"Teorija svega"

Rasprave o filozofskim temama.

Moderator: Bloo

teodati

#876 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Nocty wrote: 25/04/2025 05:02 teroija svega je ova zemlja sad il planeta na kojoj sam s vama :roll:
s piramidama poslozenim na specificne lokacije kao i njena najpoznatija u centru da odrzavaju ravnotezu i da sluze kao pojacivaci sto sluze za bolji zvuk (vibraciju)

i treba samo uchit ,shto reko onaj konj lenjin sto ga glade anamo gore ko da je bog

samo rove,izazivaju,ruju... dok ne docjeraju
Zbilja postoji teorija o svemu, koja sve objašnjava što postoji, čak i Boga, ozbiljno. :)
Nocty

#877 Re: "Teorija svega"

Post by Nocty »

teodati wrote: 30/04/2025 18:55
Nocty wrote: 25/04/2025 05:02 teroija svega je ova zemlja sad il planeta na kojoj sam s vama :roll:
s piramidama poslozenim na specificne lokacije kao i njena najpoznatija u centru da odrzavaju ravnotezu i da sluze kao pojacivaci sto sluze za bolji zvuk (vibraciju)

i treba samo uchit ,shto reko onaj konj lenjin sto ga glade anamo gore ko da je bog

Zbilja postoji teorija o svemu, koja sve objašnjava što postoji, čak i Boga, ozbiljno. :)
ne samo da objasnjava nego i regulise sve
teodati

#878 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Nocty wrote: 03/05/2025 05:27
teodati wrote: 30/04/2025 18:55

ne samo da objasnjava nego i regulise sve
Pošto naš svijet postoji, onda postoji i sasvim razumno objašnjenje kako je nastao, ali i što će s njime biti u budućnosti.
teodati

#879 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Danas se pričaju bajke o postanku svega, od nauke do svih religija, istina je nešto sasvim drugo, ali ipak ima nekih dodirnih točaka sa nekim religijama, ali ne u cijelosti, već samo u dijelovima, o tome u samoj teoriji o svemu, detaljno dakako!
teodati

#880 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Ono glavno je da ne postoji nikakav Veliki prasak, ali isto tako i ne postoji nikakvo vječno svjesno biće koje je stvorilo u trenu naš svijet, ili bilo koji drugi, i jedno i drugo su bajke, koje će vrlo skoro otići u zaborav.

Istina o svima nama treće je vrste.

I sasvim je razumljiva i logična, ali nije nimalo lagana, dapače! 8-)
apsidejzi

#881 Re: "Teorija svega"

Post by apsidejzi »

Odlazi i pola 2025-e a od te teorije svega ni traga ni glasa. Tema otvorena prije dvije godine i dva mjeseca :lol:
Hakiz

#882 Re: "Teorija svega"

Post by Hakiz »

teodati wrote: 27/04/2025 14:38
Hakiz wrote: 26/04/2025 15:09
teodati wrote: 26/04/2025 12:19 Tko ili što je Bog, uzrok svega postojećeg?

MI ljudi Bogom nazivamo uzrok svega, ali i silu koja je svemir napravila, a to nije jedno te isto.

Uzrok svega je jedan, dok je sila koja je svemir napravila mnoštvo, ima ih na mirijade inteligentnih bića, i ne postoje oduvijek.
Oko 8.000.000 000.
Mnogo više od toga, nebrojeno mnogo, ali ne i beskonačno, e da! :)
Ukupno oko (procjena, nemoguće je dati precizan broj) 117 milijardi, ako uračunamo spomenutih 8 milijardi koji žive danas. I ne postoje beskonačno dugo, već u ovom obliku postoje oko 150.000 godina.

