Telemach BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
avaks
Posts: 5651
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#3001 Re: Telemach BiH

Post by avaks »

dowydyenya wrote: 10/06/2021 16:52
avaks wrote: 10/06/2021 13:17 Evo i ja sam upit poslao pa da vidimo odgovor...
Ugovor produžen na 2god prije 3mj... :mrgreen: :thumbup:
Isti slucaj sam.
Samo za one koji potpišu novi ugovor od 03.06 ide Tidal jer je od tada krenula akcija :-)
Nama ipak od šake do lakta :lol: :run:
User avatar
Telemach
Posts: 11981
Joined: 13/10/2010 14:13

#3002 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

aimamovic3 wrote: 10/06/2021 18:50 Kad se pojavio EON Connect prijavim se za promjenu rutera jer trenutni ne podržava, dobijem mail da će me u najskorijem roku kontaktirati i naravno nikad ništa od toga

isto tako kad je bio haos oko arena, kao mogu mi dati nadoknadu u vidu HBO premium 3 mjeseca, naravno ni od toga nikad ništa

sad vidim da su arene do 2024. produžile Serie A, jedva čekam da se približi istek ugovora pa da me kontaktiraju za nova produženja

i ne neću se javiti u inbox sa svojim podacima, dosta je više pijačarenja.

Nije i da mi nešto znači HBO, a i eon connect ali je stvar principa, a vi iz dana u dan samo pokazujete kolika je vaša nebriga za korisnike, pogotovo za one kojima ne ističe skoro ugovor.

zna li neko postoji li način za raskid ugovora bez plaćanja penala u slučaju da recimo dođe do prekida usluge određeni period?
Zdravo @aimamovic3,
Mi ćemo Vas zamoliti da nam dostavite korisničke podatke kako bismo izvršili provjeru Vaših navoda.
Rado ćemo Vas kontaktirati i pronaći rješenje, jer zaista nam nije cilj da budete nezadovoljni.
Unaprijed se zahvaljujemo.
User avatar
Hercegoviina
Posts: 1271
Joined: 14/02/2013 14:11

#3003 Re: Telemach BiH

Post by Hercegoviina »

što ste na htv zamračili emisiju europeo?
kakaljin
Posts: 8250
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#3004 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Hercegoviina wrote: 10/06/2021 20:40 što ste na htv zamračili emisiju europeo?
Pa imas kvalitetnije emisije za euro na nova BH, sto bi gledao neke tamo trecerazredne emisije kada imas najkvalitetnije uradjene emisije na nova BH koja je jedina kupila prava za emitovanje EURO 2020
User avatar
Hercegoviina
Posts: 1271
Joined: 14/02/2013 14:11

#3005 Re: Telemach BiH

Post by Hercegoviina »

[quote=kakaljin post_id=17392776 time=1623350707 user_id=133962]
[quote=Hercegoviina post_id=17392768 time=1623350453 user_id=243752]
što ste na htv zamračili emisiju europeo?
[/quote]

Pa imas kvalitetnije emisije za euro na nova BH, sto bi gledao neke tamo trecerazredne emisije kada imas najkvalitetnije uradjene emisije na nova BH koja je jedina kupila prava za emitovanje EURO 2020
[/quote]
to smeće neću da gledam
kakaljin
Posts: 8250
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#3006 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Hercegoviina wrote: 10/06/2021 20:47
kakaljin wrote: 10/06/2021 20:45
Hercegoviina wrote: 10/06/2021 20:40 što ste na htv zamračili emisiju europeo?
Pa imas kvalitetnije emisije za euro na nova BH, sto bi gledao neke tamo trecerazredne emisije kada imas najkvalitetnije uradjene emisije na nova BH koja je jedina kupila prava za emitovanje EURO 2020
to smeće neću da gledam
Pa primoran si kao i svi mi jer su oni kupili prava za BiH, mozes samo traziti nelegalno negdje da gledas, da su makar napravili program kao svugdje u svijetu pa hajde ali kupti prava bez adekvatnog dodatnog sadrzaja pored samih utakmica je nonsens
User avatar
typeOnegative
Posts: 3639
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#3007 Re: Telemach BiH

