Terzicev ekonomski program za ublazavanje PDV-a:)

Sarafcina

Post by Sarafcina »

Pricamo :oops:
SJeti se vijeca iz vakta kad se oko sve motao Miljus :D
pa malo kasnije :D i kurto i murto :D
Matic je odradio tromjesecni posao,
pa pad sa Zlatkom
i imas Adnana koji komad po komad od toga ipak pravi vladu.
Prenj

Post by Prenj »

Sarafcina wrote:Pricamo :oops:
pa pad sa Zlatkom
Ako bi jos mogao navesti neke argumente za takvo vidjenje ...
Qwert

Post by Qwert »

Cuj ekonomski program za ublazavanje pdv-a??? :-?

Nije ni poceo a vec bi da se ublazuje. :D
kea

Post by kea »

...
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:24, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Jel to ti nesto ko Mija Aleksic ..."u prolazu" :D
edu

Post by edu »

od pdv-a ce biti izuzete samo filozofske institucije i jos..nesto..ne sjecam se..
zlatko: a na engleskom prevodite filozofske institucije kao humanitarne organizacije..zasto?
terzic pametnica: paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..paaaaaa..zato sto nismo imali prikladniju rijec..

:lol: :lol: :lol:

najjaci je..postoji li mogucnost da on dobije svoj show na bht-u..mislim da bi bio jaci od nadrealista...
Prenj

Post by Prenj »

edu wrote:od pdv-a ce biti izuzete samo filozofske institucije i jos..nesto..ne sjecam se..
zlatko: a na engleskom prevodite filozofske institucije kao humanitarne organizacije..zasto?
terzic pametnica: paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..paaaaaa..zato sto nismo imali prikladniju rijec..

najjaci je..postoji li mogucnost da on dobije svoj show na bht-u..mislim da bi bio jaci od nadrealista...
mostarac

Post by mostarac »

filozofske institucije i vjerske zajednice

znaci kad platis hatrmu 100 maraka i dzenazu 400 sva lova ide Cericu u dzep da murno propagira onu sto smo sa njom vazda u najtezim godinama. Nema poreza, nema nista. Cista lova.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Prenj wrote:
pa pad sa Zlatkom

Ne bih :)
nema smisla ;)
mozda ako bi neko sjeo i fino definisao sve ove pojmove o kojima pricamo i naveo kriterije po kojima se sudi. Pa da se slozimo oko toga :). Onda bi se dalo pricati. Ovako je to samo naprdjivanje. Moje misljenje protiv tvog :)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

umro je mostar wrote:filozofske institucije i vjerske zajednice

znaci kad platis hatrmu 100 maraka i dzenazu 400 sva lova ide Cericu u dzep da murno propagira onu sto smo sa njom vazda u najtezim godinama. Nema poreza, nema nista. Cista lova.

Pa hajde ti skontaj koliki je ulaz a koliki izlaz iz firme koja se bavi ucenjem hatme ;). I onda racunaj dodatnu vrijednost :D.
Prenj

Post by Prenj »

Sarafcina wrote:
Prenj wrote:
pa pad sa Zlatkom

nema smisla ;)
mozda ako bi neko sjeo i fino definisao sve ove pojmove o kojima pricamo i naveo kriterije po kojima se sudi. Pa da se slozimo oko toga :). Onda bi se dalo pricati. Ovako je to samo naprdjivanje. Moje misljenje protiv tvog :)
Pa zar je ovo nase palamudjenje na forumu ikad nesto vise?
St.Germain

