Thompson u Kiseljaku 19.07

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Fiore

#151 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Fiore »

test01 wrote:Pa koliko kuca ima kiseljak kad covjek ide tamo da pjeva?
sta vi drzite povodom ovoga spektakla i dali pridonosi rjesavanju problema u bih?
i hoce li biti spektakl u sarajevu?
Oticu da vidim taj koncert.. pa da sam odvagam jel ovo ili ono u pitanju.. :D
and

#152 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by and »

JohnnyS wrote:Dok se vi svađate oko pizdarija i pravite politički problem gdje bi zapravo trebao biti problem loše glazbe (jer je Thompson prvenstveno loš muzičar, a ne političar), Thompson je obavio jednu šetnjicu:

http://www.bljesak.info/content/view/12596/158/

I btw, on pjesmu Jasenovac i Gradiška Stara nije nikad otpjevao javno, ono je glas nekog opskurnog pjevača koji je poginuo u prometnoj nesreći prije 6-7 godina. Više je puta to demantirao, ali milijun puta izgovorena laž postaje istina. Slike ustaške mladeži su strašna stvar. Na index.hr od 60 000 ljudi nađu petoricu i slikaju, taman postotak koliko i turskih zastava na utakmicama BiH reprezentacije...

Druga je stvar problem i očito je da vas to iritira. Koncert u Sarajevu ste (mislim na Sarajlije svih naroda i narodnosti :D) uspjeli otkazat i to je bio svijetli primjer, možda čak i jedinstveni u posljednje vrijeme, kako netko ipak "sluša" i birače. Sada pak, ne možete učiniti ništa u nekom selu udaljenom pola sata od iste te dvorane gdje je trebao prvenstveno pjevat. I da protestirate i bilo što, koncert će se ipak održati...

slike ustaške mladeži ne možeš porediti sa turskim zastavama koje nisu zabranjene,a slažem se da im na utakmicama reprezentacije bih nije mjesto,već sa uniformisanim fašistima u njemačkoj gdje ćeš se dobro napatiti da fotografišeš 10-20 ljudi u fašističkim uniformama,a u hrvatskoj je dovoljno otići na jedan koncert.nećemo upoređivati broj stanovnika i procente.

nadam se da na koncertu u kiseljaku neće pjevati čavoglave,da kiseljčkim hrvatima ne uvrijedi ratne drugove.
fixer

#153 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by fixer »

nazalost, u ovooj drzavi nikakvi fasisticki znakovi nisu zabranjeni. pa ni pokreti....
DaysleepeR

#154 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by DaysleepeR »

nemogu da vjerujem koliki broj ljudi misli da je Sarajevo - BiH

Pa Thomson bar 5 puta godišnje pjeva u BiH od Viteza, preko Livna do Š Brijega pa nikom ništa

kakve sad veze ima što pjeva tako blizu Sarajeva? Isto je bilo u Sarajevu, bilou Kiseljaku bilo u Š. Brijegu

onaj ko misli "boli me briga nije to moja avlija" treba onda da se zapita ko to još u ovoj državi uopšte želi jedinstvenu BiH
madner

#155 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by madner »

Posto su ulaznice i imal popusta ako se moze dokazat pripadnost rodbine SS jedinicama? :D
fixer

#156 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by fixer »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nema me onda nigdje............
Doda37

#157 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Doda37 »

madner wrote:Posto su ulaznice i imal popusta ako se moze dokazat pripadnost rodbine SS jedinicama? :D
Ima, ali dokument ne smije biti stariji od 6 mjeseci :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#158 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by pici »

ja mislim da treba na koševo da dojde i da se svi obucemo ko ninje za taj dan......ma ćoek voli domovinu i crno to je čudo jedno :D

Bojna cavoglava - Thompson
Za dom - spremni!

U zagori na izvoru rijeke cikole,
Stala braca da obrane nase domove.

Stoji hrvat do hrvata, mi smo braca svi,
Necete u cavoglave dok smo zivi mi!

Puce tomson, kalasnjikov a i zbrojevko,
Baci bombu, goni bandu preko izvora!

Korak naprijed, puska gotov s', siju pjesmu svi,
Za dom braco, za slobodu, borimo se mi.

Cujte srpski dobrovoljci bandu cetnici
Stici ce vas nasa ruka i u srbiji!

Stici ce vas bozja pravda to vec svatko zna
Sudit ce vam bojovnici iz cavoglava!

Slusajte sad poruku od svetog ilije:
Necete u cavoglave, niste ni prije!

