Telemach BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Averus
Posts: 18409
Joined: 13/02/2008 17:07
Location: Rocket League balkan: https://www.ligaraketa.com/
Contact:

#2176 Re: Telemach BiH

Post by Averus »

Ima li kakve razlike u dodjeli prioriteta za LAN portove na Ubee EVW32C-0N?

Želim da moj PC ima prioritet ispred ostalih uređaja na mreži (LAN i WiFi) jer mi je bufferbloat kod uploada očajan, a treba mi bolje stanje radi redovnog streamanja
User avatar
drug_profi
Posts: 28140
Joined: 16/07/2012 16:00

#2177 Re: Telemach BiH

Post by drug_profi »

Van Halen wrote: 16/05/2021 21:25 Uskoro mi istice ugovor s Telemachom. Razmisljam da li ostati ili preci na Moja tv. Sta da radim
To niko ne zna...
erotica
Posts: 494
Joined: 08/09/2011 17:56

#2178 Re: Telemach BiH

Post by erotica »

@Telemach možete li sk1 hrvatska da prebacite u HD singal da ne moramo da slušamo pijanog Gojku dok dahće u mikrofon tokom prenosa, a na SD rezoluciji hrvatskog SK oči krvare koliko je loša slika. Ništa vas ne košta vaš kanal.
User avatar
studiorum_tuzlaensis
Posts: 3892
Joined: 08/07/2015 11:06
Location: sa vraca

#2179 Re: Telemach BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Košta ih frekventnog opsega ili ti ga bandwidtha. :)
User avatar
Telemach
Posts: 11982
Joined: 13/10/2010 14:13

#2180 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

Van Halen wrote: 16/05/2021 21:25 Uskoro mi istice ugovor s Telemachom. Razmisljam da li ostati ili preci na Moja tv. Sta da radim
Zdravo Van Halen,
Sigurni smo da možemo pronaći opciju kojom ćete biti zadovoljni i nastaviti saradnju sa Vama.
Molimo da nam podatke dostavite u inbox kako bismo Vas mogli kontaktirati i upoznati sa ponudom.
Stojimo na raspolaganju i unaprijed se zahvaljujemo.
DON_eARL
Posts: 3384
Joined: 31/10/2010 22:26

#2181 Re: Telemach BiH

Post by DON_eARL »

Averus wrote: 16/05/2021 21:27 Ima li kakve razlike u dodjeli prioriteta za LAN portove na Ubee EVW32C-0N?

Želim da moj PC ima prioritet ispred ostalih uređaja na mreži (LAN i WiFi) jer mi je bufferbloat kod uploada očajan, a treba mi bolje stanje radi redovnog streamanja
Ako profesionalno nešto radiš, kupi profesionalni router na kom možeš podešavati QoS i more drugih opcija. Tražiš onda od Telemacha modem koji radi u Bridge mode i podešavaš sve što ti treba na svom routeru.
User avatar
Telemach
Posts: 11982
Joined: 13/10/2010 14:13

#2182 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

erotica wrote: 17/05/2021 07:57 @Telemach možete li sk1 hrvatska da prebacite u HD singal da ne moramo da slušamo pijanog Gojku dok dahće u mikrofon tokom prenosa, a na SD rezoluciji hrvatskog SK oči krvare koliko je loša slika. Ništa vas ne košta vaš kanal.
Zdravo @erotica,
Molimo Vas da nam precizirate koji je konkretno problem sa kvalitetom slike na SK kanalu kojeg pominjete. Na istom ne bilježimo problem.
Stojimo na raspolaganju i unaprijed se zahvaljujemo na saradnji.
kakaljin
Posts: 8250
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#2183 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

studiorum_tuzlaensis wrote: 17/05/2021 07:59 Košta ih frekventnog opsega ili ti ga bandwidtha. :)
Imaju sada prostor jer su ukinuli 4 arene HD i 5 arena SD, tako da im to ne predstavlja problem.

