"Teorija svega"

Rasprave o filozofskim temama.

Moderator: Bloo

teodati

#776 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 07/01/2025 11:12
teodati wrote: 06/01/2025 19:12 "Kako se zove NEŠTO u čemu ničega nema?"

Ajde ljudi, nije to tako teško pitanje, treba dati točan odgovor na to prvo pitanje prema ISTINI o svima nama, dakako i prema pravoj "teoriji svega".

Onda idemo polako dalje, neke stvari već sada prije predavanja i pisanog izdanja teorije mogu dati, al morate sudjelovati, ovako nema smisla, da samo pišem pitanja i odgovore, tako se ne raspravlja,

Ima tko hrabar?

Samo pitam, e da! :)
ovo je tvoj uvodni post prije skoro dvije godine:
teodati wrote: 19/03/2023 21:28 Evo otvaram temu o pravoj "teoriji svega" kojoj sam ja autor, glavom ali bez brade, haha, samo kažem.

Nije u redu da o tome pričamo na temi koju je Ljubo otvorio o svojoj teoriji, neka se tamo piše o Ljubi i njegovoj teoriji, kada je već tamo ta tema otvorena, a ja ću svoju teoriju ne doduše detaljno (jer je to preteško gradivo i zahtijevalo bi previše vremena), ali općenito prezentirati ovdje, pa možete pitati što hoćete, sada je badava, kada službeno objavim svoju teoriju, biti će jako skupo predavanje o njoj, zato iskoristite sada šansu da barem općenito saznate KAKO je zbilja ne samo naš svijet nastao, nego i sve dimenzije koje postoje, seveda.

Tvrdim da su i Veliki prasak, a koji znanost propagira kao UZROK nastanka našega svijeta, a isto tako i postojanje nekih vječnih svemogućih bića koja stvaraju svjetove svojim božanskim moćima, BAJKE, i to ću svojom teorijom i dokazati, pa še kak.

Jedino što može objasniti SVE što postoji je filozofija, i to vrhunac filozofije, METAFIZIKA, koja ne samo da može objasniti KAKO sve postoji, nego i ZAŠTO postoji, ali i OPISATI dimenzije koje nitko nikada neće vidjeti a koje POSTOJE isto kao i naša dimenzija. Čekam dakle ozbiljna pitanja, na gluposti ne odgovaram.

Idemo! ENGAGE! E da! :thumbup:
za svo to vrijeme nisi se pomakao ni milimetra, niti dao bilo kakav odgovor, nego samo trolas... postaje bezveze. steta sto nisi bolji trol...
Puno toga sam ja dao na ovoj temi iz moje teorije, počevši od formule za cjelokupni prostor i vrijeme, do objašnjenja, kratkog ali jasnog, kako je nastala naša dimenzija, pa onda inteligencija, pa prva materija, pa svemir, pa mi ljudi, treba pažljivije čitati, i razmisliti malo o tome, a ne samo bukvalno proći kroz to, tako se ne razmišlja, ne filozofira, ali ti si već više puta pokazao i dokazao da ne znaš filozofirati, a još manje imaš hrabrosti konkretno reći svoje mišljenje o nečemu, konkretno odgovoriti na neko pitanje, nikakve koristi od tebe što se dubokog promišljanja tiče, ali dakako nisi ti kriv što nemaš talenta za duboko razmišljanje, za filozofiju.

Kako da ti onda netko uopće priča o metafizici, koja je vrhunac filozofije, ak ti ni one najlakše svari ne idu, jel?

Svatko tko ide čitati od početka ovu moju temu, može naći odgovore na to kako se cjelokupni prostor i vrijeme računaju (dao sam jasnu formulu o tome, više puta), i što je zapravo uzrok svega postojećeg, osobito kako nastaje inteligencija, svijest, ne samo u našem, svijetu, nego i u drugim dimenzijama, i osobito tko je i kako napravio naš svemir, cijeli materijalni svijet, pametnome dosta!
belfy

#777 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

teodati wrote: 07/01/2025 18:17

Ajde ljudi, nije to tako teško pitanje, treba dati točan odgovor na to prvo pitanje prema ISTINI o svima nama, dakako i prema pravoj "teoriji svega".

Onda idemo polako dalje, neke stvari već sada prije predavanja i pisanog izdanja teorije mogu dati, al morate sudjelovati, ovako nema smisla, da samo pišem pitanja i odgovore, tako se ne raspravlja,

Ima tko hrabar?

teodati wrote: 19/03/2023 21:28 Evo otvaram temu o pravoj "teoriji svega" kojoj sam ja autor, glavom ali bez brade, haha, samo kažem.

