Tko štiti ugledne gradjane- pedofile

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Akcija

#1 Tko štiti ugledne gradjane- pedofile

Post by Akcija »

06.06.2005.
Istraga o zabavama trojice uglednih Banovićana i Živiničana na Mačkovcu
Otac s puškom krenuo da brani čast maloljetne kćeri

Seksualno iskorištavanje maloljetnih djevojaka iz Banovića, koje su, u društvu tri veoma ugledne ličnosti iz Živinica i Banovića prije desetak dana zatečene u vikendici u banovićkom naselju Mačkovac, jedna je od glavnih tema na području Tuzlanskog kantona. U slučaj je uključen tim za posebne namjene MUP-a TK i kantonalni tužilac, kako bi se utvrdili navodi o postojanju krivičnog djela počinjenog na izletištu Mačkovac.
S obzirom na to da se radi o delikatnom slučaju, jer, osim što su u pitanju učenice srednje škole u Banovićima, muškarci koje je policija zatekla s njima su vrlo ugledne ličnosti u Živinicama i Banovićima, njhova imena nisu objelodanjena. Jedan od njih je, kako doznajemo, općinski funkcioner, drugi bivši kantonalni fukcioner, čije su sklonosti prema mlađim djevojkama poznate mještanima, a treći poznati ugostitelj.
Slučaj je razotkriven zahvaljujući djevojčici koja je odbila druženje sa vremešnim muškarcima, te o svemu obavijestila svog oca, a ovaj oca jedne od djevojčica koje su zatečene na Mačkovcu. Šokirani otac je sa puškom krenuo na Mačkovac, kako bi zaštitio svoju kćerku od svojih vršnjaka, možda čak i starijih od sebe, čije se seksualne fantazije očito graniče sa pedofilijom. No, policija je uspjela spriječiti najgore.
Glasnogovornik policijskog komesara MUP-a TK Miralem Malkić je potvrdio da postoje indicije o krivičnom djelu počinjenom u vikendici u Mačkovcu, gdje su sa tri djevojčice zatečena tri punoljetna muškarca.
Istraga bi trebala razotkriti koliko dugo se u vikendici banovićkog profesora organizuju druženja sa mlađahnim djevojkama, te pod kojim okolnostima su djevojčice odlazile ma druženja na Mačkovcu. U svakom slučaju, navođenje na prostituciju, kao i sam seksualni odnos sa maloljetnim osobama je kažnjivo djelo, a roditelji djevojčica očekuju da će ruka pravde stići muškarce koji su zatečeni sa njihovim kćerkama, bez obzira na to što se radi o osobama sa “dobrim vezama”.
E sada da vas pitam zašto se kriju imena ovih kriminalaca?
Dali bi isti slučaj bio da su u nedjelu uhvaćeni manje ugledni tj nepoznati ljudi?
Što su to bolji oni ugledni od nas neuglednih?
Do kada ovako?
ps, imao bih još 1000 pitanja postaviti...
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Mislim da su imena i prezimena doticnih ''uglednih'' gradjana javna tajna, u oba gradica...zna nas narod nacem nebo i zemlja stoje a kamoli imena tih pedofila! Samo je problem kolko je djevojaka do sad proslo kroz tu vikendicu, jer prije svega tu ima i izbjeglicko naselje za raseljena lica iz Podrinja, i vecina djevojcica iz tog naselja nema oca koji bi ih zastitio.... :roll:
Akcija

Post by Akcija »

Da zalosno, ali istinito. Dok se u savremenu svijetu muskarci koji budu uhvaceni da traze usluge od prostitutki, stavljaju na plakate (USA), kod nas se cuti i cuva guzica u fotelji..

Jos jedna zalost, sto se ovo malo pismena svijeta nece da ukljuci u diskusiju i kaze koju pametnu, vec se svi bave krojenjem granica na balkanu, a da se nadju nedaj boze u situaciji da budu igle prilikom sivenja, svi bi se razbjezali... :-x .ebem ti ovako drustvo:(

Tebi drug svaka cast.
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Et sad ja ovde ispado nepismen! :D
Nego drug odgovori ti men na PM! OK??? :)
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Akcija wrote:Da zalosno, ali istinito. Dok se u savremenu svijetu muskarci koji budu uhvaceni da traze usluge od prostitutki, stavljaju na plakate (USA), kod nas se cuti i cuva guzica u fotelji..

Jos jedna zalost, sto se ovo malo pismena svijeta nece da ukljuci u diskusiju i kaze koju pametnu, vec se svi bave krojenjem granica na balkanu, a da se nadju nedaj boze u situaciji da budu igle prilikom sivenja, svi bi se razbjezali... :-x .ebem ti ovako drustvo:(

Tebi drug svaka cast.
Nikada niko neće objaviti imena tih "uglednih građana" i to treba da nam je svima jasno kao dan. Ta "trojka" iz TK su opet sitna riba kakvih slučajeva ima u našoj dragoj BiH, samo što o tome niko ne priča. Kao što si već rekao, nama je bitnije ko je koje nacionalnosti i sl. nebuloze (ko će biti predsjednik, treba li nam HR, koji je narod starosjedilački i samim time ko ima najviše pravo da odlučuje o našoj budućnosti, hoće li biti rata, treba li biti rata.... :-) ).

