da ste u masi sila. :)
exliberal-ex

#1654 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Danguba wrote:
exliberal-ex wrote:I opet ista prica dosao sa zvanicnom zastavom RBiH... samo se usput presucuje da srbi RBiH ni tu zastavu nisu zeljeli ni prihvatili kao svoju ( kao i hrvati ali sa godinom zakasnjenja) ..na kraju krajeva pa nismo se grudvali 3 godine pobogu

kada obicnog navijaca ubijete, mogu zamisliti kako prolaze ''provokatori''.

mislim da ste/su se malo precijenili. naravno da ste u masi sila. :)
Pa kad je on eto gazija nek ode sam...de ba danguba ko nevidi da je ovo bio izreziran nastup samo da bi se doticnom podigao rejting... :run:
Danguba

#1655 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Danguba »

exliberal-ex wrote:
Pa kad je on eto gazija nek ode sam...de ba danguba ko nevidi da je ovo bio izreziran nastup samo da bi se doticnom podigao rejting... :run:
ok
zamisli da imamo isto misljenje o doticnom ali da njega pokusamo da zanemarimo...je li protuzakonito isticanje te zastave?
Patriotska_Liga

#1656 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Šta mene briga šta su Srbi prihvatili, hoću da u BiH mašem zastavom RBiH i da me niko ne ugrožava. Ako to ne mogu onda ću na to ukazivati i protiv toga se boriti sve dok ne mognem. I to je to.

Nije on zvao policiju nego razjarena rulja pored puta, jedan od njih je dao i izjavu da je zvao policiju. Ako 'postane gutavo' to će biti najbolji primjer netolerancije Srba u manjem entitetu. Protiv toga se treba boriti.

Otiće i tamo, ne sikiraj se. Ali onda će opet tako neki poput tebe da nađu neku zamjerku.
exliberal-ex

#1657 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Danguba wrote:
exliberal-ex wrote:
ok
zamisli da imamo isto misljenje o doticnom ali da njega pokusamo da zanemarimo...je li protuzakonito isticanje te zastave?
Nije ...nema rasprave
samo treba gledat sa druge strane to isto kao da bi istakli zastave RS kad se obiljezava genocid u Srebrenici...dali je protuzakonito, nije ali je neumjesno i samo sluzi za provokaciju
Patriotska_Liga

#1658 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

exliberal-ex wrote: Nije ...nema rasprave
samo treba gledat sa druge strane to isto kao da bi istakli zastave RS kad se obiljezava genocid u Srebrenici...dali je protuzakonito, nije ali je neumjesno i samo sluzi za provokaciju
Krasno poređenje, nema šta.

Samo zaboravljaš da se te zastave ističu na taj dan u Srebrenici. I te i četničke zastave koje bi kao fašistički simbol trebale biti zabranjene.
exliberal-ex

#1659 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Patriotska_Liga wrote:

Šta mene briga šta su Srbi prihvatili, hoću da u BiH mašem zastavom RBiH i da me niko ne ugrožava. Ako to ne mogu onda ću na to ukazivati i protiv toga se boriti sve dok ne mognem. I to je to.

Nije on zvao policiju nego razjarena rulja pored puta, jedan od njih je dao i izjavu da je zvao policiju. Ako 'postane gutavo' to će biti najbolji primjer netolerancije Srba u manjem entitetu. Protiv toga se treba boriti.