Post by St.Germain »

i zaista, nevjerovatna drskost i skoro bezobrazno nepristajanje na argumentovanu diskusiju je krasila naseg premijera, vidjelo se da se on nije cak ni trudio ponuditi bilo sta konkretno kao odgovor na bojazni obicnog stanovnistva ove zemlje...jos kad je rekao da Tihic nastupa sa socijaldemokratskih pozicija i da ne zna sta je on time mislio...meni je ono sve samo razlog da vjerujem, da se domaca politicka elita otrgla u paralelni svemir koji sa ovim u kojem narod koji sastavlja kraj sa krajem i zivi po onoj romskoj-dan-komad- nema ama bas nista zajednickog...evo citam u danasnjem Startu da se uporedo sa uvodjenjem jedinstvene stope PDV-a drzavnim uposlenicima place dizu za 110 posto...stvarno je ova zemlja otisla u .urac.... :(
mostarac

Post by mostarac »

Sarafcina wrote:
umro je mostar wrote:filozofske institucije i vjerske zajednice

Pa hajde ti skontaj koliki je ulaz a koliki izlaz iz firme koja se bavi ucenjem hatme ;). I onda racunaj dodatnu vrijednost :D.
to je profit koji je svugdje na svijetu oporezovan, a moze se racunati jer su valjda obavezni da izdaju racun, a ako nisu znaci da varaju narod i drzavu a to je bas onako u skladu sa religijom. ne placaju samo proizvodne, nego i usluzne djeltanosti porez.
mostarac

Post by mostarac »

St.Germain wrote:i zaista, nevjerovatna drskost i skoro bezobrazno nepristajanje na argumentovanu diskusiju je krasila naseg premijera, vidjelo se da se on nije cak ni trudio ponuditi bilo sta konkretno kao odgovor na bojazni obicnog stanovnistva ove zemlje...jos kad je rekao da Tihic nastupa sa socijaldemokratskih pozicija i da ne zna sta je on time mislio...meni je ono sve samo razlog da vjerujem, da se domaca politicka elita otrgla u paralelni svemir koji sa ovim u kojem narod koji sastavlja kraj sa krajem i zivi po onoj romskoj-dan-komad- nema ama bas nista zajednickog...evo citam u danasnjem Startu da se uporedo sa uvodjenjem jedinstvene stope PDV-a drzavnim uposlenicima place dizu za 110 posto...stvarno je ova zemlja otisla u .urac.... :(
hocu da budem drzavni sluzbenik :D
Zadig

Post by Zadig »

naslov teme je oksimoron....

Terzic....ekonomski...i program....

ne ide mi to nikako
:D
zajedno
:D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Prenj wrote:
Sarafcina wrote:
Prenj wrote: Ako bi jos mogao navesti neke argumente za takvo vidjenje ...

nema smisla ;)
Pa zar je ovo nase palamudjenje na forumu ikad nesto vise?

zavisi ko procita ;)
Zadig

Post by Zadig »

da, normalno da bi trebalo da bude nesto vise...
ako nesto neko zna, mozda se nesto da i nauciti ako nista
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Blago rečeno ..........oni se zajebavaju s nama a ni to ne znaju kako treba .........pa vi ne glasajte :D :D
St.Germain

Post by St.Germain »

btw, danas na vijestima slusam bajke jednog od zamjenika ministra. od tih para bi se osnivali socijalni fondovi za socijalno ugrozene, povratnike i izbjeglice , ovo, ono...ja se nadam da je nama svima kristalno jasno, da se PDV uvodi jer se drzavna administracija u ovom obimu ne moze vise finansirati...
sierra1712

Post by sierra1712 »

