Teretana

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
adisio

#1 Teretana

Post by adisio »

Evo jedan topic za musku raju koja ide u teretanu, da malo razmjenimo misljenja. Koliko dugo idete? koliko cesto? Dali koristite ikakve supplemente proteini, multivitamini, amino acids, creatine ili neke ilegalne substance? itd...
luksica

Post by luksica »

Zasto je pitanje upuceno samo muskom rodu?...diskriminacija...je li to zene ne idu u teretanu? :roll: :lol:
drama

Post by drama »

idem dva mjeseca.. dosta od mene :) :)

tek toliko za ljeta, inace iso: 1 dan idem, 1 pauza...

nista uzimo , primjetio napredak i tako...

nabildani smajli

8-)
adisio

Post by adisio »

Pa izvini eto mogu se i zene ukljuciti u diskusiju. Ja sam cisto htjeo da zapocnem ovu temu da dodje do razmjenjivanja iskustva ali eto mozda nadjem nesto korisno i od vas zena :)
luksica

Post by luksica »

:lol: :lol: eto zene cule ste ....od nas se moze cuti "i nesto korisno" 8-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

heh idem ja na tracanje i na fitnes vec od 2005, ionako samo po priroodi mrsav, al vidi se nei napredak, doduse nekad idem mjesec dana svaki drugi dan, a nekad ne idem po 2 sedmice sve zavisi od slobdonog vremena, uzimo sam neke lens body proteins al nije bilo redovno..
da idem i na plivanje, i super, osjetim veci napreadk nego kod trcanja i teretane...
Dori

Post by Dori »

Iako nisam musko :roll: :D idem u teretanu dva puta sedmicno. Nekad i tri.
Ne zbog mrsavljenja, vec zbog kondicije, jer na poslu i kod kuce previse sjedim.
I super mi je onaj osjecaj kad zavrsim sa treningom. Sva sam JUHU! :dance:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Dena wrote:Iako nisam musko :roll: :D idem u teretanu dva puta sedmicno. Nekad i tri.
Ne zbog mrsavljenja, vec zbog kondicije, jer na poslu i kod kuce previse sjedim.
kolko ti je godina? :D :D
Dori

Post by Dori »

Bosanac sa dna kace wrote:
Dena wrote:Iako nisam musko :roll: :D idem u teretanu dva puta sedmicno. Nekad i tri.
kolko ti je godina? :D :D
28
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ja sam nakon 10-godisnje pauze i par neuspjelih pokusaja poceo da se bavim svojim tijelom :D ( bol u ramenu zbog stalnog sjedenja na poslu i cinjenica da sam imao tako losu kondiciju da bih se zadihao penjuci se uz par stepenica, su razlog sto sam poceo trenirati)

poceo sam lagano. prvo sam koristio masine, pa sam onda poceo trenirati sa tegovima. sad se trudim da kombinujem kondicioni trening, trcanje i brzo hodanje sa teretanom. kad imam vremena treniram i po pet puta sedmicno. trudim se da citavo tijelo "prodjem" bar jednom sedmicno.

sad sam poceo da sve vise koristim vlastito tijelo, sklekovi, trbusnjaci, etc. koristim i takozvani roler za stomacne vjezbe.
vidi sliku ovdje:
http://www.gymgrossisten.com/cgi-bin/ib ... &Visn=Std2
isto tako se mogu koristiti "lopte za vjezbanje".

(citao sam da ovaj ab roller mozda i nije najbolji, ali meni odgovara :D )
mislim da treba praviti varijaciju jer to treniranje cini zanimljivijim. u zadnjih mjesec dana sam poceo koristiti proteinski prah kao dodatak ishrani, a prije toga nisam nista uzimao, niti planiram uzimati bilo sto osim proteina. ishrana je jako bitna. primjetio sam da meni najvise odgovora da jedem pet-sest puta dnevno, ali ne prevelike porcije.

p.s zene su i te kako dobrodosle, u mojoj teretani par najbolje istreniranih osoba su zene :D sto je jako fino vidjeti u trenutcima predaha.
adisio

Post by adisio »

Da predlozio bih ti da proteinski prah uzimas odma poslije vjezbanja (u roku od 30 minuta), uzimaj multi-vitamine u kapsulama, redovno jedi i pij minimum 3-4 litra vode dnevno.
zemo_online

#12 Re: Teretana

Post by zemo_online »

jedno pitanje za znalce: koliko ponavljanja i serija radite sa tegovima za npr. bicepse ili neku drugu grupu misica.
Eborg

#13 Re: Teretana

Post by Eborg »

Mene zanima da li teretane imaju neke trenere koji te upute u ono shto zhelish doraditi/ispraviti ili je to po onom principu "sam svoj majstor"? :D
AbU_JamaL_MovE

#14 Re: Teretana

Post by AbU_JamaL_MovE »

Eborg wrote:Mene zanima da li teretane imaju neke trenere koji te upute u ono shto zhelish doraditi/ispraviti ili je to po onom principu "sam svoj majstor"? :D
Ovisi o tome koju teretanu posjećuješ!Znam da se u teretani na Mašinskom fakultetu može dobit koristan savjet od osoba uposlenih tamo!Iako ja mislim da je najbolje da platiš svog ličnog trenera koji će pomno pratit svaki tvoj pokret na treningu!Nauka je to, koliko god jednostavno izgledalo!!
njeka

