_BosanaC wrote:Jos jedan kandidat za bukvar...KAMI666 wrote:Ova @mala-i pushe u istu rupu kao @mostarac, pa nije ni cudo da ga podrzava.
Providni ste, dajte to malo vishe profesijonalnije odradite "cvijetovi bosanski"
Tihic i Ceric - svadja???
-
mala-i
- KAMI666
aha... jos jedan "bosanski cvijet", ali ti si specificni "Adze"_BosanaC wrote:Jos jedan kandidat za bukvar...KAMI666 wrote:Ova @mala-i pushe u istu rupu kao @mostarac, pa nije ni cudo da ga podrzava.
Providni ste, dajte to malo vishe profesijonalnije odradite "cvijetovi bosanski"
-
_BosanaC
Sto vas je Osnivac zad'o...KAMI666 wrote:aha... jos jedan "bosanski cvijet", ali ti si specificni "Adze"_BosanaC wrote:Jos jedan kandidat za bukvar...KAMI666 wrote:Ova @mala-i pushe u istu rupu kao @mostarac, pa nije ni cudo da ga podrzava.
Providni ste, dajte to malo vishe profesijonalnije odradite "cvijetovi bosanski". Sad ce jesen, pa je vrijeme da takvi pocnu polahko da venu
-
mala-i
ako je to sve što imaš reći,svaka čast na argumentaciji.Apos wrote:Puše ona u nešto drugo i to dubinski.KAMI666 wrote:Ova @mala-i pushe u istu rupu kao @mostarac, pa nije ni cudo da ga podrzava.
-
mala-i
i samo još da kažem da mi je stvarno neshvatljivo kako neko ko ne živi u ovoj državi može dijeliti lekcije onima koji su tu na licu mjesta.džaba oni koji su satima čekali pojedine ministre da se udostoje doći na ispit koji su sami zakazali pričaju,džaba oni koji su te iste fakultete završili vise na posao.ba i konkurišu do iznemoglosti,nama je ovdje super ali mi to ne znamo dok nam ne dodje neko sa strane da malo pojasni...povraća mi se na ova predizborna kvazi prepucavanja,senzacionalna otkrića i ine rabote.
nisam nikad izašla na izbore.znam,znam...stidim se i jednim dijelom sam i ja odgovorna za imbecile na čelu države i u skupštinskim klupama.ove godine na datum izbora nisam uopšte trebala biti u zemlji.ali sad me ništa ne može spriječiti da glasam.previše volim ovu zemlju da bih pustila da joj sudbinu određuju oni koji je vole na daljinu.
puhnite mi u stražnjicu!
nisam nikad izašla na izbore.znam,znam...stidim se i jednim dijelom sam i ja odgovorna za imbecile na čelu države i u skupštinskim klupama.ove godine na datum izbora nisam uopšte trebala biti u zemlji.ali sad me ništa ne može spriječiti da glasam.previše volim ovu zemlju da bih pustila da joj sudbinu određuju oni koji je vole na daljinu.
puhnite mi u stražnjicu!
-
edinbug
Izvinjavam se zbog uvreda, tj. poređenja sa m....... Izvini.joker wrote:Toliko uvreda na tako malo mjesta. Ne vidim razloga za takve frustracije. To sto te bole cinjenice to je problem koji trebas rjesavati sa sobom a ne sa mnom.edinbug wrote: MAJMUNE LAŽEŠ !!!
Bogičeviću je ponuđeno da bude na listi za Parlament BiH. On je odbio iz više razloga, jedan od njih je kako je i sam rekao ovaj: "Zašto više, kad me narod neće". Upravo laprdavci kao ti i seru o Bogijevom moralu i slično, a kada to treba iskazati onda glasate za Osnivača i ostala govna.
MAJMUNE LAŽEŠ !!!
Komšić nije kandidovan zbog toga što Zlatko nema šanse. SDP praktikuje da se za jedne izbore kandidira Bošnjak, a za druge Hrvat i sve tako ukrug.
1996 Sead Avdić
1998 Grada Gojer
2002 Alija Behmen
2006 Željko Komšić
Zlatko i nema ambicije za takav posao, a ruku na srce to i nije za njega.