Post by typeOnegative »

kakaljin wrote: 10/06/2021 20:45
Hercegoviina wrote: 10/06/2021 20:40 što ste na htv zamračili emisiju europeo?
Pa imas kvalitetnije emisije za euro na nova BH, sto bi gledao neke tamo trecerazredne emisije kada imas najkvalitetnije uradjene emisije na nova BH koja je jedina kupila prava za emitovanje EURO 2020
Europeo trećerazredna produkcija ? e svašta ćeš ovdje pročitat :-)
User avatar
dend
Posts: 1467
Joined: 08/10/2018 14:07

#3008 Re: Telemach BiH

Post by dend »

typeOnegative wrote: 10/06/2021 20:55
kakaljin wrote: 10/06/2021 20:45
Hercegoviina wrote: 10/06/2021 20:40 što ste na htv zamračili emisiju europeo?
Pa imas kvalitetnije emisije za euro na nova BH, sto bi gledao neke tamo trecerazredne emisije kada imas najkvalitetnije uradjene emisije na nova BH koja je jedina kupila prava za emitovanje EURO 2020
Europeo trećerazredna produkcija ? e svašta ćeš ovdje pročitat :-)
Sarkazam valjda
markopd
Posts: 189
Joined: 01/12/2019 23:08

#3009 Re: Telemach BiH

Post by markopd »

Izgleda da je samo Telemach blokirao HRT2 večeras.Na Mtelovim operaterima,a vjerovatno i na BHT išlo bez blokiranja.
User avatar
dend
Posts: 1467
Joined: 08/10/2018 14:07

#3010 Re: Telemach BiH

Post by dend »

markopd wrote: 10/06/2021 21:05 Izgleda da je samo Telemach blokirao HRT2 večeras.Na Mtelovim operaterima,a vjerovatno i na BHT išlo bez blokiranja.
I mojatv je blokirala hrt2
markopd
Posts: 189
Joined: 01/12/2019 23:08

#3011 Re: Telemach BiH

Post by markopd »

dend wrote: 10/06/2021 21:06
I mojatv je blokirala hrt2
Nisam bio siguran za njih,ali potvrđujem da je išlo na mtelu.
User avatar
typeOnegative
Posts: 3639
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#3012 Re: Telemach BiH

Post by typeOnegative »

dend wrote: 10/06/2021 21:03
typeOnegative wrote: 10/06/2021 20:55
kakaljin wrote: 10/06/2021 20:45

Pa imas kvalitetnije emisije za euro na nova BH, sto bi gledao neke tamo trecerazredne emisije kada imas najkvalitetnije uradjene emisije na nova BH koja je jedina kupila prava za emitovanje EURO 2020
Europeo trećerazredna produkcija ? e svašta ćeš ovdje pročitat :-)
Sarkazam valjda
u tom postu se sarkazam ni ne nazire . Nazalost , dečko je izgleda ozbiljno mislio .
Last edited by typeOnegative on 10/06/2021 21:10, edited 1 time in total.
kakaljin
Posts: 8250
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#3013 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

dend wrote: 10/06/2021 21:03
typeOnegative wrote: 10/06/2021 20:55
kakaljin wrote: 10/06/2021 20:45

Pa imas kvalitetnije emisije za euro na nova BH, sto bi gledao neke tamo trecerazredne emisije kada imas najkvalitetnije uradjene emisije na nova BH koja je jedina kupila prava za emitovanje EURO 2020
Europeo trećerazredna produkcija ? e svašta ćeš ovdje pročitat :-)
Sarkazam valjda
:thumbup:
kakaljin
Posts: 8250
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#3014 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

typeOnegative wrote: 10/06/2021 21:08
dend wrote: 10/06/2021 21:03
typeOnegative wrote: 10/06/2021 20:55