Nije u redu da o tome pričamo na temi koju je Ljubo otvorio o svojoj teoriji, neka se tamo piše o Ljubi i njegovoj teoriji, kada je već tamo ta tema otvorena, a ja ću svoju teoriju ne doduše detaljno (jer je to preteško gradivo i zahtijevalo bi previše vremena), ali općenito prezentirati ovdje, pa možete pitati što hoćete, sada je badava, kada službeno objavim svoju teoriju, biti će jako skupo predavanje o njoj, zato iskoristite sada šansu da barem općenito saznate KAKO je zbilja ne samo naš svijet nastao, nego i sve dimenzije koje postoje, seveda.

Tvrdim da su i Veliki prasak, a koji znanost propagira kao UZROK nastanka našega svijeta, a isto tako i postojanje nekih vječnih svemogućih bića koja stvaraju svjetove svojim božanskim moćima, BAJKE, i to ću svojom teorijom i dokazati, pa še kak.

Jedino što može objasniti SVE što postoji je filozofija, i to vrhunac filozofije, METAFIZIKA, koja ne samo da može objasniti KAKO sve postoji, nego i ZAŠTO postoji, ali i OPISATI dimenzije koje nitko nikada neće vidjeti a koje POSTOJE isto kao i naša dimenzija. Čekam dakle ozbiljna pitanja, na gluposti ne odgovaram.

za svo to vrijeme nisi se pomakao ni milimetra, niti dao bilo kakav odgovor, nego samo trolas... postaje bezveze. steta sto nisi bolji trol...
Puno toga sam ja dao na ovoj temi iz moje teorije, počevši od formule za cjelokupni prostor i vrijeme, do objašnjenja, kratkog ali jasnog, kako je nastala naša dimenzija, pa onda inteligencija, pa prva materija, pa svemir, pa mi ljudi, treba pažljivije čitati, i razmisliti malo o tome, a ne samo bukvalno proći kroz to, tako se ne razmišlja, ne filozofira, ali ti si već više puta pokazao i dokazao da ne znaš filozofirati, a još manje imaš hrabrosti konkretno reći svoje mišljenje o nečemu, konkretno odgovoriti na neko pitanje, nikakve koristi od tebe što se dubokog promišljanja tiče, ali dakako nisi ti kriv što nemaš talenta za duboko razmišljanje, za filozofiju.

Kako da ti onda netko uopće priča o metafizici, koja je vrhunac filozofije, ak ti ni one najlakše svari ne idu, jel?

Svatko tko ide čitati od početka ovu moju temu, može naći odgovore na to kako se cjelokupni prostor i vrijeme računaju (dao sam jasnu formulu o tome, više puta), i što je zapravo uzrok svega postojećeg, osobito kako nastaje inteligencija, svijest, ne samo u našem, svijetu, nego i u drugim dimenzijama, i osobito tko je i kako napravio naš svemir, cijeli materijalni svijet, pametnome dosta!
jos pokusavas? los trol. vec rekoh - odzdrav! :kakoste:
teodati

#778 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 07/01/2025 18:07
teodati wrote: 07/01/2025 18:01
belfy wrote: 07/01/2025 11:08

ovo samo govori koliko si upucen u nauku. evo, recimo, zahvaljujuci nauci, ja mogu sa sigurnoscu reci da znam kako si ti nastao. isto tako mogu sa sigurnoscu reci i kako je nastalo imas misljenje kakvo imas. pored svega toga mogu mogu reci i zasto jos nije "nastalo" ni to predavanje koje si rekao da ces napraviti, kao i sto knjiga "nije nastala", sto si isto rekao da ce biti.

da li bi te svim ovim mogli nazvati (osim losim trolom) barem, lazovom? sta ti mislis?
Vidi se kako plitko razmišljaš, da nemaš uopće talenta za duboko razmišljanje, za filozofiju, da bi mogao reći kako smo ja ili ti nastali, nije dovoljno samo opisati postupak vođenja ljubavi, trudnoće, i rađanja, nego onda treba objasniti i kako je čovjek nastao, jer moj otac ima svoga oca, a ovaj opet svoga, i tak dalje, pa onda dolazimo do pitanja materije, svijesti, prostora i vremena, i tek onda bi to bilo objašnjeno, tako da si ti zapravo lažov, lažeš samom sebi da znaš kako si nastao, a ne znaš to objasniti da sve bude jasno, ne znaš osnovne stvari iz našega života objasniti, velim nije svatko za filozofiju, tako da ne znam što radiš na ovoj temi, nije to tema za amatere iz filozofije, samo kažem, bez zamere, seveda! :)
jeste...

malo sam odvojio vremena na gluposti tokom praznika. no, sada prestajem da hranim loseg trola.

odzdrav! :kakoste:
Lažeš samom sebi, ne znaš ništa objasniti, osnovne stvari iz života, a drugima onda govoriš da su oni lažovi, ja imam teoriju koja SVE objašnjava, dakle nisam lažljivac kao ti, da kažem da nešto znam a ne znam, a da je zbilja imam ću to i dokazati, kada mi to omoguće.