Imaju i naziv: Homosapiens.
teodati

#883 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

apsidejzi wrote: 09/05/2025 00:24 Odlazi i pola 2025-e a od te teorije svega ni traga ni glasa. Tema otvorena prije dvije godine i dva mjeseca :lol:
A biti će uskoro, izgleda da je morao doći neki papa matematičar da prizna moju teoriju, e pa došao je, samo kažem. :)
teodati

#884 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Hakiz wrote: 09/05/2025 12:52
teodati wrote: 27/04/2025 14:38
Hakiz wrote: 26/04/2025 15:09

Oko 8.000.000 000.
Mnogo više od toga, nebrojeno mnogo, ali ne i beskonačno, e da! :)
Ukupno oko (procjena, nemoguće je dati precizan broj) 117 milijardi, ako uračunamo spomenutih 8 milijardi koji žive danas. I ne postoje beskonačno dugo, već u ovom obliku postoje oko 150.000 godina.

Imaju i naziv: Homosapiens.
Mirijade bića se ne odnosi na nas ljude, nego na bića koja nisu sa Zemlje, ni iz našega svemira, a koja nisu stvorila, nego napravila svemir svojim znanjem.
teodati

#885 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Bog i Stvoritelj svemira nisu jedno te isto, Bog je jedan i jedini oduvijek zauvijek postoji, dok Stvoritelj nastaje u prostor-vremenu, i ima tih Stvoritelja toliko, koliko ima i dimenzija svih prostor-vremena, a iz jedne se dimenzije u drugu ne može, e da! 8-)
teodati

#886 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Stvoritelj našega svijeta, svemira, je Prva Civilizacija, prva Inteligencija u našem prostor-vremenu, koja je nastala kada i naše prostor-vrijeme, kada nije bilo nikakve materije, samo su postojala ta Prva bića, a sve okolo njih bila je praznina (bez bilo kakve energije), koja je bila po cijelom prostor-vremenu, a ta praznina postoji i sada izvan našega svemira, svemir je samo sićušna točkica u toj praznini, eto nekih podataka iz moje teorije, a koji će se dokazati kao činjenice, vrlo skoro.
teodati

#887 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Kažu mnogi da iz nule nije moguće nešto dobiti, a ja sam u svojoj "teoriji svega", dobio upravo suprotno, iz nule sve što postoji, evo kako:

"np+np=npI2np

Ovo je formula koja daje odgovor na ovo dolje pitanje koje slijedi, "np" označava najmanji prostor, kojega sam nazvao Nulti prostor, eto pitanja:

"Imamo dva najmanja prostora od kojih nema ništa manje, dakle se sastoje sami od sebe.

Oni su jedan pored drugoga te se dodiruju.

Pitanje glasi KOLIKO JE VELIKI prostor u kojemu se ta dva najmanja prostora dodiruju:

a) jedan takav prostor

b)dva takva prostora

c) istovremeno i jedan i dva takva prostora".

Koji je odgovor točan?"

Eto, i formula i pitanje, a osobito točan odgovor na ovo pitanje, jasno dokazuju da je moguće iz nule dobiti ne samo nešto nego i sve prostorne kao i vremenske dimenzije, tko to shvaća, e da! :)
dr_Evil

#888 Re: "Teorija svega"

Post by dr_Evil »

teodati wrote: 17/05/2025 14:11 Kažu mnogi da iz nule nije moguće nešto dobiti, a ja sam u svojoj "teoriji svega", dobio upravo suprotno, iz nule sve što postoji, evo kako:

"np+np=npI2np

Ovo je formula koja daje odgovor na ovo dolje pitanje koje slijedi, "np" označava najmanji prostor, kojega sam nazvao Nulti prostor, eto pitanja:

"Imamo dva najmanja prostora od kojih nema ništa manje, dakle se sastoje sami od sebe.

Oni su jedan pored drugoga te se dodiruju.

Pitanje glasi KOLIKO JE VELIKI prostor u kojemu se ta dva najmanja prostora dodiruju:

a) jedan takav prostor

b)dva takva prostora

c) istovremeno i jedan i dva takva prostora".