Otiće i tamo, ne sikiraj se. Ali onda će opet tako neki poput tebe da nađu neku zamjerku.
Drzava BiH je drzava i srba i hrvata kao i bosnjaka ...zbog s/h je i ta zastava zamjenjena i sad imate vartu...da je tokic uhapsen samo zbog varte onda bi ja prvi rekao skidaj glave po MUP-u ali mahat ljiljanima a kad ga pocnu hapsit fatat se varte...
Sto se tice policije, znala je murija da on tu isto kao sto su znali novinari...koji su se tu eto slucajno zatekli
Danguba

#1660 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Danguba »

exliberal-ex wrote:
Nije ...nema rasprave
:-)

neka malo i srebrenice u prici.
sutra bi oni to uradili ali valjda ima neko sa malo pameti pa to zataskava da se ne bi jos vise brukali.
kada se masa razidje onda stupaju kokarde i zastave na scenu...kuzis.
Patriotska_Liga

#1661 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

exliberal-ex wrote: Drzava BiH je drzava i srba i hrvata kao i bosnjaka ...zbog s/h je i ta zastava zamjenjena i sad imate vartu...da je tokic uhapsen samo zbog varte onda bi ja prvi rekao skidaj glave po MUP-u ali mahat ljiljanima a kad ga pocnu hapsit fatat se varte...
Sto se tice policije, znala je murija da on tu isto kao sto su znali novinari...koji su se tu eto slucajno zatekli
Kakve ovo veze ima sa činjenicom da ja želim da mašem zastavom RBiH na teritoriji BiH? To nije krivično djelo i niko nema pravo da mi brani to.

Ta zastava je bila zvanična zastava BiH sve do 1998. kada je dekretom OHR-a zamijenjena bez da je iko dao saglasnost za to.

A pošto je uhapšen zbog zastave RBiH onda je to kao u redu :run:
exliberal-ex

#1662 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Danguba wrote:
exliberal-ex wrote:
Nije ...nema rasprave
:-)

neka malo i srebrenice u prici.
sutra bi oni to uradili ali valjda ima neko sa malo pameti pa to zataskava da se ne bi jos vise brukali.
kada se masa razidje onda stupaju kokarde i zastave na scenu...kuzis.
To sam samo naveo kao primjer, nesto sto je sveto bosnjacima kao narodu ...i uopste nije navedeno u negativnom niti provokativnom stanju

Bosna je kompleksna drzava gdje su tri naroda podjeljena zato treba izbjegavat glupe provokacije kao sto je ova Tokiceva
Kao i sto sam rece nepodrzavas Tokica isto ko i ja zato ovaj njegov cin nemoze da ima istu tezinu kao sto je recimo imao Bracika koji je radio a ne mahao zastavama , nadam se da razumjes sta govorim
exliberal-ex

#1663 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Patriotska_Liga wrote:
exliberal-ex wrote: Drzava BiH je drzava i srba i hrvata kao i bosnjaka ...zbog s/h je i ta zastava zamjenjena i sad imate vartu...da je tokic uhapsen samo zbog varte onda bi ja prvi rekao skidaj glave po MUP-u ali mahat ljiljanima a kad ga pocnu hapsit fatat se varte...
Kakve ovo veze ima sa činjenicom da ja želim da mašem zastavom RBiH na teritoriji BiH? To nije krivično djelo i niko nema pravo da mi brani to.

Ta zastava je bila zvanična zastava BiH sve do 1998. kada je dekretom OHR-a zamijenjena bez da je iko dao saglasnost za to.

A pošto je uhapšen zbog zastave RBiH onda je to kao u redu :run:

Pa ako nije data saglasnos zasto je onda nevrate kao zvanicno obiljezje...zasto nevisi na Predsjednistvu ili institucijama vlada na MD ?
Patriotska_Liga

#1664 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

exliberal-ex wrote:Pa ako nije data saglasnos zasto je onda nevrate kao zvanicno obiljezje...zasto nevisi na Predsjednistvu ili institucijama vlada na MD ?
Zato što imamo državu u kojoj OHR ima veće ovlasti od demokratski izabrane vlasti. De facto protektorat u kojem Visoki predstavnik ima ulogu vicekralja koji vodi kolonijalnu upravu zvanu OHR, a koji je indirektno odgovoran liderima SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, itd. Može se reći da smo u principu zajednički protektorat ovih sila i zavisimo od njihovih interesa. Eto zašto ne vrate i zašto ne visi. Sa odvojenim ne.
BHCluster

#1665 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by BHCluster »

Patriotska_Liga wrote:
exliberal-ex wrote: Nije ...nema rasprave
Krasno poređenje, nema šta.

