Ne zelim da te uvrijedim ali to je malo glupo kazano.senada wrote:kada bih morala birati jednog od njih dvojice ne bih birala ni jednog.
Tihic ili Silajdzic - Izbori 2006?
-
Jasho
[quote="Dolina avalona"]Eto upravo Turska je jedna od kafanskih brbljavina. Haris je sam kazao da nikada nije zivio u Turskoj. Ali to je ono, laz laz laz, postane istina!
Sam je kazao i oslagao, jer mu i žena i sin žive u Turskoj. doduše od jeseni sin mu neće više živjeti u Turskoj, jer mu je tata Hare obezbjedio nastavak školovanja u Engleskoj. A mogli bi otvoriti jednu posebnu temu o Harisu i njegovoj ljubavnici Selmi Muhedinović!
Sam je kazao i oslagao, jer mu i žena i sin žive u Turskoj. doduše od jeseni sin mu neće više živjeti u Turskoj, jer mu je tata Hare obezbjedio nastavak školovanja u Engleskoj. A mogli bi otvoriti jednu posebnu temu o Harisu i njegovoj ljubavnici Selmi Muhedinović!
-
Namirrito
Jaro to sto on guzi sa strane i nije najveci grijeh. To je obican trac koji je nama neophodan da bi funkcionisali i imali cime ispirati usta. I Klinton je isto radio ali je radio i za drzavu. Amerika nikad jaca i uticajnija nije bila nego kad je on bio predsjednik. Haris jednostavno nema sta ponuditi drzavi i narodu. Skracenica BiH u nazivu njegove stranke podsjeca vise na "bogacenje i hapanje" nego na ime drzave.Jasho wrote:Dolina avalona wrote:Eto upravo Turska je jedna od kafanskih brbljavina. Haris je sam kazao da nikada nije zivio u Turskoj. Ali to je ono, laz laz laz, postane istina!
- chinese_water
-
Grom iz vedra neba
Ne glasam ni za jednog od njih dvojice.
Moj glas ide Zeljku Komsicu.
Moj glas ide Zeljku Komsicu.
-
Helem
idealan kandidat za BOSNJAK-ckog clana Predsjednistva...
Iskusniji politicar od Harisa i Sulejmana,
nije lijep kao Hare
nije ruzan kao Suljo.
Ima odlicno i ime i prezime.
Odgovara univerzalnom pojmu BOSNJAK.
Nije Musliman.
Srbin je ali nije na srpskoj strani.
Logican je.
Desavalo se da nekoliko odlicnih kandidata,jedan od njih najbolji,bude primjerice Hrvat.
Nacionalni kljuc kaze da na tu,naprimjer funkciju u Komitetu,ne moze doci Hrvat iako je najbolji kandidat,sada je red na Srbina.
Tako taj Hrvat izgubi funkciju iako je najbolji a na njegovo mjesto,koje je oznacavalo jaku karijeru dodje Srbin ili Musliman.
Taj Hrvat nikada vise ne dodje na funkciju.
Danasnji sistem izbora je gori,danas se biraju srpski,bosnjacki i hrvatski predstavnik u troclano Predsjednistvo.
Zagovara se bosnjastvo a bira se Musliman za predstavnika Bosnjaka.
Nevjerovatno.....
Iskusniji politicar od Harisa i Sulejmana,
nije lijep kao Hare
nije ruzan kao Suljo.
Ima odlicno i ime i prezime.
Odgovara univerzalnom pojmu BOSNJAK.
Nije Musliman.
Srbin je ali nije na srpskoj strani.
Logican je.
Desavalo se da nekoliko odlicnih kandidata,jedan od njih najbolji,bude primjerice Hrvat.
Nacionalni kljuc kaze da na tu,naprimjer funkciju u Komitetu,ne moze doci Hrvat iako je najbolji kandidat,sada je red na Srbina.
Tako taj Hrvat izgubi funkciju iako je najbolji a na njegovo mjesto,koje je oznacavalo jaku karijeru dodje Srbin ili Musliman.
Taj Hrvat nikada vise ne dodje na funkciju.
Danasnji sistem izbora je gori,danas se biraju srpski,bosnjacki i hrvatski predstavnik u troclano Predsjednistvo.
