Tihić traži Boku

Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Ja se zaista ne zelim upustati u ovu diskusiju ni prepucavanja o tome ko ima gdje kakvo pravo, a ko nema, i o razmjeni teritorija kao klikera, to su prvo gluposti, a drugo ne poznajem dovoljno istoriju pa ne zelim da bilo kome solim pamet...no moram vam ispricati jedan dozivljaj sa jednim svabom koji me malo i postidio, moram priznati, tip je istoricar i poznaje moju zemlju bolje nego ja, a drugo bio je i u drugom svjetskom ratu na nasim prostorima, pa poznaje stanje i na terenu, a i jezikom barata poprilicno, nesto je pomagao izbjeglicama za vrijeme rata, pa sam ga upoznao...

helem, nadjem kod njega skoro novo izdanje atlasa i, cisto iz dosade odem na karte jugoistocne evrope...tamo vidim lijepo bosna ima dva izlaza na more (pazite izdanje je iz 2003!), nije meni jasno nista, pa mu pokazem i objasnim da su napravili gresku vjerovatno, a on meni na to kaze da je to ok, i da bosna ima oficijelno dva izlaza na more, barem sto se EU tice, jer su EU drzave priznale BiH prema tom Helsinskom sporazumu, samo sto je zackoljica u tome da se prema tom sporazumu priznaju granice POSLIJE DRUGOG svjetskog rata, kada su sutorine bile de facto teritorija BiH...
violentjack

Post by violentjack »

Kakav falsifikat pa ti ne znas da je po Prenju i UN Fair life-u dobro sto je Boka od 1947 u Crnoj Gori.

IAKO JE NASILNO UZETA OD MATICE

Ma..gdje bi Prenj rekao ovo je bila Bosna..pa upitaj cak i svog dida ili starije ljude..mozda se oni sjecaju tih dana..

Ali pustite prica je jeftina..sad ce me Fairt nazvati nacionalistom..kad me Prenj pocasti epitetima..ne znaju te pobiti argumentacijom..pa onda saspi po meni

Ma izvolite samo :oops:
violentjack

Post by violentjack »

Kombajn taj izlaz BOsni je iz Otomanskog perioda..poklon Dubrovacke republlike Neum i SUtorina

Neum je bio Bosna za Austrougarske....pogledaj karte BOsne do 1918..vidjet ces 2 izlaza na more

Kao i za 1 Jugoslavije i pocetak 2 Jugoslavije..uzeto nam je..ali nema sanse da neki i ne spominju to. :( :shock: :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

violentjack wrote:Kakav falsifikat pa ti ne znas da je po Prenju i UN Fair life-u dobro sto je Boka od 1947 u Crnoj Gori.

Kojekakvim politickim "musevedama" mozda (da), ali nasilno sigurno nije. (Djuro Pucar - Blazo Jovanovic ...)

I, nije prica o Bokokotarkom zalivu (Boka), vec o Herceg Novom (ili Ulcinju).
ApexK2

Post by ApexK2 »

Fair Life wrote:
ApexK2 wrote:Ne kakaj Fair
Image
Mjenjas nick-ove "k'o Cigan konje".

Je li to novi memorandum "s' ove strane Plive"?
Jok...materijal datira jos iz 1991e...
Prenj

Post by Prenj »

violentjack wrote:Kakav falsifikat pa ti ne znas da je po Prenju i UN Fair life-u dobro sto je Boka od 1947 u Crnoj Gori.

Ma..gdje bi Prenj rekao ovo je bila Bosna..pa upitaj cak i svog dida ili starije ljude..mozda se oni sjecaju tih dana..

Ali pustite prica je jeftina..sad ce me Fairt nazvati nacionalistom..kad me Prenj pocasti epitetima..ne znaju te pobiti argumentacijom..pa onda saspi po meni

Ma izvolite samo :oops:
ViolentJack,

Istina je, niko ne zeli da zivi u maloj zemlji.
Ponekad, kada se vracam sa Jadrana bude mi puno zao sto Turska nije imala jacu mornaricu i nije odrzala obalu koju je u jednom trenutku zauzela i koju bi mi danas mozda mogli zvati svojom, kao sto smo je i zvali tolike godine prije rata.
Jeste, i Boka je nekad bila dio Bosne, i ako postoji neki legalan nacin da se vrati, trebalo bi to pokusati vratiti, mada sumnjam.
I Aljaska je nekada bila ruska, ali prodali su je i sada nema nazad, a mi smo Boku mijenjali. Nije istina da je Boka NA SILU oduzeta. Djuro je mijenjao Boku za nekoliko sela u blizini Tjentista.

