TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
-
Iker C
#26 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Predloži način ukidanja RS na legalan način.RS se može ukinuti ratom ili da Srbi odluče da Srpska ne postoji ,treći način ne postoji.A Sejfudin je svoju priliku iskoristio u politici i sada na jeftin populistički način želi da se uvali u fotelju. Samo mi nije jasno od kada Tokić živi u RS.
- Šveđanin
#27 Re: Odg: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Ima godina dana otkad je u BL, jel tako?
Ajde ljudi smirite se malo.. imam ja neke malo blize informacije, ovaj tip uopste nije vrijedan paznje sto mu se pridaje.
Skickat från min iPhone via Tapatalk
Ajde ljudi smirite se malo.. imam ja neke malo blize informacije, ovaj tip uopste nije vrijedan paznje sto mu se pridaje.
- karanana
#28 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
a kakva mu se paznja pridaje? haj nam daj ekskluzivu o tim insajderskim informacijama koje imas otamo daleko.
dobice 20-30 glasova...nebitno, ali je nasao nacin da na rezimskoj televiziji kaze par stvari.
dobice 20-30 glasova...nebitno, ali je nasao nacin da na rezimskoj televiziji kaze par stvari.
Last edited by karanana on 11/10/2014 00:45, edited 1 time in total.
-
Martinez_
#29 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Kakva je tačno funkcija ovih Tokićevih stalnih referisanja na srpsku istoriju? Kad kaže ''to je kao da verujete da su Srbi pobedili na Kosovu'', ''znate srpska istorija je satkana od laži'', ''neki tamo Sv.Sava'' itd...
To možda ima nekog smisla po forumima ali šta se dobija u javnoj političkoj debati kad npr neki Srbin u Sarajevu govori o ''poturicama'', piša po Gazi Husrev begu i slično?
Je li treba cilj biti nešto nekom objasniti ili se onom drugom maksimalno ogaditi?
To možda ima nekog smisla po forumima ali šta se dobija u javnoj političkoj debati kad npr neki Srbin u Sarajevu govori o ''poturicama'', piša po Gazi Husrev begu i slično?
Je li treba cilj biti nešto nekom objasniti ili se onom drugom maksimalno ogaditi?
- zambaklija
#30 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
jbte koji gigant! 
- spinel_
#31 Re: Odg: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Šveđanin wrote:Ima godina dana otkad je u BL, jel tako?
nije vrijedan srbima normalno..
ovakve stvari rijetko koji politicar smije reci u rs. lahko je srati iz Sarajava ala bakir
- vee-jay
#32 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
ovo meni pravo simpa 
-
The 51st State
#33 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
samo pratim koji ce supci reagovati na istinu, salonite izuzimam, vec promicu vugla.
-
giovanni galli
#34 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
tacno tako, na toj televiziji je neko konacno rekao par stvari, tamo se istina nije cula od kad je te televizije, zato se ona voditejka i sablasnula, jer nije to ocekivala, sta me briga jel kockar ili nije, svakako nece dobit sto glasova, ali mi je draze vidjeti njega kako napada istinom, nego Hadzifejzovica u intervjuu sa Dodikom, kako samo sto neko ne zovne vucnu, da mu ga izvuku iz guzice, jebo te zivot, ubijaju te, siluju te, drze te u neizvjesnosti, nazivaju te svim i svacim, i jos im se uvaljujes u shupak, zato moje pohvale idu Tokicu nista vise, niti manje.. to je to. PS u Sarajevu hodze ne organizuju slave po skolama, kao sto se tamo skole poljevaju svetom vodom i slicno, nema handzar divizija da marsiraju, kao sto cete iza svakog stabla vire i sl, nema fasisticke ideologije kojom je ispra mozak stanovnika, kao tamo, dokaz ti je krst, stavi neki Islamski simbol, na neko brdo iznad Bnja luke, pa ces ujutro vidjeti bar deset hiljada cetalja kako idu da ruse, kod nas bez reakcije, jos poredit rat u Sa i B luci smijesno, dokaz Ferhadija, koiko ih se ono sakupi da sprijeci temeljac za OBNOVU, ne izgradnju nove dzamije... slazem se da ne treba biti kao oni, ali treba reciok, fasisti ste i sa fasistima se prica na jedan poseban nacin, ok necemo tako ici naprije, ali ne idemo ni ovako, pa bolje ne biti ponizavan.. kako ona ide, ima li ijedan stecak gdje Bosnjak moli, gdje ne stoji uzdignuta cela, ponosno na svojoj zemji, meni se cini da mi puno molimo, i trazimo nacin da druge odobrovoljimo, to nije opcija kojoj bi ja dao glas..
