Ajde ne seri majke ti. Hrvati su se tukli sa Turcima gdje god su mogli do samog kraja.Mrkalji222 wrote: Pa poraženi ali smo bar dali neki otpor. To je nešto što kod vas Muslimana i Hrvata nije u istoriji zabilježeno. Zato vi nikad nećete ni razumjeti boj na Kosovu.
TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
-
shadowblade
#51 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
-
shadowblade
#52 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Ma oni su kita eto što su. Hrabri su na jeziku, meni nije jasno kad čitam ovakve prijetnje, laži i povijesne falsifikate kakav je to mentalni sklop u tih ljudi? To je doslovno ludo i stvarno će se jednog dana dovest u situaciju da ih neko skrši i pregazi tako da ih nestane.ohLaditeSe wrote: Znam ja da ste vi srtpljivi. Ali mnogo je neprijatelja oko vas. Mi, Albanci, Turci. A najveci neprijatelj vam je demografija i natalitet.
- agnostic_front
#53 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Mrkalji222 wrote:Naša prosječna seoska crkva brvnara je staraija od SAD 50-100 godina, a najstariji manastir preko 800 godina. Toliko o tome.agnostic_front wrote:Možete ga i vi i Rusi (i svi ostali koji ih ne vole) samo popušit' Americi.
A ruski manastiri?
-
shadowblade
#54 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Šta ti znači služit imperiju? O čemu ti pričaš? Ovo je danas sve pod dominacijom EU i SAD-a, srbi su danas potpuno ovisni o njima i idu samovoljno u europske integracije, europa vas hrani, daje vam kredite, spašava od poplava. Da vam ti "imperijalisti" zavrnu pipu, pocrkali bi od gladi i kuge. Vi "služite" isto tim imperijama kao i svi ostali, ne vidim da se bunite i pucate na njih previše. Ja ne znam u kojem ste vi vijeku mentalno. Koga ti gledaš kao spasitelja? Rusiju? Pa ruski utjecaj ne seže dalje od Krima i donjeckog aerodroma.Mrkalji222 wrote: Pa dobro istororija je učiteljica života. Nauči gdje su nestale imperija sa ovih prostora i šta se dešavalo sa narodima koji su njih služili. Nagradno pitanje: Otkud toliko muslimana sa ovih prostora u Turskoj?
- p206
#55 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
lagana simultanka
ovako se priča, realno, istinito, ljudski...a ne kao neke pičke u Sarajevu, koji sebe nazivaju zaštitnicima naroda i države
ovako se priča, realno, istinito, ljudski...a ne kao neke pičke u Sarajevu, koji sebe nazivaju zaštitnicima naroda i države
-
shadowblade
#56 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Ovo su četničke floskule, niko ne voli bit porobljen, pogotovo ne svojom voljom, prema tome, moguće je da su svi porobljeni, ali nisu svjesni toga.Mrkalji222 wrote: Srbi se trenutno porobljen narod. Razlika je samo što smo to nismo svojom voljom, dok vi jeste.
Kmečali bi i vi na CNN-u da ste protiv sebe imali JNA, vjeruj mi.Mi smo se borili sa njima, vi niste već ste naprotiv zagovarali njihov dolazak. Kmečali na CNN-u.
Ja ovdje ne vidim nikakvu borbu srba protiv nekog imperijalizma, nikakvu porobljenost niti vidim ko uživa u njoj ako i postoji? Ovdje se vidi samo floskula "celi svet osim Rusa je protiv nas". To već spada u patologiju.
Na tvom mjestu nebi govorio čak ni u ime Srba jer uopće nije istina da većina Srba ima ista razmišljanja kao ti. Ovo je razmišljanje radikalnog srpskog desničara.Tebi ako ne smeta npr. izmišljena zastava, himna iz filma Džejms Belušija i marka kao valuta onda je to vaša stvar. Nama Srbima sve to smeta, ali nismo toliko ludi da rizikujemo nestanak zbog toga, nama je ovo preživljavanje i čekanje povoljnog trenutka. Niko nije vječan. Vavilon, Rim, Otomani, Austrougarska sve to sad prošlost. Jednog dana SAD i EU će isto to biti. Mi gledamo samo u sebe, ko nam pomogne nećemo ga odbiti.