Oj hrvati, braco mila iz cavoglava,
Hrvatska vam zaboravit nece nikada!

zahebi ti sve ovo,ćoek zgrnu pare a nema veze sa pjevanjem :D a i izbori idu pa treba morala malo :thumbup:
Šandor

#159 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Šandor »

DaysleepeR wrote:nemogu da vjerujem koliki broj ljudi misli da je Sarajevo - BiH

Pa Thomson bar 5 puta godišnje pjeva u BiH od Viteza, preko Livna do Š Brijega pa nikom ništa

kakve sad veze ima što pjeva tako blizu Sarajeva? Isto je bilo u Sarajevu, bilou Kiseljaku bilo u Š. Brijegu

onaj ko misli "boli me briga nije to moja avlija" treba onda da se zapita ko to još u ovoj državi uopšte želi jedinstvenu BiH
Tvoj post je rezultat neprihvatanja cinjenice da to nije nasa avlija. Kiseljak, Zapadni Mostar, to je druga drzava. U cijelom svijetu lokomotive se mijenjaju na granicama drzava. Kod nas se mijenjaju kod Zepca, Doboja, Capljine.... Idi do Prozora pa probaj prijaviti fiksnu telefonsku liniju na BH Telekom.....itd. Druga drzava. Ne mozes imati nikakvog uticaja na nastup Tompsona u opstinama s hrvatskom vecinom. Jer to je u praksi druga drzava. Herceg-Bosna je samo formalno ukinuta. Tvoji argumenti nemaju nikakvog smisla. Idi u mjesto s hrvatskom vecinom i reci sta misliš o Tompsonu. Ne vjerujem da bi se vratio na nogama. Ove godine su i na drzavnoj TV poceli prikazivati reportaze o navijacima Hrvatske iz BiH. Kao da je to nesto sasvim normalno. Druga drzava. Idi tamo i reci im da ne treba da imaju neradne dane za dan drzavnosti i dan nezavisnosti susjedne drzave. Idi i reci im. Dokazi da BiH za tebe nije Bosnjakistan.
accent

#160 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by accent »

koliko sam shvatio taj tophson je ko nekakav hercegovacki pjevac koji pjeva gange
mrsko mi ici po tim vukohebinama na koncert tako da cu ja cekati kada dodje na kosevo
neprilagodjena

#161 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by neprilagodjena »

A tako li izgleda ovaj maneken :lol: :lol:
madner

#162 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by madner »

Doda37 wrote:
madner wrote:Posto su ulaznice i imal popusta ako se moze dokazat pripadnost rodbine SS jedinicama? :D
Ima, ali dokument ne smije biti stariji od 6 mjeseci :D
Ma ja to uredno produzim kod nadleznog zbornog podrucja.
Sve po PSu, Poglavnikov potpis, na Njemackom knjizica, 1:1 :D
karanana

#163 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by karanana »

ima thompson ok pjesama i nisu gange, i ja da sam hrvat nasao bih se u tim nekim domoljubnim pjesmama.

slazem se sa sandorom. ima jos milion primjera koji su isti kao sto je on naveo.
Luke Perry

#164 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Luke Perry »

Cavoglave...
A posvadjali se Hrvat i Srbin na nekom potoku i eto hit pjesme.
da sam juce umro...
accent

#165 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by accent »

Luke Perry wrote:Cavoglave...
A posvadjali se Hrvat i Srbin na nekom potoku i eto hit pjesme.
da sam juce umro...
:shock: wtf su cavoglave, :? jesu li to glave sa ekserima (cavo na hrvackom ekser)
b@tto

#166 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by b@tto »

