This copy of Windows is not a genuine
Moderator: Benq
-
amebr
#201 Re: This copy of Windows is not a genuine
Evo mene opet. Tema može pod ključ. 
-
rexandroid
#202 Re: This copy of Windows is not a genuine
Kad kupujes racunar valjda znas jeli ima OS na njemu ili ne. Ako je bio OS odmah u IMTEC, ako nije bio OS snadi se ili kupi neki jeftiniji os, xp recimo. Ako se ne znas snac ili ako neas love za win, ima linux brate(ubuntu,haiku,freespire)
-
amebr
#203 Re: This copy of Windows is not a genuine
rexandroid wrote:Kad kupujes racunar valjda znas jeli ima OS na njemu ili ne. Ako je bio OS odmah u IMTEC, ako nije bio OS snadi se ili kupi neki jeftiniji os, xp recimo. Ako se ne znas snac ili ako neas love za win, ima linux brate(ubuntu,haiku,freespire)
Kupio laptop. Došao na njemu OS. Nakon nekog vremena pojavio mi watermark da windows nije genuine tj.neko mi je instalirao pirata. U sistemu sam našao da prije možda jedno mjesec dana nego što sam kupio ovaj laptop instaliran ovaj OS,tako da ga TOSBIHA nije instaalirala. Pozz
- Praetorious
#204 Re: This copy of Windows is not a genuine
E pa, pri kupovini se treba raspitati šta dobijaš i ako ti se ne daje XYZ marona više za licencirani Win onda traži netaknut laptop bez predinstalacije. Valjda se pita šta se kupuje i šta se dobije prije nego krhneš lovu na kasu.
-
nikimostar
#205 Re: This copy of Windows is not a genuine
treba mi pomoc,posto su mi djeca nesto zeznula laptop sad imam neki krs od comp,uglavnom to je nebitno,imam jedan problem...
Instaliran je windows xp,samo za prvu pomoc,kopija naravno i kad je instalirano za jedan dan se u desnom uglu pojavio kljuc na kojem je pisalo 7 dana za aktivaciju windowsa sad pise da je ostao jedan dan
kada to istekne zakljucat ce ga i traziti aktivacijski kod i naravno necu moci nista...
zanima me mogu li ista uraditi da to zaobidjem,bitno mi je pravo hvala
Instaliran je windows xp,samo za prvu pomoc,kopija naravno i kad je instalirano za jedan dan se u desnom uglu pojavio kljuc na kojem je pisalo 7 dana za aktivaciju windowsa sad pise da je ostao jedan dan
kada to istekne zakljucat ce ga i traziti aktivacijski kod i naravno necu moci nista...
zanima me mogu li ista uraditi da to zaobidjem,bitno mi je pravo hvala
- Praetorious
#206 Re: This copy of Windows is not a genuine
Potražiti ključeve na internetu ili preregistriranu verziju XP-a koja se instalacijom automatski registrira.
- Benq
#207 Re: This copy of Windows is not a genuine
Skini sa neta WGA Remover , pokrenes ga , on odradi svoje i to je to.
-
channel10
#208 Re: This copy of Windows is not a genuine
Radi li makar jedan? Evo ja skinuo dva i nijedan ne radi. Postavim pozadinu i izgubi se za pola sata. Pocrni opet i sve ponovoBenq wrote:Skini sa neta WGA Remover , pokrenes ga , on odradi svoje i to je to.
- Benq
#209 Re: This copy of Windows is not a genuine
Poslao sam ti remover iz svoje arhive, provjereno radi.channel10 wrote:Radi li makar jedan? Evo ja skinuo dva i nijedan ne radi. Postavim pozadinu i izgubi se za pola sata. Pocrni opet i sve ponovoBenq wrote:Skini sa neta WGA Remover , pokrenes ga , on odradi svoje i to je to.