Kada mogu zauzimati opseg sa SK 4K kanalom a korisnici ga ne mogu gledati preko dvb-c
User avatar
Tesla Edison
Posts: 6184
Joined: 08/05/2017 19:17

#2184 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

kakaljin wrote: 17/05/2021 08:44
studiorum_tuzlaensis wrote: 17/05/2021 07:59 Košta ih frekventnog opsega ili ti ga bandwidtha. :)
Imaju sada prostor jer su ukinuli 4 arene HD i 5 arena SD, tako da im to ne predstavlja problem.

Kada mogu zauzimati opseg sa SK 4K kanalom a korisnici ga ne mogu gledati preko dvb-c
To je sića.

Jedan jedini analogni kanal je ekvivalentan 20 SD digitalnih kanala, odnosno, 10 HD kanala, a u h.265 kodiranju, taj broj je i dosta veći.
User avatar
Averus
Posts: 18409
Joined: 13/02/2008 17:07
Location: Rocket League balkan: https://www.ligaraketa.com/
Contact:

#2185 Re: Telemach BiH

Post by Averus »

DON_eARL wrote: 17/05/2021 08:13
Averus wrote: 16/05/2021 21:27 Ima li kakve razlike u dodjeli prioriteta za LAN portove na Ubee EVW32C-0N?

Želim da moj PC ima prioritet ispred ostalih uređaja na mreži (LAN i WiFi) jer mi je bufferbloat kod uploada očajan, a treba mi bolje stanje radi redovnog streamanja
Ako profesionalno nešto radiš, kupi profesionalni router na kom možeš podešavati QoS i more drugih opcija. Tražiš onda od Telemacha modem koji radi u Bridge mode i podešavaš sve što ti treba na svom routeru.
Razmišljao sam i o tome, pa ću vidjeti šta se može
Falling Skies
Posts: 95
Joined: 15/05/2021 09:00

#2186 Re: Telemach BiH

Post by Falling Skies »

Mene interesuje jel ruter mora imati kablovski ulaz?
User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 9012
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#2187 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

Falling Skies wrote: 17/05/2021 10:01 Mene interesuje jel ruter mora imati kablovski ulaz?
Ruter se na modem spaja mreznim kablom.
Falling Skies
Posts: 95
Joined: 15/05/2021 09:00

#2188 Re: Telemach BiH

Post by Falling Skies »

Benq wrote: 17/05/2021 10:03
Falling Skies wrote: 17/05/2021 10:01 Mene interesuje jel ruter mora imati kablovski ulaz?
Ruter se na modem spaja mreznim kablom.
Ti voliš kontra

Telemah ruter spojen kablovskim ulazom.
Image
semsasuljakovic
Posts: 538
Joined: 02/08/2015 21:30

#2189 Re: Telemach BiH

Post by semsasuljakovic »

To je primarno modem.
Falling Skies
Posts: 95
Joined: 15/05/2021 09:00

#2190 Re: Telemach BiH

Post by Falling Skies »

semsasuljakovic wrote: 17/05/2021 10:43 To je primarno modem.
Ma besku...ac

Nego ima li selameta za wifi na ott box.
jarobot
Posts: 2533
Joined: 13/06/2016 20:07

#2191 Re: Telemach BiH

Post by jarobot »

Falling Skies wrote: 17/05/2021 10:45
semsasuljakovic wrote: 17/05/2021 10:43 To je primarno modem.
Ma besku...ac

Nego ima li selameta za wifi na ott box.
Ma i ako omoguće u tim kineskim kutijicama WIFI modemi nisu nizašta .
Falling Skies
Posts: 95
Joined: 15/05/2021 09:00

#2192 Re: Telemach BiH

Post by Falling Skies »

jarobot wrote: 17/05/2021 11:00
Falling Skies wrote: 17/05/2021 10:45
semsasuljakovic wrote: 17/05/2021 10:43 To je primarno modem.
Ma besku...ac

