Ja se dobro sjecam kada sam ih prvo put video, negdje kod Grasa, rekoh sebi aman jarabi.Vizionar 1985 wrote:Edin H. wrote:Ja sam tad imo samo 7-8 godina pa se nisam mogo ni pitat kak, a sad kad sam stariji malo kontam neke stvari pa skontam.Vizionar 1985 wrote:
E to sam se ja jos 93-ce pitao kada su se u Sarajevu pojavili turisti s bradama.
Mistery.
CT sto bi rekli.
Teroristicki napad u Berlinu
- Edin H.
#901 Re: Teroristicki napad u Berlinu
- klavirdžija
#902 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Šta je ovdje nelogično?tandmand wrote:Ovaj slučaj terorističkog napada u Berlinu sadrži nelogične tvrdnje i propuste za koje ne možeš vjerovati da se događaju.
LUCA Scata, policajac koji je ubio berlinskog krvnika Anisa Amrija i tako postao heroj nacije, u velikoj je opasnosti, upozorava talijanska policija. Iako u trenutku obračuna nije znao da ima posla s Amrijem, Scata bi sada mogao postati metom radikalnih islamista željnih osvete.
Kako piše Mail Online, dvadesetdevetogodišnji Scata već je sklonjen na sigurno. Njegov profila na Facebooku, kao i onaj njegovog ranjenog kolege Cristiana Movia, sinoć su deaktivirani. To je bila naredba iz vrha milanske policije.
Također, policajci diljem Italije upozoreni su kako bi džihadisti mogli napraviti osvetničke napade.
- tandmand
#903 Re: Teroristicki napad u Berlinu
tu je propust jer su objavili slike policajaca, njihova imena ....klavirdžija wrote:Šta je ovdje nelogično?tandmand wrote:Ovaj slučaj terorističkog napada u Berlinu sadrži nelogične tvrdnje i propuste za koje ne možeš vjerovati da se događaju.
LUCA Scata, policajac koji je ubio berlinskog krvnika Anisa Amrija i tako postao heroj nacije, u velikoj je opasnosti, upozorava talijanska policija. Iako u trenutku obračuna nije znao da ima posla s Amrijem, Scata bi sada mogao postati metom radikalnih islamista željnih osvete.
Kako piše Mail Online, dvadesetdevetogodišnji Scata već je sklonjen na sigurno. Njegov profila na Facebooku, kao i onaj njegovog ranjenog kolege Cristiana Movia, sinoć su deaktivirani. To je bila naredba iz vrha milanske policije.
Također, policajci diljem Italije upozoreni su kako bi džihadisti mogli napraviti osvetničke napade.
- klavirdžija
#904 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Za Italiju, potpuno normalno.
- SkyLimit
#905 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ovaj Amri klasični primjer kakvi se navuku na radikalizam:
- 2011. godine učestovao u pljački u rodnom Tunisu, pobjegao u Italiju da ne bi odgovarao
- Proveo 4 godine u zatvoru u Italiji jer je zapalio kamp za izbjeglice
- 2015. godine dolazi u Njemačku gdje se bavi trgovinom drogom
Ovakve tempirane bombe samo jedan prosječni šejh dijeli od eksplozije.
- 2011. godine učestovao u pljački u rodnom Tunisu, pobjegao u Italiju da ne bi odgovarao
- jeza u ledja
#906 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Meni nije stvarno jasno kako neko ovakav uopste moze, bar legalno, ostati u EU? Ako imas dosije, a tu si kao azilant, noga - ekspresno, znaci u roku 24h treba biti na letu/brodu nazad.SkyLimit wrote:Ovaj Amri klasični primjer kakvi se navuku na radikalizam:
Pa da bar proba ponovo, pa da kazes hajd bar si pokusao. Ali ne, neko moze provesti 4-5 godina po EU ganjajuci lafo neki status, bez da je ista ucinio da potrebu za tim statusom uopste opravda.
Ne mogu stvarno da razumijem toliku nesposobnost.
- Point.
#907 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Evropska naivnost je beskonacna.
-
ST11
#908 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Slazem se uz dopunu, da je "Evropska politicka naivnost beskonacna", ali ce se na izborima 2017 i 2018 pokazati, koliko obicni ljudi u evropskim zemljama (jos/uopste) podupiru ovakvu naivnost.Point. wrote:Evropska naivnost je beskonacna.
