Teretana
Moderator: anex
-
adisio
#1 Teretana
Evo jedan topic za musku raju koja ide u teretanu, da malo razmjenimo misljenja. Koliko dugo idete? koliko cesto? Dali koristite ikakve supplemente proteini, multivitamini, amino acids, creatine ili neke ilegalne substance? itd...
- Bosanac sa dna kace
heh idem ja na tracanje i na fitnes vec od 2005, ionako samo po priroodi mrsav, al vidi se nei napredak, doduse nekad idem mjesec dana svaki drugi dan, a nekad ne idem po 2 sedmice sve zavisi od slobdonog vremena, uzimo sam neke lens body proteins al nije bilo redovno..
da idem i na plivanje, i super, osjetim veci napreadk nego kod trcanja i teretane...
da idem i na plivanje, i super, osjetim veci napreadk nego kod trcanja i teretane...
- Bosanac sa dna kace
kolko ti je godina?Dena wrote:Iako nisam musko![]()
idem u teretanu dva puta sedmicno. Nekad i tri.
Ne zbog mrsavljenja, vec zbog kondicije, jer na poslu i kod kuce previse sjedim.
I super mi je onaj osjecaj kad zavrsim sa treningom. Sva sam JUHU!
- Dori
28Bosanac sa dna kace wrote:kolko ti je godina?Dena wrote:Iako nisam musko![]()
idem u teretanu dva puta sedmicno. Nekad i tri.
Ne zbog mrsavljenja, vec zbog kondicije, jer na poslu i kod kuce previse sjedim.
I super mi je onaj osjecaj kad zavrsim sa treningom. Sva sam JUHU!![]()
-
callmethebreeeze
ja sam nakon 10-godisnje pauze i par neuspjelih pokusaja poceo da se bavim svojim tijelom
( bol u ramenu zbog stalnog sjedenja na poslu i cinjenica da sam imao tako losu kondiciju da bih se zadihao penjuci se uz par stepenica, su razlog sto sam poceo trenirati)
poceo sam lagano. prvo sam koristio masine, pa sam onda poceo trenirati sa tegovima. sad se trudim da kombinujem kondicioni trening, trcanje i brzo hodanje sa teretanom. kad imam vremena treniram i po pet puta sedmicno. trudim se da citavo tijelo "prodjem" bar jednom sedmicno.
sad sam poceo da sve vise koristim vlastito tijelo, sklekovi, trbusnjaci, etc. koristim i takozvani roler za stomacne vjezbe.
vidi sliku ovdje:
http://www.gymgrossisten.com/cgi-bin/ib ... &Visn=Std2
isto tako se mogu koristiti "lopte za vjezbanje".
(citao sam da ovaj ab roller mozda i nije najbolji, ali meni odgovara
)
mislim da treba praviti varijaciju jer to treniranje cini zanimljivijim. u zadnjih mjesec dana sam poceo koristiti proteinski prah kao dodatak ishrani, a prije toga nisam nista uzimao, niti planiram uzimati bilo sto osim proteina. ishrana je jako bitna. primjetio sam da meni najvise odgovora da jedem pet-sest puta dnevno, ali ne prevelike porcije.
p.s zene su i te kako dobrodosle, u mojoj teretani par najbolje istreniranih osoba su zene
sto je jako fino vidjeti u trenutcima predaha.
poceo sam lagano. prvo sam koristio masine, pa sam onda poceo trenirati sa tegovima. sad se trudim da kombinujem kondicioni trening, trcanje i brzo hodanje sa teretanom. kad imam vremena treniram i po pet puta sedmicno. trudim se da citavo tijelo "prodjem" bar jednom sedmicno.
sad sam poceo da sve vise koristim vlastito tijelo, sklekovi, trbusnjaci, etc. koristim i takozvani roler za stomacne vjezbe.
vidi sliku ovdje:
http://www.gymgrossisten.com/cgi-bin/ib ... &Visn=Std2
isto tako se mogu koristiti "lopte za vjezbanje".
(citao sam da ovaj ab roller mozda i nije najbolji, ali meni odgovara
mislim da treba praviti varijaciju jer to treniranje cini zanimljivijim. u zadnjih mjesec dana sam poceo koristiti proteinski prah kao dodatak ishrani, a prije toga nisam nista uzimao, niti planiram uzimati bilo sto osim proteina. ishrana je jako bitna. primjetio sam da meni najvise odgovora da jedem pet-sest puta dnevno, ali ne prevelike porcije.
p.s zene su i te kako dobrodosle, u mojoj teretani par najbolje istreniranih osoba su zene
-
zemo_online
#12 Re: Teretana
jedno pitanje za znalce: koliko ponavljanja i serija radite sa tegovima za npr. bicepse ili neku drugu grupu misica.
-
Eborg
#13 Re: Teretana
Mene zanima da li teretane imaju neke trenere koji te upute u ono shto zhelish doraditi/ispraviti ili je to po onom principu "sam svoj majstor"? 
-
AbU_JamaL_MovE
#14 Re: Teretana
Ovisi o tome koju teretanu posjećuješ!Znam da se u teretani na Mašinskom fakultetu može dobit koristan savjet od osoba uposlenih tamo!Iako ja mislim da je najbolje da platiš svog ličnog trenera koji će pomno pratit svaki tvoj pokret na treningu!Nauka je to, koliko god jednostavno izgledalo!!Eborg wrote:Mene zanima da li teretane imaju neke trenere koji te upute u ono shto zhelish doraditi/ispraviti ili je to po onom principu "sam svoj majstor"?