-
shadowblade
#57 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Previše smiren je bio, kao da je zapalio vutre prije emisije.p206 wrote:lagana simultanka
-
BadAss14
#58 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Mrkalji222 wrote:Prvo Musliman, pa Jugosloven, pa Hrvat pa sad Bošnjak.![]()
Ko gubi ima pravo da se ljuti. Nije mi se dalo slušati sve ali znam šta Tokić ponavlja.
1. Genocida nije bilo, strijeljanje ratnih zarobljenika nije nikakav genocid.
2. Etničkog čišćenje jeste bilo ali za vašu informaciju više je Srba otjerano iz Federacije nego Muslimana iz Republike Srpske.
3. Pozivanje na presude "muđunarodnih" sudova je smiješno. Pa države koje su ratovale protiv Srba su osnovale i plaćaju taj sud.
REPUBLIKA SRPSKA JE DRŽAVA SRBA JEL VAM TO TOLIKO TEŠKO SKONTATI. Nećete nikad učiti vaš izmišljeni jezik i dalje ćemo slaviti Svetog Savu itd.![]()
Pozdrav za mog komšu Tokića.
Halo moderacija!!! Znate brisati postove o nasim uspjesnim ljudima u dijaspori, kosto se obrizali o Aidi Hadzialic, nedavno postale ministrice u vladi Svedske, a ove cetnicke lazi , uvrede i ponizenja trebamo citati o forumu??!!!!
- XXS
#59 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Toliko ste stari da ce vam uskoro isteci rok trajanja. Onda ce vas ameri samo skloniti sa polica i poslati u reciklazu.Mrkalji222 wrote:Naša prosječna seoska crkva brvnara je staraija od SAD 50-100 godina, a najstariji manastir preko 800 godina. Toliko o tome.agnostic_front wrote:Možete ga i vi i Rusi (i svi ostali koji ih ne vole) samo popušit' Americi.
Tokicu svaka cast, a naserem se izdajniku Izetbegovicu-starijem u usta jer ovako nije govorio jos '96. nego je spasavao SDS od ukidanja jer u tom slucaju ni on nebi mogao mastati o svom fildjan toru.
Last edited by XXS on 11/10/2014 03:58, edited 1 time in total.
- p206
#60 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
tako i treba, samo lagano i odmjereno...tek vidiš kolike su ovi drugi pičke, kad ih neko ovako ogoli do kostishadowblade wrote:Previše smiren je bio, kao da je zapalio vutre prije emisije.p206 wrote:lagana simultanka
i ako se ne varam ovaj čovjek je podnio Ustavnom sudu zahtjev za ukidanjem naziva "srpski" ispred naziva opština u manjem entitetu, i dobio to na sudu
- insomnia78
#61 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
He heXXS wrote:Toliko ste stari da ce vam uskoro isteci rok trajanja. Onda ce vas ameri samo skloniti sa polica i poslati u reciklazu.Mrkalji222 wrote:Naša prosječna seoska crkva brvnara je staraija od SAD 50-100 godina, a najstariji manastir preko 800 godina. Toliko o tome.agnostic_front wrote:Možete ga i vi i Rusi (i svi ostali koji ih ne vole) samo popušit' Americi.
Tokicu svaka cast, a naserem se izdajniku Izetbegovicu-starijem u usta jer ovako nije govorio jos '96. nego je spasavao SDS od ukidanja jer u tom slucaju ni on nebi mogao mastati o svom fildjan toru.
-
BadAss14
#62 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Mrkalji222 wrote:Prvo Musliman, pa Jugosloven, pa Hrvat pa sad Bošnjak.![]()
Ko gubi ima pravo da se ljuti. Nije mi se dalo slušati sve ali znam šta Tokić ponavlja.
1. Genocida nije bilo, strijeljanje ratnih zarobljenika nije nikakav genocid.
2. Etničkog čišćenje jeste bilo ali za vašu informaciju više je Srba otjerano iz Federacije nego Muslimana iz Republike Srpske.
3. Pozivanje na presude "muđunarodnih" sudova je smiješno. Pa države koje su ratovale protiv Srba su osnovale i plaćaju taj sud.
REPUBLIKA SRPSKA JE DRŽAVA SRBA JEL VAM TO TOLIKO TEŠKO SKONTATI. Nećete nikad učiti vaš izmišljeni jezik i dalje ćemo slaviti Svetog Savu itd.![]()
Pozdrav za mog komšu Tokića.