-
Haman2
#909 Re: Teroristicki napad u Berlinu
PA LJUDI MOJI DA LI JE I TO MOGUCE
http://balkanbreakingnews.com/2016/12/2 ... a-prevara/Njemački novinar tvrdi: Teroristički napad u Berlinu je strašna prevara
Njemački nezavisni novinar Gerhard Visnevski ukazuje da na snimcima nigdje nismo mogli da vidimo ni jednog jedinog povrijeđenog niti da saznamo imena poginulih u atentatu u Berlinu 19.12.2016.
Gerhard Visnevski, koji je napisao više knjiga, a jedna od njih govori i o 11.septembru 2001., objavio je dokumentovan video u kojem polahko i dobro potkrijepljeno pokazuje na protivriječnosti i nepodudarnosti berlinskog atentata.
Jedna od najčudnijih stvari je da niko nije nigdje vidio niti jednog povrijeđenog niti je igdje objavljeno jedno ime nastradalog 19.12.2016 na božićnom vašaru u Berlinu.
Gerhard Visnevski je samostalni nezavisni novinar, koji je dugo radio na javnom servisu, ali je zbog svog istraživačkog rada i nepokolebljivih stavova ubrzo bio nepoželjan na javnom servisu, kao i njegovi dokumentarni prilozi.
On je jedan od prvih koji je otkrio podatke, da mnogi „migranti“ nisu samo ekonomski migranti, već je tu među njima i veliki broj osoba iz sjevernoafričkih zemalja koji su bili na odsluženju zatvorskih kazni u svojim zemljama, ali bivaju „pomilovani“ sa uslovom da napuste svoju zemlju.
- SkyLimit
#910 Re: Teroristicki napad u Berlinu
jeza u ledja wrote:Meni nije stvarno jasno kako neko ovakav uopste moze, bar legalno, ostati u EU? Ako imas dosije, a tu si kao azilant, noga - ekspresno, znaci u roku 24h treba biti na letu/brodu nazad.SkyLimit wrote:Ovaj Amri klasični primjer kakvi se navuku na radikalizam:
Pa da bar proba ponovo, pa da kazes hajd bar si pokusao. Ali ne, neko moze provesti 4-5 godina po EU ganjajuci lafo neki status, bez da je ista ucinio da potrebu za tim statusom uopste opravda.
Države iz kojih takvi potiču rade sve da odgode njihov povratak domovini.
- Connaisseur Karlin
#911 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ja se,kao i jez u ledja, cudim vec nekoliko godina o nereagiranju EU drzava sa ovakvim slucajevima,bez obzira sto ih vlastitie drzave ne zele nazad,ipak su ostali na slobodi u EU! Davno sam skuzila da EU pravi greske sa azilantskim pravilima!SkyLimit wrote:jeza u ledja wrote: Meni nije stvarno jasno kako neko ovakav uopste moze, bar legalno, ostati u EU? Ako imas dosije, a tu si kao azilant, noga - ekspresno, znaci u roku 24h treba biti na letu/brodu nazad.
Države iz kojih takvi potiču rade sve da odgode njihov povratak domovini.
-
Zgoljo
#912 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Bio bi red ovdje rastabiriti jednu kljucnu stvar a upravo je ta kljucna stvar dokaz sta se sve danas moze servirati masama bez da te mase uopste i razmisle a kamo li propitaju,preispitaju itd.
Dakle ovaj Amri ili kako vec je islamski terorista,dzihadista,islamista i svi ti epiteti koji idu.Znaci zvanicno i konacno,to je uslo u zapisnik.
E sad,znamo da je covjek kriminalac,ilegalni imigrant,diler,kradljivac i sta sve nisu takvi tipovi.Nije isao u dzamiju nikako,nije obavljao molitvu nikako,nije bio vjernik nikako,bio je dakle izgubljena dusa odana porocima i grijesima,s vjerske strane teskim i neoprostivim.Ustvari,sa svake strane grijesi su mu neoprostivi.
Kako onda,jebote,on moze biti radikalni islamista,dzihadista i epiteti i kako je moguce da se takva prica uzme kao amin bez ikakve potrebe za preispitivanjem?
