"Teorija svega"
Moderator: Bloo
-
#551 Re: "Teorija svega"
Nedavno sam gledao film o Steve Jobsu, baš me iznenadio što je inzistirao na SAVRŠENOJ KOCKI, tko zna, moda je i on već nešto o tome znao, e da!
-
#552 Re: "Teorija svega"
Dobrodošo Teo
Nadam se da će biti više tolerancije, snošljivosti itd.
Nije politika u pitanju već nauka, majku mu.
Nego, meni je jednom jaran pričao, a negdje je pročitao, da se materija na kraju svodi na ništa, ništavnost (nothing, nothingness).
Da li je tom logikom ovo sve neka vrsta iluzije?
Vi to svakako bolje znate.
p.s evo na google piše da je teoriju iznio neki Schwinger, pionir kvantne teorije polja.

Nego, meni je jednom jaran pričao, a negdje je pročitao, da se materija na kraju svodi na ništa, ništavnost (nothing, nothingness).
p.s evo na google piše da je teoriju iznio neki Schwinger, pionir kvantne teorije polja.
- Dozer
#553 Re: "Teorija svega"
Hajd ne rise vise, svega ti. Ne znas ljudski i konkretno odgovoriti na pitanje, nego i dalje picis svoju glupavu spiku kako su svi glupi i niko nista iz tvoje teorije ne moze shvatiti.
Haj razguli. Samo kazem, e da.
Haj razguli. Samo kazem, e da.
- Arminovski
- Dope_Man
#555 Re: "Teorija svega"
Vi se zabrinuli, a ja lijepo rekoh sad ce Mesija od Mesinga, samo da sasije pantole.
Je li se javio Milanovic, Vasa Svetosti?
Je li se javio Milanovic, Vasa Svetosti?
- Mr.Sojic
#556 Re: "Teorija svega"
Kad je promocija knjige - Teorija Ničega
@Dozer mogao si mu uvod i recenziju napisati

@Dozer mogao si mu uvod i recenziju napisati

-
#557 Re: "Teorija svega"
Zar je bio neko odavde na temi "Piramide" nedavno? (Osim mene.) Ili si mene s nekim drugim pobrkao.Arminovski wrote: ↑24/05/2023 00:09 Grohotom se smijem.Likovi koji na jednoj temi zagovaraju pseudonakuku i slične gluposti ovde napadaju istog takvog zbog istih stavova. Al' piramide su okej ah da, o da!
I nije da se pravdam, ali ne bih ni nosa promolio ovdje da ova budaletina Teodor nije uprskao i stanicu i šefa stanice na temi "Evolucija", pa sam samo provirio da se uvjerim u ono što sam tamo posumnjao: da mu stvarno fali ne daska, nego skladište drva u glavi.
-
#558 Re: "Teorija svega"
kako sada ovo? "mi ljudi nemamo", pa ispadne da si covjek, a odmah potom znas nesto sto nitko od ljudi ne zna, pa ispada da nisi covjek... kako?teodati wrote: ↑23/05/2023 22:17Kako nije mjerljivo, NAJMANJI prostor i te kako je mjerljiv u NAŠOJ DIMENZIJI, samo što mi ljudi NEMAMO tehnologiju da dođemo ne samo ispod Planckove duljine, nego DO KRAJA mikrosvijeta koji i te kako postoji, jer dalje manje od Nultog prostora NEMA, pametnome dosta.Dozer wrote: ↑12/05/2023 12:02 Dragi Teo..... Ti bas ne razumijes da je tvoja famozna formula koju stalno potezes, ono nesto np+np2 - zapravo nista.
Hoces da se igras s tom formulom? OK. Onda moras shvatiti da svaka formula mora sadrzavati mjerljive elemente. U ovoj tvojoj "formuli" bukvalno nsita nije mjerljivo.
Sta je "np", kako se izrazava, u kojim mjerama, jedinicama, cime....? NultiProstor+NultiProstor2 je - sta ba? Hajde nam ti "razradi" dalje ovu tvoju "formulu"....
Dokazi nam da znas o cemu pricas, kao i da si sposoban sam svoju formulu objasniti daljom razradom.
I onda ona formula i te kako ima smisla, ali treba imati pameti da se to shvati, bolje rečeno ZNANJA o postanku, a što nitko od ljudi još nema, samo kažem.
I jedan prostor i dva takva prostora NISU isto veliki u nekoj dimenziji, to i vrapci već znaju, e da!![]()

- Dozer
#559 Re: "Teorija svega"
Grohotaj se koliko hoces, ali piramide su cinjenica, a ne pseudonauka. Vjerovao ili ne, ali zaista postoje, i to sirom planete.Arminovski wrote: ↑24/05/2023 00:09 Grohotom se smijem.Likovi koji na jednoj temi zagovaraju pseudonakuku i slične gluposti ovde napadaju istog takvog zbog istih stavova. Al' piramide su okej ah da, o da!
Da li postoje i visocke, to ce se vidjeti, ali stotine drugih sirom svijeta itekako postoje.
I vrlo su opipljive i mjerljive, za razliku od teovih "np+np=12np"
-
#560 Re: "Teorija svega"
pa dobro, ako cemo ruku na srce nisu samo piramide, nego i vanzemaljci... ali zato i jeste interesantno vidjeti ko tu protiv koga ima sta reci. zato i imamo forum.Dozer wrote: ↑24/05/2023 22:48Grohotaj se koliko hoces, ali piramide su cinjenica, a ne pseudonauka. Vjerovao ili ne, ali zaista postoje, i to sirom planete.Arminovski wrote: ↑24/05/2023 00:09 Grohotom se smijem.Likovi koji na jednoj temi zagovaraju pseudonakuku i slične gluposti ovde napadaju istog takvog zbog istih stavova. Al' piramide su okej ah da, o da!
Da li postoje i visocke, to ce se vidjeti, ali stotine drugih sirom svijeta itekako postoje.
I vrlo su opipljive i mjerljive, za razliku od teovih "np+np=12np"

- Dozer
#561 Re: "Teorija svega"
Pa i vanzemaljci su sad vec cinjenica. Ne pratis zadnja desavanja, objave, informacije, vojne snimke, otvaranje tajnih dokumenata vlada, itd.. Elem, tu su oni oduvijek. 