Zapamti ovo, ako hoćeš nešto objasniti, moraš sve od početka do kraja objasniti, ili ništa nisi objasnio, kontaš?

I drago mi je da više nećeš pisati gluposti na ovoj temi, želim one koji imaju hrabrosti dati svoje mišljenje, ne samo glede nekog postavljenog pitanja, nego i općenito, o bilo čemu što ima veze sa postankom svega, ti nemaš hrabrosti otvoreno razgovarati o tome, ali želim ti sve najbolje, i da jednom zbilja saznaš pravu istinu i o tome odakle si zapravo i kamo ideš, nema važnijeg pitanja od toga, lijep pozdrav! :thumbup:
Hakiz
Location: Šta možeš kupiti novcem, to nema stvarnu vrijednost

#779 Re: "Teorija svega"

Post by Hakiz »

Spoiler
Show

Ima tko hrabar?

Misliš na formulu np+np=npI2np pa da je 0:0=1.000? To je odgovor?

Vidiš, 0:0 je nedefinisano, pa ne može biti 1.000. A "Vodič za autostopere kroz Galaksiju" kaže da je odgovor 42.

Kome, sad, vjerovati?

Mogao bih ti sada o "Igri života", ali o tome drugi put.
teodati

#780 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Hakiz wrote: 07/01/2025 18:44
Spoiler
Show

Misliš na formulu np+np=npI2np pa da je 0:0=1.000? To je odgovor?

Vidiš, 0:0 je nedefinisano, pa ne može biti 1.000. A "Vodič za autostopere kroz Galaksiju" kaže da je odgovor 42.

Kome, sad, vjerovati?

Mogao bih ti sada o "Igri života", ali o tome drugi put.
Nije to odgovor što si napisao, nego da je odgovor dvojaki, nema jedno rješenje, a kako dodaješ još jedinica i prostora i vremena, tako se rješenja sve više povećavaju, eto, za sada toliko smijem objasniti.

Ukratko, postoji NEŠTO što nema fiksni prostor i vrijeme, nego ISTOVREMENO ima RAZLIČITE veličine i prostora i vremena, i u tome je Tajna Postanka svega, da nema toga svojstva, ne bi ničega bilo.

I 0:0 nema jedan rezultat nego beskonačno mnogo, jer je svaki broj pomnožen s nulom, nula, i što nam to govori, ajde, nije to tako teško, samo treba početi, pa će ići nekako.
Hakiz

#781 Re: "Teorija svega"

Post by Hakiz »

teodati wrote: 08/01/2025 20:08
Nije to odgovor što si napisao, nego da je odgovor dvojaki, nema jedno rješenje, a kako dodaješ još jedinica i prostora i vremena, tako se rješenja sve više povećavaju, eto, za sada toliko smijem objasniti.

Ukratko, postoji NEŠTO što nema fiksni prostor i vrijeme, nego ISTOVREMENO ima RAZLIČITE veličine i prostora i vremena, i u tome je Tajna Postanka svega, da nema toga svojstva, ne bi ničega bilo.

I 0:0 nema jedan rezultat nego beskonačno mnogo, jer je svaki broj pomnožen s nulom, nula,
i što nam to govori, ajde, nije to tako teško, samo treba početi, pa će ići nekako.
Dijeljenje bilo kog broja sa 0, nema smisla, nema definisan rezultat, definisan odgovor.

Dijeljenje 0 sa bilo kojim brojem daje kao rezultat 0.

Dakle, 0:X=0, ali X:0 je nedefinisano. Takođe, 0:0 je nedefinisano.

To je matematika osnovne škole.

Tako da ti je boldirani zaključak temeljno matematički pogrešan, slično kao i onaj za dimenzije.

A to znači da svaki zaključak koji se bazira na tako pogrešnoj matematici bit će pogrešan.

