Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
suad-sarajevo

#23676 Re: Telemach BH

Post by suad-sarajevo »

DON_eARL wrote: 28/09/2024 07:33
odmor wrote: 28/09/2024 01:26 U Hanife EON resiver koji ne podrzava teletext. Mogu li osim povezanosti EON resivera i TV preko HDMI kabal, da joj napravim "racvu" od koaksijalnog kabla prije resivera i da jedan ponovo spojim na resiver, a da drugi spojim na antenski ulaz na TV i skeniram DVB-C i da dobijem teletext?
Treba Hanifi teletext, a kako su joj EON zamjenili za D3 resiver, tako je i izgubila teletext.
Je li tehnicki izvodljivo?
https://teletext.bhrt.ba/

A imaš i bezbroj aplikacija za teletext na sve strane. Ovo što si pisao gore je izvodivo, ali je po meni bespotrebno pored svih drugih izvora.
suad-sarajevo wrote: 27/09/2024 20:25

Smetnje i dalje prisutne.

Lp.
Mjeriš li na 5GHz? Oba ova testa su po meni na 2.4GHz odrađeni.
Da. 5 ghz.
Last edited by suad-sarajevo on 29/09/2024 09:03, edited 1 time in total.
suad-sarajevo

#23677 Re: Telemach BH

Post by suad-sarajevo »

Telemach wrote: 27/09/2024 21:00
suad-sarajevo wrote: 27/09/2024 20:25
Smetnje i dalje prisutne.

Lp.
Zdravo @suad-sarajevo,
Hvala na obraćanju. Obavijestili smo kolege da su smetnje i dalje prisutne te očekujte poziv od strane istih za dalje provjere. Stojimo Vam na raspolaganju.
Vaš uposlenik je bio na adresi i otklonio kvar uspješno. Pohvala za vrlo profesionalan odnos od strane Vašeg servisera kao i za pružanje informacija vezanih za eventualne poteškoće. Rijetko strpljiv, kulturan i profesionalan radnik. Hvala.
odmor

#23678 Re: Telemach BH

Post by odmor »

Hvala za informacije za teletext da je izvodljivo, a ovaj sto predlaze da Hanifi skinem aplikacije, ocito ne konta da je Hanifa u poznim godinama, ali hvala na prijedlogu.
Telemach

#23679 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

suad-sarajevo wrote: 28/09/2024 17:12
Telemach wrote: 27/09/2024 21:00
suad-sarajevo wrote: 27/09/2024 20:25 Smetnje i dalje prisutne.

Lp.
Zdravo @suad-sarajevo,
Hvala na obraćanju. Obavijestili smo kolege da su smetnje i dalje prisutne te očekujte poziv od strane istih za dalje provjere. Stojimo Vam na raspolaganju.
Vaš uposlenik je bio na adresi i otklonio kvar uspješno. Pohvala za vrlo profesionalan odnos od strane Vašeg servisera kao i za pružanje informacija vezanih za eventualne poteškoće. Rijetko strpljiv, kulturan i profesionalan radnik. Hvala.
Zdravo @suad-sarajevo,
Hvala vam na odvojenom vremenu kako biste nam dostavili povratnu informaciju. Drago nam je čuti da uživamo u vašem povjerenju te da ste prepoznali sav uloženi trud. Zadovoljan korisnik je naša najbolja reklama te ćemo se i dalje truditi da opravdamo vaše povjerenje.💪
muki_muky

#23680 Re: Telemach BH

Post by muki_muky »

@Telemach Kad pokusam uklonit uredjaj sa EON liste u Telemach aplikaciji javlja mi neku gresku na serveru?
holowey

#23681 Re: Telemach BH

Post by holowey »

grbavica, vraca? puk'o kvar?
Telemach

#23682 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

muki_muky wrote: 29/09/2024 22:01 @Telemach Kad pokusam uklonit uredjaj sa EON liste u Telemach aplikaciji javlja mi neku gresku na serveru?
Zdravo @muki_muky,
Hvala na javljanju. Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam putem privatne poruke dostavite Vaše korisničke podatke kako bi kolege iz nadležnog odjeljenja mogle izvršiti provjere. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#23683 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

holowey wrote: 29/09/2024 22:53 grbavica, vraca? puk'o kvar?
Zdravo @holowey,
Zahvaljujemo se na obraćanju. Kolege iz Tehničke podrške će Vas pozvati u najkraćem roku kako bi detaljnije provjerili status internet usluga. Stojimo Vam na raspolaganju.
crnivrag