On nije populista pa da narodu priča bajke i ono što narod želi ćuti.
TI TO NE RAZUMIJEŠ, JER SI GLUP !!!
Ali eto kratko cu se osvrnuti i na tvoje argumente.
Bogic je u jednom momentu predstavljao BiH i to na najbolji moguci nacin, tako da u njegov moral nema niko razloga sumnjati. Ponudjena mu je kantonalna lista (kazna vjerovatno jer je imao drugacije stavove o ustavnim "promjenama") sto je on razumljivo odbio.
A za Bogica bih opet glasao, ali kao nezavisnog kandidata ili clana SDU, ali nikako clana Zlatkove partije. Jer onda su njegovi glasovi bili iskoristeni od strane vozda i njegovih poslusnika-onih sto su ostali uz njega.
Od ovih kandidata koje si naveo dva su otisla iz SDP (iliti polovina njih) zbog sulude politike i samovolje tog vaseg vozda. E sad ako su onda bili dobri, i nudjeni nam kao alternativa lopovima koji su do tada vladali, a sada odjednom ne valjaju, znaci da ni onda nisu valjali i da nam je nudjena losa "roba". Onda i ovo sto nam se sada nudi vjerovatno nije dobro rjesenje.
U slucaju ponavljanja ovog nacina komunikacije s tvoje strane nema potrebe da dalje polemisemo.
Drugo, moram reći da opet lažeš, jer nemam druge riječi. Pojašnjavati neću, jer sam pojasnio u prošlom komentaru. Bogiju nikada nije nuđena kantonalna lista, to odgovorno tvrdim.
Što se tiče ove dvojice. Oba su napustila SDP, ko biva iz principijelnih razloga. Interesantno, nakon odlaska iz SDP-e obojica su presvlačili dres još po dva puta. Jedan prvo SDU, pa kada nije postao predsjednik stranke osnovao nekakvu nekakvi Demokrati.
Drugi je prvo bio Ekolog, i sada je na listi Stranke ministara a donedavno ih je napadao žešće od Durakovića.
- DiplomataSaSela
Kolko se moze zakljuciti iz ovoga kod gradjanske nam partije, multikulturalne,napredne,europske,moderne socijaldemokratske...itd.nedostaju nekiedinbug wrote:. SDP praktikuje da se za jedne izbore kandidira Bošnjak, a za druge Hrvat i sve tako ukrug.
Salim se al fakat sto srbe nikad ne kandiduju
-
lindjo
malo sam se potrudio...ide Vozdova Crna lista
Zbog ogranicenog prostora evo samo nekoliko glavnih imena:otjerao je cak cetri potpredsjednika SDP-a-prof dr.Seada Avdica,prof.dr Ivu Komsica,prof. Gradimira Gojera,Bogica Bogicevica(pasivni clan); od 19 clanova ratno-poratnog predsjednistva SDP-a Bih-nije ostao nijedan(Marko Matic,Slobodan Primorac,Muhamed Abdzic,rahmetli Mustafa Beganovoic,prof.dr Mustafa Sinanagic,Zlatko Dukic,prof.dr. Tatjana Ljijic-Mijatovic,Miro Lazovic,prof. Dr Edo Muftic,Husein Hadzidedic,Ekrem Lekic,Mustafa Resic,Roko Markovina,Ekrem sehovic i td.)
Sto se tice Federacije pa i cijele Bih,po ova tri kriterija(otjerani,prisiljeni da odu i politicki autirani)biljeze se sa stotinama brojki:otjeran jeAmir Sabovic,Fuad Alikadi,prof. Dr Meho Basic, Darijo Ruzic,rasim Vitekic,subhija Karamehoic iz Zenice,rahmetli prof.dr.Mustafa Sehovic,Kadrija Begic,iz Travnik,Muazem Gerin,dr.Mehmed Mulahilovic,Buco Besirovic iz Jelaha,Zijo Zuljevic i Nijaz Mehmedbasic iz Mostara,prof.dr Bajro Cerkez,dr. Setka iz Mostara-Stoca, Milan Mrdja s Dobrinje,pokojni Davorin Popovic,jefto Perisic,rahmetli Bajro Isakovic,te privrednici :Muhidin Zelic,Brajlovic Janis-Milisav,basovic,Begic,Grizelj,Ivankovic,prof. Meho Dizdar i rahmetli prof.dr. Muhamed sator iz Stoca-Mostara,pokojni Jole Musa iz Mostara i td. I td.