Europeo trećerazredna produkcija ? e svašta ćeš ovdje pročitat :-)
Sarkazam valjda
u tom postu se sarkazam ni ne nazire . Nazalost , dečko je izgleda ozbiljno mislio .
Itekako je sarkazam bio
kakaljin
Posts: 8250
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#3015 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

markopd wrote: 10/06/2021 21:07
dend wrote: 10/06/2021 21:06
I mojatv je blokirala hrt2
Nisam bio siguran za njih,ali potvrđujem da je išlo na mtelu.
Potvrda i na moja tv je blokiran
User avatar
typeOnegative
Posts: 3639
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#3016 Re: Telemach BiH

Post by typeOnegative »

kakaljin wrote: 10/06/2021 21:12
typeOnegative wrote: 10/06/2021 21:08
dend wrote: 10/06/2021 21:03

Sarkazam valjda
u tom postu se sarkazam ni ne nazire . Nazalost , dečko je izgleda ozbiljno mislio .
Itekako je sarkazam bio
U tom slučaju, iskreno se izvinjavam
Krivo sam shvatio
lajavi krelac
Posts: 95
Joined: 19/03/2004 10:03

#3017 Re: Telemach BiH

Post by lajavi krelac »

crnivrag wrote: 09/06/2021 18:50 Za EON box na mreži je 1.1.7. - Android 9.0.
Kod mene piše na EON aplikaciji:

verzija aplikacije : 3.73.12179

verzija operativnog sistema : 0.8.9


Je li to OK ? Inače nikada nisam mogao da apdejtujem boks , uvijek dobijam poruku "Ne možemo da provjerimo da li postoja ažuriranja" ?
User avatar
fusion_ba
Posts: 2609
Joined: 02/12/2017 20:10

#3018 Re: Telemach BiH

Post by fusion_ba »

A ček mislite da bi neka druga televizija u BiH bolje odradila Euro? Pa nije da raspolažemo nekim kvalitetnim kadrom na bilo kojoj televiziji. jedino što Nova BH to makar vizuelno najbolje odradi, ostali su i po tom pitanju zaostali u 2000. godini
User avatar
crnivrag
Posts: 11019
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#3019 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

lajavi krelac wrote: 10/06/2021 23:16
Kod mene piše na EON aplikaciji:

verzija aplikacije : 3.73.12179

verzija operativnog sistema : 0.8.9


Je li to OK ? Inače nikada nisam mogao da apdejtujem boks , uvijek dobijam poruku "Ne možemo da provjerimo da li postoja ažuriranja" ?
Nije, to je verzija Android 8.0 i sa nje neće maknuti dok box ne spojiš mrežnim kablom na modem i ne uradiš restart, a onda provjeru nove verzije 4 puta zaredom kroz postavke glavnog Android menija.

Nakon toga će ti se box updatovati na Android verziju 9.0, verzija sistema će biti 1.1.7., a verzija EON aplikacije 3.94.12679.

Nova verzija sistema će ti omogućiti maksimalnu stabilnost box-a, i mogućnost instalacije svih Android TV aplikacija osim Netflix-a i Amazon Prime Video-a, te u EON aplikaciji dark mode, kreiranje profila, Kids profil, preview prilikom premotavanja kanala unazad i EON Sports Mode statistiku.
lajavi krelac
Posts: 95
Joined: 19/03/2004 10:03

#3020 Re: Telemach BiH

Post by lajavi krelac »

crnivrag wrote: 10/06/2021 23:34
Nije, to je verzija Android 8.0 i sa nje neće maknuti dok box ne spojiš mrežnim kablom na modem i ne uradiš restart, a onda provjeru nove verzije 4 puta zaredom kroz postavke glavnog Android menija.

Nakon toga će ti se box updatovati na Android verziju 9.0, verzija sistema će biti 1.1.7., a verzija EON aplikacije 3.94.12679.