Rjesenje:
Uvesti FULL PROCTORATE ali potpuni protektorat od najnize instance vlasti(komunalna preduzeca jer i tamo raznorazni direktori uzimaju lovu lopatom) i na sve funkcije postaviti strance-profesionalce iz razvijenih "demokratskih drzava" na period od 5 godina.Dati im odrijesene ruke glede uredjenja i provodjenja zakona ,platiti ih parama koje ,da se ne lazemo ,postoje u drzavi.Dati im uslov da u slucaju bilo kakvog kriminala (finansijskog is ls.) odgovaraju prema zakonu drzave iz koje su dosli.Za tih 5 godina,koje bi bile bez ikakvih izbora,domace politicare poslati sto u penziju sto u zatvor,sto na skolovanje-ko bude htio naravno a i prema zaslugama.Ovdje podrazumijevam da se doticni stranci ne bi mijesali u religijske stvari tipa uredjenja vjerskih zajednica uplitanjem drzavnih organa,jednostavno ostaviti vjeru -vjernicim(sve vjere u BiH)Za tih pet godina takodjer usvojiti civilizirane norme i standarde u svim institucijama,politickim partijama i organizacijama(citaj prepisati standarde i zakone od drzava u kojim to funkcionise-prvenstveno Evropskih drzava)Kad se sistem za tih pet godina postavi na zdrave osnove(a uvjeren sam da bi tako bilo) pozvati silne domace mozgove i obrazovane Bosance i Hercegovce ,rasute po svijetu da donesu steceno znanje i primjene ga u BiH na odgovornim funkcijama.Dotada bi sve drzavne institucije bile oslobodjene stranackih uticaja i "dovedene u red" pa da se ne moze desiti da o reformama i bilo kakvim vaznijim pitanjima DRZAVNI FUNKCIONERI razgovaraju na kojekakvim PRIVATNIM sjedeljkama zatvorenog tipa od Hutova blata do Bjelasnice,vec u INSTITUCIJAMA koje su ZAKONOM propisane za to.
Vjerujem da bi se za tih 5 godina dogodila i jedna vrsta"dekontaminacije" ljudi u BiH te bi poceli misliti svojom glavom i gledali od cega zive umjesto jel ministar Srbin,Hrvat ili Musliman/Bosnjak.
Onda bi trebalo tako uspostavljeni sistem prepustiti domacim MLADIM ljudima ukljucujici i one koji su odlucili da se vrate iz inostranstva,na period od 1 godine dana.Za taj period formirati timove profesionalaca(stranaca koji su tu radili) koji bi vrsili SUPERVIZIJU citavog procesa i nakon godine dana dali misljenje trebali se vratiti FULL PROTEKTORAT(ako treba vratiti ga odmah) ili mogu nasi ljudi voditi tako organizovan sistem.
To bi bilo jedino pravicno rjesenje ove nase "GOLGOTE" jer ocigledno je i dokazano da nismo pametni da napravimo i vodimo normalnu drzavu.
Necu ulaziti u uzroke ovakvog stanja jer uvijek ima argumenata i kontra argumenata sto je to tako kako je.Po meni,ovo stanje nema opravdanja i mislim da u stvari samo tonemo dublje u blato i bijedu,ali malo ljudi to vidi(oni koji su to shvatili odavno su otisli,oni koji to vide a ovdje su nemogu izganjat vizu da ga naberu ali velika vecina(dokazano na svim prijasnjim izborima) ne vide da je to tako.

E sad mozemo diskutovati jeli ovaj moj navedeni plan izvodiv.Licno mislim da jeste ukoliko to odluce velesile citaj USA i EU.Mi se svakako ne pitamo o tome tako da nasa saglasnost nije ni potrebna.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Zadig wrote:da, normalno da bi trebalo da bude nesto vise...
ako nesto neko zna, mozda se nesto da i nauciti ako nista

Ovaj iznad te je preozbiljno shvatio :)
ne izrazavaj zelju da javno ucis :D
nadje se svakakvih ucitelja :P
kekec

Post by kekec »