Nije to tako teško, samo treba početi, pa će ići nekako.
teodati

#782 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Hakiz wrote: 08/01/2025 23:11
teodati wrote: 08/01/2025 20:08

I 0:0 nema jedan rezultat nego beskonačno mnogo, jer je svaki broj pomnožen s nulom, nula,
i što nam to govori, ajde, nije to tako teško, samo treba početi, pa će ići nekako.
Dijeljenje bilo kog broja sa 0, nema smisla, nema definisan rezultat, definisan odgovor.

Dijeljenje 0 sa bilo kojim brojem daje kao rezultat 0.

Dakle, 0:X=0, ali X:0 je nedefinisano. Takođe, 0:0 je nedefinisano.

To je matematika osnovne škole.

Tako da ti je boldirani zaključak temeljno matematički pogrešan, slično kao i onaj za dimenzije.

A to znači da svaki zaključak koji se bazira na tako pogrešnoj matematici bit će pogrešan.

Nije to tako teško, samo treba početi, pa će ići nekako.
Uopće nisi u pravu, izgleda da ti ne vjeruješ u matematiku, a ona jasno ukazuje ne samo da je MOGUĆE dijeljenje s nulom, nego se i dobivaju KONAČNI brojevi. Množenje bilo kojeg broja s nulom daje nulu, ZAŠTO?

Kada se nešto množi, rezultat se može dijeliti s oba faktora, tako da se kada se rezultat dijeli s jednim dobiva drugi, jednostavno, dakle nije točno da to nije definirano, samo treba znati na što se odnosi, a ako se to sve odnosi na prostor i vrijeme to je i te kako onda TOČNO definirano, i to za svaku dimenziju, ne samo za našu.

Malo uključi logiku, pa ćeš shvatiti o čemu govorim, kažeš 0:X=0, ok, uzmimo bilo koji broj X, evo recimo broj 2.

0:2=0 onda slijedi

2X0=0 pa isto tako

0:0=2.

Da smo uzeli bilo koji drugo broj, isti bi bio postupak, dakle kada se nula sa nulom podijeli dobiti ćemo beskonačno mnogo konačnih brojeva, garant.

To nije matematika iz osnovne škole, nego malo naprednija da tako kažem, i daleko je starija nego naš svemir ta matematika, samo kažem usput.

A što se dimenzija tiče, vidio si formulu, ali nisi shvatio koji je točan odgovor na pitanje postavljeno tom formulom, a da si to shvatio, znao bi da je točan odgovor da istovremeno i prostor i vrijeme imaju dvije različite veličine, a pošto se radi o prostorima i vremenima Nulte veličine, kako se dodaje više tih jedinica, imamo i različite rezultate tih veličina, ali UVIJEK je prvi kao rezultat ona POČETNA veličina pa onda one dodane.

Možda je to sada prekomplicirano, ali laički rečeno, kod prostora i vremena ona početna NULA, kada joj se dodaju dodatne jedinice, nije više iste veličine, već je ISTOVREMENO i iste i različite veličine, a onda se s njome može i množiti i dijeliti koliko god hoćemo, ne može se to nikada završiti, ali krajnji rezultat se može znati ne točno u jedinicama, nego u cjelinama, za svaku dimenziju posebno.

Rekao sam da treba ići doslovno od početka u mojoj teoriji da bi se bilo što razumjelo, a to ne mogu na forumima dati, ali mogu rezultate, upravo sam dao jedan matematički koji dokazuje da je i te kako MOGUĆE dijeliti s Nulom, i dobiti KONAČNE brojeve, dakle i konačne prostore i vremena, pa tako i naš prostor i naše vrijeme, ali detaljno o tome u samoj teoriji.

Inače, to što si napisao da NIJE definisano dijeljenje nule s nulom, i nekog broja s nulom, je točno, to je tako danas, a to je zato što se ne zna NA ŠTO bi se ta početna Nula odnosila, ali ako se ona odnosi na prostor i vrijeme, onda je to sasvim druga priča, i sasvim je lako dijeliti i množiti sve to, čak sam na ovoj temi i dao jedan zadatak s dva Nula najmanja prostora, gdje se točan odgovor odnosi upravo na to da je to moguće.

Ne znam koliko si razumio, ali velim, dajem rezultate moje teorije, sve podrobnosti, samo na predavanju i u samoj teoriji, inače će netko sve shvatiti i biti autor te teorije a ne ja, ne bi bilo pošteno, ipak sam skoro 30 godina radio na tome, eto, zato dajem samo neke dijelove.
Hakiz

#783 Re: "Teorija svega"

Post by Hakiz »

Zamisli imaš 3 jabuke. Imaš 5 osoba. Koliko će svaka od osoba dobiti jabuka? Dobit će 3:5, to jeste 0,6 dijelova jabuke.