#23684 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

Platite utorkom online Telemach račun Mastercard karticom i ostvarite povrat novca

Image

Telemach korisnici koji utorkom plate svoj račun online Mastercard karticom ostvaruju povrat novca u vrijednosti od 10 KM. Promocija traje od 1. oktobra do 30. novembra, i u tom navedenom periodu Telemach korisnici Mastercard kartica mogu ostvariti povrat novca u iznosu od 10 KM, za obavljeno jedno ili više online plaćanja utorkom, u ukupnom minimalnom iznosu računa od 50 KM*. Povrat novca bit će izvršen do 15. dana u mjesecu koji slijedi nakon mjeseca u kome je izvršeno posljednje plaćanje i može se ostvariti najviše pet puta u toku naznačenog perioda. U kampanji učestvuju kreditne i debitne Mastercard kartice fizičkih lica izdatih od strane svih banaka u Bosni i Hercegovini. Za više informacija posjetite mastercard.ba.

Osigurajte sebi sigurno, brzo i jednostavno online plaćanje putem Moj Telemach portala.

Ulogujte se na Moj Telemach portal ili aplikaciju i na početnoj strani pristupite online plaćanju. Preko Moj Telemach-a imate uvid u svoje račune i potrošnju. Ukoliko nemate Moj Telemach nalog, kreirajte ga lako u nekoliko koraka OVDJE. Ukoliko se još uvijek niste prijavili na e-račun, aktivirajte u nekoliko jednostavnih koraka na Moj Telemach portalu.

Plaćajte sigurno, bezbjedno i brzo Mastercard karticom i uštedite uz Telemach!

*U toku trajanja promocije, pravo na povrat novca možete ostvariti samo jednom svakog utorka, po jednoj platnoj Mastercard kartici i ukupno najviše 5 puta u toku trajanja promocije.
Obavijest na Telemach web stranici
hava123

#23685 Re: Telemach BH

Post by hava123 »

crnivrag wrote: 01/10/2024 17:14
Platite utorkom online Telemach račun Mastercard karticom i ostvarite povrat novca

Image

Telemach korisnici koji utorkom plate svoj račun online Mastercard karticom ostvaruju povrat novca u vrijednosti od 10 KM. Promocija traje od 1. oktobra do 30. novembra, i u tom navedenom periodu Telemach korisnici Mastercard kartica mogu ostvariti povrat novca u iznosu od 10 KM, za obavljeno jedno ili više online plaćanja utorkom, u ukupnom minimalnom iznosu računa od 50 KM*. Povrat novca bit će izvršen do 15. dana u mjesecu koji slijedi nakon mjeseca u kome je izvršeno posljednje plaćanje i može se ostvariti najviše pet puta u toku naznačenog perioda. U kampanji učestvuju kreditne i debitne Mastercard kartice fizičkih lica izdatih od strane svih banaka u Bosni i Hercegovini. Za više informacija posjetite mastercard.ba.

Osigurajte sebi sigurno, brzo i jednostavno online plaćanje putem Moj Telemach portala.

Ulogujte se na Moj Telemach portal ili aplikaciju i na početnoj strani pristupite online plaćanju. Preko Moj Telemach-a imate uvid u svoje račune i potrošnju. Ukoliko nemate Moj Telemach nalog, kreirajte ga lako u nekoliko koraka OVDJE. Ukoliko se još uvijek niste prijavili na e-račun, aktivirajte u nekoliko jednostavnih koraka na Moj Telemach portalu.

