Telemach telefonija

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

User avatar
Zvek
Posts: 1382
Joined: 16/10/2010 19:58

Telemach telefonija

#1

Post by Zvek » 06/11/2011 13:09

Neka ovo bude mjesto za razmjenu iskustava korisnika Telemach telefonije.

Priključio prije par dana, dobio Arris modem, i za sada bez problema. Iz Call Centra me zvali da provjere da li je sve uredu.
Cijene su okvorno na nivou BHT, osim poziva prema mobilnim mrežama, gdje je Telemach osjetno skuplji, ali to vraća na pozive prema inostranstvo. Tu preporučujem pozive prema fiksnim mrežama, mobitel je skuplji.

E, da, nema RTV pretplate :D


User avatar
semirsar
Posts: 6032
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Has thanked: 19 times
Been thanked: 14 times
Contact:

Re: Telemach telefonija

#2

Post by semirsar » 06/11/2011 14:02

Zvek wrote:Neka ovo bude mjesto za razmjenu iskustava korisnika Telemach telefonije.

Priključio prije par dana, dobio Arris modem, i za sada bez problema. Iz Call Centra me zvali da provjere da li je sve uredu.
Cijene su okvorno na nivou BHT, osim poziva prema mobilnim mrežama, gdje je Telemach osjetno skuplji, ali to vraća na pozive prema inostranstvo. Tu preporučujem pozive prema fiksnim mrežama, mobitel je skuplji.

E, da, nema RTV pretplate :D
Cuj, nema preplate?! :lol:
Nis' se ti ne sikiraj, et' tebi brke na vrata :D

User avatar
BaDa
Posts: 1906
Joined: 20/04/2009 23:42
Location: Sarajevo
Has thanked: 4 times

Re: Telemach telefonija

#3

Post by BaDa » 06/11/2011 17:21

i ja sam razmisljao da prikljucim ali cekao sam bas ovaj trenutak da cujem ko ce sta reci imal problema itd... :D

User avatar
semirsar
Posts: 6032
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Has thanked: 19 times
Been thanked: 14 times
Contact:

Re: Telemach telefonija

#4

Post by semirsar » 06/11/2011 19:20

Neki od komentara na Telemach forumu, :-)
A opet, dok sam ne iskusis, ne mres puno ni laprdat', zato samo prenosim copi/paste :skoljka: :run:
admir_b wrote:Ova telefonija ne valja ništa ja sam več dva dana bez usluge telefonije, Internet normalno radi, ali telefon ne (i to kad mi je najpotrebniji), stalno zovem službu za korisnike, navodno prenijet će nalog tehničkoj ekipi i sl. stvari, onda rade restart modema, ali ništa meni telefon i dalje ne radi.
davorp wrote:IP telefonije je dobra negdje vani ali u telemachu definitivno nije. Prije dvije sedmice instaliran mi je mix paket XL+ i mogu vam iskreno reci da sam zaista razocaran telefonijom. Od susjednih zemalja koje ulaze u besplatne mjesecne razgovore postoji samo hrvatska dok srbije,crne gore i slovenije nema. Imam dosta rodbine u ovim zemljama i to su zapravo tri lokacije van BiH koje ja i moji ukucani najvise zovemo. Isto tako, ukljuceni pozivi u lokalu 300 minuta vaze samo unutar telemach mreze ali ne i u mrezama BHT, HT Mostar i Telecoma Srpske.
Kvalitet ostvarene veze isto nije sjajan. Iako mi je internet konekcija odlicna, cesto se desi da se usred razgovora (pogotovo onih van zemlje) pojavi echo ili mikrofonija ili da se veza prekine, a neki dan kada je internet bio totalno down nije bilo ni telefona. To je moje iskustvo sa IP telefonijom do sada. Vidjecemo jos kada dodje racun i da li ce telemach da ponudi razgovore sa svim susjednim zemljama, ako ne, ja odjavljujem Mix paket. Jos jedna zamjerka ide na telefonski aparat koji telemach daje. Siemens Gigaset ne samo da je prastari telefon vec imate osjecaj da se radi o jeftinoj kineskoj igracki kada ga drzite u ruci. Za cijenu ovog mix paketa od 95 KM mjesecno zaista ste mogli dati vise.