Pa vi smrdi ste glumili "jugoslovene" do posljednjeg trenutka, a to sto je narodno ime Bosnjak osporavano kroz razne sisteme nametnute od tih velikih jugoslovena, tu istorijsku nepravdu smo ispravili.
1. OVDE CETNICIC NEGIRA GENOCID i moderaciju boli ona stvar. "Streljanje ratnih zarobljenika nije genocid", samo kod vas smrda nije. Procitaj smrdo zenevsku konvenciju koju su narodi napravili upravo iz iskustva svjetskih ratova, i procitaj smrdo definiciju genocida!!
2. Opet pokusaj izvrtanja istorije. Smrdo sto se stidite vase istorije? Gdje god ste popusili vojnicki automatski se pretvarate u "prognane".
3. Koji to ovozemljski sud je vama relevantan? Vi ratovali protiv neke svjetske sile? 95 van dupe spasavali ameri i naravno nakon par godina smrdo ima neku drugu pricu.
Vidicemo dokle ce trajati ta "drzava" kad vam vise ne bude na drugoj strani sljedbenika lika i djela Alije Izetbegovica. Nove generacije zive za to.
-
BadAss14
#63 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Mrkalji222 wrote:Šta vam to znači četničke. Čitam neki dan jednu partizansku knjigu gdje postoje originalna ustaška dokumenta o napadima na neka muslimanska sela u BiH. Navode kako su ih četnici napali pobili toliko i toliko , a u fus noti stoji da se radi o napadu partizana. Za vas su svi Srbi četnici bilo nosili petokrake ili dvoglavog orla ili sutra nešto drugo. Kako ne volite biti porobljeni, pa koliko ste metaka ispalili prema NATO paktu (ne računam Mevlida). Mi smo i 1995. i 1999. bili nemoćni pred takvom silom a ipak smo se borili.shadowblade wrote:Ovo su četničke floskule, niko ne voli bit porobljen, pogotovo ne svojom voljom, prema tome, moguće je da su svi porobljeni, ali nisu svjesni toga.Mrkalji222 wrote: Srbi se trenutno porobljen narod. Razlika je samo što smo to nismo svojom voljom, dok vi jeste.
Kmečali bi i vi na CNN-u da ste protiv sebe imali JNA, vjeruj mi.Mi smo se borili sa njima, vi niste već ste naprotiv zagovarali njihov dolazak. Kmečali na CNN-u.![]()
Ja ovdje ne vidim nikakvu borbu srba protiv nekog imperijalizma, nikakvu porobljenost niti vidim ko uživa u njoj ako i postoji? Ovdje se vidi samo floskula "celi svet osim Rusa je protiv nas". To već spada u patologiju.
Na tvom mjestu nebi govorio čak ni u ime Srba jer uopće nije istina da većina Srba ima ista razmišljanja kao ti. Ovo je razmišljanje radikalnog srpskog desničara.Tebi ako ne smeta npr. izmišljena zastava, himna iz filma Džejms Belušija i marka kao valuta onda je to vaša stvar. Nama Srbima sve to smeta, ali nismo toliko ludi da rizikujemo nestanak zbog toga, nama je ovo preživljavanje i čekanje povoljnog trenutka. Niko nije vječan. Vavilon, Rim, Otomani, Austrougarska sve to sad prošlost. Jednog dana SAD i EU će isto to biti. Mi gledamo samo u sebe, ko nam pomogne nećemo ga odbiti.
Kakva crna JNA pa ona nije ni ratovala ovdje. Ostavili su nam oružje, ali to je normlano jel trebalo vama da ostave koji se prvo niste odazivaali na vojnu obavezu još prije rata, što ste pljačkali njihove kasarne i ubijali njihove vojnike? Ja sam već rekao mi nismo ratovali protiv vas već protiv vaših gazda koji su vaš nahuškali da razbijete Jugoslaviju, kao što je bili i za vrijeme Drugog svjetskog rata. Zovi ti mene kako hoćeš kao da to mene zanima.