Poslije sinosnje emisije, mislim da su i nepopravljivi optimisti, vezamo za bolju buducnost ove zemlje,
definitivno presli u teske pesimiste. Ako Predsjednik vlade onako nastupa, kako je Tezic nastupao,
za ovu zemlju nema nade.
Totalno nepripremljen, rijecnikom koji nije ni blizu nivoa jednog strucnjaka i izjavama koje vise
odgovaraju prodavacu sa neke pijace, Terzic je tako "fino" obrazlagao opravdanost uvodjenja jedinstvene
stope PDV-a, da je svakome postalo jasno, da ce PDV napraviti haos, kako kod obicnog gradjanina,
tako i u drzavnim institucijama.
Terzic, ni na jedno pitanje prisutnih iz publike, kao i na argumente Z.Lagumdzije (mogao je to biti i neko drugi),
nije dao prihvatljivo objasnjenje ili odgovor. Sve je bilo nesto okolo, a nista konkretno. Te, poreska administracija
jos nije spremna, te vratiti ce se PDV, te smanjiti ce se siva ekonomija itd.
A najtuznije od svega je, kada na konkretnu primjedbu Z.L. o oslobadjanju od PDV "filozofskih udruzenja",
Terzic odgovara da je Z.L. boljsevik. Nidje veze sa primjedbom.
I jos stotinu primjera Premijerovog neznanja, pa i gluposti.
Jadna je drzava koja ima ovakvog Predsjednika. :(
sierra1712

Post by sierra1712 »

kekec wrote:Poslije sinosnje emisije, mislim da su i nepopravljivi optimisti, vezamo za bolju buducnost ove zemlje,
definitivno presli u teske pesimiste. Ako Predsjednik vlade onako nastupa, kako je Tezic nastupao,
za ovu zemlju nema nade.
Totalno nepripremljen, rijecnikom koji nije ni blizu nivoa jednog strucnjaka i izjavama koje vise
odgovaraju prodavacu sa neke pijace, Terzic je tako "fino" obrazlagao opravdanost uvodjenja jedinstvene
stope PDV-a, da je svakome postalo jasno, da ce PDV napraviti haos, kako kod obicnog gradjanina,
tako i u drzavnim institucijama.
Terzic, ni na jedno pitanje prisutnih iz publike, kao i na argumente Z.Lagumdzije (mogao je to biti i neko drugi),
nije dao prihvatljivo objasnjenje ili odgovor. Sve je bilo nesto okolo, a nista konkretno. Te, poreska administracija
jos nije spremna, te vratiti ce se PDV, te smanjiti ce se siva ekonomija itd.
A najtuznije od svega je, kada na konkretnu primjedbu Z.L. o oslobadjanju od PDV "filozofskih udruzenja",
Terzic odgovara da je Z.L. boljsevik. Nidje veze sa primjedbom.
I jos stotinu primjera Premijerovog neznanja, pa i gluposti.
Jadna je drzava koja ima ovakvog Predsjednika. :(

Potpuno se slazem..taj Terzic je pravi polupismeni kreten koji ne zna dvije suvisle recenice sastaviti a kamoli da da strucno misljenje ili odgovori na KONKRETNA pitanja....
Jadni smo mi sa ovakvim polu-premijerom.....ali ovo je poruka onima koji su glasali za njega ..izadjite na izbore i sljedece godine i glasajte opet za njega.....a dotad cemo vidjeti prave efekte PDV-a.....treba se selit iz ove drzave definitivno....
stella_k

#50 Re: realnost

Post by stella_k »

saim_adka wrote:eto to ti je nasa politika...
ljudi se petljaju gdje im nije mjesto.
terzic je obicni geometar, a petlja se u ekonomsu problematiku, i ne da lagumdziji - ekomonskom strucnjaku ni prici problemu, cak tvrdi da je i jaci u eknomiji od lagumdzije i ostalih eminentnih strucnjaka, s druge strane imamo mi tu raznoraznih doktora koji se petljaju u politiku, gdje im nije mjesto.
stara prica, svako se petlja tamo gdje mu nije mjesto.

juce me je ona debata podsjecala na predratna obecanja hasana cengic, kada je javno rekao: od ponedjeljka pravna drzava i nadjite mi pametnijeg covjeka od mene da ga metnem za svog zamjenika!!!

eto to su nasi politicari, i nasa stvarnost!
nista se nije promjenilo u svijesti ljudi prije rata i sada!
budale su vladale i budale vladaju.
I da dodam: budale za njih glasaju.
Post Reply