ide drugi dio nepodobnih
koje je Lagumdzija na ovaj ili onaj nacin autirao i diskreditirao samo an passan treba spomenut:i akademika Arifa Tanovica,rahmetli akademika aliju Isakovica,rahmetli prof.dr.Mustafu Imamovica,akademika Envera Redzica,akademika Affana ramica,akademika Ljubu Berberovica,rahmetli akademika Edhema Ćamu,rahmetli prof.dr. akademika fazliju Alikalfica,Ne treba zaboraviti prof.dr(rahmeti)Kasima Begica,prof. Dr Fuada saltagu,prof.dr. Bajru Golica,prof.dr. Eminu Keco,prof. Dr. Nijaza Musabegovica,prof.dr. Zdravka Lucica,prof.dr. Hidajeta repovaca,dr. Bozu Kljajica,prof.dr. vahida Kljajica,prof.dr. Jelenku Vockic-avdagic,prof.dr.Muju Demirovica,dr sejada omerbegovica;prof Dr: Zijada sebica,prof.dr. dragoljuba stojanov
i desetke drugih inzinjera,profesora,doktora ,estradnih radnika,umjetnika,knjizevnika i td.t duze ...elahamdullila
Tako je“Zlatousti“ Dzugašvili_lagumdzija
vjesto ocistio teren i oslobodio se svih onih koji misle i znaju da misle,i koji se bar u natruhama,bore za jednu novu i modernu socijaldemokratiju
ovo je samo djelic,kako se zlaja obracunava unutarstarnacki...ostalo ne bi podnio server
fidele
... stidi se
...fakat predlazem komercijalizaciju zlajinog zlika& nedjela
recimo stancat majice,porculanske tanjire,safun i sl..
moze on ovdje provodit komunizam-furku... sve do jednom
...tj dok ga bushasti ne slisti
samo treba informisat cojeka..crvena opsanost,folovi-golovi
...i od njega nekog hajra da vidimo
p.s.halalite na tipkarsko-gram greskama
Zbog ogranicenog prostora evo samo nekoliko glavnih imena:otjerao je cak cetri potpredsjednika SDP-a-prof dr.Seada Avdica,prof.dr Ivu Komsica,prof. Gradimira Gojera,Bogica Bogicevica(pasivni clan); od 19 clanova ratno-poratnog predsjednistva SDP-a Bih-nije ostao nijedan(Marko Matic,Slobodan Primorac,Muhamed Abdzic,rahmetli Mustafa Beganovoic,prof.dr Mustafa Sinanagic,Zlatko Dukic,prof.dr. Tatjana Ljijic-Mijatovic,Miro Lazovic,prof. Dr Edo Muftic,Husein Hadzidedic,Ekrem Lekic,Mustafa Resic,Roko Markovina,Ekrem sehovic i td.)
Sto se tice Federacije pa i cijele Bih,po ova tri kriterija(otjerani,prisiljeni da odu i politicki autirani)biljeze se sa stotinama brojki:otjeran jeAmir Sabovic,Fuad Alikadi,prof. Dr Meho Basic, Darijo Ruzic,rasim Vitekic,subhija Karamehoic iz Zenice,rahmetli prof.dr.Mustafa Sehovic,Kadrija Begic,iz Travnik,Muazem Gerin,dr.Mehmed Mulahilovic,Buco Besirovic iz Jelaha,Zijo Zuljevic i Nijaz Mehmedbasic iz Mostara,prof.dr Bajro Cerkez,dr. Setka iz Mostara-Stoca, Milan Mrdja s Dobrinje,pokojni Davorin Popovic,jefto Perisic,rahmetli Bajro Isakovic,te privrednici :Muhidin Zelic,Brajlovic Janis-Milisav,basovic,Begic,Grizelj,Ivankovic,prof. Meho Dizdar i rahmetli prof.dr. Muhamed sator iz Stoca-Mostara,pokojni Jole Musa iz Mostara i td. I td.