Nije naš problem samo u tome što postoje "nedodirljive kategorije" u našem društvu. Po tom pitanju (pedofilija), najveći naš problem je Zakon koji je nakaradan do bola. Taj Zakon pedofile tretira kao obične prekršitelje Zakona i predviđa im kaznu u trajanju od 6 mjeseci (koliko mogu da se sjetim). Bio je kod nas slučaj kada je stric silovao svoga nećaka i za to dobio zatvorsku kaznu u trajanju od 6 mjeseci (čini mi se!) a malac je dobio traumu s kojom će se boriti dok je živ. Dječak je par puta pokušao da zapali roditeljsku kuću....-ne znam da li se neko toga sjeća... :(
Pa, bio je slučaj u Sarajevu kada je neki stari kreten vrebao dječake u parku, koji su se igrali i skoro ih nagovorio da dođu u njegov stan. Srećom, dječaci su ugledali lance na njegovom krevetu pa su pobjegli i o tome obavijestili svoje roditelje. Policija je bila obavještena o tome i njihovo obrazloženje je bilo da NIJE ZABRANJENO IMATI LANCE NA SVOME KREVETU, U SVOME STANU!!!!???? :-)

Po meni imena takvih monstruma treba objaviti u svim sredstvima javnog informisanja, kao što su to uradili u Engleskoj, prije par godina. I u Americi, u pojedinim državama, čovjek koji je sklon takvim i sličnim ispadima, mora da ima natpis ispred kuće "PAZI MANIJAK" ili nešto slično.

Mada mislim, kada bi takvo nešto pokušali kod nas, odmah bi se to okarakterisalo kao napad na "ljudska prava i slobode" i ne bismo mogli očekivati ulazak u EU do 3009. Da ironija bude veća, takav vid blokade nametnuli bi nam ljudi koji dolaze iz zemalja gdje se pedofili tretiraju na način koji sam prije spomenula....:(

Lijep pozdrav
Fair Life

Post by Fair Life »

Pedofili.. najgora sorta ljudi. A ugledni ?? Nista cudno danas jer su najgori uglavnom ti ugledni.

Ko ih stiti? Politika!

Politika danas kod nas stiti ubice i kriminalce... i zlocince svake vrste, pa se pitam zasto ne bi i pedofile.

Dovoljno je biti politicki podoban i... rajska vrata su podobnima vec na zemlji otvorena. A to sto su Raj i moral na nebu u zavadi, nista zato... ne pije vode za zivota na zemlji.

Kad samo pomislim na komentare onih koji kazu: "Kaznice njih dragi bog"... povratio bih.

I Z B O R I... otvorite mozak, ne oci... ili da se citav zivot na bozju pravdu ceka, a ona... opet dolazi poslije smrti.

Ionako smo poslije smrti svi jednaki...
Last edited by Fair Life on 07/06/2005 11:19, edited 1 time in total.
rumenko

Post by rumenko »

iskreno mi je zao sto ih ovaj "otac s puskom" nije pobio...
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Ma mislim da je nas narod tamo sazno koje su boje gace bile na tim ''uglednim'' gradjanima kad ih je policija ufatila :D ! ko sto vec reko zna nas narod na cem nebo i zemlja stoje...P nijesu Banovici i Zivinice bolan svjetkse metropole pa d tu niko nikog ne znam...ma to su ti bolan male carsijice zna svako svakog, zna se ko kakve gace nosi...a da se ne saznaju ti pedofili...
najgore je sto ce taj profesor u srednjoj skoli nastavit i dalje da vreba zrtve!
A nravno u svemu tome glavni i odgovorni krivac ispasce otac koji je sa puskom isao da brani cast svoje scerke!
Samo sacekajte da ja saznam imena tih ''uglednih'' gradjana! :D
stanibal

Post by stanibal »

de malo osvjezite ovu temu makar da mi probamo razrijesit!!!!!
stanibal

Post by stanibal »

evo na zivinickom forumu ima frajer koji zna krivce,probajte ga natjerat da propjeva,nick mu je black... nesto
http://www.zivinicebih.com
Sinalco

#11 Re: Tko štiti ugledne gradjane- pedofile

Post by Sinalco »

Akcija wrote:
06.06.2005.
jer, osim što su u pitanju učenice srednje škole u.

A kakve veze ima ovo sa pedofilijom?

Osoba mora biti mlađa od 14 godina da bi se govorilo o pedofiliji. Inače je riječ o starijim maloletnicama gdje je zakon puno blaži.