User avatar
help_desk
Posts: 238
Joined: 11/12/2010 12:08

Re: Telemach telefonija

#5

Post by help_desk » 07/11/2011 14:16

Ja sam ga uzeo zbog poziva prema inostranstvu. U početku je bilo problema sa pozivima prema 063 (prekidalo) i 064 (nije nikako moglo) sada je OK. Nekad se ne čuje baš najbolje kad razgovaram sa Švedskom, ali ništa strašno. U BiH rijetko koga zovem.

AmoK
Posts: 443
Joined: 16/02/2006 22:38

Re: Telemach telefonija

#6

Post by AmoK » 07/11/2011 15:09

I ja sam ga uzeo zbog inostranstva. Prezadovoljan sam, pogotovo zbog nižih cijena a i dobijem fiksni gratis (još mi samo sekretarica fali u kući :-) )

User avatar
Zvek
Posts: 1382
Joined: 16/10/2010 19:58

Re: Telemach telefonija

#7

Post by Zvek » 07/11/2011 18:15

Danas mi se prema BH Mobileu javljao eho, prema ostalima nista.

lelooo
Posts: 181
Joined: 11/05/2010 17:56

Re: Telemach telefonija

#8

Post by lelooo » 07/11/2011 19:12

A koji se tacno dobije Siemensov telefon ? Jel neka IP varijanta, ili obicni ?

User avatar
Zvek
Posts: 1382
Joined: 16/10/2010 19:58

Re: Telemach telefonija

#9

Post by Zvek » 07/11/2011 19:40

Ne, neki obicni DECT. Ide u analogni telefonski port modema.

AmoK
Posts: 443
Joined: 16/02/2006 22:38

Re: Telemach telefonija

#10

Post by AmoK » 07/11/2011 20:21

lelooo wrote:A koji se tacno dobije Siemensov telefon ? Jel neka IP varijanta, ili obicni ?
Siemens AL140 Gigaset

User avatar
Creasy
Posts: 2980
Joined: 27/11/2010 08:33

Re: Telemach telefonija

#11

Post by Creasy » 08/11/2011 11:34

Katastrofa je, vise ne radi nego sto radi...

User avatar
help_desk
Posts: 238
Joined: 11/12/2010 12:08

Re: Telemach telefonija

#12

Post by help_desk » 08/11/2011 12:17

Meni super fercera!

User avatar
Zvek
Posts: 1382
Joined: 16/10/2010 19:58

Re: Telemach telefonija

#13

Post by Zvek » 09/11/2011 21:27

Do podne nije radio, zvao njihovu podrsku i oko 1 je proradio. :twisted:

AmoK
Posts: 443
Joined: 16/02/2006 22:38

Re: Telemach telefonija

#14

Post by AmoK » 18/11/2011 08:14

Došao prvi račun, prezadovoljan sam... 1h ino razgovora po 0,90KM = cca 60 KM. Uštedio sam oko 80KM s obzirom koliko sam trošio na BHTeljekom.

User avatar
help_desk
Posts: 238
Joined: 11/12/2010 12:08

Re: Telemach telefonija

#15

Post by help_desk » 18/11/2011 09:08

Super, i ja sam zadovoljan, za sada.

User avatar
Creasy
Posts: 2980
Joined: 27/11/2010 08:33

Re: Telemach telefonija

#16

Post by Creasy » 18/11/2011 11:46

help_desk wrote:Super, i ja sam zadovoljan, za sada.
Naravno da ti jesi. Samo mi kazi koji si operater na 756555... :D

User avatar
help_desk
Posts: 238
Joined: 11/12/2010 12:08

Re: Telemach telefonija

#17

Post by help_desk » 18/11/2011 12:24

Ne bi bilo lose da sam neki od njih :-)

Za sada samo 831xxx pretplatntik.

kod65
Posts: 266
Joined: 30/05/2010 23:18
Location: Sarajevo

Re: Telemach telefonija

#18

Post by kod65 » 21/12/2011 01:37

Zvek wrote:Neka ovo bude mjesto za razmjenu iskustava korisnika Telemach telefonije.