Koji je odgovor točan?"

Eto, i formula i pitanje, a osobito točan odgovor na ovo pitanje, jasno dokazuju da je moguće iz nule dobiti ne samo nešto nego i sve prostorne kao i vremenske dimenzije, tko to shvaća, e da! :)
Podsjeti me na nesto sta je kruzilo po internetu prije 10-15 godina. Kaze tip mora da stegne tocak sa 125Nm, a ima moment kljuc od 100Nm. Kaze moze li stegnuti prvo 100 pa onda 25.

Odgovor je bio, naravno da mozes, kad busis rupu 12, prvo probusis sa 8, pa onda sa 4.

TTTko to shvaca, e da!
VoltaireN

#889 Re: "Teorija svega"

Post by VoltaireN »

seveda :D
teodati

#890 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Ova formula koju sam dao jasno ukazuje da prostor ima jedno svojstvo (isto kao i vrijeme), a za koje još nitko ne zna, a kada se to shvati neće biti problem dobiti sve što postoji iz doslovnoga Ništa, ali o tom potom, se razme.
VoltaireN

#891 Re: "Teorija svega"

Post by VoltaireN »

kad već imaš formulu
čekamo da iz ništa dobiješ tone zlata ampak bar besplatnu struju za sve :D
e, da
seveda
teodati

#892 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

VoltaireN wrote: 24/05/2025 21:43 kad već imaš formulu
čekamo da iz ništa dobiješ tone zlata ampak bar besplatnu struju za sve :D
e, da
seveda
Mi to ne možemo, ali Stvoritelj može, iz ničega zlato napraviti, dakako ne radi se tu o nekom čudu, dapače.

I ne samo struja, nego i sve potrebno za život je besplatno u vječnom životu, samo kažem.
teodati

#893 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Kako sam napisao nedavno ovdje na ovoj temi, postoje Prva bića koja su nastala u našem prostor-vremenu, ja sam ih nazvao Prva Civilizacija, mada bi ih bolje bilo nazvati Vansvemircima, jer nisu iz našega svemira, a napravili su svemir sa svime što postoji, i još danas rade na tome, a i ubuduće, samo kažem.

Vanzemaljci su samo jedni od mnoštva bića koje su Vansvemirci napravili, kao i nas ljude, valjda je onda jasno zašto u Bibliji piše da su samo ljude na Zemlji napravili sebi sličnima, u Bibliji se ta bića nazivaju Jahve.

E sada, dobro ovo zapamtite, jer će se to dokazati kao činjenica, i istina, najstarije Prvo biće u našem prostor-vremenu, bilo je prije otprilike 2000 godina ovdje na Zemlji, živjelo oko 30-tak godina sa ljudima, odigralo svoju ulogu, i vratilo se tamo odakle je i došlo, na nebesa, čitaj, otišlo izvan našega svemira, tamo gdje je i nastalo. :thumbup:
teodati

#894 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Vansvemirci, koji su svemir napravili, kao i život na Zemlji, nastali su kada i naše prostor-vrijeme, a naše prostor-vrijeme je nastalo od uzroka svega (Boga, koji nije osobno biće), kada su se stvorili uvjeti za to (prostor-vremena nastaju određenim redom, a ne sva odjedanput).

Istina je dakle da Bog (uzrok svega), nije nikakvo osobno biće, upravo suprotno.