Zagovara se bosnjastvo a bira se Musliman za predstavnika Bosnjaka.
Nevjerovatno.....
-
BiH_Izbjeglica
zbog gore navedenog,
treba glasati za Harisa, jer on zeli da promjeni taj sistem
(mada to isto zeli i Tihic, ali nema muda za to)

treba glasati za Harisa, jer on zeli da promjeni taj sistem
(mada to isto zeli i Tihic, ali nema muda za to)
-
forza milan
ko ne vidi na harisu da on uopce nije uracunljiv onda taj ima nekih problema
hare je u zadnje vrijeme definitivno puko
neki dan ide ferhadijom i fakat vidis da nije normalan
to potkrepljuje i potezima
suljo pravi drzavu sa dva najveca seljaka i dva najveca nacionalista u bih
i snalazi se koliko moze
uz to sto je lud hare je jedan obicni lopov i bjelosvjetska vucibatina
ublehas
gdje je bio zadnje 4 godini
tarlaho mudima po svijetu Bog zna cijim parama, dok se suljo borio kako tako
ne moze mu se spocitat indolencija i nezainteresiranost za drzavu kao haretu koji nije ni upito kako se zivi u bih tokom zadnjih godina
a sad crce od sekiracije
forza suljo!!!!
hare je u zadnje vrijeme definitivno puko
neki dan ide ferhadijom i fakat vidis da nije normalan
to potkrepljuje i potezima
suljo pravi drzavu sa dva najveca seljaka i dva najveca nacionalista u bih
i snalazi se koliko moze
uz to sto je lud hare je jedan obicni lopov i bjelosvjetska vucibatina
ublehas
gdje je bio zadnje 4 godini
tarlaho mudima po svijetu Bog zna cijim parama, dok se suljo borio kako tako
ne moze mu se spocitat indolencija i nezainteresiranost za drzavu kao haretu koji nije ni upito kako se zivi u bih tokom zadnjih godina
a sad crce od sekiracije
forza suljo!!!!
-
BiH_Izbjeglica
de ti meni reci sta je to Suljo konkretno uradio za BiH?
nista jarane
samo nas pravi budalom
prvo prica i havalise o zahtjevu za izmjenu imena tzv. RS-a, i onda taj zahtjev ko najveca kukavica i jadnik povuce !
pa sta on misli da smo mi ludi
onda prica o reformi ustava bez entitetskog glasanja i onda odjednom kao haj moze i sa entitetskim glasanjem
ma daj, najvec problem sa suljom je da nije principijelan
tome covjeku se ne moze vjerovati, prica jedno a radi drugo
Haris je hodao po svijetu jer je izgubio prosle izbore pa nije imao sta traziti u Bosni
a njegova poznanstva sirom svijeta samo mogu da nam pomognu
ja sam bio Suljin fan dugo godina, ali eto covjek me duboko razocarao
osjecam se prevaren od njega
sad je doslo vrijem za S BiH i Harisa
nista jarane
samo nas pravi budalom
prvo prica i havalise o zahtjevu za izmjenu imena tzv. RS-a, i onda taj zahtjev ko najveca kukavica i jadnik povuce !
pa sta on misli da smo mi ludi
onda prica o reformi ustava bez entitetskog glasanja i onda odjednom kao haj moze i sa entitetskim glasanjem
ma daj, najvec problem sa suljom je da nije principijelan
tome covjeku se ne moze vjerovati, prica jedno a radi drugo
Haris je hodao po svijetu jer je izgubio prosle izbore pa nije imao sta traziti u Bosni
sad je doslo vrijem za S BiH i Harisa
-
branimir_s
Ni jedan ni drugi. Da je drug Zlatan imao ono što očito nema, moj bi glas išao za njega

-
edinbug
sad je doslo vrijem za S BiH i Harisa[/quote]
jesi li ti slijep. pa oni su u vlasti od 1990-te, i sve su unistili do cega su dosli.