-
channel10
#210 Re: This copy of Windows is not a genuine
Sad cu pokusati sa njim. A ove sto sam skinuo rade jedino ovi prozori na svaki klik. Valja se sad ovoga rijesiti.
edit: ne radi ni ovaj, tacnije avast mi ne da da ga skinem. Haman ima neki virus.
edit: ne radi ni ovaj, tacnije avast mi ne da da ga skinem. Haman ima neki virus.
- Benq
#211 Re: This copy of Windows is not a genuine
Ma kakav virus , to je false detekcija , ugasi avast i odradi sa tom aplikacijom.channel10 wrote:Sad cu pokusati sa njim. A ove sto sam skinuo rade jedino ovi prozori na svaki klik. Valja se sad ovoga rijesiti.
-
channel10
#212 Re: This copy of Windows is not a genuine
Evo odradio i sad ne mogu postaviti homepage koji ja hocu. Postavim yahoo u postavkama control panela, ali dzaba. Izbacuje neko searchoholic sranje. Kako sad to da ispravim?
edit:evo nastimao sam.
edit:evo nastimao sam.
- Benq
#213 Re: This copy of Windows is not a genuine
Super , uzivaj 
-
channel10
#214 Re: This copy of Windows is not a genuine
Hvala tebi druze na trudu, ali ovo cudo ne radi. Cim se ukljuci avast, vjerovatno odmah blokira program. Znaci iskljucio sam avast da ga instalisem i tu je bilo nekih problema, ali se instalisao. Cim se ukljuci avast, nakon par minuta izbaci windows is not... i to je to. Ebat ga, ne smeta mi ni ovako jer sam navikao.Benq wrote:Super , uzivaj
- Benq
#215 Re: This copy of Windows is not a genuine
Vjerovao ili ne , kod tebe je prvi slucaj da to ne radi , ja sam s tim programom sredio X sistema kad im se poceo javljati Windows Genuine. Tu provjeru validnosti najcesce uzrokuje korisnik , jer XP kad se instalira sa zadnjim SP-om OBAVEZNO se iskljuci Windows Update i onda nema problema , naravno ako je neko napredniji korisnik moze raditi manual update s tim da u spisku odznaci fajl koji provjerava validnost sistema.channel10 wrote:Hvala tebi druze na trudu, ali ovo cudo ne radi. Cim se ukljuci avast, vjerovatno odmah blokira program. Znaci iskljucio sam avast da ga instalisem i tu je bilo nekih problema, ali se instalisao. Cim se ukljuci avast, nakon par minuta izbaci windows is not... i to je to. Ebat ga, ne smeta mi ni ovako jer sam navikao.Benq wrote:Super , uzivaj
Poslat cu ti link sa Major Geeks-a pa probaj.
-
channel10
#216 Re: This copy of Windows is not a genuine
Skinuo sam, pa cemo vidjeti za nekih sat da li radi. Ako ne bude radilo, opet sve uninstall i neka stoji kako stoji. Tebi druze hvala jos jednom 
edit: Nije dugo trebalo da se sazna radi li posao
.. Ne radi i ide uninstall svega sto je povuklo nakon instalacije ovog programa.
edit: Nije dugo trebalo da se sazna radi li posao
- Benq
#217 Re: This copy of Windows is not a genuine
E jbg bila je najbolja namjera ali kod tebe je specificna situacija
.

"Limitations:
This program is advertising supported and may offer to install third party programs that are not required for the program to run. These may include a toolbar, changing your homepage, default search engine or other third party programs. Please watch the installation carefully to opt out."
Trebao si odznacit te programe prilikom instalacije , manje glavoboljeide uninstall svega sto je povuklo nakon instalacije ovog programa
"Limitations:
This program is advertising supported and may offer to install third party programs that are not required for the program to run. These may include a toolbar, changing your homepage, default search engine or other third party programs. Please watch the installation carefully to opt out."
-
channel10
#218 Re: This copy of Windows is not a genuine
Ma nema veze, no sikiriki
. Navikao sam ovako, tako da mi ne smeta ovo sto ne moze
. A sto se tice ovih programa, povuklo je 2-3 i to je vec rijeseno
.