Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sarajevosa

#16726 Re: Teretana

Post by sarajevosa »

Gdje shaker uzeti i koji u sarajevu?
madesa

#16727 Re: Teretana

Post by madesa »

Tek sam krenuo pa evo ako moze mala pomoć i neki savjeti . Imam bas slabe ruke bukvalno na šipku stavim po 5kg i Max 6-7 ponavljanja uradim . Cak me i stid bude :D 180 i 75kg imam. Znam da sam tek krenuo ali eto preporuka za neke vježbe koje ce mi pomoci. Sto se tiče prehrane tu bas pazim i poceo sam proteine uzimati . Sedmicno i trcim 2-3x tako da kilaza je tu negdje.
xoklix

#16728 Re: Teretana

Post by xoklix »

Koja vježba? I tek si krenuo, meni nakon 6 godina pauze prvo trebalo mjesec dana da zglobove i tetive ojačam jer je sam mišić mogao više podnijeti nego zglob/tetiva.
Najviše me zezala na benchu mala kost koja ide od srednjeg prsta prema ručnom zglobu i grč u leđima kod desne lopatice, također na benchu.
mali_balon

#16729 Re: Teretana

Post by mali_balon »

madesa wrote: 07/08/2026 22:22 Tek sam krenuo pa evo ako moze mala pomoć i neki savjeti . Imam bas slabe ruke bukvalno na šipku stavim po 5kg i Max 6-7 ponavljanja uradim . Cak me i stid bude :D 180 i 75kg imam. Znam da sam tek krenuo ali eto preporuka za neke vježbe koje ce mi pomoci. Sto se tiče prehrane tu bas pazim i poceo sam proteine uzimati . Sedmicno i trcim 2-3x tako da kilaza je tu negdje.
Bruda :D samo bucice sve vjezbe ne mozes tu fulit imas na yt toga koliko hoces samo ukucas bicepa triceps brachialis tj misice ruke I vidis sta ima, svaki trening probas nesta I nadjes ono sto ti odgovara , ili na sajle ako ti je lakse...I sta te boli neka stvar sto ne mozes raditi sebi radis a ne nekom pozeru ili bilderu, dakle mindest je boli me tuki sta ko misli i prica picim svoj fol biti uporan, jer to nece preko noci lagano pici svoj fol ...nije niko poceo sa 20kg ne sikiraj se,...bitno je da si poceo I radi sa tezinama.koje su ti blago opterecenje 3 ili 4 serije po vjezbi ponavljanja radi da ti pred kraj ostane kao da.bi mogo jos dva tri uraditi....kada malo to sve ojaca recimo za mjesec dva dana onda povecas tezinu I lagano.....
Ti si vise trkac koliko sam skontao, dakle protein protein I protein oni grade misice piletina, jaja, zrnasti sir, riža, krompir, zob, raženi hljeb, povrće voće, maslinovo ulje, orašasti plodovi, mos i ove grcke jogurre i skyrove ako hices ali ja mislim da je to bacanje para moze i obicni jogurt ....ali nemoj zapostaviti I ostalo....ubaci I kreatin i magnezij glicinat....naravno nekad I baklava :D
Upamti, za sebe radis a ne da se nekome dokazujes
Post Reply