-
Mr Majestic
#35 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Moze mirni i te kako referendumom o ukidanju entiteta i kantona jer su sad Bosnjaci apsolutna vecina u BiH . Drugo ako Sefer Halilovic dodje na vlast on ce predati DejtonacIker C wrote:Predloži način ukidanja RS na legalan način.RS se može ukinuti ratom ili da Srbi odluče da Srpska ne postoji ,treći način ne postoji.A Sejfudin je svoju priliku iskoristio u politici i sada na jeftin populistički način želi da se uvali u fotelju. Samo mi nije jasno od kada Tokić živi u RS.
- Romanista 101%
#36 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
"VASE JE VRIJEME ISTEKLO, GOSPODJO"
Neka je on i kockar i bilo sta kako ga ovdje prozivate ali je cinjenica da je imao MUDA otici u bastion lazi i reci cetnicima u lice ono sto mnogi Bosnjaci ni kod svoje kuce ne smiju reci. A ona 2 mazluma sto nisu smjela doci u studio neka se stide i vide kako svaki Bosnjak treba istinu da govori o genocidnoj tvorevini.
Neka je on i kockar i bilo sta kako ga ovdje prozivate ali je cinjenica da je imao MUDA otici u bastion lazi i reci cetnicima u lice ono sto mnogi Bosnjaci ni kod svoje kuce ne smiju reci. A ona 2 mazluma sto nisu smjela doci u studio neka se stide i vide kako svaki Bosnjak treba istinu da govori o genocidnoj tvorevini.
Last edited by Romanista 101% on 11/10/2014 01:24, edited 1 time in total.
-
chupacabra
#37 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Znamo dobro o cemu Tokic govori, a to je institucionalna diskriminacija nesrba u RS-u. Nije problem ni Sveti Sava ni bilo ko drugi, ali je problem kada se religija provlaci kroz institucije drustva (krsne slave skola, opstina, policije...) i to na teritoriji koja bi po ustavu trebala biti sekularna. Ako je po ustavu RS-a Bosnjak konstitutivan u tom entitetu, kako mu se onda spori pravo na svoj jezik ili nacionalnu grupu predmeta na koje ima pravo ako je dovoljan broj ucenika u odredjenoj skoli. Zamisli u kantonu Sarajevo ime skole Ebu Bekr sa muhamedovim rodjendanom kao danom skole i natpisima Bismilah iznad table u ucionicama, a tu skolu pohadjaju djeca razlicitih nacionalnosti. To je u RS-u svakodnevnica, samo na pravoslavni nacin.
Nije isto porediti institucionalnu diskriminaciju odredjene populacije i uvredljive termina kao "poturica". Problem Srba je sto su stvorili to sto su stvorili na 49% BH teritorije sistematskim genocidom nesrba i sad to kao svi treba da prihvate kao normalno. Ako je Alija potpisao, ne znaci da to mi prihvatamo. Zasto? Pa zato sto je Alija potpisao nesto sto nikad nije verifikovano od parlamentarne skupstine BiH i samim tim je neustavno. Mi zivimo u posljedicama neustavnog Daytonskog ustava. Ono sto neki ovdje zovu rahat patnja.
Tokic je jedan od rijetkih koji stvari naziva onakvim kakve jesu i cak ima i hrabrosti da se preseli u BL i zivi u RS-u. Ali Bosnjak ne zeli da talasa, a Srbija mu na Kozjoj Cupriji a krst zlocina na Zlatistu. Kada Dodik otvoreno negira Bosnjacki narod, Bosanski jezik, BH drzavu i sve ostalo da ne nabrajam, to je predizborna, a kada Tokic govori o genocidu, diskriminaciji i ostalim problemima nesrba u RS-u, onda Tokic talasa i zavadja na sa komsijama jeli? Da bar imamo politicare sa kicmom, prije bi se rijesila ova trakavica sa srpskim sovinizmom.