Znam da mnogi to neće moći lako prihvatiti, ali to je činjenica, koju recimo Bogovi koji su nas napravili (Vansvemirci), znaju već bilijune zemaljskih godina, dakle, daleko su stariji od našega svemira, eto ukratko. :)
vernes81

#895 Re: "Teorija svega"

Post by vernes81 »

Nemoj mi spoilat cekam knjigu :evil:
teodati

#896 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

vernes81 wrote: 27/05/2025 20:10 Nemoj mi spoilat cekam knjigu :evil:
Prvo ide predavanje, pa tek onda knjižica o pravoj "teoriji svega", e da! :)
teodati

#897 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Jahve, Stvoritelj svemira, dakle nije jedno biće nego mirijade bića, a Pvo biće je vladar ili kralj tih Prvih bića, onda je valjda jasnije o čemu je Isus Krist govorio kada je tvrdio da Njegovo kraljevstvo (u kojemu je kralj i vladar), nije od ovoga materijalnoga svijeta, već se nalazi izvan toga, dakle izvan cjelokupne materijalne stvarnosti, dakle izvan svemira.

Biblija tvrdi da tamo na nebesima (čitaj izvan svemira, što okružuje i Zemlju i svemir), ima nebrojeno mnogo tih Prvih nematerijalnih bića, svi slično izgledaju, ali nemaju istu ulogu u stvaranju materijalnoga svijeta, zato i postoji ta podjela na anđele, arkanđele, kerube, serafe, rekli bismo da smo u vojsci, da imaju različite činove, neki veće neki manje.

Zato je recimo Isus rekao da On sam ne može nikakvo čudo učiniti, ali da ima podanike koji naprave ono što On zapovjedi, jer je Gospodar cijele ove naše dimenzije, eto citata o tome:

Matej 28,16 Jedanaestorica učenika odoše u Galileju na goru, kamo ih je bio Isus uputio.
Matej 28,17 Kad ga vidješe, pokloniše mu se. A neki posumnjaše.
Matej 28,18 Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji.
Matej 28,19 Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Matej 28,20 I učeći ih da drže sve, što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta." Amen.

Netko će reći pa kakve veze ima prava "teorije svega" sa Biblijom, pa ima, jer kada saznamo kako je zbilja naš svijet nastao, saznati ćemo i da nismo sami u našoj dimenziji, da imamo inteligentne pretke koji su stari koliko i naše prostor-vrijeme, i koji mogu sa materijom što god žele, i da imamo vladara koji vlada svim inteligentnim bićima koja će se ikada roditi u našoj dimenziji, eto da se zna.
MehmedPasaMoric

#898 Re: "Teorija svega"

Post by MehmedPasaMoric »

Ovo je sad vec ezoterija sa Aliexpressa
-Chesterfield-

#899 Re: "Teorija svega"

Post by -Chesterfield- »

teodati wrote: 30/05/2025 14:10 Jahve, Stvoritelj svemira, dakle nije jedno biće nego mirijade bića, a Pvo biće je vladar ili kralj tih Prvih bića, onda je valjda jasnije o čemu je Isus Krist govorio kada je tvrdio da Njegovo kraljevstvo (u kojemu je kralj i vladar), nije od ovoga materijalnoga svijeta, već se nalazi izvan toga, dakle izvan cjelokupne materijalne stvarnosti, dakle izvan svemira.

Biblija tvrdi da tamo na nebesima (čitaj izvan svemira, što okružuje i Zemlju i svemir), ima nebrojeno mnogo tih Prvih nematerijalnih bića, svi slično izgledaju, ali nemaju istu ulogu u stvaranju materijalnoga svijeta, zato i postoji ta podjela na anđele, arkanđele, kerube, serafe, rekli bismo da smo u vojsci, da imaju različite činove, neki veće neki manje.

Zato je recimo Isus rekao da On sam ne može nikakvo čudo učiniti, ali da ima podanike koji naprave ono što On zapovjedi, jer je Gospodar cijele ove naše dimenzije, eto citata o tome:

Matej 28,16 Jedanaestorica učenika odoše u Galileju na goru, kamo ih je bio Isus uputio.
Matej 28,18 Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji.
Matej 28,19 Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Matej 28,20 I učeći ih da drže sve, što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta." Amen.