Zamisli imaš 3 jabuke. Imaš 0 osoba. Koliko će jabuka dobiti svaka od osoba? Koja osoba? Nema osoba, 0 je osoba. Izraz nema smisla. 3:0 nema definisan rezultat, definisan odgovor.

Imaš i ozbiljno matematičko objašnjenje. Nađi ga, knjige, internet...
teodati

#784 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Hakiz wrote: 09/01/2025 19:21 Zamisli imaš 3 jabuke. Imaš 5 osoba. Koliko će svaka od osoba dobiti jabuka? Dobit će 3:5, to jeste 0,6 dijelova jabuke.

Zamisli imaš 3 jabuke. Imaš 0 osoba. Koliko će jabuka dobiti svaka od osoba? Koja osoba? Nema osoba, 0 je osoba. Izraz nema smisla. 3:0 nema definisan rezultat, definisan odgovor.

U krivu si, nisi dao dobar primjer, jedno je osoba a sasvim su drugo prostor i vrijeme, mogao si i NULA novaca, eura, dijeliti nekima a da nema smisla, točno, ali ni to nije dobar primjer o čemu mi ovdje pričamo, ali probaj to s prostorom, onim najmanjim, jednim, pa mu počni dodavati isto takve jedinice tom prostoru, pa si pogledaj da li je ISTO veliki ili nije, ajde, nije to tako teško, čak nije ni neka filozofija, nego logika i malo matematike u pitanju.

Kada to zbrojiš reci mi koji si rezultat dobio, ak shvaćaš o čemu pričam, dakako. Sretno!

Eto da ti pomognem o kojim se zapravo prostorima radi, kopiram to pitanje u cjelini a koje sam već dao na ovoj temi, nitko nije odgovorio, evo ga:

"Rekao sam da moja teorija ima mnoge formule, ali to ne smijem detaljno prije objave davati nikome, jasno je zašto, ali eto, dao sam na ovom forumu na religiji jednu formulu sa zadatkom koji treba točno riješiti pa se i formula onda može lakše shvatiti, ali su neki to krivo shvatili, što nije čudno, dapače, ne može se svatko filozofijom baviti, zato evo ovdje to stavljam, nadam se da postoji neki filozof ovdje koji će TOČNO odgovoriti na pitanje, ali i razumjeti o čemu formula koju sam dao govori, eto sve skupa:

np+np=npI2np

Ovo je formula koja daje odgovor na ovo dolje pitanje koje slijedi, "np" označava najmanji prostor, kojega sam nazvao Nulti prostor, eto pitanja:

"Imamo dva najmanja prostora od kojih nema ništa manje, dakle se sastoje sami od sebe.

Oni su jedan pored drugoga te se dodiruju.

Pitanje glasi KOLIKO JE VELIKI prostor u kojemu se ta dva najmanja prostora dodiruju:

a) jedan takav prostor

b)dva takva prostora

c) istovremeno i jedan i dva takva prostora".

Koji je odgovor točan?"
Hakiz

#785 Re: "Teorija svega"

Post by Hakiz »

teodati wrote: 09/01/2025 19:39
Hakiz wrote: 09/01/2025 19:21 Zamisli imaš 3 jabuke. Imaš 5 osoba. Koliko će svaka od osoba dobiti jabuka? Dobit će 3:5, to jeste 0,6 dijelova jabuke.

U krivu si, nisi dao dobar primjer, jedno je osoba a sasvim su drugo prostor i vrijeme, mogao si i NULA novaca, eura, dijeliti nekima a da nema smisla, točno, ali ni to nije dobar primjer o čemu mi ovdje pričamo, ali probaj to s prostorom, onim najmanjim, jednim, pa mu počni dodavati isto takve jedinice tom prostoru, pa si pogledaj da li je ISTO veliki ili nije, ajde, nije to tako teško, čak nije ni neka filozofija, nego logika i malo matematike u pitanju.

Kada to zbrojiš reci mi koji si rezultat dobio, ak shvaćaš o čemu pričam, dakako. Sretno!