Samo zaboravljaš da se te zastave ističu na taj dan u Srebrenici. I te i četničke zastave koje bi kao fašistički simbol trebale biti zabranjene.
I postrojavanja cetnika itd...
exliberal-ex

#1666 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Patriotska_Liga wrote:
exliberal-ex wrote:Pa ako nije data saglasnos zasto je onda nevrate kao zvanicno obiljezje...zasto nevisi na Predsjednistvu ili institucijama vlada na MD ?
Zato što imamo državu u kojoj OHR ima veće ovlasti od demokratski izabrane vlasti. De facto protektorat u kojem Visoki predstavnik ima ulogu vicekralja koji vodi kolonijalnu upravu zvanu OHR, a koji je indirektno odgovoran liderima SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, itd. Može se reći da smo u principu zajednički protektorat ovih sila i zavisimo od njihovih interesa. Eto zašto ne vrate i zašto ne visi. Sa odvojenim ne.
I kako onda rijesit ovaj problem, gdje dva naroda nepriznaju "zvanicnu" zastavu ?
Danguba

#1667 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Danguba »

exliberal-ex wrote:
Patriotska_Liga wrote:
I kako onda rijesit ovaj problem, gdje dva naroda nepriznaju "zvanicnu" zastavu ?
zastava koja nije zabranjena ne moze i ne smije biti provokativna volio je neko ili ne.

onaj ko hoce da nadje provokativan ''detalj'' , taj ce ga i naci ili u odjevanju ili u brojanici/tespihu ili u zastavi, simbolu, naljepnici...tako da
Patriotska_Liga

#1668 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

exliberal-ex wrote: I kako onda rijesit ovaj problem, gdje dva naroda nepriznaju "zvanicnu" zastavu ?
Ovaj problem zahtijeva dugoročnu strategiju da se riješi. To nije jednostavan problem.

Ali u međuvremenu treba riješiti aktuelni problem, a to je pokušaj kriminalizacije mahanja zastavom RBiH.
exliberal-ex

#1669 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Patriotska_Liga wrote:
exliberal-ex wrote: I kako onda rijesit ovaj problem, gdje dva naroda nepriznaju "zvanicnu" zastavu ?
Ovaj problem zahtijeva dugoročnu strategiju da se riješi. To nije jednostavan problem.

Ali u međuvremenu treba riješiti aktuelni problem, a to je pokušaj kriminalizacije mahanja zastavom RBiH.
Za srbe i hrvate ova zastava je nerihvatljiva barem u sadasnjem vremenu, kako mislis da rijesis problem onda...sam priznajes da nije jednostavan problem i ovaj Tokicev postupak nije donijeo nista pozitivno ...i onda opet u krug
exliberal-ex

#1670 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Danguba wrote:
zastava koja nije zabranjena ne moze i ne smije biti provokativna volio je neko ili ne.

onaj ko hoce da nadje provokativan ''detalj'' , taj ce ga i naci ili u odjevanju ili u brojanici/tespihu ili u zastavi, simbolu, naljepnici...tako da
Nije zvanicno zabranjena ali nije zvanicno ni priznata od stanovnistva RS...pobogu brate srbi su se borili protiv ljiljana
opet kazem vrtimo se u krug, postupci kao sto je Tokicev nedonose dobra nikome...ni bosnjacima ni srbima
Danguba

#1671 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Danguba »

exliberal-ex wrote:
Danguba wrote:

Nije zvanicno zabranjena ali nije zvanicno ni priznata od stanovnistva RS...pobogu brate srbi su se borili protiv ljiljana
opet kazem vrtimo se u krug, postupci kao sto je Tokicev nedonose dobra nikome...ni bosnjacima ni srbima
izvini, ali zbog takvih razmisljanja i imamo probleme.
Patriotska_Liga

#1672 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

exliberal-ex wrote: Za srbe i hrvate ova zastava je nerihvatljiva barem u sadasnjem vremenu, kako mislis da rijesis problem onda...sam priznajes da nije jednostavan problem i ovaj Tokicev postupak nije donijeo nista pozitivno ...i onda opet u krug
Nije jednostavan problem vraćanje zastave RBiH kao zvanične zastave BiH, na to sam mislio.