I kao sto se moze primjetiti opet smrdo tipicno smrdski slaga da JNA nije ratovala o BiH, smrdo automatskli iz sjecanja izbrisa najvaznije datume gdje je cetnicka JNA dopila po pidzi. 2. i 3. Maja u Sarajevu i 15. Maja u Tuzli. Ta dva datuma smrdo izostavljas a znate kmecat o "slucaju Dobrovoljacka", i "golobradim jna mladicima", pravit predstavu od toga, pa kkoa onda JNA nije ratovala? Opet lazes i o pljackama kasarni po BiH i ubijanju vojnika. I koje razbijanje Jugoslavije? Jugoslaviju niko nije " razbio"niti se vi imate nesto pozivat na tu Jugoslaviju, Jugoslavija je cak bila hrvatska ideja, a njen kljucni covjek Hrvat, Josio Broz.
Smrdi ne mogu vise ni slagat kako treba, samo znate iritirat.
-
BadAss14
#64 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Sto odlicno pokazuje kako neki narodi mogu napredovat za 100 god, dok neki nisu odmakli mentalnom sklopu srednjeg vijeka.Mrkalji222 wrote:Naša prosječna seoska crkva brvnara je staraija od SAD 50-100 godina, a najstariji manastir preko 800 godina. Toliko o tome.agnostic_front wrote:Možete ga i vi i Rusi (i svi ostali koji ih ne vole) samo popušit' Americi.
Last edited by BadAss14 on 11/10/2014 04:21, edited 1 time in total.
-
chupacabra
#65 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Wesley Clarke : "Ne znam puno o istoriji, ali ako se ne urazumite, necete imati geografiju."Mrkalji222 wrote:Naša prosječna seoska crkva brvnara je staraija od SAD 50-100 godina, a najstariji manastir preko 800 godina. Toliko o tome.agnostic_front wrote:Možete ga i vi i Rusi (i svi ostali koji ih ne vole) samo popušit' Americi.
I onda je bilo celi svet protiv Srba i znamo kako je zavrsilo. Sad ti ponosni Srbi rade svakakve poslove u zemlji koja je mladja od njihove supe i ne zale se, ne traze SAO, i ne prde o ugrozenosti, ne prijete ratom. Sta para radi, zgazi i najveceg sovinistu. Uvijek sam govorio da ce samo ekonomija dohakati mentalnom sklopu koji bi jos u 21 vijeku prenosio muda svojih svetaca sa jednog mjesta na drugo da ne mora sutra ustati i raditi dva posla da prehrani porodicu.
Last edited by chupacabra on 11/10/2014 04:16, edited 1 time in total.
-
chupacabra
#66 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Nisi prokomentarisao kako to da ponosni Srbi najvise zele emigrirati u Ameriku, koja je kako kazes mladja od njihove supe. Pa gdje je taj nacionalni ponos, da se mora zivjeti u zemlji koja je cak mladja i od kako vi kazete "poturica". Pa stvarno, ljudi vas rokali, ponizili, uzeli vam svetu srpsku zemlju Kosovo, a vi opet najvise u Ameriku, pa cak i Kanadu. Sta je ostalo od nacionalnog ponosa? Kako mozete prevariti da zivite pod vlascu ljudi koji cak i ne znaju svoje nacionalno porijeklo u zadnjih 200 godina. Da ti kazem? Dollar, mladjahni sovinisto. Kad se ugleda zelembac, ne pita te ni ko si ni sta si nego koliko i kada. Proci ce jos puno vremena da vi dodjete pameti. Sto se prije okanite supa, mosnji, gusli i vere za veceru to ce svima biti puno lakse. A do tada? Rahat patnja pa ko vise djece napravi. Samo tu smo vas nadjebali totalno.
- drag_gost
#67 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Srbi i Bosnjani su zivjeli jedni pored drugih, mijesali se, trgovali i obradjivali zemlju.
I Porfirogenet valjda. Kako kazu mnogi nadopunjavao je nedostatke informacija i mnogi historicari ga zbog toga cesto iskljucuju iz svake ozbiljnije rasprave.
I Porfirogenet valjda. Kako kazu mnogi nadopunjavao je nedostatke informacija i mnogi historicari ga zbog toga cesto iskljucuju iz svake ozbiljnije rasprave.
- bvcx
#68 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Iz jedne knjige tiskane "bosančicom" 4. jula 1611. godine i nalazeće se u fojničkom manastiru koja nosi naslov :ohLaditeSe wrote:Vas se jezik u srednjem vijeku nije zvao srpski nego slavenski isto kao i nas. Bosanski kraljevi kao i Srpski kraljevi ali i Hrvatski banovi jezik nazivaju Slvajanskim. Dakle pricas najobicnije gluposti.Mrkalji222 wrote: Nećemo o 1870. godini naša slavarica je starija puno od toga.