-
njeka
#15 Re: Teretana
počela sam ići u teretanu da ojačam mišiće kičme i uspijela sam ali sam se opasno navukla na taj osijećaj koji imaš poslije, ali sam isto tako skontala da izgledam ko' izbacivač kad obučem majicu na bratele,a čim prestanem sa odlascima u teretanu mjesec dana leđa počnu da zezaju Zna li iko neki način vježbanja dobar za leđa a da mi ne bildam ostale mišiće?
Unaprijed zahvalna!!!
Unaprijed zahvalna!!!
-
callmethebreeeze
#16 Re: Teretana
mozes raditi vjezbe sa onom loptom, mozda bi i joga pomogla. a ja mislim da mozes nastaviti vjezbati u teretani samo radi vise ponavljavanja a smanji kilazu. takodje bi mogla probati da plivas i da trcis.njeka wrote:počela sam ići u teretanu da ojačam mišiće kičme i uspijela sam ali sam se opasno navukla na taj osijećaj koji imaš poslije, ali sam isto tako skontala da izgledam ko' izbacivač kad obučem majicu na bratele,a čim prestanem sa odlascima u teretanu mjesec dana leđa počnu da zezaju Zna li iko neki način vježbanja dobar za leđa a da mi ne bildam ostale mišiće?
Unaprijed zahvalna!!!
-
d2
#17 Re: Teretana
cijepanje drva je odlicno za ledja, zima nije daleko 
jel ja jedini imam odbojnost prema teretanama ili je to malo šira pojava ? ...
- DoradO
#18 Re: Teretana
ma teretana je zakon ... prijatelj i ja napravili u podrumu zgrade ... postavili vrata 5-6 sprava i svaki drugi dan poslije posla ...ono za svoju dushu
al ne vjerujem da bi isao negdje da mi nije tu pod nosom 
-
callmethebreeeze
#19 Re: Teretana
imao sam i ja dok nisam poceo tamo ici.d2 wrote:cijepanje drva je odlicno za ledja, zima nije daleko
-
d2
#20 Re: Teretana
jel to ono i ja sam zelio ferrari dok ga nisam kupiocallmethebreeeze wrote:imao sam i ja dok nisam poceo tamo ici.d2 wrote:cijepanje drva je odlicno za ledja, zima nije daleko
-
d2
#21 Re: Teretana
vidio sam u oglasu kermatala da se moze uzeti cijela ona sprava za vjezbe (ne znam sad kako se to zove, kao benc klupa sa dodacima) uglavnom ima valjda 6-7 tipova vjezbi, nije neka cifra, u manje od godine se isplati da ne govorim o zdravstveno / vizuelnim beneficijamaDoradO wrote:ma teretana je zakon ... prijatelj i ja napravili u podrumu zgrade ... postavili vrata 5-6 sprava i svaki drugi dan poslije posla ...ono za svoju dushual ne vjerujem da bi isao negdje da mi nije tu pod nosom
-
callmethebreeeze
#22 Re: Teretana
d2 wrote:jel to ono i ja sam zelio ferrari dok ga nisam kupiocallmethebreeeze wrote:imao sam i ja dok nisam poceo tamo ici.d2 wrote:cijepanje drva je odlicno za ledja, zima nije daleko
ja sam imao masu predrasuda o teretenama dok ih ni sam nisam poceo posjecivati. za mene su to bila mjesta gdje se skupljaju agresivni kreteni na anabolama, medjutim to nije tako. u mojoj teretani ima svakakvog svijeta od djece do baba i deda u poznim godinama. najvise je naravno likova u 20-im koji iz nekog razloga svoje tijelo zele pretvoritu u ormar.
jedino sto me nervira je kad idioti ne vracaju tegove na mjesto.
-
d2
#23 Re: Teretana
svjestan sam da se u mom slucaju radi o predrasudama
-
callmethebreeeze
#24 Re: Teretana
ako imas love i vremena nadji neku finu teretanu, jer ce ti biti bolje nego da sam treniras. moje iskustvo je da je vecina raje jako ljubazna i hoce pomoci. nadji nekoga ko ce ti objasniti kako se vjezbe pravilno rade, pa ces onda vidjeti rahatluka.d2 wrote:svjestan sam da se u mom slucaju radi o predrasudama
- DoradO
#25 Re: Teretana
mi smo uzeli onu jednu sa lat masinom, leptir i klupa na njoj mozes trbusnjake i noge i sa strane ko fol ima skotova klupa al je premala ... oko 500 KM i jos uzeli benc sa tegovima i par bucica ... i do sada smo ustedili duplod2 wrote:vidio sam u oglasu kermatala da se moze uzeti cijela ona sprava za vjezbe (ne znam sad kako se to zove, kao benc klupa sa dodacima) uglavnom ima valjda 6-7 tipova vjezbi, nije neka cifra, u manje od godine se isplati da ne govorim o zdravstveno / vizuelnim beneficijamaDoradO wrote:ma teretana je zakon ... prijatelj i ja napravili u podrumu zgrade ... postavili vrata 5-6 sprava i svaki drugi dan poslije posla ...ono za svoju dushual ne vjerujem da bi isao negdje da mi nije tu pod nosom
a jeli ti planiras nesto uzimati ?