Eto da ti pomognem o kojim se zapravo prostorima radi, kopiram to pitanje u cjelini a koje sam već dao na ovoj temi, nitko nije odgovorio, evo ga:

"Rekao sam da moja teorija ima mnoge formule, ali to ne smijem detaljno prije objave davati nikome, jasno je zašto, ali eto, dao sam na ovom forumu na religiji jednu formulu sa zadatkom koji treba točno riješiti pa se i formula onda može lakše shvatiti, ali su neki to krivo shvatili, što nije čudno, dapače, ne može se svatko filozofijom baviti, zato evo ovdje to stavljam, nadam se da postoji neki filozof ovdje koji će TOČNO odgovoriti na pitanje, ali i razumjeti o čemu formula koju sam dao govori, eto sve skupa:

np+np=npI2np

Ovo je formula koja daje odgovor na ovo dolje pitanje koje slijedi, "np" označava najmanji prostor, kojega sam nazvao Nulti prostor, eto pitanja:

"Imamo dva najmanja prostora od kojih nema ništa manje, dakle se sastoje sami od sebe.

Pitanje glasi KOLIKO JE VELIKI prostor u kojemu se ta dva najmanja prostora dodiruju:

a) jedan takav prostor

b)dva takva prostora

Koji je odgovor točan?"
Nula je uvijek nula.
belfy

#786 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

drug @Hakiz, eno ja mu bukvalno postavio odgovor na pitanje koje postavlja gdje su jasno definisani prazni skupovi, te kakve su im granice, ali on jednostavno ne razumije, a posto ne razumije onda samo nastavlja da trola...

evo ti i jos jedan dobar primjer kako ne razumije dijeljenje sa nulom iznad. prije sam se pitao kako li je zavrsio srednju, a sada se pitam da li je i to. covjek nema temelje, a bez toga se kuca ne gradi... elem, gubljenje vremena.
teodati

#787 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Hakiz wrote: 09/01/2025 21:51
teodati wrote: 09/01/2025 19:39

np+np=npI2np

a) jedan takav prostor

b)dva takva prostora

Koji je odgovor točan?"
Nula je uvijek nula.
Nije točno, već može biti i nešto doslovno beskonačno, uostalom nije bez veze znanost došla na ideju da je sve iz NIŠTA nastalo, možda su u pravu, samo ne znaju KAKO se to dogodilo.

I zašto ne pokušaš riješiti ovaj zadatak s dva prostora, da ga točno riješiš shvatio bi o čemu pričam, probaj ga barem riješiti, ništa nećeš izgubiti, dapače.
Hakiz

#788 Re: "Teorija svega"

Post by Hakiz »

Nema veze.
teodati

#789 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Vidim da će prostor i vrijeme kao i računanje s beskonačnim dimenzijama predstavljati veliki problem za mnoge, zato i ne pišem o tome na forumima, eto samo jedna formula a izgleda da nitko ne shvaća o čemu pričam, pa da to kažem jednostavnije, što sam već i rekao, pa da ponovim:

1."Prostor i vrijeme su apsolutni"-Newton
2."prostor i vrijeme su relativni"-Einstein
3."Prostor i vrijeme su istovremeno i apsolutni i relativni"-Teodor.

Dakle, kakvi su istinu naš prostor i vrijeme, upravo je točan dogovor ovo treće, niti su apsolutni, niti relativni, nego su ISTOVREMENO apsolutni i relativni, što će reći da su isti prostor i isto vrijeme različite veličine u drugim dimenzijama, jedino su jednaki dakle apsolutni u matičnoj dimenziji u kojoj postoje, detaljnije dakako u samoj teoriji.
Hakiz

#790 Re: "Teorija svega"

Post by Hakiz »

Ma, da.
belfy

#791 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

Uopće nisi u pravu, izgleda da ti ne vjeruješ u matematiku, a ona jasno ukazuje ne samo da je MOGUĆE dijeljenje s nulom, nego se i dobivaju KONAČNI brojevi. Množenje bilo kojeg broja s nulom daje nulu, ZAŠTO?

Kada se nešto množi, rezultat se može dijeliti s oba faktora, tako da se kada se rezultat dijeli s jednim dobiva drugi, jednostavno, dakle nije točno da to nije definirano, samo treba znati na što se odnosi, a ako se to sve odnosi na prostor i vrijeme to je i te kako onda TOČNO definirano, i to za svaku dimenziju, ne samo za našu.

Malo uključi logiku, pa ćeš shvatiti o čemu govorim, kažeš 0:X=0, ok, uzmimo bilo koji broj X, evo recimo broj 2.

2X0=0 pa isto tako

Da smo uzeli bilo koji drugo broj, isti bi bio postupak, dakle kada se nula sa nulom podijeli dobiti ćemo beskonačno mnogo konačnih brojeva, garant.

