Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

PM72

#26 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by PM72 »

.
Last edited by PM72 on 23/05/2014 15:47, edited 1 time in total.
Blek Stena

#27 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Blek Stena »

cuj laznog prijavljivanja :lol:
pa ptice na grani znaju da mediji raspiruju mrznju samo ti ne znas.
Drinski

#28 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Drinski »

..
Last edited by Drinski on 23/05/2014 16:03, edited 2 times in total.
Blek Stena

#29 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Blek Stena »

PM72 wrote:Drinski,

Nemoj misliti da sam oduševljen MUP-om RS i da ih uzdižem u zvijezde.Ne volim ih sekunde.Ali,treba pisati onako kako je.Jesu odrpaniji,jesu poganiji,jesu u lošijim autima ,prljavim cipelama i masnim kragnama ali su profesionalniji od naših žandara.Više vole uniformu.Kakva god bila,od portirske do šumarske.

Ja sam skoro svaki dan u manjem BH entitetu.Zato ovo i pišem.
nisi upratio nove golfove :D
area51

#30 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by area51 »

Blek Stena wrote:cuj laznog prijavljivanja :lol:
Ma jbo ovo,ajmo kod @radosnog dobrog domaćina na njegovu temu
Da ako rakiju iznese :D
Drinski

#31 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Drinski »

Blek Stena wrote:cuj laznog prijavljivanja :lol:
Postoji samo jedan nacin da se provjeri da li ima djela.
PM72

#32 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by PM72 »

.
Last edited by PM72 on 23/05/2014 15:47, edited 1 time in total.
Drinski

#33 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Drinski »

....
Last edited by Drinski on 23/05/2014 16:01, edited 1 time in total.
PM72

#34 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by PM72 »

E jebaji ga Drinski...mislio sam da si ozbiljniji.Zaboravi da sam išta pisao.Ako treba i pobrisaću.Ja pišem o tome kako sam skoro svakodnevno u RS,imam tamo imovinu pa sam kompetentan da pišem o tome ali ti ode na rat,na Markale,na Murata Bandića...šta ti misliš,da ja pravdam četničke zločine,da sam smrad kao onaj Vlajki ili prelivoda koji bi svoje zgazio da se uvuče u šupak četnicima?
Last edited by PM72 on 23/05/2014 15:41, edited 1 time in total.
OldMayor

#35 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by OldMayor »

Ma ja medijima nista ne vjerujem. Jer...

Kad se pretuce srbin u Sarajevu - teror bosnjaka.
Kad se pretuce bosnjak u RS-u - teror srba.

Isto vazi i za dzamije i crkve.

E sad sta je problem, problem je sto ogromna kolicina ljudi uopste nema dodira sa ovima u RS-u, niti ovi u RS-u imaju dodira s ovim u Federaciji, a to je upravo bio cilj srpske politike iz 90-ih, pa onda pred kraj i nase politike, jer jbg daj ti nama onda nasu drzavicu, ako i oni imaju svoju.

Eno neki dan slusam na radiju javlja se onaj Igor Kovacic meteorolg i govori kako je totalna glupost da je on najavi poplave prvi put, a i drugi put. Kaze da on uopste nikada takve izjave nije dao. Dakle direktno se javio u program, tj nazvali ga ovi sa radija.

A pogledajte malo nesto, pogledajte naslove, tekstove...
Google pretraga Igor kovacic

Stavili jos i covjekovu izjavu:
Kad se velika količina snijega u Bosni otopi, donijet će isti ili gori efekat od ovog koji sad imamo.

- Mene bode u oči ova velika količina snijega na planinama Bosne, jer uz otopljenje koje stiže, a moglo bi biti i izraženije sledeći tjedan, sve to će se naglo topiti i aktivirati sezonske planinske potoke i rječice, samo se nadam bez većih posljedica - kaže Kovačić.
A govori frajer, ja to nikada nisam izjavio, ni za prvobitnu poplavu, ni najave za drugu. Niti bilo sta. Al djaba opet ce se naci grupica koja ce radije vjerovati onome sto zeli tj ovim portalima. Djaba sto im je covjek rekao da on to nije izjavio, oni opet pisu.

