Tocenje plina u auta, BiH i susjedne zemlje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zlatan01

#1 Tocenje plina u auta, BiH i susjedne zemlje

Post by zlatan01 »

Zanima me na koliko mjesta u BiH ali i susjednim zemljama, ukljucujuci i Sloveniju, Madjarsku i Cesku, se moze puniti plin u auta. Zna li neko za web-stranicu sa podacima i mozda GPS koordinatama? Alternativa je da na ovom topicu svako ko zna za punionicu napise adresu. Jos nesto, da li je punjenje prilagodjeno evropskom standardu ili je nesto drugo?
zlatan01

Post by zlatan01 »

Niko ne vozi na gas u BiH?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

zlatan01 wrote:Niko ne vozi na gas u BiH?
Ja vozim na plin (LPG, dakle propan-butan) i znam 4, 5 punionica u Sarajevu, ali ne znam im baš tačne adrese. :) Ima jedna u Halilovićima, zatim imaš u Lukavici Mandić Petrol i Terex, onda pumpa Braća Mujić na Stupu (ona je najskuplja) itd.
Plin je postao prilično popularan na ovim prostorima od kako su cijene goriva počele da divljaju...
Slična je situacija i sa susjednim zemljama, u slučaju da imaš namjeru doći sa autom pokretanim plinom. Dakle, nema problema sa opskrbom!

Ne znam na kakav evropski standard punjenja misliš, ali mislim da je sistem isti kao i bilo gdje drugo. Ja lično sam išao i po Srbiji i Hrvatskoj i bez problema sam mogao točiti plin, "otvori" za točenje plina na autima su mislim univerzalni bilo gdje...
zlatan01

Post by zlatan01 »

Hvala na odgovoru. Otvor za tocenje bi trebao biti standard ali mislim da u Italiji i mozda jos ponekoj zemlji imaju malo drugaciji otvor, pa zbog toga pitam.
Plin izvan Sarajeva? Zna li neko? Tuzla, Zenica...zapadno, juzno?
zlatan01

Post by zlatan01 »

Zaboravih, razmisljam o kupovini veceg auta na plin, Touran ili Zafira, ali mahana im je mali rezervoar za benzin, cini mi se 13 i 14 litara sto je dovoljno za nuzdu ali voziti mjesec dana i tociti svakih 100 km nije bas ugodno...
_Jenny_

#6 Re: Tocenje plina u auta, BiH i susjedne zemlje

Post by _Jenny_ »

U Hrvatskoj imas plin gotovo na svakoj benzinskoj.Po nekim istrazivanjima je najbolji na OMv-u i Tifonu.INA-inih benzinskih imas milijun i vecina ima plin.Cijena je svugdje ista i navodno se nece do 2009. ili 2011. mijenjat.Sad je litra 3,35 kn sto je zanemarivo u odnosu na oko cca 8,50 za litru benzina.Kazu da se isplati tek nakon par desetaka tisuca kilometara...meni se isplatio...
Post Reply