To nije matematika iz osnovne škole, nego malo naprednija da tako kažem, i daleko je starija nego naš svemir ta matematika, samo kažem usput.
ovo sada ne pisem da odgovaram ovoj neznalici i trolu, nego za sve one koji mogu slucajno da nalete na temu, pa se zapletu u ove kucine sto isti pise.

naime, ovo zaista jeste matematika iz osnovne skole. to bi barem trebalo da znaju svi koji su se potrudili da zavrse istu. dijeljenje sa nulom nije moguce i to se u osnovnoj skoli dokazuje jednostavnim paradoksom koji cu dati u primjeru ispod.

ako uzmemo da ce dijeljenje sa nulom dati rezultat nula onda dobijamo sljedeci slucaj:
0 : 0 = 0
1 : 0 = 0
2 : 0 = 0
3 : 0 = 0
...
n : 0 = 0

iz cega direktno slijedi (ili matematicki receno implicira "=>") da je 0 = 1 = 2 = 3 = ... = n, a sto bi pojednostavljeno opisano znacilo da svaki broj ima istu vrijednost. da je kila jabuka isto sto i deset ili sto kila jabuka ili nista jabuka...

isto pravilo vrijedi i ako bi se pokusalo sa X : 0 = , kao i sa bilo cim drugim. tako da dijeljenje sa nulom nema smisla i samim tim i nije moguce kao matematicka operacija.

to, takodjer, zvuci nebulozno i u samoj postavci hipotetickog zadatka. primjer: dao si dvije jabuke nikome. koliko je svaki jabuka dobio? (ili koliko je neki/niki jabuka dobio?) cak i uz jezicke vratolomije ne ide...
teodati

#792 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 12/01/2025 16:04

2X0=0 pa isto tako

ovo sada ne pisem da odgovaram ovoj neznalici i trolu, nego za sve one koji mogu slucajno da nalete na temu, pa se zapletu u ove kucine sto isti pise.

naime, ovo zaista jeste matematika iz osnovne skole. to bi barem trebalo da znaju svi koji su se potrudili da zavrse istu. dijeljenje sa nulom nije moguce i to se u osnovnoj skoli dokazuje jednostavnim paradoksom koji cu dati u primjeru ispod.

ako uzmemo da ce dijeljenje sa nulom dati rezultat nula onda dobijamo sljedeci slucaj:
...

iz cega direktno slijedi (ili matematicki receno implicira "=>") da je 0 = 1 = 2 = 3 = ... = n, a sto bi pojednostavljeno opisano znacilo da svaki broj ima istu vrijednost. da je kila jabuka isto sto i deset ili sto kila jabuka ili nista jabuka...

isto pravilo vrijedi i ako bi se pokusalo sa X : 0 = , kao i sa bilo cim drugim. tako da dijeljenje sa nulom nema smisla i samim tim i nije moguce kao matematicka operacija.

to, takodjer, zvuci nebulozno i u samoj postavci hipotetickog zadatka. primjer: dao si dvije jabuke nikome. koliko je svaki jabuka dobio? (ili koliko je neki/niki jabuka dobio?) cak i uz jezicke vratolomije ne ide...
Ti vidiš dobro kada nešto čitaš, jel?

Gdje sam ja napisao da je 2:0=0? Nigdje.

Napisao sam da je 0:2=0.

Nije to isto, neznalice, dakle dijeliti s nulom, je MOGUĆE, ali dijeliti od nule s nekim brojem, daj pročitaj više puta nešto ak ti od prve nije jasno, eto prijateljski savjet, ništa drugo. :)
belfy

#793 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

belfy wrote: 12/01/2025 16:04

2X0=0 pa isto tako

...

Ti vidiš dobro kada nešto čitaš, jel?

Gdje sam ja napisao da je 2:0=0? Nigdje.

Napisao sam da je 0:2=0.

Nije to isto, neznalice, dakle dijeliti s nulom, je MOGUĆE, ali dijeliti od nule s nekim brojem, daj pročitaj više puta nešto ak ti od prve nije jasno, eto prijateljski savjet, ništa drugo. :)
ne zaboravimo staru izreku: "niko nije beskoristan. svako moze posluziti kao los primjer."

za sve oni koji citaju - ovo je jos jedan lijep primjer kako izgleda projekcija umiksana sa neznanjem. iako nigdje nije napisano ovo na sta se doticna persona referira, on i nadalje odgovara na to. no, posto ni sam ne zna na sta odgovara nadalje kaze da je dijeliti sa nulom moguce, ali od nule... sto ne znaci nista, jer ne poznaje ni osnovne pojmove kao djelioc i djelitelj.

zato ne zanemarujte znanje koje dobijate u osnovnoj skoli. ona vam je temelj za cijeli zivot.
teodati

#794 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 12/01/2025 17:59

ne zaboravimo staru izreku: "niko nije beskoristan. svako moze posluziti kao los primjer."

za sve oni koji citaju - ovo je jos jedan lijep primjer kako izgleda projekcija umiksana sa neznanjem. iako nigdje nije napisano ovo na sta se doticna persona referira, on i nadalje odgovara na to. no, posto ni sam ne zna na sta odgovara nadalje kaze da je dijeliti sa nulom moguce, ali od nule... sto ne znaci nista, jer ne poznaje ni osnovne pojmove kao djelioc i djelitelj.

zato ne zanemarujte znanje koje dobijate u osnovnoj skoli. ona vam je temelj za cijeli zivot.