Znači zove se bosanski, a narod su Bošnjaci? Jel tako. Kako to da vi kao grupa koja pripada Slovenima koristite naziv jezika koji nema veze sa Slovenima. Niste došli kao Bošnjaci ovdje, šta ste bili prije i kako ste vaš jezik tad zvali? Molim odgovor?
Ili zelis reci da su Slavenska plemena prije uspostave kasno feudalnih drzava imali izgradjenu svijest o etnonimu i jeziku? Nadji mi najstariji spomen srpskog jezika molim te.
Najstariji spomen bosanskog jezika je iz 15. vijeka od Fra Matije Divkovica kada kaze:
"A privedoh iz dijackog u pravi i istiniti jezik bosanski".
Sto čudesa, aliti Znamenja blažene i slavne Bogorodice, Divice Marije. Ova čudesa i znamenja ispisa, i privede iz dijačkoga jezika u jezik slovinski bogoljubni bogoslovac poštovani otac fra Matije Divković iz Jelašak iz provincije Bosanske priimenkom Arđentine.
Poče se štampati četvrti dan mjeseca Srpnja, u Mnetcije na ilijadu i šesat, i jedinonaest po porođenju Isusovu. Po Petru Bartanu kon crkve, koja se zove sveta Marija Formaža.
Milost i dopuštenije svijetle i plemenite gospode mnetačke. Plemenita gospoda poglavice od vijeća od deset, koji su se pod ovu potpisali budući čuli, i razumeli o Gospode koja su vrhu studija od Padove, kako je njim dumica skazala, koji su na ovo određeni. Poštovani otac iziskalac, i prigledalac mnetački, i Gn. Ivan priimenkom Maravelja, skroviti pisac od vijeća plemenite Gospode mnetačke ova dva izuznaše, i vidješe da u knjigah, koje se zovu Nauk krstjanski pisan jezikom slovinskim slovi srpskimi fra Matije Bošnjanina. I u knjigah o zlamenja Gospina istoga fra Matije istijemi slovi (srpskim); i u isti jezik ne budući ni se nahodeći ništo protiva zakonom. I dostojno je da se štampa, zato dopuštujemo da se može štampati u ovomu gradu u Mnetcije. Ja pop Nikola Franin priimenkom Nurijević protopop od svetoga Antonina u Mnetcije, i kanonik u svetome Petru od patrijarkata. Po naredbi poštovanoga otca kvižitura mnetačkoga, vidjeh i pregledah velepomnjino zlamenija blažene Gospe; koja zlamenija pripisao iz dijačkoga jezika u jezik slovinski, i slovi srpskimi fra Matije Divković iz Jelašak i iz provincije Bosne Arđentine.
Glasnik zemaljskog muzeja, 1901, god 13, knjiga 2, str. 339-340
http://img96.imageshack.us/img96/5296/srpskaslova.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/7505/srpskaslova2.jpg
-
chupacabra
#69 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Koja je strategija, je li "suti da malo manji cetnik dodje na vlast". Pa nama odgovara da Dodik ili daj boze Dodik na kvadrat ostane na vlasti. Sta ces od kamufliranih cetnika poput Tadica. Lakse je kad prezentiras tvrdokornog Laktaskog bizona koji se pali na samo spominjanje BiH. Sa ovim kamufliranim moras i k'o fol pregovarati, a bizona mozes samo za rogove, tu nema pregovora i kompromisa.It_is_a_Leclerc wrote:Vi stvarno mislite da u RS-u neko Dodika doživljava kao većeg patriotu od SDS-a ?dječak sa šibicama wrote:I donio Dodiku novih par desetina hiljada glasova.
RTRS zna odlicno sta radi.
Last edited by chupacabra on 11/10/2014 05:26, edited 1 time in total.
- drag_gost
#70 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
ohLaditeSe wrote:Zato je rani srednji vijek sklon manipulacijama. Imamo jedan mali dokumenat -DAI- koji pise o slavenima iz ranog srednjeg vijeka. Tu se spominju razni slaveni. Imamo prije toga Franacke anale koji samo spominju da su 550. godine neki slaveni naselili teritorij ispod save.drag_gost wrote:Srbi i Bosnjani su zivjeli jedni pored drugih, mijesali se, trgovali i obradjivali zemlju.