Znaci tebi je u redu izgubiti izbore i naguliti iz Bosne do narednih izbora, i tako nekoliko puta ? Boze sacuvaj.
sad je doslo vrijem za S BiH i Harisa[/quote]
jesi li ti slijep. pa oni su u vlasti od 1990-te, i sve su unistili do cega su dosli.
Znaci tebi je u redu izgubiti izbore i naguliti iz Bosne do narednih izbora, i tako nekoliko puta ? Boze sacuvaj.
-
BiH_Izbjeglica
edinbug:
"sve su unistili do cega su dosli"
ja neznam jarane o cemu ti to pricas, od 1990 se puno stvari desilo i ima puno odgovornih, od susjednih drzava i svijeta do pojedinaca !
pa eto, de ti meni to malo pojasni
mozda i nije u redu otici iz zemlje poslije gubitka izbora
ali biti u opoziciji 4 godine u BiH ne pomaze puno zemlji (jer sistem je takav (entitetski) da dopusta onima na vlasti da rade sta hoce, niko im nista ne moze)
eto Zlatko je vijecno u opoziciji i sta je to on uradio, nista, samo je jos sam sebe vise osramotio i razotkrijo da je obican komunista i diktator
(kako neda nikome iz SDP-a da preuzme njegovu poziciju?)
vidim ja sve jarane, samo smijene nekakvih politicara nam ne mogu pomoci vec izmjena postojeceg sistema !
ja neznam jarane o cemu ti to pricas, od 1990 se puno stvari desilo i ima puno odgovornih, od susjednih drzava i svijeta do pojedinaca !
ali biti u opoziciji 4 godine u BiH ne pomaze puno zemlji (jer sistem je takav (entitetski) da dopusta onima na vlasti da rade sta hoce, niko im nista ne moze)
eto Zlatko je vijecno u opoziciji i sta je to on uradio, nista, samo je jos sam sebe vise osramotio i razotkrijo da je obican komunista i diktator
vidim ja sve jarane, samo smijene nekakvih politicara nam ne mogu pomoci vec izmjena postojeceg sistema !
-
edinbug
Ne pišem ja o odgovornosti MZ, nego o odgovornosti Stranke zaGraBiH i Osnivača. Dotični su u vlasti svih ovih godina od rata pa nadalje, a vječito su opozicija toj istoj vlasti u kojoj sjede i ubiru novce ...BiH_Izbjeglica wrote:edinbug:
Komunisti su više uradili za ovu zemlju nego što će ikada te tvoje "demokrate".
Zlatko je sve svoje pobjede na kongresima za predsjednika SDP-e odnio u atmosferi, gdje je imao barem jednog protukandidata, za razliku od Osnivača koji je se vratio na čelo stranke bez protivkandidata i nemogučnosti glasovanja protiv, nego samo ZA ili suzdržan. I ko je sada diktator ?
Upravo SDP nudi izmjenu postoječeg sistema a ne samo političara, slobodno pročitaj i poslušaj šta nude, ne ujeda !!!
-
branimir_s
A gdje su sada ti kako ih zoves protivkandidati?????edinbug wrote:Zlatko je sve svoje pobjede na kongresima za predsjednika SDP-e odnio u atmosferi, gdje je imao barem jednog protukandidata, za razliku od Osnivača koji je se vratio na čelo stranke bez protivkandidata i nemogučnosti glasovanja protiv, nego samo ZA ili suzdržan. I ko je sada diktator ?BiH_Izbjeglica wrote:edinbug:
Upravo SDP nudi izmjenu postoječeg sistema a ne samo političara, slobodno pročitaj i poslušaj šta nude, ne ujeda !!!
Gdje je Bogi, gdje je Nerko, gdje je Nijaz, gdje je Adnan Korić,
Gdje su nestali Grada, Resa, čika Eso, Ženja Ljubuškić...
Svi se mijenjaju samo ostaje drug Zlatan i njegov omladinac drug Sabrija Poljskić.
-
edinbug
Zlatko je sve svoje pobjede na kongresima za predsjednika SDP-e odnio u atmosferi, gdje je imao barem jednog protukandidata, za razliku od Osnivača koji je se vratio na čelo stranke bez protivkandidata i nemogučnosti glasovanja protiv, nego samo ZA ili suzdržan. I ko je sada diktator ?