ide drugi dio nepodobnih
i desetke drugih inzinjera,profesora,doktora ,estradnih radnika,umjetnika,knjizevnika i td.t duze ...elahamdullila
Tako je“Zlatousti“ Dzugašvili_lagumdzija
ovo je samo djelic,kako se zlaja obracunava unutarstarnacki...ostalo ne bi podnio server

fidele
moze on ovdje provodit komunizam-furku... sve do jednom
-
mostarac
citiracu te samo za mostarce da ljudi vide kako lazes:lindjo wrote:malo sam se potrudio...ide Vozdova Crna lista![]()
![]()
ide drugi dio nepodobnihkoje je Lagumdzija na ovaj ili onaj nacin autirao i diskreditirao samo an passan treba spomenut:i akademika Arifa Tanovica,rahmetli akademika aliju Isakovica,rahmetli prof.dr.Mustafu Imamovica,akademika Envera Redzica,akademika Affana ramica,akademika Ljubu Berberovica,rahmetli akademika Edhema Ćamu,rahmetli prof.dr. akademika fazliju Alikalfica,Ne treba zaboraviti prof.dr(rahmeti)Kasima Begica,prof. Dr Fuada saltagu,prof.dr. Bajru Golica,prof.dr. Eminu Keco,prof. Dr. Nijaza Musabegovica,prof.dr. Zdravka Lucica,prof.dr. Hidajeta repovaca,dr. Bozu Kljajica,prof.dr. vahida Kljajica,prof.dr. Jelenku Vockic-avdagic,prof.dr.Muju Demirovica,dr sejada omerbegovica;prof Dr: Zijada sebica,prof.dr. dragoljuba stojanov
i desetke drugih inzinjera,profesora,doktora ,estradnih radnika,umjetnika,knjizevnika i td.t duze ...elahamdullila![]()
Tako je“Zlatousti“ Dzugašvili_lagumdzijavjesto ocistio teren i oslobodio se svih onih koji misle i znaju da misle,i koji se bar u natruhama,bore za jednu novu i modernu socijaldemokratiju
fidele... stidi se
...fakat predlazem komercijalizaciju zlajinog zlika& nedjela
recimo stancat majice,porculanske tanjire,safun i sl..
![]()
moze on ovdje provodit komunizam-furku... sve do jednom...tj dok ga bushasti ne slisti
samo treba informisat cojeka..crvena opsanost,folovi-golovi
...i od njega nekog hajra da vidimo
![]()
Roko Markovina - Otisao u ratu na Korculu i nikad se nije vratio. Cijeli rat nije bio tu i nikakve veze Lagumdzija nema sa tim.
Zijo Zuljevic nikada nije otjeran i bio je podpredsjednik gradskog odbora u proslom sazivu. Danas je to njegov sin koji nosi kantonalnu listu SDP-a. Dakle to za Ziju Zuljevica ti nije tacno i Zijo nije nikada otjeran i nije se pasivzirao, nego covjek ima ozbiljne zdravstvene probleme.
Nijaz Mehmedbasic - Taj ko ti je davao spisak bi trebao znati da zaposleni u pravosudju ne mogu biti politicki angazovani.
Prof. Muhamed Sator iz Mostara nikada nije bio clan SDP-a, a taj ko ti je davao tu informaciju je to ocito kupio ni po babi ni po stricevima i zamjenio je dr. Elmira Satora sa Muhamedom Satorom, a zasto se pasivizirao Elmir Sator je najmanje kriv Zlatko Lagumdzija.
Dr. Setka iz Stoca i Mostara isto tako nigdje nije otisao.
Josip Jole Musa - Kada je Safet Orucevic ponudio dovoljnu kolicinu novca Jole Musa je otisao kod Safeta. Nema Lagumdzija nista sa tim i to se desilo dok je jos Nijaz bio predsjednik. Jole je otisao za lovu.
Nijedan podatak iz Mostara ti nije tacan sto je vjerovatno i sa ostalim ili u prevodu LAZES KO KER.
@diplomata: kandidovan je Srbin - pogledaj liste malo bolje.