Netko će reći pa kakve veze ima prava "teorije svega" sa Biblijom, pa ima, jer kada saznamo kako je zbilja naš svijet nastao, saznati ćemo i da nismo sami u našoj dimenziji, da imamo inteligentne pretke koji su stari koliko i naše prostor-vrijeme, i koji mogu sa materijom što god žele, i da imamo vladara koji vlada svim inteligentnim bićima koja će se ikada roditi u našoj dimenziji, eto da se zna.
Prikazuješ Isusa kao nekog generala koji naređuje nevidljivim bićima da izvršavaju čuda, što znači da on sam nema božansku moć. Suprotno kršćanskom učenju da je Isus Bog. Tvrdnja da je Jahve skup bića ruši temeljni biblijski monoteizam. Najveća kontradikcija je što koristiš biblijske stihove koji zapravo potvrđuju Trojstvo i Isusovo božanstvo, dok u isto vrijeme to negiraš. Ovo nije kršćanstvo, nego zbrka mitologije, ličnih ideja i pogrešno shvaćenih citata.
Ali ne odustaj u traženju istine. Mislim da si blizu samo treba Isusa smjestiti na njegovo pravo mjesto.
teodati

#900 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

-Chesterfield- wrote: 30/05/2025 15:15
teodati wrote: 30/05/2025 14:10 Jahve, Stvoritelj svemira, dakle nije jedno biće nego mirijade bića, a Pvo biće je vladar ili kralj tih Prvih bića, onda je valjda jasnije o čemu je Isus Krist govorio kada je tvrdio da Njegovo kraljevstvo (u kojemu je kralj i vladar), nije od ovoga materijalnoga svijeta, već se nalazi izvan toga, dakle izvan cjelokupne materijalne stvarnosti, dakle izvan svemira.

Prikazuješ Isusa kao nekog generala koji naređuje nevidljivim bićima da izvršavaju čuda, što znači da on sam nema božansku moć. Suprotno kršćanskom učenju da je Isus Bog. Tvrdnja da je Jahve skup bića ruši temeljni biblijski monoteizam. Najveća kontradikcija je što koristiš biblijske stihove koji zapravo potvrđuju Trojstvo i Isusovo božanstvo, dok u isto vrijeme to negiraš. Ovo nije kršćanstvo, nego zbrka mitologije, ličnih ideja i pogrešno shvaćenih citata.
Ali ne odustaj u traženju istine. Mislim da si blizu samo treba Isusa smjestiti na njegovo pravo mjesto.
Pa nije Isus pričao da postoje tri vječne osobe u Bogu, pogledaj si što su Apostoli vjerovali, velika razlika između apostolskoga i nicejskog vjerovanja, koje se danas u crkvi ispovijeda.

Trojstvo u sadašnjem obliku ne postoji u Bibliji, jeste Isus zapovjedio da se krste svi u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, ali nije objašnjavao tko je što točno, a nisu ni Apostoli, vjerovali su u jednoga Boga Oca, i u Sina Božjega Isusa Krista i u silu Duha Svetoga, ništa više, ni spomena da su to neke tri vječne osobe, prouči malo povijest, svugdje ti to piše.

Sve do sabora u Niceji, 325 godine, kada se naredilo u Trojstvo svima vjerovati, u tri vječne jednake osobe, biskupi koji to vjerovanje nisu prihvatili bili su razbaštinjeni, a sam Arije protjeran, neki su i živote izgubili.

Tako da Trojstvo nije biblijska nauka ni Isusova a ni Apostola, a na silu je nametnuta do danas, malo o tome razmisli, pa ćeš konačno smjestiti Isusa tamo gdje i spada, a ne u bajku u koju danas skoro nitko ne vjeruje, osim onih koji su rođeni u toj vjeri, samo kažem.

I Isus za sebe kaže da je kralj, kome Ocu i Duhu Svetome ako je Trojstvo istina?

Nema tu logike ni najmanje. Isto kao i to da se Sin rađa od Oca a isto su stari, krah logike, što reći.
Post Reply