SJeti se vijeca iz vakta kad se oko sve motao Miljus
pa malo kasnije
Matic je odradio tromjesecni posao,
pa pad sa Zlatkom
i imas Adnana koji komad po komad od toga ipak pravi vladu.
Ako bi jos mogao navesti neke argumente za takvo vidjenje ...Sarafcina wrote:Pricamo![]()
pa malo kasnijei kurto i murto
pa pad sa Zlatkom
edu wrote:od pdv-a ce biti izuzete samo filozofske institucije i jos..nesto..ne sjecam se..
zlatko: a na engleskom prevodite filozofske institucije kao humanitarne organizacije..zasto?
terzic pametnica: paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..paaaaaa..zato sto nismo imali prikladniju rijec..
![]()
![]()
![]()
najjaci je..postoji li mogucnost da on dobije svoj show na bht-u..mislim da bi bio jaci od nadrealista...
Prenj wrote:Ako bi jos mogao navesti neke argumente za takvo vidjenje ...Sarafcina wrote:Pricamo![]()
pa pad sa Zlatkom
umro je mostar wrote:filozofske institucije i vjerske zajednice
znaci kad platis hatrmu 100 maraka i dzenazu 400 sva lova ide Cericu u dzep da murno propagira onu sto smo sa njom vazda u najtezim godinama. Nema poreza, nema nista. Cista lova.
Pa zar je ovo nase palamudjenje na forumu ikad nesto vise?Sarafcina wrote:Prenj wrote:Ako bi jos mogao navesti neke argumente za takvo vidjenje ...Sarafcina wrote:Pricamo![]()
pa pad sa Zlatkom
Ne bih
nema smisla
mozda ako bi neko sjeo i fino definisao sve ove pojmove o kojima pricamo i naveo kriterije po kojima se sudi. Pa da se slozimo oko toga. Onda bi se dalo pricati. Ovako je to samo naprdjivanje. Moje misljenje protiv tvog
to je profit koji je svugdje na svijetu oporezovan, a moze se racunati jer su valjda obavezni da izdaju racun, a ako nisu znaci da varaju narod i drzavu a to je bas onako u skladu sa religijom. ne placaju samo proizvodne, nego i usluzne djeltanosti porez.Sarafcina wrote:umro je mostar wrote:filozofske institucije i vjerske zajednice
znaci kad platis hatrmu 100 maraka i dzenazu 400 sva lova ide Cericu u dzep da murno propagira onu sto smo sa njom vazda u najtezim godinama. Nema poreza, nema nista. Cista lova.
Pa hajde ti skontaj koliki je ulaz a koliki izlaz iz firme koja se bavi ucenjem hatme. I onda racunaj dodatnu vrijednost
.
hocu da budem drzavni sluzbenikSt.Germain wrote:i zaista, nevjerovatna drskost i skoro bezobrazno nepristajanje na argumentovanu diskusiju je krasila naseg premijera, vidjelo se da se on nije cak ni trudio ponuditi bilo sta konkretno kao odgovor na bojazni obicnog stanovnistva ove zemlje...jos kad je rekao da Tihic nastupa sa socijaldemokratskih pozicija i da ne zna sta je on time mislio...meni je ono sve samo razlog da vjerujem, da se domaca politicka elita otrgla u paralelni svemir koji sa ovim u kojem narod koji sastavlja kraj sa krajem i zivi po onoj romskoj-dan-komad- nema ama bas nista zajednickog...evo citam u danasnjem Startu da se uporedo sa uvodjenjem jedinstvene stope PDV-a drzavnim uposlenicima place dizu za 110 posto...stvarno je ova zemlja otisla u .urac....
Prenj wrote:Pa zar je ovo nase palamudjenje na forumu ikad nesto vise?Sarafcina wrote:Prenj wrote: Ako bi jos mogao navesti neke argumente za takvo vidjenje ...
Ne bih
nema smisla
mozda ako bi neko sjeo i fino definisao sve ove pojmove o kojima pricamo i naveo kriterije po kojima se sudi. Pa da se slozimo oko toga. Onda bi se dalo pricati. Ovako je to samo naprdjivanje. Moje misljenje protiv tvog
kekec wrote:Poslije sinosnje emisije, mislim da su i nepopravljivi optimisti, vezamo za bolju buducnost ove zemlje,
definitivno presli u teske pesimiste. Ako Predsjednik vlade onako nastupa, kako je Tezic nastupao,
za ovu zemlju nema nade.
Totalno nepripremljen, rijecnikom koji nije ni blizu nivoa jednog strucnjaka i izjavama koje vise
odgovaraju prodavacu sa neke pijace, Terzic je tako "fino" obrazlagao opravdanost uvodjenja jedinstvene
stope PDV-a, da je svakome postalo jasno, da ce PDV napraviti haos, kako kod obicnog gradjanina,
tako i u drzavnim institucijama.
Terzic, ni na jedno pitanje prisutnih iz publike, kao i na argumente Z.Lagumdzije (mogao je to biti i neko drugi),
nije dao prihvatljivo objasnjenje ili odgovor. Sve je bilo nesto okolo, a nista konkretno. Te, poreska administracija
jos nije spremna, te vratiti ce se PDV, te smanjiti ce se siva ekonomija itd.
A najtuznije od svega je, kada na konkretnu primjedbu Z.L. o oslobadjanju od PDV "filozofskih udruzenja",
Terzic odgovara da je Z.L. boljsevik. Nidje veze sa primjedbom.
I jos stotinu primjera Premijerovog neznanja, pa i gluposti.
Jadna je drzava koja ima ovakvog Predsjednika.
I da dodam: budale za njih glasaju.saim_adka wrote:eto to ti je nasa politika...
ljudi se petljaju gdje im nije mjesto.
terzic je obicni geometar, a petlja se u ekonomsu problematiku, i ne da lagumdziji - ekomonskom strucnjaku ni prici problemu, cak tvrdi da je i jaci u eknomiji od lagumdzije i ostalih eminentnih strucnjaka, s druge strane imamo mi tu raznoraznih doktora koji se petljaju u politiku, gdje im nije mjesto.
stara prica, svako se petlja tamo gdje mu nije mjesto.
juce me je ona debata podsjecala na predratna obecanja hasana cengic, kada je javno rekao: od ponedjeljka pravna drzava i nadjite mi pametnijeg covjeka od mene da ga metnem za svog zamjenika!!!
eto to su nasi politicari, i nasa stvarnost!
nista se nije promjenilo u svijesti ljudi prije rata i sada!
budale su vladale i budale vladaju.