-
Apos
citiracu te samo za mostarce da ljudi vide kako lazes:
Roko Markovina - Otisao u ratu na Korculu i nikad se nije vratio. Cijeli rat nije bio tu i nikakve veze Lagumdzija nema sa tim.
Zijo Zuljevic nikada nije otjeran i bio je podpredsjednik gradskog odbora u proslom sazivu. Danas je to njegov sin koji nosi kantonalnu listu SDP-a. Dakle to za Ziju Zuljevica ti nije tacno i Zijo nije nikada otjeran i nije se pasivzirao, nego covjek ima ozbiljne zdravstvene probleme.
Nijaz Mehmedbasic - Taj ko ti je davao spisak bi trebao znati da zaposleni u pravosudju ne mogu biti politicki angazovani.
Prof. Muhamed Sator iz Mostara nikada nije bio clan SDP-a, a taj ko ti je davao tu informaciju je to ocito kupio ni po babi ni po stricevima i zamjenio je dr. Elmira Satora sa Muhamedom Satorom, a zasto se pasivizirao Elmir Sator je najmanje kriv Zlatko Lagumdzija.
Josip Jole Musa - Kada je Safet Orucevic ponudio dovoljnu kolicinu novca Jole Musa je otisao kod Safeta. Nema Lagumdzija nista sa tim i to se desilo dok je jos Nijaz bio predsjednik. Jole je otisao za lovu.
Nijedan podatak iz Mostara ti nije tacan sto je vjerovatno i sa ostalim ili u prevodu LAZES KO KER.
@diplomata: kandidovan je Srbin - pogledaj liste malo bolje.[/quote]
Je su li to dali informacije na partijskom kružoku?
@diplomata: kandidovan je Srbin - pogledaj liste malo bolje.[/quote]
Je su li to dali informacije na partijskom kružoku?
-
Apos
Kad si se toliko raspisala reci na koga misliš konkretno?mala-i wrote:i samo još da kažem da mi je stvarno neshvatljivo kako neko ko ne živi u ovoj državi može dijeliti lekcije onima koji su tu na licu mjesta.džaba oni koji su satima čekali pojedine ministre da se udostoje doći na ispit koji su sami zakazali pričaju,džaba oni koji su te iste fakultete završili vise na posao.ba i konkurišu do iznemoglosti,nama je ovdje super ali mi to ne znamo dok nam ne dodje neko sa strane da malo pojasni...povraća mi se na ova predizborna kvazi prepucavanja,senzacionalna otkrića i ine rabote.
puhnite mi u stražnjicu!
Maine liebe
-
edinbug
Srbi se kandiduju iz RS. SDP ima kandidata za srpskog člana predsjedništva, a to je Jugoslav Jovičić.DiplomataSaSela wrote:Kolko se moze zakljuciti iz ovoga kod gradjanske nam partije, multikulturalne,napredne,europske,moderne socijaldemokratske...itd.nedostaju nekiedinbug wrote:. SDP praktikuje da se za jedne izbore kandidira Bošnjak, a za druge Hrvat i sve tako ukrug.![]()
Salim se al fakat sto srbe nikad ne kandiduju
Federacija "daje" Bošnjaka i Hrvata, dok RS Srbina.
-
joker
E pa to je problem loseg ustava, koji su SDA i SDP sa HDZ-om (citaj ucijenjenim Covicem) i onim cetama iz RS-a htjeli verifikovati u skupstini...edinbug wrote:Srbi se kandiduju iz RS. SDP ima kandidata za srpskog člana predsjedništva, a to je Jugoslav Jovičić.
E Vodenjak, Vodenjak...
Nisam ja kriv sto je centralni komitet odmah poslao delegate da ovu temu iskoriste u svrhe propagiranja Zlatkove pobjede na izborima... Pa se otislo daleko od teme.
Prvi kamen spoticanja je bio neslaganje oko prognoze kome ce otici glasovi onih "dzamijskih" glasaca koje SDA eventualno moze izgubiti zbog sukoba Tihica sa Cericem.