Tako da vise nema portala kojem mozes povjerovati. Pisu budalastine, pa i kad napisu normalnu vijest, moras je gledati sa nekim oprezom. Sjetite se samo eto i klix sta je lupao. Toliko laznih vijesti su iznijeli da bi u nekoj normalnoj drzavi davno bili ukinuti. Da ne govorim o avazu, doznajemo, ** No links **, ekskluziva i slicne budalastine...
Drinski

#36 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Drinski »

[------
Straza

#37 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Straza »

I džamija Begsuja u Zvorniku na meti vandala
U Zvorniku se u četvrtak 22. maja 2014. godine ponovo je napadnuta džamija Begsuja u Zvorniku.

Ovaj napad se desio u vrijeme učenja jacijskog ezana, kada je u džamiji bilo vjernika. Niko od prisutnih džematlija nije ozlijeđen, ali se desilo novo uznemiravanje Bošnjaka u Zvorniku. Na džamiji je načinjena materijalna šteta, jer je razbijen lijevi prozor do mihraba.

O napadu je obavještena lokalna policija, Muftijstvo tuzlansko i Međureligijsko vijeće.
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=457

Napad na 2 dzamije u zadnjih 24h.
Sezam

#38 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Sezam »

Ovo sto se desava i sto ce se tek desavati narednih dana u PC je daleko najcrnji fasizam u Evropi i dokaz da je upravo PC rak rana cijelog regiona. Tolika kolicina mrznje i zla je tesko pojmljiva normalnom covjeku :evil:

Tu prije svega mislim na vlast u PC.
Lune

#39 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Lune »

Sezam wrote:Ovo sto se desava i sto ce se tek desavati narednih dana u PC je daleko najcrnji fasizam u Evropi i dokaz da je upravo PC rak rana cijelog regiona. Tolika kolicina mrznje i zla je tesko pojmljiva normalnom covjeku :evil:

Tu prije svega mislim na vlast u PC.
Još samo da taj "fašizam" primijeti neko od međ.organizacija za ljudska prava ili EU ali jok,zatvaraju oči :lol:
Joe McCarthy

#40 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Joe McCarthy »

Straza wrote:
Drinski wrote:
AtleticoMadrid wrote:Vandali razlupali dzamiju u Visegradu, koja je jedna od najstarijih dzamija u tom predjelu.

Kakvo bratstvo, kakvo jedinstvo, svi su oni isti. A da je crkva razlupana mogu mislit onda komentara, bilo bi teroristicki cin.

Ateista sam ali me ovo pogadja ko svakog muslimana jer sam se rodio u takvoj sredini, Bosnjak sam pa samim tim vecina su muslimani, ovo je udar na vjeru i na nasu naciju ujedno..

Mozete ovo raditi, ali ne dokle hocete, budite sigurni srbcici.
to je namjerno urađeno sada kako bi se podigle tenzije, ne bi me zacudilo da to nisu uradili tamošnji "polismeni" .
Glupost. To de desi skorom svaki dan! A samo budale pokusavaju to opravdavati "nadolazecim izborima" i slicnim nebulozama.

NE!

To se desava jer Srbi mrze muslimane i zele da ih potpuno uniste u okruzenju. To i nista drugo.

Ni 1942 u Foci na Drini nije bilo nikakve SDA, izbora i opet poklase narod. Za mene su totalni idioti koji pokusavaju naci neke isprike. Srbi vas mrze i zele vas unistiti. Jucer, danas sutra. Pomirite se s tom cinjenicom
Iskompleksirani anacionalni apologetici.
OldMayor

#41 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by OldMayor »

Ma RS ce morati promjeniti politiku. Imaju fasiste na vlasti, Dodik koji jedno prica, a drugo radi.
Nema mira i dobrih odnosa dok je kod njih na vlasti garnitura koja javno podrzava Karadizica i njegovu politiku.

Znaci nije problem toliko ni RS kao entitet, kao dio drzave, nego je problem sto oni furaju i dalje istu politiku iz 92. Politiku laganja i nacionalizma, ja ne mogu da vjerujem da narod tamo i dalje pada na te price.