testament wrote:
b@tto wrote:E buraz slušaj sada,ja nikad nisam imao dvostruke aršine po pitanju izdaje REPUBLIKE BiH i SVIH njenih GRAĐANA,uvijek sam bio protiv "naših" vođa koji bi majku rođenu,a ne narod i državu prodali za vreću para,kao što sam protiv ustaša i četnika,ali drug moj i ti i ostali ovdje mi DEBELO idete na živce sa tom Turskom.Šta je ba trebalo da stavim U na čelo i da pjevam jasenovac i gradiška stara protiv "mrskih" turaka.JEDNA I JEDINA proslava pobjede Turske reprezentacije u fudbalu,je STAVLJENA U RAVAN SA pokušajem VEĆINE srba i hrvata da ovu zemlju RAZVALE i pripoje "maticama"-nevjerovatno!!!
Hajde onda da se ne peglamo,svi smo isti,svi smo činili zločine,isto je srušiti stari most,staviti 20.000 ljudi u DRETELJ,i navijanje za tursku(mrskog okupatora,a čudna li čuda niko od vas ne spominje slijedeće okupatore:austro-ugraska,kraljevina jugoslavija,NDH).Hajmo sada relativizirati "tisućljetne" pokušaje naših prekrasnih "komšija" sa OBJE strane da nas pobiju,rasele i da nam zbrišu Bosnu sa lica zemlje,izljevima RADOSTI ZATO ŠTO USTAŠE U hercegovini nisu mogle spavati danima od TURSKIH zastava pred očima.Kome ba ja imam šta dokazivati,i moj GRAD Sarajevo???
Nije sjajno,ali se možeš prošetati gradom(kao i thompson neki dan i nije mu falila dlaka sa glave),a hajde majčin sine nek neko prošeta banja lukom ili zap.mostarom??

ja u zap. mostaru normalno hodam isto kao i u istočnom,kako prije 10-11 godina tako i sada.

Hajd nek te neko zovne NA GLAS muhamede,suljo pa da vidimo hoćeš li MOĆI ikada više hodati!![/quote]

ma ja,i danas tamo ubijaju bošnjake,samo nek se na ulici čuje muslimansko ime ,odmah je pokolj.[/quote]

Šta bi ti kockasti da i danas ubijaju sve što ne viče za dom spremni? Ako ti je tako lijepo tamo fino razguli,natakari sliku pavelića na sebe i mirna bosna[/quote]

smiri doživljaje[/quote]

Ti si taj koji se treba smiriti,nije ti ovo herceg bosna[/quote]

nisam ni rekao da jeste,niti sam rekao da sam za hereg bosnu.
Last edited by b@tto on 04/07/2008 13:50, edited 1 time in total.
b@tto

#167 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by b@tto »

DaysleepeR wrote:Hari Rončević je taj koji pjeva Jasenovac

Image
hoće,hari,hoće
vjesticanametli

#168 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by vjesticanametli »

fixer wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nema me onda nigdje............
prosvercofacu te ja samo metni kajlu s jezusom oko vrata :D
pici

#169 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by pici »

Evo i nase verzije .......vid mene dje nadjose na ovom spotu :D

SARAJEVO zaboravit nece nikada

http://www.youtube.com/watch?v=_xE6uxvt ... re=related
DaysleepeR

#170 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by DaysleepeR »

Šandor wrote:
DaysleepeR wrote:nemogu da vjerujem koliki broj ljudi misli da je Sarajevo - BiH

Tvoj post je rezultat neprihvatanja cinjenice da to nije nasa avlija. Kiseljak, Zapadni Mostar, to je druga drzava. U cijelom svijetu lokomotive se mijenjaju na granicama drzava. Kod nas se mijenjaju kod Zepca, Doboja, Capljine.... Idi do Prozora pa probaj prijaviti fiksnu telefonsku liniju na BH Telekom.....itd. Druga drzava. Ne mozes imati nikakvog uticaja na nastup Tompsona u opstinama s hrvatskom vecinom. Jer to je u praksi druga drzava. Herceg-Bosna je samo formalno ukinuta. Tvoji argumenti nemaju nikakvog smisla. Idi u mjesto s hrvatskom vecinom i reci sta misliš o Tompsonu. Ne vjerujem da bi se vratio na nogama. Ove godine su i na drzavnoj TV poceli prikazivati reportaze o navijacima Hrvatske iz BiH. Kao da je to nesto sasvim normalno. Druga drzava. Idi tamo i reci im da ne treba da imaju neradne dane za dan drzavnosti i dan nezavisnosti susjedne drzave. Idi i reci im. Dokazi da BiH za tebe nije Bosnjakistan.
neznam ja gdjei ti živiš ali ja sasvim slobodno idem i u Čapljinu i u Vitez i u Novi Travnik i u Kiseljak i sa svojom rajom iz tih gradova se zajebajem na račun Thompsona i nakaradne države

Mogao bi ti malo da prošetaš pa da razbiješ te ideje u svojoj glavi

NA TELEVIZIJI NEMA DRŽAVE, UGASI TELEVIZIJU, U ŽIVOTU DRŽAVE I NORMALNIH LJUDI SVUGDJE IMA!
Doda37

#171 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Doda37 »

pici wrote:Evo i nase verzije .......vid mene dje nadjose na ovom spotu :D

I bi nekada Sarajevo u Herceg Bosni ponosnoj :D , inace sam znao ovog momka sto je pjevao pjesmu, Anes, Adis, ili slicno, mozda i grijesim
fixer