Ne mislim da je to dobro, ali je cinjenica da je Islamska zajednica infrastruktura koja je SDA-u obezbjedjivala najveci broje glasova i zbog cega je SDA i zadnjih godina bila stranka sa najvecim brojem osvojenih glasova (cak i kad nisu uzeli vlast, kada je to bila alijansa sa Zlatkom na celu).
E sad ja cisto sumnjam da ce te glasove uzeti SDP, i da ce ti "dzamijski" glasaci svoj glas dati Komsicu i SDP. Na stranu sva neslaganja, ali budi iskren i priznaj da se u ovoj konstataciji slazes sa mnom, zar ne?
Zbog toga sam reagovao na lucidne poruke pojedinih na ovom forumu o Zlatkovom triumfu. Jer kako misle da ce se to desiti bez ovih glasova. Mozda oni pod Zlatkovim triumfom podrazumijevaju i one glasove koje osvoji Tihic i "njegova" SDA s obzirom na njihov precutni dogovor i koaliciju. Ako je to u pitanju, onda su u pravu.
- Vodenjak
Principijelno sam protiv saradnje sa bilo kojom nacionalnom strankom sve dok se unutar istih ne izvrsi prava cistka! A posto od te cistke nema ni pomena, onda ti je jasno sta o tome mislim...joker wrote:E pa to je problem loseg ustava, koji su SDA i SDP sa HDZ-om (citaj ucijenjenim Covicem) i onim cetama iz RS-a htjeli verifikovati u skupstini...edinbug wrote:Srbi se kandiduju iz RS. SDP ima kandidata za srpskog člana predsjedništva, a to je Jugoslav Jovičić.
E Vodenjak, Vodenjak...
Nisam ja kriv sto je centralni komitet odmah poslao delegate da ovu temu iskoriste u svrhe propagiranja Zlatkove pobjede na izborima... Pa se otislo daleko od teme.
Prvi kamen spoticanja je bio neslaganje oko prognoze kome ce otici glasovi onih "dzamijskih" glasaca koje SDA eventualno moze izgubiti zbog sukoba Tihica sa Cericem.
Ne mislim da je to dobro, ali je cinjenica da je Islamska zajednica infrastruktura koja je SDA-u obezbjedjivala najveci broje glasova i zbog cega je SDA i zadnjih godina bila stranka sa najvecim brojem osvojenih glasova (cak i kad nisu uzeli vlast, kada je to bila alijansa sa Zlatkom na celu).
E sad ja cisto sumnjam da ce te glasove uzeti SDP, i da ce ti "dzamijski" glasaci svoj glas dati Komsicu i SDP. Na stranu sva neslaganja, ali budi iskren i priznaj da se u ovoj konstataciji slazes sa mnom, zar ne?
Zbog toga sam reagovao na lucidne poruke pojedinih na ovom forumu o Zlatkovom triumfu. Jer kako misle da ce se to desiti bez ovih glasova. Mozda oni pod Zlatkovim triumfom podrazumijevaju i one glasove koje osvoji Tihic i "njegova" SDA s obzirom na njihov precutni dogovor i koaliciju. Ako je to u pitanju, onda su u pravu.
Sto se tice dzamijskih glasaca, grozim se ne samo njih nego svih onih koji kod drugog idu da pokupe pamet...
Pa makar to bile hodze i popovi...
Ili bolje da kazem - posebno kad se radi o hodzama i popovima?
-
joker
Ovo cu shvatiti kao da se slazemo u onoj konstataciji (vjerovatno po prvi put) i da razumijes da se i ja grozim tutorenja i prosipanja ideologije bilo cije pa bili to hodze, popovi, fratri ili pak neki drugi, a grozim se i ljudi koji dopustaju da im neko drugi kaze kakav stav i misljenje treba da imaju.Vodenjak wrote: Principijelno sam protiv saradnje sa bilo kojom nacionalnom strankom sve dok se unutar istih ne izvrsi prava cistka! A posto od te cistke nema ni pomena, onda ti je jasno sta o tome mislim...
Sto se tice dzamijskih glasaca, grozim se ne samo njih nego svih onih koji kod drugog idu da pokupe pamet...
Pa makar to bile hodze i popovi...
Ili bolje da kazem - posebno kad se radi o hodzama i popovima?