Ne zanima me da li je ova zastava prihvatljiva za Srbe i Hrvate, ovo sam ti ponovio nekoliko puta. Tokić bi trebao tužiti manji entitet Europskom sudu za ljudska prava zbog toga što je lišen slobode jer je mahao zastavom RBiH. Ako Tokić dobije takvu presudu, što je sasvim izvjesno jer će ova ozbiljna institucija hapšenje zbog mahanja zastavom okarakterisati kao kršenje ljudskih prava, onda je problem riješen. Za eventualni napad ostrašćene rulje na onog ko bude mahao zastavom RBiH policija manjeg entiteta biće primorana da privodi rulju. I to je to.
stari grad Visegrad

#1673 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by stari grad Visegrad »

Patriotska_Liga wrote:
exliberal-ex wrote: Za srbe i hrvate ova zastava je nerihvatljiva barem u sadasnjem vremenu, kako mislis da rijesis problem onda...sam priznajes da nije jednostavan problem i ovaj Tokicev postupak nije donijeo nista pozitivno ...i onda opet u krug
Nije jednostavan problem vraćanje zastave RBiH kao zvanične zastave BiH, na to sam mislio.

Ne zanima me da li je ova zastava prihvatljiva za Srbe i Hrvate, ovo sam ti ponovio nekoliko puta. Tokić bi trebao tužiti manji entitet Europskom sudu za ljudska prava zbog toga što je lišen slobode jer je mahao zastavom RBiH. Ako Tokić dobije takvu presudu, što je sasvim izvjesno jer će ova ozbiljna institucija hapšenje zbog mahanja zastavom okarakterisati kao kršenje ljudskih prava, onda je problem riješen. Za eventualni napad ostrašćene rulje na onog ko bude mahao zastavom RBiH policija manjeg entiteta biće primorana da privodi rulju. I to je to.
:thumbup:
exliberal-ex

#1674 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Patriotska_Liga wrote:

Ovo sto si ti napisao imalo bi smisla u normalnoj drzavi, posto to Bosna nije, posto je jos uvijek polu protektorat, posto su oziljci od rata jos uvijek prisutni I nezacjeljeni sve sto si ti napisao gubi na snazi a to su zadnji dogadjaji I potvrdili
Ja i dalje tvrdim da Tokicev cilj nije bilo obiljezavanje primanje Bosne u UN nego licna promocija, sad sto se on krije iza zastave I teoretisanja dali je legalno hapsit nekog ko ima tu zastavu ili ne..... samo pokazuje kakav je karakter
Teoretski mahanje zastavom nije krivicni cin koliko god da srbi tvrdili da jeste, dali je provokacija po meni jeste, dali se moze kvalifikovat kao raspirivanje medjunacionalne mrznje...mozda neki dobar pravnik to moze dokazat
Zastava ko zastava nije zabranjena ali je u isto vrijeme omrzena kod dva naroda, ti kazes jebe se meni jel prihvatljiva ili ne...pa ako se pozivamo na to da je Bosna drzava bosnjaka , hrvata I srba I ostalih onda se moramo pozivat I na to da ta ista nije prihvatljiva kod dva naroda od tri navedena...nakraju krajeva da je prihvatljiva nebi bila zamjenjena
exliberal-ex

#1675 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Danguba wrote:
exliberal-ex wrote:
Danguba wrote:

izvini, ali zbog takvih razmisljanja i imamo probleme.
sta je problematcno u mom razmisljanju....sto kazem kako jeste?
Post Reply