Nije isto porediti institucionalnu diskriminaciju odredjene populacije i uvredljive termina kao "poturica". Problem Srba je sto su stvorili to sto su stvorili na 49% BH teritorije sistematskim genocidom nesrba i sad to kao svi treba da prihvate kao normalno. Ako je Alija potpisao, ne znaci da to mi prihvatamo. Zasto? Pa zato sto je Alija potpisao nesto sto nikad nije verifikovano od parlamentarne skupstine BiH i samim tim je neustavno. Mi zivimo u posljedicama neustavnog Daytonskog ustava. Ono sto neki ovdje zovu rahat patnja.
Tokic je jedan od rijetkih koji stvari naziva onakvim kakve jesu i cak ima i hrabrosti da se preseli u BL i zivi u RS-u. Ali Bosnjak ne zeli da talasa, a Srbija mu na Kozjoj Cupriji a krst zlocina na Zlatistu. Kada Dodik otvoreno negira Bosnjacki narod, Bosanski jezik, BH drzavu i sve ostalo da ne nabrajam, to je predizborna, a kada Tokic govori o genocidu, diskriminaciji i ostalim problemima nesrba u RS-u, onda Tokic talasa i zavadja na sa komsijama jeli? Da bar imamo politicare sa kicmom, prije bi se rijesila ova trakavica sa srpskim sovinizmom.
- Freamon Lester
#38 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Tokić jako lucidno večeras. Bez bahatosti i seljakluka koji obično prate njegove nastupe. Jasno, elokventno i kvalitetno objasnio neke stvari... 
-
Nomo
#39 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
sta treba , da vam objasni ? da niste izgubili bitku na kosovuMartinez_ wrote:Kakva je tačno funkcija ovih Tokićevih stalnih referisanja na srpsku istoriju? Kad kaže, ''znate srpska istorija je satkana od laži'', ''neki tamo Sv.Sava'' itd...''to je kao da verujete da su Srbi pobedili na Kosovu''
To možda ima nekog smisla po forumima ali šta se dobija u javnoj političkoj debati kad npr neki Srbin u Sarajevu govori o ''poturicama'', piša po Gazi Husrev begu i slično?ili se onom drugom maksimalno ogaditi?
Je li treba cilj biti nešto nekom objasniti
-
Martinez_
#40 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Ne pravi se blesav, poenta je zašto se to uopšte pominje kad niti je upitan za to, niti je tema. Zamisli neko ničim izazvan pominje ''poturčivanje''. Mislim, pa i to je istina ali čemu?Nomo wrote:
sta treba , da vam objasni ? da niste izgubili bitku na kosovu
Genocid u RS može da se dočara i predstavi i bez tih dalekih referenci, no lik očigledno obožava generalizovati, provocirati itd
- agnostic_front
- biske
#42 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
pomaže bog junače. hajde na temu voljenog nam vođe da daš doprinos...Mrkalji222 wrote:Prvo Musliman, pa Jugosloven, pa Hrvat pa sad Bošnjak.![]()
Ko gubi ima pravo da se ljuti. Nije mi se dalo slušati sve ali znam šta Tokić ponavlja.
1. Genocida nije bilo, strijeljanje ratnih zarobljenika nije nikakav genocid.
2. Etničkog čišćenje jeste bilo ali za vašu informaciju više je Srba otjerano iz Federacije nego Muslimana iz Republike Srpske.
3. Pozivanje na presude "muđunarodnih" sudova je smiješno. Pa države koje su ratovale protiv Srba su osnovale i plaćaju taj sud.
REPUBLIKA SRPSKA JE DRŽAVA SRBA JEL VAM TO TOLIKO TEŠKO SKONTATI. Nećete nikad učiti vaš izmišljeni jezik i dalje ćemo slaviti Svetog Savu itd.![]()
Pozdrav za mog komšu Tokića.
http://www.klix.ba/forum/milorad-dodik- ... 74433.html
- agnostic_front
#43 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
CIA i VatikanMrkalji222 wrote: 3. Pozivanje na presude "muđunarodnih" sudova je smiješno. Pa države koje su ratovale protiv Srba su osnovale i plaćaju taj sud.