Samo ovo oko dzamija je vec vidjeno i providno. Zna se zasto ponovo dolazi u epicentar paznje. Izbori su blizu i nasim strankama poput SDA ili npr reisa odgovara ova situacija! Njima odgovara da se dzamije napadnu, pa da oni dodju kao generali poslije bitke i da obecaju ljudima da im se nece nista desiti, donesu im kafe i secera i eto im glasova - vec vidjeno po ko zna koji put.

I lakse je to uciniti, nego ljudima tamo obezbjediti USLOVE za zivot. Vjera i ispoljavanje religije su ba zadnji prioriteti, normalno da treba to omoguciti ljudima, ali treba im obezbjediti posao, te da se ukljuce u drustvo.

Ali zasto bi se oni s tim mucili, kad mogu samo obnovit dzamiju i eto ga. Svi muslimani ce odmah reci masala, nema veze sto me niko ne ferma 2% barem imamo dzamiju, natoci nam po jos jednu.

Nije stanje ni u federaciji toliko cisto, pa milion sam puta prosao pored crkve dole na vrelu bosne, sva bude isarana, ljudi okrece - ali opet bagra isara. Isto je eto i sa katedralom u sred Sarajeva. Naravno, nasi vrli i super ultra tolerantni muslimani to i ne primjecuju. Znas kod nas je uvijek, ma djeca sta ce ne znaju, al kad se tamo isara dzamija odmah frka nema tjeraju ih ponovo puskama.

Dakle ponavljam, tim ljudima u RS-u je sigurno sto puta teze nego nama ovdje, ali politika treba da radi nesto konkretno, a ne da se igra sa zivotima ljudi preko nacionalnih ili vjerskih odnosa.

Ja sam isto ateista, dolazim iz muslimanske porodice, te zato i mogu da sagledam stvari objektivno. Muslimani ili pravoslavci, ili krscani koji su udubljeni u to, ne mogu, jednostavno ne mogu, jer se svaki od njih osjeca ugrozeno i svi misle da su napadnuti.

Naravno da treba imati sumnje, ali zasto bi ja vjerovao nekakvom portalu zklj ili avazu. Isto tako i srbi u RS-u ne bi trebali padati na fore Dodika da npr Srbin ne moze kupiti novine u Sarajevu jer ga bogati sikaniraju odmah. I budite sigurno da neki srbi u RSu to i misle. Misle da je Sarajevo teheran, isto ko sto se nama ovdje predstavlja da bogati cim udjes u RS i kazes da si bosnjak, uza zid i streljanje.
Straza

#42 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Straza »

OldMayor wrote:Ma RS ce morati promjeniti politiku. Imaju fasiste na vlasti, Dodik koji jedno prica, a drugo radi.
Nema mira i dobrih odnosa dok je kod njih na vlasti garnitura koja javno podrzava Karadizica i njegovu politiku.

Znaci nije problem toliko ni RS kao entitet, kao dio drzave, nego je problem sto oni furaju i dalje istu politiku iz 92. Politiku laganja i nacionalizma, ja ne mogu da vjerujem da narod tamo i dalje pada na te price.

Samo ovo oko dzamija je vec vidjeno i providno. Zna se zasto ponovo dolazi u epicentar paznje. Izbori su blizu i nasim strankama poput SDA ili npr reisa odgovara ova situacija! Njima odgovara da se dzamije napadnu, pa da oni dodju kao generali poslije bitke i da obecaju ljudima da im se nece nista desiti, donesu im kafe i secera i eto im glasova - vec vidjeno po ko zna koji put.

I lakse je to uciniti, nego ljudima tamo obezbjediti USLOVE za zivot. Vjera i ispoljavanje religije su ba zadnji prioriteti, normalno da treba to omoguciti ljudima, ali treba im obezbjediti posao, te da se ukljuce u drustvo.

Ali zasto bi se oni s tim mucili, kad mogu samo obnovit dzamiju i eto ga. Svi muslimani ce odmah reci masala, nema veze sto me niko ne ferma 2% barem imamo dzamiju, natoci nam po jos jednu.