Nova verzija sistema će ti omogućiti maksimalnu stabilnost box-a, i mogućnost instalacije svih Android TV aplikacija osim Netflix-a i Amazon Prime Video-a, te u EON aplikaciji dark mode, kreiranje profila, Kids profil, preview prilikom premotavanja kanala unazad i EON Sports Mode statistiku.
Boks je već spojen sa modemom mrežnim kablom ( preko boksa mi radi youtube) , uradim restart boksa , kroz postavke glavnog android menija 4 puta uradim " ažuriranje sistema " i svaki put dobijam poruku "Ne možemo da provjerimo da li postoje ažuriranja" ?
User avatar
crnivrag
Posts: 11019
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#3021 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

lajavi krelac wrote: 11/06/2021 00:01
Boks je već spojen sa modemom mrežnim kablom ( preko boksa mi radi youtube) , uradim restart boksa , kroz postavke glavnog android menija 4 puta uradim " ažuriranje sistema " i svaki put dobijam poruku "Ne možemo da provjerimo da li postoje ažuriranja" ?
Probaj da box vratiš na fabrička podešavanja, a onda ih pozovi da ti ga ponovo aktiviraju.

Ako i nakon toga ne povuče update, zamoli da ti ga zamijene za drugi, jer su svi EON boxovi na mreži povukli update na verziju 1.1.7.
User avatar
osvajaci551
Posts: 54
Joined: 24/05/2021 17:23

#3022 Re: Telemach BiH

Post by osvajaci551 »

fusion_ba wrote: 10/06/2021 23:20 A ček mislite da bi neka druga televizija u BiH bolje odradila Euro? Pa nije da raspolažemo nekim kvalitetnim kadrom na bilo kojoj televiziji. jedino što Nova BH to makar vizuelno najbolje odradi, ostali su i po tom pitanju zaostali u 2000. godini
Vizuelno bi jedino mogao parirati Hayat, a od komentatora (van Nove) ja bih probrao četvorku s BHTa (uz doziranje Spahe) plus Vedad Šurković.
madesa
Posts: 1922
Joined: 26/07/2013 02:37

#3023 Re: Telemach BiH

Post by madesa »

evo jedno glupo pitanje , kupio sam android tv i htio sam jos jedan resiver ili karticu uzeti jer ce mi to biti drugi uredjaj u stanu. Cura iz telemacha mi je rekla da nije potrebno da mogu skinuti aplikaciju eon i gledati tv bez resivera ili kartice. Je li to tacno i kako to fercera ?
User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 9012
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#3024 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

madesa wrote: 11/06/2021 07:05 evo jedno glupo pitanje , kupio sam android tv i htio sam jos jedan resiver ili karticu uzeti jer ce mi to biti drugi uredjaj u stanu. Cura iz telemacha mi je rekla da nije potrebno da mogu skinuti aplikaciju eon i gledati tv bez resivera ili kartice. Je li to tacno i kako to fercera ?
Ako imas paket u kojem imas dostupnu EON Smart TV aplikaciju, instaliraj je na TV kroz Play Store. Kad je pokrenes dobit ces kod koji unosis u MojTelemach portal (OTP polje).
madesa
Posts: 1922
Joined: 26/07/2013 02:37

#3025 Re: Telemach BiH

Post by madesa »

Benq wrote: 11/06/2021 07:31
madesa wrote: 11/06/2021 07:05 evo jedno glupo pitanje , kupio sam android tv i htio sam jos jedan resiver ili karticu uzeti jer ce mi to biti drugi uredjaj u stanu. Cura iz telemacha mi je rekla da nije potrebno da mogu skinuti aplikaciju eon i gledati tv bez resivera ili kartice. Je li to tacno i kako to fercera ?
Ako imas paket u kojem imas dostupnu EON Smart TV aplikaciju, instaliraj je na TV kroz Play Store. Kad je pokrenes dobit ces kod koji unosis u MojTelemach portal (OTP polje).
imam,znaci ne treba mi resiver ni nista. Da li ima problema sa radom ta aplikacija?
Post Reply