duboka_misao wrote:
Jok, drage Novosarajlije, nacrt novog Zakona je samo da se opravda postojanje Ministarstva, ministra, pomoćnikaa ministra za nadgledanje provođenja Zakona i ostalih službenika.
Ti ublehaši koji sjede u kancelarijama su tu da uzgajaju hemoroide i muče obične poštene građane koji su svjesni da se mora uplaćivati naknada za održavanje inače ćemo se početi redovno pojavljivati u svjetskim medijima da se u Sarajevu skljokala zgrada zbog neodržavanja i starosti.
Trebamo UKINUTI UPRAVITELJSTVO kroz Javnu raspravu!
Moj upravitelj, FAMOS-GRADNJA nije organizovao održavnje dimnjaka, pa se zapalio dimnjak. Domaćin koji je ložio pored mogućnosti grijanja plinom je bio mašinski ing. Miloje i nema šansi da on nije primjetio da mu peć na drva nešto ''ne vuče'' kako treba. Pretpostavljam da je zamolio PEV-a da potpiše nalog za čišćenje dimnjaka. Međutim, to se nije desilo iz meni nepoznatih razloga.
Prijavio sam ovaj slučaj Ministarstvu, a oni umjesto da oduzmu certifikat upravitelju jer je ugrozio živote ljudi i imovinu svojim neradom, naređuju da FG otkloni nedostatke tako što će očistiti i pregledati dimnjake. Ali to je već bilo kasno jer su to učinili vatrogasci PVB-a koji su, po mojoj procjeni za angažovanje ljudi (3x8sati) i spec.vozila utrošili oko tisuću KM od narodnih para iz budžeta KS.
Dvije godine kasnije, opet se zapalio dimnjak zbog nečišćenja!
Ovaj put kod komšinice, starice koja je živjela sama. Ja joj poklonio peć na drva i ugalj.
Žena stara i iskusna, pa isto tako, nema šanse da nije primjetila da joj peć ''ne vuče'' dobro zbog nagomilane čadži.
Oko Nove godine ja se penjao na krov nešto u vezi sa radio-amaterskom i tv. antenom na krovu, pa sam primjetio masnu čadž na limenom horozu dimnjaka i ispravno predvidio da će se za mjesec dana, otprilike, zapaliti dimnjak.
Pismeno obavijestio komšinicu i PEV-a šta slijedi ukoliko ne dovedu dimnjačara. Usmeno obavijestio i sve ostale EV u zgradi.
Niko ništa nije učinio da se dovede dimnjačar preko upravitelja.
I sad, ovi ublehaši, ministar i uzgajivači hemoroida u Ministarstvu, meni odgovaraju šaljući mi Obavjest, a ne Rješenje da su naredili otklanjanje kvarova FAMOS-GRADNJI što je ona i učinila. Napominjem da se po ZUP-u (Zakonu o upravnom postupku) svako obraćanje građana vlastima (Ministarstvu) ima smatrati za otvaranje Upravnog postupka.
Svaki upravni postupak se mora okončati donošenjem Rješenja, pa bilo da je to pozitivno ili negativno u odnosu na ono što sam u obraćanju zahtijevao.
Međutim, banda organizovana koja je zasjela na vlast i u državnom organu uprave sa visokom primanjima i ostalim beneficijama mi poslala Obavijest kao što sam prethodno napisao da su oni ''naredili otklanjanje kvara''!
Pa, stoko bez repa, vatrogasci su otklonili kvar i to će platiti svi građani u Kantonu kao što i vas plaćaju. Moja procjena je da je PVB intervencija koštala budžet tisuću KM.
Uzbuđenje staričino prilikom PVB intervencije joj je barem malo oslabilo njeno bolesno srce, pa kada je u jesen prošle godine ''dohvatio'' prvi virus, ona je jadna preselila na Ahiret!