2X0=0 pa isto tako

Za domaću zadaću probaj shvatiti što ti sama matematika govori, pusti ti to što danas VJERUJETE da nije moguće dijeliti s nulom, matematika drugačije kaže, a ona ne laže, upravo suprotno, to je jasno i malom djetetu koje zna dijeliti i množiti, tebi očito nije, ipak ovo nije matematika iz osnovne škole, samo kažem.

I ako sam u pravu a jesam, onda je sve iz Nule, iz NIŠTA nastalo, samo treba NAĆI kako, a ti o tome pojma nemaš, je tako?

Onda šuti, i slušaj daleko starije i naprednije od sebe da nešto konačno i naučiš, i da saznaš kako je sve zbilja nastalo, a ne da vjeruješ u bajke o tome, e da! 8-)
Last edited by teodati on 12/01/2025 18:41, edited 1 time in total.
teodati

#795 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Nego, jel netko otkrio odgovor na ovo jednostavno pitanje:

"Što je to NEŠTO u čemu ničega nema?"

Postoji odgovor, i od toga odgovora je SVE nastalo što postoji.

Ne šalim se.

Ne samo da je sve iz toga nastalo, nego još uvijek U TOME postoji, eto mala pomoć za prave filozofe, ajde probudite se, vrijeme prave filozofije, zapravo samog vrhunca filozofije TEK dolazi, dokazati će se da je filozofija zbilja KRALJICA znanosti, živjeli! :thumbup:
Hakiz

#796 Re: "Teorija svega"

Post by Hakiz »

Opet obrisah. Nema smisla.
teodati

#797 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Hakiz wrote: 12/01/2025 18:57 Opet obrisah. Nema smisla.
Ma samo daj, tko nema hrabrosti da ide prema istini, onoj pravoj, neće ni nikada doći, treba biti hrabar, eto, zato slobodno napiši što želiš, nema veze jel točno ili nije, na greškama se uči, tako pametni rade, nema druge.
Hakiz

#798 Re: "Teorija svega"

Post by Hakiz »

teodati wrote: 12/01/2025 19:34
Hakiz wrote: 12/01/2025 18:57 Opet obrisah. Nema smisla.
Ma samo daj, tko nema hrabrosti da ide prema istini, onoj pravoj, neće ni nikada doći, treba biti hrabar, eto, zato slobodno napiši što želiš, nema veze jel točno ili nije, na greškama se uči, tako pametni rade, nema druge.
Vidi, nakon ovoga

2X0=0 pa isto tako

šta god da bilo ko napiše, svejedno je.

Zbog toga nema smisla.
apsidejzi

#799 Re: "Teorija svega"

Post by apsidejzi »

teodati wrote: 12/01/2025 18:11 Onda šuti, i slušaj daleko starije i naprednije od sebe da nešto konačno i naučiš, i da saznaš kako je sve zbilja nastalo, a ne da vjeruješ u bajke o tome, e da! 8-)
Izvoli objasni.
belfy

#800 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

2X0=0 pa isto tako

Za domaću zadaću probaj shvatiti što ti sama matematika govori, pusti ti to što danas VJERUJETE da nije moguće dijeliti s nulom, matematika drugačije kaže, a ona ne laže, upravo suprotno, to je jasno i malom djetetu koje zna dijeliti i množiti, tebi očito nije, ipak ovo nije matematika iz osnovne škole, samo kažem.

I ako sam u pravu a jesam, onda je sve iz Nule, iz NIŠTA nastalo, samo treba NAĆI kako, a ti o tome pojma nemaš, je tako?

Onda šuti, i slušaj daleko starije i naprednije od sebe da nešto konačno i naučiš, i da saznaš kako je sve zbilja nastalo, a ne da vjeruješ u bajke o tome, e da! 8-)
evo, podebljano, za sve citaoce jos jedan lijep primjer kako neko ko nije uspio razumjeti matematiku iz osnovne skole mora da ima problem i sa osnovnom logikom...
Post Reply