Priključio prije par dana, dobio Arris modem, i za sada bez problema. Iz Call Centra me zvali da provjere da li je sve uredu.
Cijene su okvorno na nivou BHT, osim poziva prema mobilnim mrežama, gdje je Telemach osjetno skuplji, ali to vraća na pozive prema inostranstvo. Tu preporučujem pozive prema fiksnim mrežama, mobitel je skuplji.

E, da, nema RTV pretplate :D
Valja li taj arris modem? Koji model isporucuju, brojTMxxxx?

User avatar
Zvek
Posts: 1382
Joined: 16/10/2010 19:58

Re: Telemach telefonija

#19

Post by Zvek » 21/12/2011 08:23

Arris TM602B, za sada je radio k'o sat. Dobijes njihov broj 033831xxx, mada od januara ce i oni biti omogucavati prenos broja, tako da se zadrzi sadasnji broj. Ja ovo nisam znao, a vise bih volio da sam zadrzao stari broj.

quarkx
Posts: 12
Joined: 25/05/2008 08:21

Re: Telemach telefonija

#20

Post by quarkx » 21/12/2011 08:36

Jedno upozorenje vezano za prenos telefonskog broja:
Kada Vas neko poziva prvo se emituje govorna poruka u trajanju od 30-tak sekundi gdje se pozivaoc obavjestava da je broj prenesen. To je navodno ubaceno da bi se korisnici obavjestili da je poziv prem tom broju na skupljoj tarifi. Zamislite da Vas neko zove par puta dnevno i da je prinudjen svaki put da sluza poruku. UZAS.
Jos je gore sto broj ne mozete vratiti nazad dok ne istekne 6 mjeseci.
Probao i nikome ne bih preporucio.

User avatar
ElRe
Posts: 5617
Joined: 12/12/2011 11:28
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Re: Telemach telefonija

#21

Post by ElRe » 21/12/2011 10:43

Osoba koja poziva treba da pozove support svog operatera i da trazi da joj iskljuce tu poruku u pozivima prema prenesenim brojevima. Inace, ovo je trazio RAK a ne operateri.

ArrisModem
Posts: 72
Joined: 17/12/2011 11:34

Re: Telemach telefonija

#22

Post by ArrisModem » 21/12/2011 12:21

Meni telefonija radi bez problema. Puno bolje neko kod BHT. Modem je za 10 a i telefon nije los. Kakav god dzaba je ;) :sax:

Miro Spiro
Posts: 553
Joined: 16/10/2010 13:42

Re: Telemach telefonija

#23

Post by Miro Spiro » 21/12/2011 12:30

ArrisModem wrote:Meni telefonija radi bez problema. Puno bolje neko kod BHT. Modem je za 10 a i telefon nije los. Kakav god dzaba je ;) :sax:

Mlada nada Telemacha

prcnet
Posts: 126
Joined: 05/05/2011 16:50

Re: Telemach telefonija

#24

Post by prcnet » 21/12/2011 13:18

Meni ovaj ''Modem'' lici na onog ''SuperMixera'' sto je pisao za teletabise do neki dan a sada kao da je u zemlju propao. :lol:

iceman2010
Posts: 4640
Joined: 08/07/2010 11:36

Re: Telemach telefonija

#25

Post by iceman2010 » 21/12/2011 13:27

ArrisModem wrote:Meni telefonija radi bez problema. Puno bolje neko kod BHT. Modem je za 10 a i telefon nije los. Kakav god dzaba je ;) :sax:
Haj mi pojasni ovaj dio komentara. Mislis tehnicki radi bolje nego kod BHT-a? Mislis na obicni POTS telefon BHT-a ili na VoIP BHT-a? I kod BHT-a dobijes telefon za 1KM.

Locked