Nego ima li selameta za wifi na ott box.
Ma i ako omoguće u tim kineskim kutijicama WIFI modemi nisu nizašta .
Ma nek ubace opciju 4G u box
erotica
Posts: 494
Joined: 08/09/2011 17:56

#2193 Re: Telemach BiH

Post by erotica »

Telemach wrote: 17/05/2021 08:42
erotica wrote: 17/05/2021 07:57 @Telemach možete li sk1 hrvatska da prebacite u HD singal da ne moramo da slušamo pijanog Gojku dok dahće u mikrofon tokom prenosa, a na SD rezoluciji hrvatskog SK oči krvare koliko je loša slika. Ništa vas ne košta vaš kanal.
Zdravo @erotica,
Molimo Vas da nam precizirate koji je konkretno problem sa kvalitetom slike na SK kanalu kojeg pominjete. Na istom ne bilježimo problem.
Stojimo na raspolaganju i unaprijed se zahvaljujemo na saradnji.
Problem je što nam puštate sk1 hr u SD a ne u HD i još pitate koji je problem sa kvalitetom slike. Moje pitanje je bilo može li sk1 hrvatska da se stavi u HD umjesto ovog sad što ide u SD?
Falling Skies
Posts: 95
Joined: 15/05/2021 09:00

#2194 Re: Telemach BiH

Post by Falling Skies »

Fox kanali preko dvbc

Smeće
Falling Skies
Posts: 95
Joined: 15/05/2021 09:00

#2195 Re: Telemach BiH

Post by Falling Skies »

Treba fino ljudima iz telemaha pojasnit

Gledati sk i fox kanale na tv od 55 65 70 inča je truba
jarobot
Posts: 2533
Joined: 13/06/2016 20:07

#2196 Re: Telemach BiH

Post by jarobot »

Falling Skies wrote: 17/05/2021 11:56 Fox kanali preko dvbc

Smeće
Ja čoek se registrovao prije dva dana i ubi forum . nema teme na kojij nije :D :skoljka: :run:
User avatar
Telemach
Posts: 11982
Joined: 13/10/2010 14:13

#2197 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

erotica wrote: 17/05/2021 11:51
Telemach wrote: 17/05/2021 08:42
erotica wrote: 17/05/2021 07:57 @Telemach možete li sk1 hrvatska da prebacite u HD singal da ne moramo da slušamo pijanog Gojku dok dahće u mikrofon tokom prenosa, a na SD rezoluciji hrvatskog SK oči krvare koliko je loša slika. Ništa vas ne košta vaš kanal.
Zdravo @erotica,
Molimo Vas da nam precizirate koji je konkretno problem sa kvalitetom slike na SK kanalu kojeg pominjete. Na istom ne bilježimo problem.
Stojimo na raspolaganju i unaprijed se zahvaljujemo na saradnji.
Problem je što nam puštate sk1 hr u SD a ne u HD i još pitate koji je problem sa kvalitetom slike. Moje pitanje je bilo može li sk1 hrvatska da se stavi u HD umjesto ovog sad što ide u SD?
@erotica,
Kako ste već upoznati navedeni kanal nije u HD, ukoliko dođe do promjene obavijestiti ćemo naše korisnike.
Zahvaljujemo se na razumijevanju i ukazanom povjerenju.
erotica
Posts: 494
Joined: 08/09/2011 17:56

#2198 Re: Telemach BiH

Post by erotica »

Znači odgovor je ne.
User avatar
Van Halen
Posts: 1698
Joined: 08/04/2008 10:37

#2199 Re: Telemach BiH

Post by Van Halen »

Neka takvih informacija,pogotovo za one koji se kolebaju sta ce dalje
kakaljin
Posts: 8250
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#2200 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Van Halen wrote: 17/05/2021 16:27 Neka takvih informacija,pogotovo za one koji se kolebaju sta ce dalje
Na zalost izgleda takve informacije nisu dobro dosle da se znaju
Post Reply