Ali zar nemamo milion precih problema danas, od vracanja Boke Bosni!?
Kada nam je tako lijepo ovdje sto se ne vratis kuci, umjesto sto muda hladis u Americi?
violentjack

Post by violentjack »

Ja muda hladim u Americi jer sam bio u Bosni i previse vremena..bio sam gladan pa znam ekonomiju kad se nije imalo sta za jesti

1996 mart je tako bilo..a sad da li se nesto bolje promjenilo?

Nije..na cemu ti radis i kakvi su tvoji stavovi..nemams stavove i nemam zelje..osim ako naklapas bezveze?

..Ja sam se i posvadao sa Bosnjacima na forumu..jer nisu imali istu koncepciju kao ja..pa sta mi fali da se svadam sa jednim poput tebe

Jugoslovenom?

Jer to je svada..ti trazis dlaku u jajetu..samo da me proglasis'' fasistom''

Jarane sad je 2004 godina..ja se ne bi vratio u zemlju gdje me ti nazivas fasitom samo sto bih zelio da se neporavda ispravi

Neka Hvala nije Bosna tolika onda

To ''mjenjanje teritorije'' je bila nasilna otimacina i nista vise..jao mnogo vrijedi jedno selo kraj Tjentista kad se gleda more :(
Prenj

Post by Prenj »

ViolentJack,

ne mislim se svadjati s tobom.
Mislim da imamo puno vaznijih problema ovdje i da pitanje Boke Kotorske stvarno nije prioritet.
violentjack

Post by violentjack »

A sta je prioritet

Bit ce bolje..tako iz godine u godinu naklapanje nekih nasih?

Hoce ali u Limburgu

Sta je sa PANEUROPSKIM KORIDOROM C 5..

11 KM?

Sumska jos postoji..a Tihic igra kako zeli..inace sramota je da nas zastupa bivsi frizer..povrsnog znanja..ali eto birali smo..pa patite

Kome smeta uvijek moze u Pakistan..jer uskoro ce i Pakistan biti pojam za nas :roll:
margareta

Post by margareta »

Ali zar nemamo milion precih problema danas, od vracanja Boke Bosni!?
Kada nam je tako lijepo ovdje sto se ne vratis kuci, umjesto sto muda hladis u Americi?
No comment
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Ja cu biti sretan ako se ukine RS i BOSNA postane Bosna.
Jebiga, mi se izgleda pelcovali od srba pa poceli velike drzave stvarati.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

and now ladies and gentlemen, a big philosopher, thinker, scientist and statistician, just for you! this is only a slice of his rich bibliography:
violentjack wrote: "Ja muda hladim u Americi jer sam bio u Bosni i previse vremena..bio sam gladan pa znam ekonomiju kad se nije imalo sta za jesti." - "Bitno je da se muslimani razmnozavaju. Neka ih je brojcano vise, a to sto su gladni kruha - nema veze."

"I sta bi ti znao o tome..tvoje je da pakostis..sto se tice argumentacije..nit je znas..nit me zanima."

"Jarane....mogu nam ukinuti vojsku..ali nikad nam nece ukinuti Njemacka srca..Hitler 1919..kada je neformalno ukinuta Njemacka vojska
Jarane..obrni tu izjavu i samo dodaj Bosanska srca i racunaj da ni vi nemate vojske odavno..a za Kosovo..Covic je nemocan ovako ili onako "
..........
:(
you can read much more, every monday, tuesday, wednesday, thursday, friday, saturday and sunday from 0-24 on this and every other discussion forum all around the globe.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

and now ladies and gentlemen, a big philosopher, thinker, scientist and statistician, just for you! this is only a slice of his rich bibliography:
violentjack wrote: "Ja muda hladim u Americi jer sam bio u Bosni i previse vremena..bio sam gladan pa znam ekonomiju kad se nije imalo sta za jesti." - "Bitno je da se muslimani razmnozavaju. Neka ih je brojcano vise, a to sto su gladni kruha - nema veze."

