Testirajte GPRS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

mehopuzic

Post by mehopuzic »

Panasonic wrote:@mehopuzic

Evo ti za 7650, mada tvoj nije symbian ali oprobaj.

1. Idi na Menu>Settings>Connection>GPRS

Eh sada, u polje 'GPRS connection' stavi 'When available', a u 'Access point' stavi bh.mobile

2. Vrati se na Connection, pa idi na 'Access points'> lijevi Softkey (gdje pise Options)>New access point> Use default settings

Kada sve ovo fino napravite dobit cete novi Access point. Otvorite ga (mislim na 'Edit" - editovanje)

3.
Connection name=bh.mobile
Data bearer=GPRS
Access point name=bh.mobile
User name=ostaviti prazno (pisat ce 'none')
Prompt password=No
Authentication=Normal
Gateway IP address = ovdje ne pisite sve nule! IP je identifikacioni broj vaseg mobitela na internetu - i svaki mora biti jedinstven! Ako si ga vec promijenio u sve nule, onda pokusaj ubaciti bilo koji broj pa ako imate srece nece biti registrovan
Homepage=http://internet.td-1.de (na primjer)
Connection security=Off
Session mode=Temporary

Kada ste sve ovo fino namjestili pritisnite lijevi softkey>pa na advanced settings. Ovdje samo promijenite Phone IP address ako nije stavljena na 'Dynamic' (mora biti dynamic)

4. To je to. Sada se ponovo vratite na glavni meni i idite na 'Service'.
Zatim pritisnite lijevi softkey i nadjite opciju 'Settings'. Tu pod 'Default access point' stavite bh.mobile. Sada se ponovo vratite na 'Service' i otvorite bh.mobile i konektovat cete se!

Pozdrav

PS: Ovako je kod mene
hvala na trudu i podrobnom odgovoru! raduje me sto ce krajem januara ovako u test biti pusten i WAP!! hvala jos jednom
AsMiRr

#127 help

Post by AsMiRr »

Imali ko da bih mi mogo dati sve podatke kako se pali GPRS i kako se ulazi na net za mobitel sony ericsson T630 ja sam se ziv pojo al nece i nece pa ako ima ko da mi da sve podatke kako se ulazi i sta treba podesiti da bih radio GPRS.Hvala unaprijed!!!
Post Reply