Upravo SDP nudi izmjenu postoječeg sistema a ne samo političara, slobodno pročitaj i poslušaj šta nude, ne ujeda !!![/quote]
A gdje su sada ti kako ih zoves protivkandidati?????
Svi se mijenjaju samo ostaje drug Zlatan i njegov omladinac drug Sabrija Poljskić.[/quote]
Bogi je u SDP-i, kao i Ženja.
Eso Zgodić (vjerovatno) je takođe u SDP-i. On ne "štedi" nikoga pa ni Zlatka, samo što on za razliku od Nijaza i Grade Gojera ne napušta SDP.
Ova dvojica već se dva-tri puta presvlače. Nijaz prvo kod Osnivača, pa sada u SDU. Silajdžića je zvao demonom, a Tokića gljivarom.
Grada prvo u Ekološkoj, pa sada Stranka maGraBiH.
Ja se slažem da i Zlatko ima dosta grešaka, a da li je izlaz osnivati nove stranke koje ne mogu preći ni izborni prag, i onda praviti blokove sa budalama tipa Ajanovića, Fatmira ...
Upravo SDP nudi izmjenu postoječeg sistema a ne samo političara, slobodno pročitaj i poslušaj šta nude, ne ujeda !!![/quote]
A gdje su sada ti kako ih zoves protivkandidati?????
Svi se mijenjaju samo ostaje drug Zlatan i njegov omladinac drug Sabrija Poljskić.[/quote]
Bogi je u SDP-i, kao i Ženja.
Eso Zgodić (vjerovatno) je takođe u SDP-i. On ne "štedi" nikoga pa ni Zlatka, samo što on za razliku od Nijaza i Grade Gojera ne napušta SDP.
Ova dvojica već se dva-tri puta presvlače. Nijaz prvo kod Osnivača, pa sada u SDU. Silajdžića je zvao demonom, a Tokića gljivarom.
Grada prvo u Ekološkoj, pa sada Stranka maGraBiH.
Ja se slažem da i Zlatko ima dosta grešaka, a da li je izlaz osnivati nove stranke koje ne mogu preći ni izborni prag, i onda praviti blokove sa budalama tipa Ajanovića, Fatmira ...
- Mahalac
Sinoc na tv-u (ocajnicki trazeci HRT2) sasvim slucajno na Vogoscanskoj tv ugledah tu odmah ispred finih zastora i cvjetnog angazmana
u studiju sjedi i vazi Silajdzic.
Mediokritet koji je imao hrabrosti i drskosti da se nazove novinarem i voditeljem emisije
priupita:
Dr. Silajdzicu sta je bilo sa vasim izborom za generalnog sekretara UN, znamo da ste bili kandidovani
odgovor(ne doslovce ali skoro):
Da, to je istina prepoznali su ljudi da imam te neke kvalifikacije i te neke jezike govorim sto je i uslov jel, ali to je bilo vrijeme ustavnih amandmana i kako bi ovdje uradio to sto sam uradio, morao sam odbiti tu ponudu
...i ne udari munja, ne puce grom emisija se privede kraju i zivot se nastavlja

Mediokritet koji je imao hrabrosti i drskosti da se nazove novinarem i voditeljem emisije
priupita:
Dr. Silajdzicu sta je bilo sa vasim izborom za generalnog sekretara UN, znamo da ste bili kandidovani
odgovor(ne doslovce ali skoro):
Da, to je istina prepoznali su ljudi da imam te neke kvalifikacije i te neke jezike govorim sto je i uslov jel, ali to je bilo vrijeme ustavnih amandmana i kako bi ovdje uradio to sto sam uradio, morao sam odbiti tu ponudu
...i ne udari munja, ne puce grom emisija se privede kraju i zivot se nastavlja
-
joker
Ako Tihic dobije mandat jos 4 godine mi smo donji...
Prije dvije-tri godine se govorilo o ukidanju entiteta i preustroju entitetskih institucija (ko radi u federalnim i rs organima zna da je bilo govora da treba sve preci na drzavne organe u narednom periodu), a danas je RS jaci i stabilniji no ikad. I sto Dodik rece: "u drugoj fazi pregovora o ustavu, moze se govoriti samo o Federaciji jer tamo stavri ne funkcionisu. U RS sve funkcionise kako treba..."