Zato sto se tu nista ne spominje srbi se hvataju za to da bi objasnili svoje srpstvo.
No od 12. vijeka pa nadalje ima mnogo vise pisanih izvora. Od Kulina Bana i u kasnom srednjem vijeku imamo jasno dokumente koji Bosnjane nazivaju nacijom. To rade Pape Innocent III, Papa Urban IV , Madjarski kraljevi itd. Nigdje spomen srba ni u Hercegovini. I to je ono sto oni ne zele da vide.
Jer ako su u srednjem vijeku bili nazivani kao Bosnjani; znaci da su bili formirani kao narod. Moderna nacionalna ideologija je ih na osnovu pravoslavlja obratilla u srbe.
Tako nekako, s tm sto su sva plemena na tom podrucju nazivani cesto i Bosnjanima, a plemena je bilo... krstenih i nekrstenih.
- bvcx
#71 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Nije on bio prevodilac, već pisac, autor. Njegova djela su:ohLaditeSe wrote:Fra Matija Divkovic je bio tipograf. Dakle prevodioc u Vatikanu. On je prevodio iz latinskog u srpski , bosanski ,slavenski, dijacki (latinski).Jezik naziva na nacin taj ovisno za koga je prevodio. Istu knjigu koju ti stavljas je on preveo i na bosanski jezik. Zato sam ga i spomenuo:bvcx wrote:
Glasnik zemaljskog muzeja, 1901, god 13, knjiga 2, str. 339-340
http://img96.imageshack.us/img96/5296/srpskaslova.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/7505/srpskaslova2.jpg
Nauk krstjanski za narod slovinski (1611)
Sto čudesa aliti znamenja blažene i slavne Bogorodice (1611)
Beside Divkovića vrhu evandelja nedjeljnieh priko svega godišta ( 1616)
Nauk krstjanski s mnoziemi stvari duhovniemi
A tipograf znači štampar, a ne prevodilac!
- shibonja
#72 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Sejfudin Tokic
KRALJ! TITO! BABO ! znaci nema dalje

KRALJ! TITO! BABO ! znaci nema dalje
- bvcx
#73 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
... sa sarpskim slovimi...ohLaditeSe wrote: Znaci on jasno na kraju knjige govori o tome kako je on preveo knjigu iz Dijackog (latinskog) u "pravi i istiniti jezik Bosanski". I sta ti je poenta sada?
A šta ćemo s ovim:
»I vaskoliko nauk ovi; sve što je rečeno dovle, i sve štose ima jošte rieti unapredak. Sve koliko uze odsvetoga pisma koliko / na stranici 43/ odstaroga zakona. Toiko od novoga zakona. Odsvetieh saboraa, odnaredbih svete Maike Carkve. Odsvetieh naučiteljaa svete Maike Carkve. Sve koliko kako nađe daje upisano, i štampano udiačkomu ieziku i kakosu rekli Sveeti naučitelji tako istomači privede ispisa i složi uiezik slovinski; kako se u Bosni govori iezikom slovinskiem. Kako se očito sve koliko vidi, i kaže čatenjemi i učenjemi ove knjige nauka karstianskoga«

- Romanista 101%
#74 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Ovo sto je Tokic izveo u studiju poznatom po lazi i propagandi zove se "Oluja 95". Jos ce him trebati vremena da dodju sebi. Od nijedne nase hinje iz Sarajeva necemo ovo cuti. A ovog "velikog srbendu iz Svecke" da pitam zbog cega kmece Arapima za "saku dolara" a usput him saljete "lepe srpske devojke" koje su gle cuda iste boje tena kao i original Arapkinje? Mislim, znam da vam ova trampa nije nista novo, jer ne tako davno ste se prodavali Turcima, a sad ste izgledali dosli na red i Arapima! Pitam se samo ko je sljedeci da vas pokori? Ako he to vasa "slavna" historija" onda bolje da sutite i ne javljate se u narednih 500 godina!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Pokajnik
#75 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Ono što Tokić ne shvata jeste da je Republika Srpska nacionalna republika - država Srba a da su Bošnjaci Bosanaci i Ostali manjine.Hrvati mnogo bolje percipiraju svoj status u Republici Srpskoj kao i Srbi u Federaciji.