*U toku trajanja promocije, pravo na povrat novca možete ostvariti samo jednom svakog utorka, po jednoj platnoj Mastercard kartici i ukupno najviše 5 puta u toku trajanja promocije.
Meni fiksna pretplata 49.95 :lol:
adiam

#23686 Re: Telemach BH

Post by adiam »

Evo utorak nema racuna da se plati
Treba cekati slijedeci a placam racune cim se pojave u aplikaciji
Malo bezveze sto samo utorak
drug_profi

#23687 Re: Telemach BH

Post by drug_profi »

Taman za sljedeci, kome je veci od 50.
mc-twin

#23688 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

Ovo je dobro (jos bolje) ko ima neplacenih racuna. :mrgreen:
Dzontra_Volta

#23689 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

hava123 wrote: 01/10/2024 20:39
crnivrag wrote: 01/10/2024 17:14

Image

Meni fiksna pretplata 49.95 :lol:
Može li se uplatiti 50 KM, pa da budeš 5 pf u pretplati?
drug_profi

#23690 Re: Telemach BH

Post by drug_profi »

Pa i da ne budes, isplati se bacit 5 feninga da dobijes cenera nazad
fusion_ba

#23691 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

Ne može se platiti više preko portala, tj. ne može se ići u plus.
hava123

#23692 Re: Telemach BH

Post by hava123 »

fusion_ba wrote: 01/10/2024 23:55 Ne može se platiti više preko portala, tj. ne može se ići u plus.
Fiksni. 6 pf uspostava poziva :D
Ili pričekati sljedeći račun, a ovaj što dolazi ne platiti.
adiam

#23693 Re: Telemach BH

Post by adiam »

Eto :bih:
Rubik

#23694 Re: Telemach BH

Post by Rubik »

@Telemach Prijatelj ima problem sa logovanjem na EON aplikaciju, non stop mu javlja da nije ispravna email ili sifra. Zvao je vise puta podrsku i rekli su da ce se javit i nisu. Probao je resestovati sifru na moj telemach portalu i ponovo se logovati na EON aplikaciju ali i dalje bezuspjesno.
Telemach

#23695 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Rubik wrote: 03/10/2024 10:28 @Telemach Prijatelj ima problem sa logovanjem na EON aplikaciju, non stop mu javlja da nije ispravna email ili sifra. Zvao je vise puta podrsku i rekli su da ce se javit i nisu. Probao je resestovati sifru na moj telemach portalu i ponovo se logovati na EON aplikaciju ali i dalje bezuspjesno.
Zdravo @Rubik,
Hvala na obraćanju. Ljubazno ćemo zamoliti da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke Vašeg prijatelja, a kako bismo izvršili dalje provjere sa kolegama. Stojimo Vam na raspolaganju.
Averus

#23696 Re: Telemach BH

Post by Averus »

Telemach wrote: 18/09/2024 15:17
Averus wrote: 18/09/2024 13:39
Zdravo,

Bio je jučer tehničar, pregledao i utvrdio da je u stanu sve ok. Navodno u haustoru konektor nikad nije zamijenjen, pa je obećao proslijediti informaciju vašem timu za koordinaciju.

Evo samo da javim da je maloprije opet došlo do prekida.
Hvala na ponovnom obraćanju. Zahtjev za dodatnu intervenciju je proslijeđen kolegama na urgenciju te će isti biti realizovan u najkraćem roku. Unaprijed Vam se zahvaljujemo na strpljenju te Vam stojimo na raspolaganju.
Pozdrav,

U međuvremenu su došli tehničari, zamijenili sve kablove - od stana do haustora i kablove u haustoru do vašeg "ormarića".
Radilo je evo 10ak dana, međutim danas opet prekidi interneta i sad telefon ne radi.
Telemach

#23697 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Averus wrote: 03/10/2024 12:59
Telemach wrote: 18/09/2024 15:17
Averus wrote: 18/09/2024 13:39
Zdravo,

Bio je jučer tehničar, pregledao i utvrdio da je u stanu sve ok. Navodno u haustoru konektor nikad nije zamijenjen, pa je obećao proslijediti informaciju vašem timu za koordinaciju.