- biske
#44 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Pa Dodik. piše ti u nazivu teme, samo klikni link.Mrkalji222 wrote:Ko vam je vođa?biske wrote:pomaže bog junače. hajde na temu voljenog nam vođe da daš doprinos...Mrkalji222 wrote:Prvo Musliman, pa Jugosloven, pa Hrvat pa sad Bošnjak.![]()
Ko gubi ima pravo da se ljuti. Nije mi se dalo slušati sve ali znam šta Tokić ponavlja.
1. Genocida nije bilo, strijeljanje ratnih zarobljenika nije nikakav genocid.
2. Etničkog čišćenje jeste bilo ali za vašu informaciju više je Srba otjerano iz Federacije nego Muslimana iz Republike Srpske.
3. Pozivanje na presude "muđunarodnih" sudova je smiješno. Pa države koje su ratovale protiv Srba su osnovale i plaćaju taj sud.
REPUBLIKA SRPSKA JE DRŽAVA SRBA JEL VAM TO TOLIKO TEŠKO SKONTATI. Nećete nikad učiti vaš izmišljeni jezik i dalje ćemo slaviti Svetog Savu itd.![]()
Pozdrav za mog komšu Tokića.
http://www.klix.ba/forum/milorad-dodik- ... 74433.html
-
archi_a
#45 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Tokicev politicki opus poznajem dugi niz godina. Nazalost, u Sarajevu nije uspio da se nametne. Svasta su mu spocitavali, ali nema sanse da mu neko moze spocitati elokventnost, poznavanje materije, smirenost, prodoran gard i stabilnost. Ovo sto je veceras uradio nije nesto sto trebamo gledati kao onu nasu: "e jest im ga sukno". Ovo sto je ovaj gigant uradio je nesto sto dosad na ovom nasem prostoru nije zabiljezeno. Smirenim tonom, stabinoscu, ponosno i pismeno je ovaj Bosnjak u 41 min. objasnio cijeli sistem na kojem funkcionise genocidna tvorevina. Nije se spustio na nivo koji mu je pokusala namjestiti prenerazena voditeljica (koja ce vjerovatno nakon ovog dana uzeti 10 dana neplaceno, radi oporavka). Ovo je istina koja se nije mogla cuti u ispranim mozgovima srba, u kontroliranom mediju rtpisi-ja. Previse je ovo istine i informacija koje njihov mozak treba i mora apsorbirati. Ostali su sokirani uz vjerovatno zujanje u usima.agnostic_front wrote:Tokić![]()
Tokicu, svaka ti cast i naklon do poda.
- agnostic_front
#46 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Mrkalj, ti ćeš biti vojvoda. Vojvoda ćeš ti bit', nači vojvoda, ja ti kažem.
-
CungaLunga
#47 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Svaka čast Tokiću!
- agnostic_front
#48 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Mrkalji222 wrote:Čak i da postanem na ratištu se nećemo sretati. Daleko je Švedska.agnostic_front wrote:Mrkalj, ti ćeš biti vojvoda. Vojvoda ćeš ti bit', nači vojvoda, ja ti kažem.
-
shadowblade
#49 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Kosovo možda vratite jednog stoljeća, što se tiče Hrvatske, to će završit tako da će vas nestat zapadno od Drine. Samo se igrajte, vi ste ipak jedna šaka jada od 1,1 milijuna ljudi u demografskoj kataklizmi koja je raspodijeljena u 2 enklave, bit će čudo ako zadržite i to sad šta imate u BiH, ionako je RS uglavnom etnički očišćena poluprazna šuma.Mrkalji222 wrote: Možeš li mi to naći. Mi smatramo da je to privremeno stanje koje neće potrajati ni par dana kad propadu te velike imperije o kojima sam govorio. Mi Srbi smo strpljiv narod, čekaćemo naših 5 minuta.
Last edited by shadowblade on 11/10/2014 03:09, edited 1 time in total.
- agnostic_front
#50 Re: TOKIĆ SRBIMA VEČERAS OBJASNIO NEKE STVARI!
Možete ga i vi i Rusi (i svi ostali koji ih ne vole) samo popušit' Americi.