Nije stanje ni u federaciji toliko cisto, pa milion sam puta prosao pored crkve dole na vrelu bosne, sva bude isarana, ljudi okrece - ali opet bagra isara. Isto je eto i sa katedralom u sred Sarajeva. Naravno, nasi vrli i super ultra tolerantni muslimani to i ne primjecuju. Znas kod nas je uvijek, ma djeca sta ce ne znaju, al kad se tamo isara dzamija odmah frka nema tjeraju ih ponovo puskama.

Dakle ponavljam, tim ljudima u RS-u je sigurno sto puta teze nego nama ovdje, ali politika treba da radi nesto konkretno, a ne da se igra sa zivotima ljudi preko nacionalnih ili vjerskih odnosa.

Ja sam isto ateista, dolazim iz muslimanske porodice, te zato i mogu da sagledam stvari objektivno. Muslimani ili pravoslavci, ili krscani koji su udubljeni u to, ne mogu, jednostavno ne mogu, jer se svaki od njih osjeca ugrozeno i svi misle da su napadnuti.

Naravno da treba imati sumnje, ali zasto bi ja vjerovao nekakvom portalu zklj ili avazu. Isto tako i srbi u RS-u ne bi trebali padati na fore Dodika da npr Srbin ne moze kupiti novine u Sarajevu jer ga bogati sikaniraju odmah. I budite sigurno da neki srbi u RSu to i misle. Misle da je Sarajevo teheran, isto ko sto se nama ovdje predstavlja da bogati cim udjes u RS i kazes da si bosnjak, uza zid i streljanje.

I sta kazes. Mozes sagledati objektivno na stvari :mrgreen:

Ovo kao da je pisalo neko dijete koje je poslo u prvi razred osnovne i nije nista vidjelo u zivotu. :wink:
insomnia78

#43 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by insomnia78 »

BHCluster wrote:Takve stvari radi politika da bih se pokazalo da je saradnja nemoguca medju narodima a zapravo je suprotno. Politika zavadja i razdvaja jer jedino tako mogu biti na vlasti.
Jel te sramota tog avatara
Jel politika pobi tolike ljude u Srebrenici?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
hrastov žižak

#44 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by hrastov žižak »

insomnia78 wrote:
BHCluster wrote:Takve stvari radi politika da bih se pokazalo da je saradnja nemoguca medju narodima a zapravo je suprotno. Politika zavadja i razdvaja jer jedino tako mogu biti na vlasti.

Šta si se ti frančesko nadigo moralizirat u posljednje vrijeme, pa se u svakom mogućem kontekstu pozivaš na genocid i rat? Jel tebe stid majčin sine držati pridike svojim sunarodnjacima sa sigurne udaljenosti?
insomnia78

#45 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by insomnia78 »

Naravno o genocidu i ratu ne trebamo govoriti
Suti ne talasaj da se srbi ne naljute
Hajmo im se malo uvlaciti u supak, svi smo isti, svi smo radili zlocine, ko nas bre zavadi
Nebi li se smilovali da nas prihvate
Istorija je uciteljica zivota i ko je ne uci ona mu se ponavlja
U Bosni se ponovila kamaru puta i sudeci po svemu opet ce

hrastov žižak

#46 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by hrastov žižak »

insomnia78 wrote:Naravno o genocidu i ratu ne trebamo govoriti
Hajmo im se malo uvlaciti u supak, svi smo isti, svi smo radili zlocine, ko nas bre zavadi

zaboravio si u ovoj stihovanoj mantri dodat i multi-kulti enveo ublehaše, iskomleksirane Bošnjake i jugonostalgičare.
Koliko god ti govorio o tome, neće ti pomoć da bistrije vidiš bejha stvarnost. No dobro, nastavi promašivat sa svojim postovima...
escobar__

#47 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by escobar__ »

insomnia78 wrote:Naravno o genocidu i ratu ne trebamo govoriti

Il' će Bošnjo skontat s kim ima posla il' ga neće ni bit (po svemu sudeći ovo drugo nam je realnija opcija).
Bodkin

#48 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:

Mozda da ode u francusku. Iz francuske ce biti dostojan avatara

Sent from my Lumia
insomnia78

#49 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by insomnia78 »

Kme, kme

Locked