Problem naseg covjeka je (vecina je takva) sto on uvijek glasa za "svoje" ma sta ti "njegovi" radili (ovdje ne mislim samo na nacionalne stranke vec i na sve ostale).
-
furlan
Ne kontam jednu stvar
Kakve to instrumente ima taj Zlatko u rukama da potjera svu tu elitu iz partije.Vjerovatno ima tajnu policiju koja zastrasivanjem i eliminacijom clanova blize familiji dobrovoljno napusta partiju.Pa zar sve te moralne i intelektualne velicine i osnivaci nisu mogle da se udruze i odjebu diktatora, a ne da mijenjaju i osnivaju druge partije razvodnjavajuci ideju socdemokratije.Heben igrac.
A glede sukoba, teska srca ,naprijed Tihi.
Kakve to instrumente ima taj Zlatko u rukama da potjera svu tu elitu iz partije.Vjerovatno ima tajnu policiju koja zastrasivanjem i eliminacijom clanova blize familiji dobrovoljno napusta partiju.Pa zar sve te moralne i intelektualne velicine i osnivaci nisu mogle da se udruze i odjebu diktatora, a ne da mijenjaju i osnivaju druge partije razvodnjavajuci ideju socdemokratije.Heben igrac.
A glede sukoba, teska srca ,naprijed Tihi.
-
Goa
zapitas li se ikad sto ljudi koji znaju koristiti internet u Bosni vecinom podrzavaju SDP .... a manjina obrazovanih i vecina neobrazovanih SDA....joker wrote:Sta vi mislite o svemu?
Ili da pitam sta Lagumdzijin SDP misli o svemu, s obzirom na to da forumom vladaju upravo gore navedeni...
Vjerovatno ne, jer tebi nije bitno da mislis samo ti je bitno da bosnjaci ne glasaju ni za koga osim za stranku Demokratske akcije......
bas me interesuje da li iko zna i za jednu demokratsku akciju koju je u Bosni pokrenula SDA?
-
Goa
zapitas li se ikad sto ljudi koji znaju koristiti internet u Bosni vecinom podrzavaju SDP .... a manjina obrazovanih i vecina neobrazovanih SDA....joker wrote:Sta vi mislite o svemu?
Ili da pitam sta Lagumdzijin SDP misli o svemu, s obzirom na to da forumom vladaju upravo gore navedeni...
Vjerovatno ne, jer tebi nije bitno da mislis samo ti je bitno da bosnjaci ne glasaju ni za koga osim za stranku Demokratske akcije......
bas me interesuje da li iko zna i za jednu demokratsku akciju koju je u Bosni pokrenula SDA?
-
putnik
Tihić nema oraha u džepovima, za njega se ne može vezati ni jedna otimačina državne imovine, korupcijska afera i sl.vedderedi wrote:Neki dan sam procito intervju sa Tihicem u Slobodnoj Bosni i mogu reci da me covjek odusevio. Iskreno se nadam da ce na izborima potuci Harisa.
Rijetko pošten političar na ovim prostorima, što misli to i kaže.
Možemo mi govoriti da je mlak, da ga Dodik npr. nosi u zubima itd. itd., ali mislim da mu je geslo - "tiha voda brijege valja". Pa tako se i preziva.
Sa druge strane imamo prevejanog lisca koji svoje sponzorstvo nalazi u Jati, liku koji se vrlo sumnjivo obogatio baš u vrijeme dok je SzBiH bila na vlasti.
Došlo vrijeme da se uzima provizija.
Naprasit i narcisoidan čovjek koji se ovdje pojavi samo od izbora do izbora pa opet pobjegne. Potegao je pitanje ustavnih promjena, razvalio jedan koristan projekt kojim se jačaju institucije BiH u odnosu na entitete, i to, kako se sada pokazuje, samo iz jednog razloga - parlamentarno biranje Predsjedništva gdje on kod srpskih poslanika nema ni trunke šanse.
Poziva na ukidanje RS, tvorevine koju je i on sam ovjerio u Dejtonu.
Mene samo zanima kako misli ukinuti RS? To sam i ranije pitao ali mi niko nije znao/htio odgovoriti.
U svakom slučaju Tihić!!!