Je li to samo iz razloga sto nosi muslimansko ime?Ili on nije imao veze sa vjerom i vjerskim fanatizmom ali se radikalizirao(vjerski,islamisticki i epiteti) po sahata prije nego je oteo kamion?
To nije teorija zavjere?
Dakle ovaj Amri ili kako vec je islamski terorista,dzihadista,islamista i svi ti epiteti koji idu.Znaci zvanicno i konacno,to je uslo u zapisnik.
E sad,znamo da je covjek kriminalac,ilegalni imigrant,diler,kradljivac i sta sve nisu takvi tipovi.Nije isao u dzamiju nikako,nije obavljao molitvu nikako,nije bio vjernik nikako,bio je dakle izgubljena dusa odana porocima i grijesima,s vjerske strane teskim i neoprostivim.Ustvari,sa svake strane grijesi su mu neoprostivi.
Kako onda,jebote,on moze biti radikalni islamista,dzihadista i epiteti i kako je moguce da se takva prica uzme kao amin bez ikakve potrebe za preispitivanjem?
Je li to samo iz razloga sto nosi muslimansko ime?Ili on nije imao veze sa vjerom i vjerskim fanatizmom ali se radikalizirao(vjerski,islamisticki i epiteti) po sahata prije nego je oteo kamion?
To nije teorija zavjere?
- Connaisseur Karlin
#913 Re: Teroristicki napad u Berlinu
naravno da moze biti radklani islamista,bez obzria sto je njegov rekord kriminalan,a to ako nije isao u dzamiju ,ne znaci da nije vjerovao u Alaha ,a izgubljena dusa je jos jedan od rezultata njegovog zivotnog puta , a motiv je uvijek i iznad svega religjski,ma kako se tebi to ne-dopadaloZgoljo wrote:Bio bi red ovdje rastabiriti jednu kljucnu stvar a upravo je ta kljucna stvar dokaz sta se sve danas moze servirati masama bez da te mase uopste i razmisle a kamo li propitaju,preispitaju itd.
Je li to samo iz razloga sto nosi muslimansko ime?
- insomnia78
#914 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Nije uopste bitan on bitan je cilj za koji je iskoristen. A regruteri upravo najvise i uzimaju takve likove. Instant oprost grijehova i VIP mjesto u dzenetu medju hurijama
-
Zgoljo
#915 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Moze tebi s predrasudama,mrznjom koja se stekne od malih nogu,ja pitam za obicne,kako da ti kazem,malo,hm....... ljude.
Kako popuse takvo nesto
Kako popuse takvo nesto
-
Zgoljo
#916 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Dobro,znamo li ko ga je regrutovao,kako i kada?insomnia78 wrote:Nije uopste bitan on bitan je cilj za koji je iskoristen. A regruteri upravo najvise i uzimaju takve likove. Instant oprost grijehova i VIP mjesto u dzenetu medju hurijama
- insomnia78
#917 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Kojekakve hodze i sejhovi il cemo se praviti budale
-
Zgoljo
#918 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Druze,to sto ti sad kazes je nagadjanje,pretpostavka...magla.U rezultatima istrage nemamo nalogodavca.insomnia78 wrote:Kojekakve hodze i sejhovi il cemo se praviti budale
Zvanicno,covjek je likvidiran.Ostalo pretpostavite.
Vidi,ako ti imas pravo pretpostaviti da ga je radikalizirao neki šejh,imam i ja da uopste nije vjerski radikaliziran.Zasto bi ti imao pravo na projekciju a ja ne?
- insomnia78
#919 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Vec sam spominjao jarana iz mahale. Da nisam svojim ocima vidio nikad n bih vjerovao. Originalan profil za ovo. Sitan kriminalac, hoce i droge i alkohola, kraj dzamije samo prolazio. Sticajem okolnosti zavrsi u jednoj zapadnoj zemlji. Dogodine dolazi brada je do pupka, pantole su iznad clanaka.