A što se tiče ovog gore nevedenog slučaja, ne sjećam se da je iko osuđen zato jer je bio sa nekom djevojkom od 16-17 godina. Takve stvari se uglavnom koriste ako je neko poznatija ličnost pa da ga malo ocrne u javnosti.
U svijetu se raspravlja o tome da se spusti granica punoljetstva na 16 godina, a mi zabavljanje sa djevojkom od 16 godina nazivamo pedofilijom ... :shock:
Zox

Post by Zox »

Ne ne, ispod 18 godina je kaznjivo zakonom i tacka, kad promijene zakon diskutovacemo, do tad su tri ugledne svinje izvrsile krivicno djelo.
Sinalco

Post by Sinalco »

Ja govorim o neprimjerenom naslovu ovog topica jer ne može biti riječ o pedofiliji ako osobe nisu mlađe od 14 godina.

Zar ti u svojoj 18. ili 19. godini nisi imao djevojku od 17. godina? Po ovoj logici i ti si bio pedofil i treba te krivično goniti. I treba te otac te djevojke sa puškom ukokati ...
mr2

Post by mr2 »

poznati ugostitelj je refko ima oko 60 godina.dugo godina je drzao balkan restoran u becu.1997 se je ozenio sa curicom od 19 godina,kojoj je nakon toga kupio mecku kabrioleta......bilo je dosta ovakvih incidenata i prije,mislim nista novo....inace se radi o osobi koja se cesto mogla naci u drustvu nasera orica tajiba i ostalih tuzlanskih mafijasa. ovu drugu dvojicu ne poznajem,pa radi toga nemam komentara osim fuj :x
Zox

Post by Zox »

Sinalco wrote:Ja govorim o neprimjerenom naslovu ovog topica jer ne može biti riječ o pedofiliji ako osobe nisu mlađe od 14 godina.

Zar ti u svojoj 18. ili 19. godini nisi imao djevojku od 17. godina? Po ovoj logici i ti si bio pedofil i treba te krivično goniti. I treba te otac te djevojke sa puškom ukokati ...
Za BiH ne znam, u Italiji je predvidjena i razlika u godinama koja se ne goni krivicno. Mislim da je to 22 ti a 17 ona. Ali priznaces da to nije isto kao u ovom slucaju.
winetou

Post by winetou »

Otac s puškom krenuo da brani čast maloljetne kćeri
Naslov nije ništa manje odvratan od samog događaja....
Može li Bosna ikako u 20 vijek?
Bosanac sa dna kace

#17 Re: Tko štiti ugledne gradjane- pedofile

Post by Bosanac sa dna kace »

Sinalco wrote:
Akcija wrote:
06.06.2005.
jer, osim što su u pitanju učenice srednje škole u.

A kakve veze ima ovo sa pedofilijom?

Osoba mora biti mlađa od 14 godina da bi se govorilo o pedofiliji. Inače je riječ o starijim maloletnicama gdje je zakon puno blaži.

A što se tiče ovog gore nevedenog slučaja, ne sjećam se da je iko osuđen zato jer je bio sa nekom djevojkom od 16-17 godina. Takve stvari se uglavnom koriste ako je neko poznatija ličnost pa da ga malo ocrne u javnosti.
U svijetu se raspravlja o tome da se spusti granica punoljetstva na 16 godina, a mi zabavljanje sa djevojkom od 16 godina nazivamo pedofilijom ... :shock:

A jel to ih sad trebamo pustit da i dalje vrebaju zrtve po Srednjoskolskom centru u Banovicima i Zivinicama?
Prenj

Post by Prenj »

A da ih javno objesimo, kao sto to rade u Iranu????

Ma nece ovim nasim uglednim gradjanima ni dlaka sa glave nedostajati.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Prenj wrote:A da ih javno objesimo, kao sto to rade u Iranu????

Ma nece ovim nasim uglednim gradjanima ni dlaka sa glave nedostajati.
ma ne, ne treba ih vjesat, al ne bi bilo zgoreg, kad bi makar objavili imena da znamon od koga da se cuvamo!
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

tacno je rekao neko prije mene...

nikako se ne moze raditi o pedofiliji...clan 207 KZ a FBIH govori o pedofiliji, tacnije o seksualnom odnosu sa djetetom.

VRLO BITNO: po zakonu je definicija djeteta - osoba koja nije navrsilia 14 godina zivota.

Prema tome, u ovom slucaju ako je bili dobrovoljno, ako nisu bile prisiljene na taj cin ili ako nisu bile npr drogirane ili alkoholizirane ili na neki drugi nacin dovedene u situaciju da ne mogu se oduprijeti tome onda nema krivicnog djela!!!

I vrlo bitno, to jeste sigurno jako nemoralan cin ali postoji ogromna razlika izmedju necega sto je nemoralno i necega sto je zabranjeno zakonom.
Post Reply