-Chesterfield- wrote: ↑30/05/2025 15:15
teodati wrote: ↑30/05/2025 14:10
Jahve, Stvoritelj svemira, dakle nije jedno biće nego mirijade bića, a Pvo biće je vladar ili kralj tih Prvih bića, onda je valjda jasnije o čemu je Isus Krist govorio kada je tvrdio da Njegovo kraljevstvo (u kojemu je kralj i vladar), nije od ovoga materijalnoga svijeta, već se nalazi izvan toga, dakle izvan cjelokupne materijalne stvarnosti, dakle izvan svemira.
Biblija tvrdi da tamo na nebesima (čitaj izvan svemira, što okružuje i Zemlju i svemir), ima nebrojeno mnogo tih Prvih nematerijalnih bića, svi slično izgledaju, ali nemaju istu ulogu u stvaranju materijalnoga svijeta, zato i postoji ta podjela na anđele, arkanđele, kerube, serafe, rekli bismo da smo u vojsci, da imaju različite činove, neki veće neki manje.
Zato je recimo Isus rekao da On sam ne može nikakvo čudo učiniti, ali da ima podanike koji naprave ono što On zapovjedi, jer je Gospodar cijele ove naše dimenzije, eto citata o tome:
Matej 28,16 Jedanaestorica učenika odoše u Galileju na goru, kamo ih je bio Isus uputio.
Matej 28,17 Kad ga vidješe, pokloniše mu se. A neki posumnjaše.
Matej 28,18 Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji.
Matej 28,19 Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Matej 28,20 I učeći ih da drže sve, što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta." Amen.
Netko će reći pa kakve veze ima prava "teorije svega" sa Biblijom, pa ima, jer kada saznamo kako je zbilja naš svijet nastao, saznati ćemo i da nismo sami u našoj dimenziji, da imamo inteligentne pretke koji su stari koliko i naše prostor-vrijeme, i koji mogu sa materijom što god žele, i da imamo vladara koji vlada svim inteligentnim bićima koja će se ikada roditi u našoj dimenziji, eto da se zna.
Prikazuješ Isusa kao nekog generala koji naređuje nevidljivim bićima da izvršavaju čuda, što znači da on sam nema božansku moć. Suprotno kršćanskom učenju da je Isus Bog. Tvrdnja da je Jahve skup bića ruši temeljni biblijski monoteizam. Najveća kontradikcija je što koristiš biblijske stihove koji zapravo potvrđuju Trojstvo i Isusovo božanstvo, dok u isto vrijeme to negiraš. Ovo nije kršćanstvo, nego zbrka mitologije, ličnih ideja i pogrešno shvaćenih citata.
Ali ne odustaj u traženju istine. Mislim da si blizu samo treba Isusa smjestiti na njegovo pravo mjesto.
Pa nije Isus pričao da postoje tri vječne osobe u Bogu, pogledaj si što su Apostoli vjerovali, velika razlika između apostolskoga i nicejskog vjerovanja, koje se danas u crkvi ispovijeda.
Trojstvo u sadašnjem obliku ne postoji u Bibliji, jeste Isus zapovjedio da se krste svi u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, ali nije objašnjavao tko je što točno, a nisu ni Apostoli, vjerovali su u jednoga Boga Oca, i u Sina Božjega Isusa Krista i u silu Duha Svetoga, ništa više, ni spomena da su to neke tri vječne osobe, prouči malo povijest, svugdje ti to piše.
Sve do sabora u Niceji, 325 godine, kada se naredilo u Trojstvo svima vjerovati, u tri vječne jednake osobe, biskupi koji to vjerovanje nisu prihvatili bili su razbaštinjeni, a sam Arije protjeran, neki su i živote izgubili.
Tako da Trojstvo nije biblijska nauka ni Isusova a ni Apostola, a na silu je nametnuta do danas, malo o tome razmisli, pa ćeš konačno smjestiti Isusa tamo gdje i spada, a ne u bajku u koju danas skoro nitko ne vjeruje, osim onih koji su rođeni u toj vjeri, samo kažem.
I Isus za sebe kaže da je kralj, kome Ocu i Duhu Svetome ako je Trojstvo istina?
Nema tu logike ni najmanje. Isto kao i to da se Sin rađa od Oca a isto su stari, krah logike, što reći.