. Gepek pun literature i cd-ova. Uci ezan sa balkona u zgradi 
Zavrsio je karijeru u Siriji a lagano je to mogla biti i neka evropska prijestolnica i da ga nisan vidio prije transformacije rekao bih da se radi o cistoj namjestaljci vatikana, jevreja ili kome vec smeta islam taj dan
Zavrsio je karijeru u Siriji a lagano je to mogla biti i neka evropska prijestolnica i da ga nisan vidio prije transformacije rekao bih da se radi o cistoj namjestaljci vatikana, jevreja ili kome vec smeta islam taj dan
- Connaisseur Karlin
#920 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Strucnajci u svijetu analiziraju ovakve profile,ali Zgoljo je ekspert 
-
Zgoljo
#921 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Sta ja problematiziram.
Sutra ce,a u stvari vec je sada praksa,taj neko,taj veliki brat i manja sabraca,reci taj i taj je uradio to i to.Ne pitaj nista,ne trazi nista nego mi moras vjerovati na rijec jer ja kazem tako i tacka.
Mislim da je taj princip opasan za svekoliko covjecanstvo i moze ga bogami odvesti u p mile majke.
Sutra ce,a u stvari vec je sada praksa,taj neko,taj veliki brat i manja sabraca,reci taj i taj je uradio to i to.Ne pitaj nista,ne trazi nista nego mi moras vjerovati na rijec jer ja kazem tako i tacka.
Mislim da je taj princip opasan za svekoliko covjecanstvo i moze ga bogami odvesti u p mile majke.
- insomnia78
#922 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Pa nije da izmisljaju iz nicega. U Siriji je ovakvih zaginulo na desetine hiljada do sada.
- muha_sa
#923 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Pernar ga kopiraHaman2 wrote:PA LJUDI MOJI DA LI JE I TO MOGUCE
http://balkanbreakingnews.com/2016/12/2 ... a-prevara/Njemački novinar tvrdi: Teroristički napad u Berlinu je strašna prevara
Njemački nezavisni novinar Gerhard Visnevski ukazuje da na snimcima nigdje nismo mogli da vidimo ni jednog jedinog povrijeđenog niti da saznamo imena poginulih u atentatu u Berlinu 19.12.2016.
Gerhard Visnevski, koji je napisao više knjiga, a jedna od njih govori i o 11.septembru 2001., objavio je dokumentovan video u kojem polahko i dobro potkrijepljeno pokazuje na protivriječnosti i nepodudarnosti berlinskog atentata.
Jedna od najčudnijih stvari je da niko nije nigdje vidio niti jednog povrijeđenog niti je igdje objavljeno jedno ime nastradalog 19.12.2016 na božićnom vašaru u Berlinu.
Gerhard Visnevski je samostalni nezavisni novinar, koji je dugo radio na javnom servisu, ali je zbog svog istraživačkog rada i nepokolebljivih stavova ubrzo bio nepoželjan na javnom servisu, kao i njegovi dokumentarni prilozi.
On je jedan od prvih koji je otkrio podatke, da mnogi „migranti“ nisu samo ekonomski migranti, već je tu među njima i veliki broj osoba iz sjevernoafričkih zemalja koji su bili na odsluženju zatvorskih kazni u svojim zemljama, ali bivaju „pomilovani“ sa uslovom da napuste svoju zemlju.
http://www.avaz.ba/clanak/269238/pernar ... -u-berlinu
-
Zgoljo
#924 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Pa jeste,znam i ja nekoliko likova sa margine koji su se odjednom "povehabili".Pa šaraju malo,kad im dosadi opet su klošari,pa sve tako.insomnia78 wrote:Vec sam spominjao jarana iz mahale. Da nisam svojim ocima vidio nikad n bih vjerovao. Originalan profil za ovo. Sitan kriminalac, hoce i droge i alkohola, kraj dzamije samo prolazio. Sticajem okolnosti zavrsi u jednoj zapadnoj zemlji. Dogodine dolazi brada je do pupka, pantole su iznad clanaka.. Gepek pun literature i cd-ova. Uci ezan sa balkona u zgradi
Ali zna se da ovaj nije bio u tom djiru ni zadnji mjesec dana a kamoli godina.Jedino kako sam gore napisao da ga je"šejh vrbovao" po sata prije.Covjek nema nikako taj pedigre,nikako za nikako.
- insomnia78
#925 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Onda nema drugog objasnjenja no jevreji