Evo samo da javim da je maloprije opet došlo do prekida.
Hvala na ponovnom obraćanju. Zahtjev za dodatnu intervenciju je proslijeđen kolegama na urgenciju te će isti biti realizovan u najkraćem roku. Unaprijed Vam se zahvaljujemo na strpljenju te Vam stojimo na raspolaganju.
Pozdrav,

U međuvremenu su došli tehničari, zamijenili sve kablove - od stana do haustora i kablove u haustoru do vašeg "ormarića".
Radilo je evo 10ak dana, međutim danas opet prekidi interneta i sad telefon ne radi.
Zdravo @Averus,
Žao nam je čuti da su poteškoće u radu servisa ponovo prisutne. Naše kolege iz Tima tehničke podrške upravo vrše detaljne provjere Vašeg ugovora te će Vas ubrzo kontaktirati za više informacija. Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
zdruzdjo

#23698 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

Pozdrav raja
Sinoc mi je nesto upalo u oci vezano za telemach i MAX(ili ti hbo) i bas mi je zasmetalo
Znaci situacija je ovakva. Imam premium Eon paket, 4K TV, plus EON Box. Eon box je povezan na ruter ppreko 1 Gb mreze. Svugdje u kuci mi je 1Gb mreza.
E sad, sinoc na hbo-u ide premijera serije Penguin. Bila epizoda 2. Uglavnom to je serija koja je nova. Snima se u 4K. Sinoc na hbo max mislim da bi hrabro bilo nazvati da je i HD-u kvalitet snimke. Uzas. Framerate je bukvalno isjeckan. Povucem epizodu 1, ista prica. Pokremen aplikaciju Max sa eon box-a, zapustim, ma horor. jednostavno odbijam da povjerujem da je TO ono sto treba da je.
Cak na max aplikaciji ponosno pise da je serija: 4K UHD, dolby vision, dolby atmos...
Kada skinem neku 4K seriju ili film na racunar i povucem aplikacijom VLC koja mi je instalirana na EON Box, sve je za 10.

Nije prvi put jer sam primjecivao istu stvar i na seriji House of Dragon, ali sam nju na kraju skidao sa net-a.
Jeli do mene ili je do svega ukupno.
DON_eARL

#23699 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

zdruzdjo wrote: 03/10/2024 21:44 Pozdrav raja
Sinoc mi je nesto upalo u oci vezano za telemach i MAX(ili ti hbo) i bas mi je zasmetalo
Znaci situacija je ovakva. Imam premium Eon paket, 4K TV, plus EON Box. Eon box je povezan na ruter ppreko 1 Gb mreze. Svugdje u kuci mi je 1Gb mreza.
E sad, sinoc na hbo-u ide premijera serije Penguin. Bila epizoda 2. Uglavnom to je serija koja je nova. Snima se u 4K. Sinoc na hbo max mislim da bi hrabro bilo nazvati da je i HD-u kvalitet snimke. Uzas. Framerate je bukvalno isjeckan. Povucem epizodu 1, ista prica. Pokremen aplikaciju Max sa eon box-a, zapustim, ma horor. jednostavno odbijam da povjerujem da je TO ono sto treba da je.
Cak na max aplikaciji ponosno pise da je serija: 4K UHD, dolby vision, dolby atmos...
Kada skinem neku 4K seriju ili film na racunar i povucem aplikacijom VLC koja mi je instalirana na EON Box, sve je za 10.

Nije prvi put jer sam primjecivao istu stvar i na seriji House of Dragon, ali sam nju na kraju skidao sa net-a.
Jeli do mene ili je do svega ukupno.
Max aplikacija kod svih operatera je u Standard formatu, tj. 1080p. Za 4K moraš da se preplatiš direktno preko max.com

https://help.max.com/US-en/Answer/Detail/000002547
With Ads - $9.99/month or $99.99/year (16% savings)
Ad-Free - $16.99/month or $169.99/year (16% savings)
Ultimate Ad-Free - $20.99/month or $209.99/year (16% savings)

All Max plans include the same content and are available on all supported devices. Here's how the plans differ:

With Ads
Stream on 2 devices at once
Full HD 1080p

Ad Free
Stream on 2 devices at once
Full HD 1080p
30 downloads to watch on the go*

Ultimate Ad Free
Stream on 4 devices at once
Stream in 4K UHD, Dolby Atmos, Dolby Vision, and HDR 10 on select titles
100 downloads to watch on the go*
Za naše tržište je 9.99EUR Premium Max paket. https://www.max.com/ba/en