Tiësto

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

hakazvaka

#76 Re: Tiësto

Post by hakazvaka »

Fiore wrote:Nemoze se rijecima opisati.,jednostavno TO treba osjetiti.. I ja dugo pratim Techno/Trance scenu mada nije ovdje prostor za toga ali fla bogu ima dosta fanova.. Drago mi je zbog svih sabana i sakica i seka i fleka.. ovo nije zona za takve..
Sta drugo reci nego Tiesto naleti opet sto prije.. :thumbup:
Vidio sam onaj flyer-. Paul V Dyke ovog ljeta.. i samo 4 dana zabave za samo 45eura :razz:

TIESTO JE STA ?

:D
karanana

#77 Re: Tiësto

Post by karanana »

bio sam na koketovom koncertu na bazenima pa nisam stigo na tijesto. ima li ko kakvih slika?
damirm

#78 Re: Tiësto

Post by damirm »

Kao istinski ljubitelj elektronskih zvukova, mogu samo reci, Tiësto = Colonia
gold'n'brown

#79 Re: Tiësto

Post by gold'n'brown »

JThomas wrote:da, hoće zvučati drukčije, toliko ću samo reći.

ne znaš NIŠTA, zero, nula, takvi upiti to i dokazuju. sudiš o jednoj grupi žanrova očigledno bez da si ikad pogledao i neki klip na šta sve to liči i šta se dešava, a kamoli bio na nekom događaju.
Da li ta muzika podlijeze pravilima muzicke teorije?

Da li on moze odsvirati ton, akord, skalu?

Zna li on uopste sta je akord ili skala :-) ?

Zna li sta je harmonija?

Tesko da zna (mada ne iskljucujem mogucnost), ali to definitivno ne koristi u komponovanju.

Tesko da zna i otkucati neki ritam onako na stolu.
Ako ta muzika ne podlijeze pravilima muzicke teorije da li se to uopste moze nazvati muzikom?
♥ Julianna ♥

#80 Re: Tiësto

Post by ♥ Julianna ♥ »

hakazvaka wrote:
Fiore wrote:Nemoze se rijecima opisati.,jednostavno TO treba osjetiti.. I ja dugo pratim Techno/Trance scenu mada nije ovdje prostor za toga ali fla bogu ima dosta fanova.. Drago mi je zbog svih sabana i sakica i seka i fleka.. ovo nije zona za takve..
Vidio sam onaj flyer-. Paul V Dyke ovog ljeta.. i samo 4 dana zabave za samo 45eura :razz:

TIESTO JE STA ?

I ja se pitam, wtf iz Tjesto :?

Zašto niko ne organizuje koncert pravih muzičara čija se muzika može slušati, pa da onda platim kartu papreno?
Nikome da pada na pamet da pozovu Claptona, P.Collinsa, Stinga, Stonse...doduše ovdje Clapton ne bi mogao napuniti ni Slogu :sad:

Čuj tijesto.. :P
kirby

#81 Re: Tiësto

Post by kirby »

gold'n'brown wrote:

ne znaš NIŠTA, zero, nula, takvi upiti to i dokazuju. sudiš o jednoj grupi žanrova očigledno bez da si ikad pogledao i neki klip na šta sve to liči i šta se dešava, a kamoli bio na nekom događaju.

Zna li sta je harmonija?

Tesko da zna (mada ne iskljucujem mogucnost), ali to definitivno ne koristi u komponovanju.

Ako ta muzika ne podlijeze pravilima muzicke teorije da li se to uopste moze nazvati muzikom?

sjedi, i pokusaj uraditi nesto kao on.
gold'n'brown

#82 Re: Tiësto

Post by gold'n'brown »

kirby wrote:
gold'n'brown wrote:

Zna li sta je harmonija?

sjedi, i pokusaj uraditi nesto kao on.
Ne pada mi na pamet. Ja ne sporim njegovo umjece da zna na svojoj skupoj opremi sta ce se desiti kada pritisne neko dugme ili pomjeri neki potenciometar.
Ali to nije sviranje, a jos manje je komponovanje kada pusti neki ritam i kiti ga razanoraznim samplovima.
JThomas

#83 Re: Tiësto

Post by JThomas »

ne mogu da vjerujem da branim tiesta, al evo natjeraše me :-) :-) :-)

samo jedan trivijalan primjer, jesu li se nadrealisti i ekspresionisti uklapali u tadašnju likovnu teoriju kad su počeli? o pollocku, kandinskom i takvima da ne počinjem...i matisseovu raju su prozvali "zvijerima" (otud izraz fauvisme) i govorili im da to nije umjetnost, zato što su koristili neprirodne boje...

pojedinci usko, jako usko gledaju na stvari...
Ali_G

#84 Re: Tiësto

Post by Ali_G »

samo mi nije jasno zasto se toliko palite i dokazujete da to sto Tiesto radi nije muzika? Vi ne slusate to, mislite da nije muzika i ok.
gold'n'brown

#85 Re: Tiësto

Post by gold'n'brown »

JThomas wrote:ne mogu da vjerujem da branim tiesta, al evo natjeraše me :-) :-) :-)

samo jedan trivijalan primjer, jesu li se nadrealisti i ekspresionisti uklapali u tadašnju likovnu teoriju kad su počeli? o pollocku, kandinskom i takvima da ne počinjem...i matisseovu raju su prozvali "zvijerima" (otud izraz fauvisme) i govorili im da to nije umjetnost, zato što su koristili neprirodne boje...

pojedinci usko, jako usko gledaju na stvari...
Umjetnost <> muzika, u umjetnost bi se i moglo uklopiti, ne govorim za Tiesta vec za DJ uopste, kada je vec video art umjetnost mogao bi biti i DJ na neki nacin umjetnik, ako bi njegova "umjetnost" imala neku poruku.

Piccaso je prije kubizma bio tehnicki jako dobar slikar, i mogao to i realno prenijeti na platno. Pa tako i vecina drugih umjetnika koji se ne uklapaju u neke okvire tadasnje umjetnosti principe te umjetnosti poznaju jako dobro.
JThomas

#86 Re: Tiësto

Post by JThomas »

ti uzimaš formalno teoretski kriterij je li nešto muzika ili nije.

znam da je picasso znao dobro slikati i konvencionalno, ali njegova kubistička djela, ona po kojima je danas svjetski poznat, za teoriju njegovog perioda definitivno nisu bila slikarstvo. isto se može reći i za veliku većinu svih velikih slikara od 1850. do sredine 20. vijeka. tako da ti kriterij uopšte nije validan. elektronski stvorena muzika postoji još od pedesetih godina dvadesetog vijeka, i ja ne znam da ijedan teoretičar tvrdi da to nije muzika zato što nije odsvirana na instrumentima uživo.
nidokralj

#87 Re: Tiësto

Post by nidokralj »

♥ Julianna ♥ wrote:
hakazvaka wrote:

TIESTO JE STA ?

I ja se pitam, wtf iz Tjesto :?

Zašto niko ne organizuje koncert pravih muzičara čija se muzika može slušati, pa da onda platim kartu papreno?
Nikome da pada na pamet da pozovu Claptona, P.Collinsa, Stinga, Stonse...doduše ovdje Clapton ne bi mogao napuniti ni Slogu :sad:

Čuj tijesto.. :P
navrnuce jeb+mu mater i jednom clapton isto kao i deep purple.nadam se :roll:
kEN0

#88 Re: Tiësto

Post by kEN0 »

gold'n'brown wrote:

Zna li sta je harmonija?

ne pricaj gluposti !

http://120years.net/
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Post Reply