- Edin H.
#562 Re: "Teorija svega"
Eh kad je Gordana Adamov znala za to
-
#564 Re: "Teorija svega"
Može neki čovjek znati što samo Bogovi znaju, nije prvi a ni zadnji puta, dapače.belfy wrote: ↑24/05/2023 20:46kako sada ovo? "mi ljudi nemamo", pa ispadne da si covjek, a odmah potom znas nesto sto nitko od ljudi ne zna, pa ispada da nisi covjek... kako?teodati wrote: ↑23/05/2023 22:17
Kako nije mjerljivo, NAJMANJI prostor i te kako je mjerljiv u NAŠOJ DIMENZIJI, samo što mi ljudi NEMAMO tehnologiju da dođemo ne samo ispod Planckove duljine, nego DO KRAJA mikrosvijeta koji i te kako postoji, jer dalje manje od Nultog prostora NEMA, pametnome dosta.
I onda ona formula i te kako ima smisla, ali treba imati pameti da se to shvati, bolje rečeno ZNANJA o postanku, a što nitko od ljudi još nema, samo kažem.
I jedan prostor i dva takva prostora NISU isto veliki u nekoj dimenziji, to i vrapci već znaju, e da!![]()
![]()
![]()

-
#565 Re: "Teorija svega"
Materija NE POSTOJI, to je iluzija za materijalna bića poput nas ljudi ili recimo Vanzemaljaca, a dobije se manipulacijom svijesti na neko biće, koje onda ima ISKRIVLJENU sliku stvarnosti i prostora i vremena, i dakako to ne može otkriti fizički, jer se to ne dozvoljava, jednostavno a istinito.Piaty wrote: ↑23/05/2023 22:25 Dobrodošo Teo![]()
Na stvarnoj razini ne postoje ni čestice ni atomi, to je sasvim druga Sila u pitanju, pa še kak.
All, iako je materija iluzija NIJE ništa, ništavnost, dapače, ona VRVI od inteligentnog života, daleko STARIJEG ne samo od nas ljudi nego i svih Vanzemaljaca, e da.

-
#566 Re: "Teorija svega"
"Prostor kao i vrijeme u našoj dimenziji su apsolutni, a relativni su u drugim dimenzijama isto takvih prostor-vremena kao što je ovo naše.
Dakle su ISTOVREMENO i apsolutni i relativni, što će reći da ni Newton a ni Einstein nisu bili u pravu što se prostora i vremena tiče , dapače.
Jedino tako je moguće da na istom mjestu i u isto vrijeme postoje različite dimenzije prostor-vremena sa svojim svemirima, e da!"
Ima tko što protiv ove tvrdnje?
Ako ima, neka se sada oglasi, ili zauvijek šuti, e da!
Dakle su ISTOVREMENO i apsolutni i relativni, što će reći da ni Newton a ni Einstein nisu bili u pravu što se prostora i vremena tiče , dapače.
Jedino tako je moguće da na istom mjestu i u isto vrijeme postoje različite dimenzije prostor-vremena sa svojim svemirima, e da!"
Ako ima, neka se sada oglasi, ili zauvijek šuti, e da!

- Aurea Mediocritas
#567 Re: "Teorija svega"
Nekada, prije nego što se oblikovahu Nebo i Zemlja, nastalo je iz ničega neko bezvučno, bezoblično, samodovoljno, nepromjenjivo Nešto. Ono prožima sve, a ipak nije nikada ugroženo: djeluje u svemu, a ipak je neiscrpno. Taj duh koji je izronio iz nedokučivog, jeste stvaralačka snaga života. Bezimena, ona je početak zvijezda i Zemlje: dade li joj se ime, tada se zove Majka stvaranja!
Ta sila uklanja nepodesno, razrješava zamršeno, izjednačava zračenje i niže česticu do čestice. Nevidljiva je, a ipak stvara, i ja ne znam odakle potiče!
Međutim, ona prethodi zvijezdama!...
Ta sila uklanja nepodesno, razrješava zamršeno, izjednačava zračenje i niže česticu do čestice. Nevidljiva je, a ipak stvara, i ja ne znam odakle potiče!
Međutim, ona prethodi zvijezdama!...
- Dope_Man
#568 Re: "Teorija svega"
Kaze "materija ne postoji, to je izmisljotina za MATERIJALNA bica" - oj Mesija, da te nema, ne bi te trebalo ni izmisliti 
Ne odgovori ti nama materijalnim bicima sta bi sa tvojim materijalnim sastankom sa materijalnim nestovanim gosp. Smrkanovicem.

Ne odgovori ti nama materijalnim bicima sta bi sa tvojim materijalnim sastankom sa materijalnim nestovanim gosp. Smrkanovicem.
-
#569 Re: "Teorija svega"
sto bi neko imao ista protiv tvrdnje koja je vec dokazana?teodati wrote: ↑31/05/2023 22:26 "Prostor kao i vrijeme u našoj dimenziji su apsolutni, a relativni su u drugim dimenzijama isto takvih prostor-vremena kao što je ovo naše.
Ako ima, neka se sada oglasi, ili zauvijek šuti, e da!![]()