#172 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by fixer »

ma day nije potrebno... djaba ti sva prica. oni tamo ubijaju kad im neko spomene thompsona. ljudi nemaju pametnijeg posla nego ujedinjeno reagirati na napade ljudi s muslimanskim i srpskim imenima. pa bio sam cak i u bg pa mi niko nije progovorio nesto zbog imena. sto opet ne znaci da se nece naci par budala.... ali opet generalizirat i reci da to mozes ocekivati od svakog.... je u najmanju ruku neodgovorno i huskaski.
pici

#173 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by pici »

Doda37 wrote:

I bi nekada Sarajevo u Herceg Bosni ponosnoj :D , inace sam znao ovog momka sto je pjevao pjesmu, Anes, Adis, ili slicno, mozda i grijesim
al zato su ziro racuni na kraju :D ha ja :thumbup:

Alem Mustafic u maju 92 je ovo otpjevao i snimjeno otprilike tada.

bosanska verzija:

U Sarajevu, gradu Herceg-Bosne ponosne,
Stala raja da obrane naše domove,
Stala raja da obrane naše domove.

Mi smo junak do junaka, mi smo borci svi,
Nećete u Sarajevo dok smo živi mi,
Nećete u Sarajevo dok smo živi mi.

Hej junaci, branitelji iz svih krajeva,
Sarajevo zaboravit neće nikada,
Sarajevo zaboravit neće nikada.

Korak naprijed, puška gotovs, i uz pjesmu mi,
Za mir, sreću i slobodu borimo se svi,
Za mir, sreću i slobodu borimo se svi.

Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici,
Stići će vas naša ruka i u Srbiji,
Stići će vas naša ruka i u Srbiji.

Stići će vas Božja pravda to već svako zna,
Sudit će vam branitelji šeher Sarajeva,
Sudit će vam branitelji šeher Sarajeva.

Tuče thompson, kalašnjikov a i papovka,
Baci bombu, goni bandu izvan Sarajeva,
Baci bombu, goni bandu izvan Sarajeva.

Šandor

#174 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Šandor »

DaysleepeR wrote:
Šandor wrote:

neznam ja gdjei ti živiš ali ja sasvim slobodno idem i u Čapljinu i u Vitez i u Novi Travnik i u Kiseljak i sa svojom rajom iz tih gradova se zajebajem na račun Thompsona i nakaradne države

Mogao bi ti malo da prošetaš pa da razbiješ te ideje u svojoj glavi

NA TELEVIZIJI NEMA DRŽAVE, UGASI TELEVIZIJU, U ŽIVOTU DRŽAVE I NORMALNIH LJUDI SVUGDJE IMA!
Moj jedini argument s TV-a je reportaza o navijacima. Sve ostalo sam gledao vlastitim ocima.

Nisam rekao da tamo nema normalnih ljudi. Ali to fakticki jeste druga drzava. Ne mozes dokazati suprotno.
Doda37

#175 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Doda37 »

pici wrote:
Doda37 wrote:

al zato su ziro racuni na kraju :D ha ja :thumbup:

Alem Mustafic u maju 92 je ovo otpjevao i snimjeno otprilike tada.

bosanska verzija:

U Sarajevu, gradu Herceg-Bosne ponosne,
Stala raja da obrane naše domove,
Stala raja da obrane naše domove.

Mi smo junak do junaka, mi smo borci svi,
Nećete u Sarajevo dok smo živi mi,
Nećete u Sarajevo dok smo živi mi.

Korak naprijed, puška gotovs, i uz pjesmu mi,
Za mir, sreću i slobodu borimo se svi,
Za mir, sreću i slobodu borimo se svi.

Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici,
Stići će vas naša ruka i u Srbiji,
Stići će vas naša ruka i u Srbiji.

Stići će vas Božja pravda to već svako zna,
Sudit će vam branitelji šeher Sarajeva,
Sudit će vam branitelji šeher Sarajeva.

Tuče thompson, kalašnjikov a i papovka,
Baci bombu, goni bandu izvan Sarajeva,
Baci bombu, goni bandu izvan Sarajeva.

Bio sam blizu za ime,otkinuo sam na kraju kada sam vidio ziro racune, samo ne znam jesu li bili devizni ili dinarski, ako su bili dinarski :D :D
Locked