"I sta bi ti znao o tome..tvoje je da pakostis..sto se tice argumentacije..nit je znas..nit me zanima."

"Jarane....mogu nam ukinuti vojsku..ali nikad nam nece ukinuti Njemacka srca..Hitler 1919..kada je neformalno ukinuta Njemacka vojska
Jarane..obrni tu izjavu i samo dodaj Bosanska srca i racunaj da ni vi nemate vojske odavno..a za Kosovo..Covic je nemocan ovako ili onako "
..........
you can read much more, every monday, tuesday, wednesday, thursday, friday, saturday and sunday from 0-24 on this and every other discussion forum all around the globe.
Kokos palma

Post by Kokos palma »

Bosnjaci cine vecinu stanovnistva u Bosni preko 50%..i po tom principu Bosna je nasa..iako ste neformalno okupirali dio BOsne
ja uzem papir pa pocese racunati. hebiga izadje da
snjaci cine vecinu stanovnistva u Bosni preko 24,8 %

hebiga uzmi olovku i papir pa pogledaj bolje

bilo bi lepo, da i Boka pripada, hebiga za to ste se i borili, da ne pripada.

jedi sada jaja. sta ces tko vas vodio i doveo vas do boke
margareta

Post by margareta »

violentjack (citat):

"Ja muda hladim u Americi jer sam bio u Bosni i previse vremena..bio sam gladan pa znam ekonomiju kad se nije imalo sta za jesti." - "Bitno je da se muslimani razmnozavaju. Neka ih je brojcano vise, a to sto su gladni kruha - nema veze."
Sad tek mi je jasno otku kod nas toliki ekonomski procvat i toliki ekonomski prosperitet! Kako se ranije ne sjetih toga ? Svi smo mi (osim r.profitera) sad ekonomski experti - znači glad = škola!? :( :x

Onda si ti Violetnjače srušio sve naučno dokazane teze iz oblasti biohemije
da moždane čelije rapidno propadaju i odlaze u nepovrat usljed deficita cukera u glavurdi. Tvoja iskustva su novina u oblasti ekonomije, ali i dr. naučnim oblastima. :( :x

Samo jedno nikada shvatiti ne mogu kako je nekom padalo na pamet da se razmnožava, dok PATI pod padavinama granata.....koji romantično-sex
izliv patriotskoga naboja !? :( :x

Nik si stvarno dobro utrefio :D :x
banjaluka

Post by banjaluka »

violentjack

idi potrazi pomoc dok nije kaso. nadji nekog veterinara.
ViTeZ93

Post by ViTeZ93 »

ja sam ipak za da se Bosna podijeli dakle teritorije koje drze muslimani da se proglasi Islamska Republika Bosna i Hercegovina, hrvati i srbi imaju svoje etnicki ciste teritorije u kojima malte ne nema muslimanskog grla niti icega sto asocira na Islam i muslimane, i pored toga traze podjednaka prava na nasem teritoriju!
Ista stvar sa Kosovom i Sandzakom i velikim djelom Makedonije koji naseljavaju Albanci!
Zamislite svi zajedno pod Islamic United States od Europe!
heheh sta vi mislite o ovome???
margareta

Post by margareta »

Ja bih da se ne dijeli. Bolje da se usitni pa kremira, iz ekoloških razloga.
Poslije čitanja gornjega posta sa patološkim fašističkim sadržajem, produktom teškog defekta u "mpzgu" i inim sl. "mozgovima", kremiranje
cool

Post by cool »

ViTeZ93 wrote:ja sam ipak za da se Bosna podijeli dakle teritorije koje drze muslimani da se proglasi Islamska Republika Bosna i Hercegovina, hrvati i srbi imaju svoje etnicki ciste teritorije u kojima malte ne nema muslimanskog grla niti icega sto asocira na Islam i muslimane, i pored toga traze podjednaka prava na nasem teritoriju!Ista stvar sa Kosovom i Sandzakom i velikim djelom Makedonije koji naseljavaju Albanci!
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

Pa onda Niksic je nam je veliki dio pokretne i "ne pokretne" imovine dole.
Tooooo Tihicu...
margareta

