Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kaktusss wrote:hoce li mi neko objasniti sta znaci "brak koji to vise nije"?ne kontam...a prije je bio brak?sta se to desi ljudima pa im brak vise nije brak?ne mogu da shvatim...znaci vjencali se,ljepota prvih 5-6 godina,rodila se djeca,i puf...odjednom taj lijepi odnos vise nije to sto je nekad bio?zbog cega?
Desi se mnogo toga. Desi se to da zapravo niko ne zna sta je stvarno brak dok ne stupi u jedan takav oblik suzivota. A desi se ljudima i da stupe u taj suzivot s potpuno razlicitim ocekivanjima sta treba da daju i dobiju iz tog odnosa. Nerijetko se razocarani sto ne ide kako su to izmastali okrecu ruznim oblicima ponasanja. Nekome je to prihvatljivo, neko pokusava raditi na tome a neko shvati da je zivot prekratak da bi ga tracio na nekoga ko svjesno bira lose oblike ponasanja i kaznjavanja nekoga ko treba da ti bude prvi i najbitniji zivotni saputnik.
Muskarac i zena koji su u braku su najpreci jedno drugom i izuzetno je bitno da se dobro slazu, postuju i osjecaju ljubav i zelju jedno prema drugom. Djeca jesu bitna i kamo srece da ih mogu imati samo odgovorni i dobri pojedinci, ali isto tako ta divna djeca odrastu i odu za svojim putem i cesto na roditelje gledaju kao na teret.
JThomas wrote:jašta će. 10 minuta staneš na sudu na šalter sali, neko ili predaje za razvod ili pita šta treba za razvod. to je nekad davno bilo tako kako ti kažeš.
to je sasvim druga tema, pomalo vezana i za motive i zrelost ljudi koji danas stupaju u brak.
znaci, po tebi je razvod uvijek i u svakom slucaju neopravdan korak? apsolutno ne vjerujes u to da ima slucajeva kad su se ljudi trudili, zaista dali sve od sebe da poprave situaciju i onda se mirne duse, koliko je to moguce uopste, odlucili na taj posljednji korak?
moram priznati, zbog brzopletosti previdjela sam tu izjavu pa se i diskusija odvijala u pogresnom pravcu. bit ce da se u osnovnoj stvari uglavnom slazemo.
ZenaZbrkovima wrote:nije fazon u "nepopravljanju" i okretanju ledja pri naznakama prve krize. fazon je u odlasku onda kada postane ocito da poslije ulozenih nadzemaljskih napora tu mira i spasa vise nema. malo ko ce skupiti hrabrost i otici, dok ce vecina ostati u takvom braku pod krinkom brige za djecu, a ustvari se tu radi o cistom kukavicluku i licemjerstvu, u neku ruku.
kaktusss wrote:hoce li mi neko objasniti sta znaci "brak koji to vise nije"?ne kontam...a prije je bio brak?sta se to desi ljudima pa im brak vise nije brak?ne mogu da shvatim...znaci vjencali se,ljepota prvih 5-6 godina,rodila se djeca,i puf...odjednom taj lijepi odnos vise nije to sto je nekad bio?zbog cega?
Desi se mnogo toga. Desi se to da zapravo niko ne zna sta je stvarno brak dok ne stupi u jedan takav oblik suzivota. A desi se ljudima i da stupe u taj suzivot s potpuno razlicitim ocekivanjima sta treba da daju i dobiju iz tog odnosa. Nerijetko se razocarani sto ne ide kako su to izmastali okrecu ruznim oblicima ponasanja. Nekome je to prihvatljivo, neko pokusava raditi na tome a neko shvati da je zivot prekratak da bi ga tracio na nekoga ko svjesno bira lose oblike ponasanja i kaznjavanja nekoga ko treba da ti bude prvi i najbitniji zivotni saputnik.
