Telemach ON Wireless ;D

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
spleN
Posts: 5
Joined: 10/10/2011 19:47

Telemach ON Wireless ;D

Post by spleN » 29/10/2011 14:37

Pozdrav,

posjedujem telemachovu kablovski internet 4mb/s, prikljucen mi je cisco modem! Nisam neka masina sto se tice routera, al zanima me da li je moguce prikopcati router na ove telemachove instalacije?

Koji je po vama najbolji D-Link router ili uopce router ?!




Image

Znaci zanima me ovaj prvi odozgo prikljucak, posto sam gledao par routera i ugl. su ethernet pirkljuci ono kao kod BHTelecomovog ADSL-a :)


User avatar
Zvek
Posts: 1382
Joined: 16/10/2010 19:58

Re: Telemach ON Wireless ;D

Post by Zvek » 29/10/2011 19:34

To je Cisco 2100?

Iz Ethernet porta sa modema ide LAN kablo na WAN port rutera i to je to. Ja imam i D Link (2.5 god) i TP Linka (3 mjeseca) i rade bez problema. Wireless TP Link sam kupio u radnje TC Merkur otoka, bio je na akciji 40 KM.

spleN
Posts: 5
Joined: 10/10/2011 19:47

Re: Telemach ON Wireless ;D

Post by spleN » 30/10/2011 23:02

Zvek wrote:To je Cisco 2100?

Iz Ethernet porta sa modema ide LAN kablo na WAN port rutera i to je to. Ja imam i D Link (2.5 god) i TP Linka (3 mjeseca) i rade bez problema. Wireless TP Link sam kupio u radnje TC Merkur otoka, bio je na akciji 40 KM.




znaci sasvim bi dobro radilo uz cisco modem ?

User avatar
Zvek
Posts: 1382
Joined: 16/10/2010 19:58

Re: Telemach ON Wireless ;D

Post by Zvek » 31/10/2011 21:23

Bez problema.

User avatar
dingosp0
Posts: 822
Joined: 19/07/2010 14:29
Location: Sarajevo

Re: Telemach ON Wireless ;D

Post by dingosp0 » 01/11/2011 09:28

imas u BBiu DIR-600
Wireless N.... 54KM
predobar router ..... drug mi ima, pokriva mu citav stan od 60m2 .....

ja imam
Image

zamjenio sam srednju antenu s jednom vecom...
pokriva citav stan od 80m2 i mogu s nakaciti na sprotu ispod mene :D
znaci dobar....
jeste da je kostao oko 200 dollara al jbg :D koliko para toliko i muzike

karabaja989
Posts: 30
Joined: 08/01/2012 23:52

Re: Telemach ON Wireless ;D

Post by karabaja989 » 13/01/2012 00:25

Uzmes bilo koji wireless router, tp link je po meni odlican i najjednostavniji, uzmes od 44 km onaj u uni expertu, miran si za stan, imas i vece sve zavisno koliko ti treba, lako postavljanje, modem u wan port, racunar iz lan u router u bilo koji port od 1 do 4, odes na 192.168.1.1 user : admin, pass : admin i namjestis ili cd ubacis i podesis

swatch
Posts: 362
Joined: 07/12/2011 13:33

Re: Telemach ON Wireless ;D

Post by swatch » 13/01/2012 09:40

nedavno kupio tp linkov za 60tak markica router, ima jos vise sigurnosnih opcija i jacu antenu od tog jeftinije, i mogu reci da je tp link odlican izbor.
prije nekih 5 godina mi trebao obicni ruter i uzmem 4 portni tp link i eno ga i dan danas savrseni radi :thumbup:

damir_xx
Posts: 11
Joined: 05/09/2010 00:17

Re: Telemach ON Wireless ;D

Post by damir_xx » 04/02/2012 00:06

Ja imam problem koji moze ici u ovu temu. Naime internet funkcionise dok se ne povezem preko TP Link routera... Preko tog routera imam 2 racunara koji imaju istovremenu konekciju na net + wirelless, al mi eto tako nekad samo izbaci konekciju i nema sanse da se konektujem. Googlao sam, ali ponudjena rijesenja sa promjenom IP adrese nisu profunkcionisala jer se nisam mogao konektovati na navedenu adresu 192.168.1.1.
Ako neko zna, i moze korak po korak da mi ponudi rjesenje bio bih vrlo zahvalan!

Post Reply