Ovi opet o Titu. U pravu je onaj Al aksa, a vi sto ne vidite da je Tito bio samo produzena ruka Srpske politike to je samo vasa velika greska. A evo zasto, ovo sve sto se desilo to su Titini generali ucinili, prvi Tudjman. A i oni iz Srbije, generalstab itd. Pa i Milosevic je bio komunista, proizaso je iz komunisticke partije a ciji je sef bio upravo Tito.
Ali nije Tito kriv, jer sam Tito je cinio sta je mogo medju onim dzukelama oko sebe.
Bio je dobar covjek i velika licnost i ucinio je dosta za BiH i Bosnjake. A to sto je ucinio za Jugoslaviju, pa vidili smo na sta sve ispade. Pustite ba mitove i legende, okrenite se cinjenicama i stvarnosti.
TITO!!!
- vatrogasac
....da provjerimo.....SF wrote:Ja imam jedno pitanje.
Koliko dana se bude baniran na ovom forumu ako govorim o Titu u negativnom smislu?![]()
Nije nikakva provokacija, Tita mi.![]()
Nesto bih napisao, al' bojim se da ne popuslic bananu.
...mada nije moje nego Đilasovo....."Tito je političar značajnih dometa i dostignuća unutar komunističkog pokreta, ali i krupnih nezaboravnih i nepopravljivih promašaja na širem demokratskom i ljudskom planu. Političar izuzetne snalažljivosti, pouzdanog instikta i neistrošene energije. Ali i ličnost okrenuta k vlasti, k ličnoj vlasti u tolikoj meri da je previđao, a u prelomnim trenucima i suzbijao pojave i tokove koji bi obogatili život, koji bi društvo i pojedince učinili otvorenijim i kreativnijim". (Đilas, 1990: 183).
-
BigBoss
Upravo tako. Samo je Djilas zaboravio da doda da je Tito imo posla sa ostalima u vlasti sa velikim promasajima i velikim licnim dometima i ciljevima. Pa nije on mogo sve ispromasivat i samo za sebe drzat i vlast i ostalo."Tito je političar značajnih dometa i dostignuća unutar komunističkog pokreta, ali i krupnih nezaboravnih i nepopravljivih promašaja na širem demokratskom i ljudskom planu. Političar izuzetne snalažljivosti, pouzdanog instikta i neistrošene energije. Ali i ličnost okrenuta k vlasti, k ličnoj vlasti u tolikoj meri da je previđao, a u prelomnim trenucima i suzbijao pojave i tokove koji bi obogatili život, koji bi društvo i pojedince učinili otvorenijim i kreativnijim". (Đilas, 1990: 183).
- Vodenjak
Ono sto je zanimljivo je da su svi oni koje je Broz sklonio zbog ideja koje mu se nisu dopadale (pa tako i Djilas!) u ovim vremenima kritikovale njegov nacin vladanja na istinski demokratski i civilizovan nacin!BigBoss wrote:Upravo tako. Samo je Djilas zaboravio da doda da je Tito imo posla sa ostalima u vlasti sa velikim promasajima i velikim licnim dometima i ciljevima. Pa nije on mogo sve ispromasivat i samo za sebe drzat i vlast i ostalo."Tito je političar značajnih dometa i dostignuća unutar komunističkog pokreta, ali i krupnih nezaboravnih i nepopravljivih promašaja na širem demokratskom i ljudskom planu. Političar izuzetne snalažljivosti, pouzdanog instikta i neistrošene energije. Ali i ličnost okrenuta k vlasti, k ličnoj vlasti u tolikoj meri da je previđao, a u prelomnim trenucima i suzbijao pojave i tokove koji bi obogatili život, koji bi društvo i pojedince učinili otvorenijim i kreativnijim". (Đilas, 1990: 183).![]()
Nego najlakse je na njega sve svalit a oni oko njega sve fini i posteni.
A oni koji su mu shupak lizali svo vrijeme, poslije njegove smrti su se obrusili na njega kao lesinari na nemocnu zrtvu!
Time su, zapravo, i jedni i drugi mnogo vise kazali o sebi samima nego o Brozu!
-
Dickman
Citas mi misli!CROCOP wrote:Joj kad u TITA dirnu k'o zdrav zub da mi vade... Jos mu shuperde ulicu skratile, pa im ni to nije bilo dosta, htjeli ju ukinut... mamicu im njihovu... Ovo se odnosilo na SA.
Sad odjednom svi vjernici... ubise se od vjere... a lopovluk im dodje kao razonoda i hobi. Kamo srece kad bi svi nazovi vjernici zivjeli i postivali 9 od 10 Bozjih zapovjedi (ono "ne sagrijesi bludno" bi dilitirao) ne bi bilo problema. Ovaj vjerski dio odnosi se na sve tzv. vjernike nevezano za opredjeljenje. Varaju i Boga i narod.
Ali zato po TITI znaju udarat. Tito svojoj familiji ne ostavi nista, a ovi danashnji su osigurali jedno 7 buducih generacija. I to iskljucivo od onoga sto je Tito stvorio.