Muskarac i zena koji su u braku su najpreci jedno drugom i izuzetno je bitno da se dobro slazu, postuju i osjecaju ljubav i zelju jedno prema drugom. Djeca jesu bitna i kamo srece da ih mogu imati samo odgovorni i dobri pojedinci, ali isto tako ta divna djeca odrastu i odu za svojim putem i cesto na roditelje gledaju kao na teret.
ama to danas u prosjeku jednostavno nije istina da će malo ko otići, i kad ima djece i kad nema. danas se žene i muževi mijenjaju k'o čarape, a razvod je odluka teška otprilike onako k'o kupovina auta, a mnogo lakša nego recimo kupovina nekretnine.
Nakon iskrenog razgovora s muzem nasa prica ce ipak abd da se nastavi sa mnogo srece i ljubavi kao i ranije, pocelo je od zdravlja pa kulminiralo na pogresnu stranu. hvala svima na iznesenom misljenju.
JThomas wrote:ako radi djece niste spremni žrtvovati dosta toga, nemojte ih ni praviti. to je tako jednostavno i svačije pravo, prošla su vremena kad je onaj ko neće djecu bio neprijatelj nacije. pravi neprijatelj nacije je onaj ko ih pravi, a ne izvede ih na pravi put. svi mi jesmo sebični, ali ne treba pretjerivati. za sve smisleno u životu se nešto treba žrtvovati i negdje podmetnuti leđa. ne treba sad trpiti pakao od zajednice i života, i razvod je izmišljen sa razlogom, ali ljudi se danas naprosto evakuišu na prvu stvar koja pođe loše, ni ne pokušavaju popravljati stvari, a naročito ne pomišljaju da je nešto možda i do njih.
Lounge Act wrote:Nakon iskrenog razgovora s muzem nasa prica ce ipak abd da se nastavi sa mnogo srece i ljubavi kao i ranije, pocelo je od zdravlja pa kulminiralo na pogresnu stranu. hvala svima na iznesenom misljenju.
Lounge Act wrote:Nakon iskrenog razgovora s muzem nasa prica ce ipak abd da se nastavi sa mnogo srece i ljubavi kao i ranije, pocelo je od zdravlja pa kulminiralo na pogresnu stranu. hvala svima na iznesenom misljenju.
Ovaj ti je prelaz k'o kad DJ u novogodisnjoj noci sa rokace predje na turbo.
Mislim, super ako je sve zavrsilo lijepo, ali daj malo uvoda u svrsetak.
Svrsili su zajedno i nije, berenice, bitno kako.
Svrsice oni jos mnogo puta zajedno
Bice vremena.
Svrsili su zajedno i nije, berenice, bitno kako.
Svrsice oni jos mnogo puta zajedno
Bice vremena.
Nije ba, razocarana sam - niko ne misli na nas, pasivne posmatrace - to je sve gladno informacija i detaljnih iscitavanja socnih detalja - kako ja sad da zaspem, na primjer, o cemu da mislim... ah...
Ali, ima to i svojih prednosti. Npr. kad krenes na spavanje, mozes mastati razne scenarije, milion mogucih raspleta situacije ti stoji na raspolaganju, a ne samo jedna- u slucaju da je postavljacica teme objavila , kako su svrsili
Eurosa wrote:Prestanite ceprkati, bitno je da je happy end.
Eurosice, lako je nekima bilo piskarati kako imaju neko veeeeliko JA... Vidis kako, kad prigusti- nema onog JA. Ostaju ljudi zajedno. Nadju zajednicki jezik, za zajednicke ciljeve. Ljubav bude i prodje.
Ti jesi kompetentna da govoris o ljubavi mnogi nisu kompetentni ni da je osjete... Mnogi.
Svaki segment zivota ima jin i jen. Treba moci i umjeti naci balans u zivotu, treba ponekad i presutno odobriti stvari/situacije , sa kojima se bas i ne slazes , ali znas svrhu tog odobravanja/mirenja sa datom situacijom. Tako i ona druga strana. Ne moze sve biti POTAMAN. Zahtijevas, ali i trazis- u svakom medjuljudskom odnosu.
Ti si jedna krasna osoba i niko nema pravo da ti kaze da si nekompetentna , kad se govori na temu o ljubavi.
Reci ce ti to oni, koji su na neki nacin ostali emotivno hendikepirani- svak' iz svog razloga.
Ljubi tebe tvoja bnb