Tocenje plina u auta, BiH i susjedne zemlje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zlatan01
#1 Tocenje plina u auta, BiH i susjedne zemlje
Zanima me na koliko mjesta u BiH ali i susjednim zemljama, ukljucujuci i Sloveniju, Madjarsku i Cesku, se moze puniti plin u auta. Zna li neko za web-stranicu sa podacima i mozda GPS koordinatama? Alternativa je da na ovom topicu svako ko zna za punionicu napise adresu. Jos nesto, da li je punjenje prilagodjeno evropskom standardu ili je nesto drugo?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Ja vozim na plin (LPG, dakle propan-butan) i znam 4, 5 punionica u Sarajevu, ali ne znam im baš tačne adrese.zlatan01 wrote:Niko ne vozi na gas u BiH?
Plin je postao prilično popularan na ovim prostorima od kako su cijene goriva počele da divljaju...
Slična je situacija i sa susjednim zemljama, u slučaju da imaš namjeru doći sa autom pokretanim plinom. Dakle, nema problema sa opskrbom!
Ne znam na kakav evropski standard punjenja misliš, ali mislim da je sistem isti kao i bilo gdje drugo. Ja lično sam išao i po Srbiji i Hrvatskoj i bez problema sam mogao točiti plin, "otvori" za točenje plina na autima su mislim univerzalni bilo gdje...
-
_Jenny_
#6 Re: Tocenje plina u auta, BiH i susjedne zemlje
U Hrvatskoj imas plin gotovo na svakoj benzinskoj.Po nekim istrazivanjima je najbolji na OMv-u i Tifonu.INA-inih benzinskih imas milijun i vecina ima plin.Cijena je svugdje ista i navodno se nece do 2009. ili 2011. mijenjat.Sad je litra 3,35 kn sto je zanemarivo u odnosu na oko cca 8,50 za litru benzina.Kazu da se isplati tek nakon par desetaka tisuca kilometara...meni se isplatio...