Post by margareta »

cool wrote:
ViTeZ93 wrote:ja sam ipak za da se Bosna podijeli dakle teritorije koje drze muslimani da se proglasi Islamska Republika Bosna i Hercegovina, hrvati i srbi imaju svoje etnicki ciste teritorije u kojima malte ne nema muslimanskog grla niti icega sto asocira na Islam i muslimane, i pored toga traze podjednaka prava na nasem teritoriju!Ista stvar sa Kosovom i Sandzakom i velikim djelom Makedonije koji naseljavaju Albanci!
Nema se tu šta misliti, dodati ni oduzeti , osim pristupiti hirurškom zahvatu (is)punkciom cijeloga tvoga truloga sadržaja u onome što nosiš na GRLU, a koje se kod zdrave ljudske populacije zove mozak.
Teeeeeeška si ti i veoma opasna zvijer u ljudskome tijelu. Da nisi Hitlerov klon ? Komadino luda ti si opasan za zvjerinjak i šta tražiš od ljudskoga roda bolesniče . Trebalo bi te pod HITNO baciti izgladnjelim zvijerinama
i njima se na brzaka ispovijedi LUDAČE FAŠISTIČKI sa mikro mozgom u kojega je mogla stati samo smeće i trulež.
margareta

Post by margareta »

margareta wrote:
cool wrote:
Nema se tu šta misliti, dodati ni oduzeti , osim pristupiti hirurškom zahvatu (is)punkciom cijeloga tvoga truloga sadržaja u onome što nosiš na GRLU, a koje se kod zdrave ljudske populacije zove mozak.
Teeeeeeška si ti i veoma opasna zvijer u ljudskome tijelu. Da nisi Hitlerov klon ? Komadino luda ti si opasan za zvjerinjak i šta tražiš od ljudskoga roda bolesniče . Trebalo bi te pod HITNO baciti izgladnjelim zvijerinama
i njima se na brzaka ispovijedi LUDAČE FAŠISTIČKI sa mikro mozgom u kojega je mogla stati samo smeće i trulež.
Ah da , jasno mi je po tvome niku ko si "Vitez '93. !
Jesi li ti dao svoj "viteški" doprinos u Vitezu '93.god. ?
Ako nisi direktno jesi posredno , ili si ostao oštečen zbog nedovoljnog klanja i masakra nad Muslimanskim civilima u Vitezu '93.god. ?
To je između ostalog tvoj kretensko ustaški - fašistički mozak zagadilo !!!!
Trebao si se više istruli hitlerovče angažirati u pokoljima i istrjebljenju
Muslimanskog naroda, mamu li ti tvoju fašističku.
margareta

Post by margareta »

Fašisto za kraj i za tvoj bolesni DOŽIVLJAJ znaj da će ISLAM Svijetom da vlada!!!!!!
Panasonic

Post by Panasonic »

margareta wrote:
margareta wrote:
cool wrote: :(
Ah da , jasno mi je po tvome niku ko si "Vitez '93. !
Jesi li ti dao svoj "viteški" doprinos u Vitezu '93.god. ?
Ako nisi direktno jesi posredno , ili si ostao oštečen zbog nedovoljnog klanja i masakra nad Muslimanskim civilima u Vitezu '93.god. ?
To je između ostalog tvoj kretensko ustaški - fašistički mozak zagadilo !!!!
Trebao si se više istruli hitlerovče angažirati u pokoljima i istrjebljenju
Muslimanskog naroda, mamu li ti tvoju fašističku.

Mrak ova Margareta, stvarno! 8-)
margareta

Post by margareta »

Koliko STARI učmali profesore imaš nikova???
KO je tvoja logistička baza i utočište ??? (3 uptnika nipošto 2)
Odakle djeluješ po forumu ovome i ko zna još kojem ???

Fašistička truleži sanjaj svoj ludački san da će vam svanuti dan da vladate
svijetom!!!
Možda bi i mogli da od tog smeća i Bog nije digao ruke !!!

Prokleta vam bila svaka kap "nečiste Muslimanske krvi" nevine djece i civila !!!

Kukavice i bijedo bjelosvjetska hitlerovsko istrulo SMEĆE Bog vas ne voli
jer zabijate "prijatelju" nož u leđa !!!
Post Reply