E zahvaljujuci glupanima i licemjerima tipa Tihic i Lagumdzija, u zadnjih par godina smo mi dosli u poziciju kao da smo mi vrsili zlocine. Pojedini ambasadori daju podrsku tom istom Dodiku (indirektno i Cavicu) koji rade na slabljenju drzave.
A ako se neko usprotivi ovome sto se danas radi na politickoj sceni u BiH i samom Dodiku biva okarakterisan kao neko ko destabilizuje BiH. To je samo pokazatelj da Bosnjaci nisu politicki zreo narod, i ako Tihic bude u poziciji jos cetiri godine da politicki predstavlja Bosnjake, bojim se da bi se ova drzava mogla dodatno rascjepkati (mozda i novim entitetom-s obzirom da je Tihic htio na stetu hrvatskog naroda da napravi apsolutnu vlast bar u jednom dijelu kad vec ne moze u citavoj BiH). U svakom slucaju, prevarant, lazov i uz to jos i cetnik Dodik bi u tom slucaju bio figura koja bi krojila sudbinu BiH u narednim godinama, a bojim se da bi ona bila tuzna za sve gradjane Bosance i Hercegovce...
Ja znam da na ovom forumu vladaju grupe koje kroje sliku koja nije pravi reprezent javnog misljenja, jer da je prema ovim forumasima sa ovog foruma danas bi vladao Zlatko Lagumdzija i "komunisti" (namjerno nisam rekao SDP jer se iza tog naziva ne nalazi stvarno socijaldemokratija) i ne bi na izborima dobijali svega 10-15 % glasova. Ali je zalosno vidjeti da se pojedini osvjedoceni patrioti etiketiraju stetnim za BiH, a oni koji su stvarno stetni za BiH bivaju izdizani u zvijezde...
Prije dvije-tri godine se govorilo o ukidanju entiteta i preustroju entitetskih institucija (ko radi u federalnim i rs organima zna da je bilo govora da treba sve preci na drzavne organe u narednom periodu), a danas je RS jaci i stabilniji no ikad. I sto Dodik rece: "u drugoj fazi pregovora o ustavu, moze se govoriti samo o Federaciji jer tamo stavri ne funkcionisu. U RS sve funkcionise kako treba..."
E zahvaljujuci glupanima i licemjerima tipa Tihic i Lagumdzija, u zadnjih par godina smo mi dosli u poziciju kao da smo mi vrsili zlocine. Pojedini ambasadori daju podrsku tom istom Dodiku (indirektno i Cavicu) koji rade na slabljenju drzave.
A ako se neko usprotivi ovome sto se danas radi na politickoj sceni u BiH i samom Dodiku biva okarakterisan kao neko ko destabilizuje BiH. To je samo pokazatelj da Bosnjaci nisu politicki zreo narod, i ako Tihic bude u poziciji jos cetiri godine da politicki predstavlja Bosnjake, bojim se da bi se ova drzava mogla dodatno rascjepkati (mozda i novim entitetom-s obzirom da je Tihic htio na stetu hrvatskog naroda da napravi apsolutnu vlast bar u jednom dijelu kad vec ne moze u citavoj BiH). U svakom slucaju, prevarant, lazov i uz to jos i cetnik Dodik bi u tom slucaju bio figura koja bi krojila sudbinu BiH u narednim godinama, a bojim se da bi ona bila tuzna za sve gradjane Bosance i Hercegovce...
Ja znam da na ovom forumu vladaju grupe koje kroje sliku koja nije pravi reprezent javnog misljenja, jer da je prema ovim forumasima sa ovog foruma danas bi vladao Zlatko Lagumdzija i "komunisti" (namjerno nisam rekao SDP jer se iza tog naziva ne nalazi stvarno socijaldemokratija) i ne bi na izborima dobijali svega 10-15 % glasova. Ali je zalosno vidjeti da se pojedini osvjedoceni patrioti etiketiraju stetnim za BiH, a oni koji su stvarno stetni za BiH bivaju izdizani u zvijezde...