#15 Re: Teretana

Post by njeka »

počela sam ići u teretanu da ojačam mišiće kičme i uspijela sam ali sam se opasno navukla na taj osijećaj koji imaš poslije, ali sam isto tako skontala da izgledam ko' izbacivač kad obučem majicu na bratele,a čim prestanem sa odlascima u teretanu mjesec dana leđa počnu da zezaju Zna li iko neki način vježbanja dobar za leđa a da mi ne bildam ostale mišiće?
Unaprijed zahvalna!!! :-D
callmethebreeeze

#16 Re: Teretana

njeka wrote:počela sam ići u teretanu da ojačam mišiće kičme i uspijela sam ali sam se opasno navukla na taj osijećaj koji imaš poslije, ali sam isto tako skontala da izgledam ko' izbacivač kad obučem majicu na bratele,a čim prestanem sa odlascima u teretanu mjesec dana leđa počnu da zezaju Zna li iko neki način vježbanja dobar za leđa a da mi ne bildam ostale mišiće?
Unaprijed zahvalna!!! :-D
mozes raditi vjezbe sa onom loptom, mozda bi i joga pomogla. a ja mislim da mozes nastaviti vjezbati u teretani samo radi vise ponavljavanja a smanji kilazu. takodje bi mogla probati da plivas i da trcis.
d2

#17 Re: Teretana

Post by d2 »

cijepanje drva je odlicno za ledja, zima nije daleko :)

jel ja jedini imam odbojnost prema teretanama ili je to malo šira pojava ? ...
DoradO

#18 Re: Teretana

Post by DoradO »

ma teretana je zakon ... prijatelj i ja napravili u podrumu zgrade ... postavili vrata 5-6 sprava i svaki drugi dan poslije posla ...ono za svoju dushu :D al ne vjerujem da bi isao negdje da mi nije tu pod nosom :roll:
callmethebreeeze

#19 Re: Teretana

d2 wrote:cijepanje drva je odlicno za ledja, zima nije daleko :)

imao sam i ja dok nisam poceo tamo ici.

:D
d2

#20 Re: Teretana

Post by d2 »

callmethebreeeze wrote:

jel to ono i ja sam zelio ferrari dok ga nisam kupio :)
d2

#21 Re: Teretana

Post by d2 »

DoradO wrote:ma teretana je zakon ... prijatelj i ja napravili u podrumu zgrade ... postavili vrata 5-6 sprava i svaki drugi dan poslije posla ...ono za svoju dushu :D al ne vjerujem da bi isao negdje da mi nije tu pod nosom :roll:
vidio sam u oglasu kermatala da se moze uzeti cijela ona sprava za vjezbe (ne znam sad kako se to zove, kao benc klupa sa dodacima) uglavnom ima valjda 6-7 tipova vjezbi, nije neka cifra, u manje od godine se isplati da ne govorim o zdravstveno / vizuelnim beneficijama :)
callmethebreeeze

#22 Re: Teretana

d2 wrote:
callmethebreeeze wrote:

jel to ono i ja sam zelio ferrari dok ga nisam kupio :)
ja sam imao masu predrasuda o teretenama dok ih ni sam nisam poceo posjecivati. za mene su to bila mjesta gdje se skupljaju agresivni kreteni na anabolama, medjutim to nije tako. u mojoj teretani ima svakakvog svijeta od djece do baba i deda u poznim godinama. najvise je naravno likova u 20-im koji iz nekog razloga svoje tijelo zele pretvoritu u ormar.

jedino sto me nervira je kad idioti ne vracaju tegove na mjesto.
:x
d2

#23 Re: Teretana

Post by d2 »

svjestan sam da se u mom slucaju radi o predrasudama
callmethebreeeze

#24 Re: Teretana

d2 wrote:svjestan sam da se u mom slucaju radi o predrasudama
ako imas love i vremena nadji neku finu teretanu, jer ce ti biti bolje nego da sam treniras. moje iskustvo je da je vecina raje jako ljubazna i hoce pomoci. nadji nekoga ko ce ti objasniti kako se vjezbe pravilno rade, pa ces onda vidjeti rahatluka.
DoradO

#25 Re: Teretana

Post by DoradO »

d2 wrote:
DoradO wrote:ma teretana je zakon ... prijatelj i ja napravili u podrumu zgrade ... postavili vrata 5-6 sprava i svaki drugi dan poslije posla ...ono za svoju dushu :D al ne vjerujem da bi isao negdje da mi nije tu pod nosom :roll:
vidio sam u oglasu kermatala da se moze uzeti cijela ona sprava za vjezbe (ne znam sad kako se to zove, kao benc klupa sa dodacima) uglavnom ima valjda 6-7 tipova vjezbi, nije neka cifra, u manje od godine se isplati da ne govorim o zdravstveno / vizuelnim beneficijama :)
mi smo uzeli onu jednu sa lat masinom, leptir i klupa na njoj mozes trbusnjake i noge i sa strane ko fol ima skotova klupa al je premala ... oko 500 KM i jos uzeli benc sa tegovima i par bucica ... i do sada smo ustedili duplo :)

a jeli ti planiras nesto uzimati ?
Locked